lolita1983 widzę, że Ty z tych niecierpliwych jak ja, ale ja bym chyba bała się robić tego sikańca, heheh ale sama mam ich chyba z 8 w szufladzie :(( Łatwo się mówi, jak się radzi komuś, a psychika i tak robi swoje :(
monisiunia - ja w tym tyg powinnam dostać @ i od 21dc mam brać gonapeptyl, ja już trzeci raz więc mogę Wam powiedzieć dziewczyny, że zastrzyki to prosta sprawa, igły są tak cieniutkie, że prawie ich nie czuć a gonal w penie to już rewelacja :) iris - jak tam u Ciebie?
erozp ja wiem, że te igiełki malutkie i że to prosta sprawa i że też pewnie za jakiś czas powiem to samo co Ty, ale co z tego jak to mnie i tak przeraża :( ehh we wtorek się wypowiem po pierwszym zastrzyku :)
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.10.14 19:30</span> erozp jak długo się bierze gonapeptyl?
Z tymi zastrzykami to niby igiełki cienkie, ale ja sie przyznam, ze sama zrobiłam tylko jeden, natomiast resztę robił mi maz..;) sama nie dałam rady. A miałam ich baaaardzo dużo...
Treść doklejona: 05.10.14 20:28 Monisiunia, ja brałam gonapeptyl przez 19 dni, w międzyczasie jeszcze dołączalam Menopur. Dawkowanie było rożne- na początku mniejsze, potem coraz większe. Generalnie u mnie było tego naprawde sporo
Dziewczyny ja biorę Gonapeptyl 8 zastrzyków co drugi dzień od 18dc teraz mam wizyte 13.10 czyli w tzw 32dc (mam 28dniowe cykle) i mam mieć dołączony Menopur :)
Lolita - nie przejmuj się jeszcze, wszystko może się jeszcze zmienic. Badz dobrej mysli i szybko do Bety :)
Monisiunia - ja tez bylam przerazona mam problem w ogole z pobieraniem krwi i widokiem igly, ale jakos daje rade, idzie sie przyzwyczaic. Lepiej mi idzie jak jestem sama i nie ma meza obok bo mniej sie nad soba rozczulam :)
Wisienka lekarz mowil ze mam robic bete 14 dni po transferze wiec rowno za tydzien w poniedzialek tak mnie ten sikaniec zalamal ze az sie boje ale wyczytalam tu na forum ze pozytywy juz w 6 dpt wychodzily dlatego zaryzykowalam no ale to byl blad czekam czekam i tyle jutro do pracy
Ja to znowu mam tak że zastrzyków nie lubię okropnie ;/ a pobierania krwi to jest dla mnie lajtowe. Kiedyś byłam nawet dawcą kwi do póki nie zaczęłam brać euthyroxu.
Dziewczyny a przez ile dni bralyscie menopur? Wiem że to sprawa indywidualna ale ja dzisiaj zaczęłam i zastanawiam się czy będę musiała jeszcze dokupowac czy nie bo buteleczka mała jest i wydaje się że max na 4dni starczy. Co do zastrzyków to mam już taka wprawę ze mogłabym się kluc co chwile, kwestia przyzwyczajenia, i wcale nie boli :)
lolitka nie pękaj, zarodek jeszcze mógł się nie zagnieżdzić :) wiele kobiet tak ma, a beta potrafi wyjść pozytywna. zastrzyki nie są przyjemne ale czego się nie robi dla takiego cudu słyszałyście o Annie Przybylskiej? Wstrząsnęła mną ta wiadomość.
Elpida, ja brałam Menopur 300 przez 8 dni pod rząd.
Treść doklejona: 05.10.14 21:39 Hania, tak, to jest po prostu niewiarygodne. Tak młoda, piękna kobieta, tyle jeszcze życia mogła mieć przed sobą.. Brak mi po prostu słów
Ta wiadomosc o Ani Przybylskiej straszna :( ,ja niewiem mam nadzieje ze jeszcze sie zagniezdza te moje zarodeczki myslalam ze juz 7 dnia cos test pokaze chociazby ledwo ledwo widoczna kresunke a tu du........ A z innej beczki te zastrzyki gonal ovitrelle to super byly najbardziej bolesne te przeciwzakrzepowe igla tepa fragmin
monisiunia ja gonapeptyl brałam od 21 dnia poprzedzającego cyklu do 2dni przed punkcją Menopur z kolei od 6dc razem z gonalem też do dwóch dni przed punkcją Lolita - zdecydowanie za wcześnie ten test zwłaszcza że miałaś podane 3-dniowe zarodki, będzie dobrze :) Co do Ani Przybylskiej - jestem w szoku!!! 36 lat i rak trzustki! Miała 3 dzieci
Kolejny przełomowy dla nas krok zrobiony - zapisaliśmy się do InVicty na 20.10. na wizytę przedkwalifikacyjną. Niestety nie udało się wcześniej dopasować wizyty do naszych godzin pracy. Szkoda, bo to będzie jakiś 7-8 dc, więc chyba cykl będzie stracony, co? No ale zobaczymy, będziemy wiedzieć, czy się już wszystko zebraliśmy i od razu zapiszemy się na wizytę kwalifikacyjną już właściwą.
