Ale się tak zdarza i mam świeży przykład koleżanki która in vitro przekłada cały czas przez torbiele i niedawno dostała @ mimo torbieli na usg widocznej 10 dni wcześniej. W każdym razie w perły kogoś tam bym nie wierzyła ;) ale podobno wiara czyni cuda ;)
Ja akurat w takie preparaty też nie wierzę :) A torbiele wywołane przez endometriozę to zupełnie inna sprawa, więc nie ma co porównywać z koleżanką, która ma przekładane ivf ;)
Endometrioze tez biedna ma :/ Nie ma się co kłócić, watek niech będzie pomocą :) ja chyba mogę już też zdradzić że podeszliśmy do drugiego transferu mrozaczka i w piątek pierwszy test pozytywny, dziś również
Wróciłam znowu... Trzecia inseminacja nieudana więc w sobotę miałam pierwszy transfer IV. Miałam pobranych 6 komórek jajowych, z czego 4 dojrzały a 3 się prawidłowo zapłodniły. Jeden maluch mieszka mam nadzieję u mnie w brzuchu a dwa zamroziliśmy. Teraz to najgorsze czekanie na wynik... Jeszcze tydzień.
Witajcie dziewczyny wczoraj miałam transfer 5 dniowej blastki i od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ czy to normalne stresuje się już że @ nadchodzi i nic z tego nie będzie
Gosian, mnie też bolalo jak na miesiączkę I byłam w ciąży. Potem jeszcze chyba z dwa razy w kolejnym spodziewanym dniu krwawienia czułam takie mulenie w brzuchu. Brałam nospe I dostałam luteine.
Tak właśnie mam przepisane relanium, jedna biorę w pracy ale odlot mam niezły i trochę jestem oszołomiona, druga biorę wieczorem i ciągle ten brzuch jak na @ i jeszcze mi się przelewa w brzuchu jakoś dziwnie czuje że nic z tego nie będzie
Dziewczyny przed przed chwilą odebrałam wyniki dziś 4 dpt, bhcg 14, estradiol 1213 progesteron 69,95 chyba jeszcze nie ma się co cieszyć bo pewnie jeszcze leki są we krwi a w poniedziałek brałam jeszcze pół ampułki ovirelle
Tak klinika , podobno po to żeby ewentualnie leki dostosować dzisiaj mam mieć telefon od lekarza w sobotę to samo, dla mnie też to głupota bo człowiek się tylko niepotrzebnie nakręca, no ale cóż jak trzeba to trzeba. I ciągle te bóle brzucha i przelewanie w brzuchu zawsze mam tak na okres także się wogole nie nakręcam
Treść doklejona: 07.12.17 14:04 Z drugiej strony czy to możliwe żeby już były takie bóle @ 4 dni po transferze
No to w takim wypadku ja rozumiem sam progesteron bo faktycznie mozna dolozyc progesteronu ale beta? Tak, ja miałam takie porzadne bóle po transferze w czerwcu, teraz były lekkie ale posilkowalam się nospa.
No bo w 3 dpt działało ovitrelle, pisałam wyżej więc ten wynik nie ma żadnego znaczenia. Dobra beta jak na 7 dpt tylko ten progesteron powinien być wyższy, z tego co pamiętam to coś powyżej 20. A w klinice co powiedzieli? Ja bym sobie zwiększyła ilość luteiny dla własnego spokoju
Oba wyniki są w takich samych jednostkach sama jestem w szoku czemu tak spadł
Treść doklejona: 11.12.17 21:05 Dr zwiększył dawki lutinusu, estrofemu i luteiny jak to powiedział wynik jest nie jednoznaczny niewiadomo czy to nie pozostałości po ovitrelle, także czekam do czwartku
Nieee, to już na bank nie jest ovitrelle. Ja po pierwszym in vitro miałam tak że w środę brałam pół ampułki ovitrelle a w sobotę beta wynosiła 3.5. Po czym spadła całkowicie. Więc u Ciebie nie jest to ovitrelle na 100% tym bardziej że to połówka była. Powtórz betę w środę ale ta dzisiejsza jest ciążowa.
Dziękuję wam dziewczyny dam znać w czwartek będę mieć wizytę i betę jeszcze trochę mam nadzieję, ale chyba się nie nastawiam, miłego dnia Dziewuszki całuje 😚
Treść doklejona: 12.12.17 10:30 Agata jest jeszcze taka sytuacja, że w sobotę robiłam sikacza, tak żeby sprawdzić czy coś wyjdzie bo gdzieś wyczytalam ze jak sie utrzymuje ovitrelle to powinien być pozytywny test, a mi wyszła jedna krecha, głupieje normalnie od tego wszystkiego
Skup się na tej becie która wczoraj zrobiłaś, jest ona ciążowa a nie od połówki ovitrelle sprzed tygodnia. Teraz tylko ważne żeby progesteron się podniosł