Hej dziewczyny gratulacje dla wszystkich, które zakwalifikowaly się do in vitro i dla tych sa mają pod sobą 2 czy jedno serduszko :-) ja w środę wybieram się do lekarza boję się tylko żeby nie położył mnie di szpitala, no chyba że to wszystko jest spowodowane ciążą bo strasznie się czuję, a zrobiłam sobie 2 sikance i pusto..... Ale tak jak wy piszecie sikance oszukance :-) gorzej jak będę musiała wylądować w szpitalu a to tylko opóźni moja stymulacje :-(
iris30 może i u mnie właśnie jest podobnie, znalazłam opakowanie lutki sprzed dwóch lat i wtedy brałam 50mg i było ok... w śr jadę do gina. Na szczęście płukanki z rumianki pomogły:) karlajak Twoje zarodeczki??kiedy transfer?
kamilcia, dziś druga doba, mamy 8 zarodków w tym 5 klasy C i 3 klasy B, szału nie ma, ale w dwóch poprzednich podejściach klasy B w ogóle nie udało się uzyskać, więc cieszę się, że jakiś postęp jest :) Transfer w czwartek, czyli w piątej dobie. Oby moje zarodki dotrwały!!!
Haniu, w środę w południe mamy wizyte. Idziemy razem z mężem, i naprawde juz odliczam dni do tej wizyty. Tak bardzo sie niecierpliwie bo juz bym chciała wiedzieć czy wszystko jest w porządku
Dziewczyny powiedzcie mi czy mąż/partner którejś z Was miał bardzo niskie parametry nasienia a mimo to in vitro się udało? Trochę się martwię, bo na prawdę z tym naszym nasieniem jest bardzo słabo. :(
j_marla - a co Ci jest Kobietko? mówisz ze strasznie sie czujesz... który masz dzień?
karla - Ty mialas pick up w sobote? Ile mialas komorek? Trzymam kciuki za Twoje zarodeczki :) Wisienka - Będzie dobrze nie martw sie! Sama jestem ciekawa czy ujrzysz 2 serduszka czy jedno :)
Dziewczyny o co chodzi w tych klasyfikacjach zarodków? tak operujecie tymi symbolami a ja nic nie wiem na ten temat...
Rybenko, mój maz do transferu miał w nasieniu tylko 5% żywych plemników, to nasienie było naprawde słabe.., ale mimo to laboratorium udało sie z tej małej ilości cos jednak wybrać. No i mieliśmy 3 zarodki. Wiec chyba nie ma tak naprawde reguły. Nie martw sie!! Bedzie dobrze!
Treść doklejona: 07.10.14 08:23 Dziewczyny, dziękuje za wsparcie! Jeszcze tylko jeden dzień.
rybeńka, u nas morfologia plemników była słaba, a ruchliwość 0, czasami 1% mamy 4 zarodki i przy pierwszym podejściu jest beta pozytywna, w czwartek jedziemy na usg :) laboratorium zawsze wybierze coś dobrego, dlatego właśnie przy słabych parametrach polecają in vitro. A jak kobieta zdrowa to jest duża szansa (nam dawali 40-50%).
Hania89 ja jutro jadę do kliniki i tak się zastanawiam... lekarz raczej nie będzie mógł mi dać długiego protokołu bo jutro akurat mam 21 dc ale współżyłam z mężem i może coś z tego wyszło... w co wątpię oczywiście, ale lepiej dmuchać na zimne.
rybenka90 właśnie w takich sytuacjach ivf ma pomóc. My też postanowiliśmy do niego podejść, wyniki eMa słabną z miesiąca na miesiąc. Do tej pory 3 IUI i stwierdziliśmy, że czas z czymś innym spróbować.
Tigerek ja byłam u lekarza w 18dc i kazał czekac do miesiaczki i 2dc zaczac brac anty i to jest wlasnie długi protokol wiec chyba mozesz tez miec dlugi... Krótki z tego co mi sie wydaje daja kobietom do transferu mrozaczkow ale nie jestem pewna
Srebrzynko z 10 % ruchliwości w czerwcu, to 6 % teraz. Dodam, że styl życia męża jest bardzo zdrowy, ćwiczy, biega nie je śmieci, nie pali, od kilku miesięcy nie tknął piwa. A wyniki gorsze, niż wtedy kiedy piwkował :/ Ale jakoś się tym nie przejmuję. Od tego właśnie jest mikroskop, żeby wybrać tę jedną, jedyną sztukę, której się uda.
Kingoskie u nas są gorsze a test ciążowy pozytywny, laboratorium nie ma z tym problemu :) i nawet po oddaniu nasienia chwile pozniej przyszla pielegniarka, że plemniki nie dotrwały do zapłodnienia, wszystkie umarły. Mąż dał radę na szczęście drugi raz.
Srebrzynka u nas jest w okolicach 2%... Kingoskie my też mielismy aż 5 nieudanych IUI i lekarz powiedzial, że to nie ma sensu i żebyśmy podjeli decyzje jednak o in vitro. Tigerek ja podobnie jak Tosik zjawilam sie u lekarza w 2 dc i mam przepisany Gonal wlasnie od 2-go dnia oraz od 4 dc czyli od poniedzialku biorę Puregon w Penie 175 jednostek i tak do piatku i w piątek na kontrolę.
Wisienka3, Hania89 dzieki za slowa otuchy i ja trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!! :)
Hej dziewczyny u mnie dzis kryzys pobolewa mnie od rana tak co prawda lekko ale jednak brzuch jak na @ boli mnie glowa jak smialam sie ze objawy ciazowe sa wmawiane na tak wczesnym etapie ja dzis mam 8dpt mam mdlosci fatalnie sie czuje im blizej testowania tym bardziej mam stresa strasznE