B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) - 33.7 _ mIU/ml - Lekarz stwierdziła że jak to HCG tak spadło teraz to trzeba odstawić leki, bo nić z tego nie będzie i spróbować znowu :(
acia20 bardzo mi przykro.. bardzo! ściskam Cie mocno! ja juz bardzo długo staram sie o malenstwo.. prawie 5 lat..problem był u mojego M. teraz podobno jest lepiej..ale nadal plusika nie ma..
Witajcie Dziewczyny, Chcialabym dolaczyc do zacnego grona. Osobiscie jestem po iui 23.12 i strasznie sie zle czuje pobolewa mnie strona jajnika i w sumie nie wiem o co chodzi...
jak długie miałyście przerwy po miedzy nieudanymi in-vitro ? bo nam zalecono poczekać do lutego z kolejna próbą. I mam jeszcze odstawić kwas foliowy w czasie przerwy. Ile w tym prawdy że to plemniki mogły pogorszyć jakość zarodków? I co myślicie na temat akupunktury?
Hej wszystkim z mężem o dzidzie staramy się już od 3 lat. Mam niedrożne oba jajowody i jedyną szansą dla nas jest IVF. Początkowo podchodziłam bardzo optymistycznie do tego tematu, ale teraz coraz bardziej stres daje się we znaki i zwyczajnie boję się, że może nic z tego nie wyjść - W ostatnim czasie widziałam zbyt dużo porażek w tym temacie.... Do procedury chcemy podchodzić w marcu - póki co zbieramy pieniążki....... POZDRAWIAM weteranki!
acia20 Przykro mi. Ale dlaczego kazali Ci odstawić kwas foliowy? Skoro luty już za miesiąc to chyba bez sensu odstawiać skoro trzeba go brać ok. 3 miesiące przed planowaną ciążą. Nie wiem. Chyba kwas nie szkodzi????
Diabeł, chodziłam ze względu na tarczycę głównie i stres. U mnie w połączeniu chyba z innymi czynnikami zdziałało ten jeden mały cud ;) Ale chodziłam przez jakieś trzy miesiące regularnie. Natomiast teraz w ciąży nie mam (odpukać) żadnych problemów z niedoczynnością (biorę też leki oczywiście), a wcześniej - masakra pomimo leków...
To jest trochę jak z akupresurą - nakłuwa się takimi mega cieniutkimi igiełkami punkty odpowiadające za dane narządy (a akupresura to uciskanie takich punktów) i to poprawia ich działanie. Stara chińska medycyna, więc chyba coś w tym jest. Aaa, ja miałam migrenę kiedyś i też akupunkturą leczyłam - jak dla mnie rewelacja. Brzmi może strasznie, ale w ogóle się nie czuje tego nakłuwania (nawet nie czuć momentu kiedy wkłuwają). Potem leżysz jakiś czas i się relaksujesz ;) Ja najczęściej zasypiałam.
Aha, bardzo ważne, żeby nie iść do jakiegokolwiek człowieka, który gdzies się ogłasza. Warto sprawdzić przez Polskie Towarzystwo Akupunktury (akupunktura.org) czy lekarz posiada uprawnienia do wykonywania zabiegów. Tu jest lista lekarzy: lista
cześć Dziewczynki, jestem nowa na forum :) bardzo mnie zaciekawił ten wątek. Staram sie z moim mężczyzną o dzidzię juz od 1,5 roku i nic :( ze mną wszystko jest ok ( na podstawie badań) mój mężczyzna ma mniej plemniczków niż powinien mieć ale pani dr powiedziała że wyniki są całkiem dobre i poleciła nam inseminacje :) Jestem 8 dzień po inseminacji, zabieg był szybki, bezbolesny i w przyjemnej atmosferze mojego chłopaka. teraz biorę 2 tabletki dziennie duphaston a za 7 dni mam zrobić test z krwi czy się udało :) strasznie się niecierpliwię i chyba dzisiaj pojde po test do apteki zeby zrobic sobie w domku.
cześć Dziewczynki, jestem nowa na forum :) bardzo mnie zaciekawił ten wątek. Staram sie z moim mężczyzną o dzidzię juz od 1,5 roku i nic :( ze mną wszystko jest ok ( na podstawie badań) mój mężczyzna ma mniej plemniczków niż powinien mieć ale pani dr powiedziała że wyniki są całkiem dobre i poleciła nam inseminacje :) Jestem 8 dzień po inseminacji, zabieg był szybki, bezbolesny i w przyjemnej atmosferze mojego chłopaka. teraz biorę 2 tabletki dziennie duphaston a za 7 dni mam zrobić test z krwi czy się udało :) strasznie się niecierpliwię i chyba dzisiaj pojde po test do apteki zeby zrobic sobie w domku.
a miałaś jakis zastrzyk na peknięcie pęcherzyka? na przykład ovitrelle? jesli tak, to sobie odpuść testy z apteki i wstrzymaj jeszcze kilka dni, bo wynik bedzie zafałszowany
tak miałam zastrzyk ovitrelle 36 godz przed czyli 31 grudnia a 2 stycznia IUI no i jutro bedzie 9 dzien po zabiegu myślałam że wynik testu już coś pokaże :( kiedy najlepiej zrobić? już sie nie moge doczekac wyniku
no to chyba nie zostalo mi nic innego jak czekanie,a w sumie za tydzien mam zalecona bete. :) A czy komuś z forum udało sie za 1 razem zajść poprzez IUI bo w sumie czytalam wiele ale nie znalazłam :(
dziewczyny w piątek miałam owulację (potwierdzona monitoringiem) po pregnylu podanym w czwartek. Od soboty miałam śluz gęsty i lepki aż do dzisiejszego popołudnia kiedy to zauważyłam przezroczysty typowo płodny... od dziś mam podany duphasoton, myślicie że już za późno? czy są jeszcze szanse na ewentualną ciążę..czy zaburzenia w wydzielaniu progesteronu w tym cyklu wykluczą ciąże?
Ja mam mieć teraz 3 podejście, ale w szpitalu, a nie specjalistycznej klinice prywatnej. Zastanawiam się czy tam zabieg jest na NFZ czy odpłatnie? Może ktoś się orientuje?
dzisiaj 12 dzien po inseminacji, zrobilam test domowy niestety wynik negatywny :( w poniedzialek mam zrobic bete , czy jest jeszcze szansa ze za 3 dni wynik okaze sie pozytywny ??? :(:(:(
Powiem Ci, że nigdy po iui nie robiłam ani testów, ani bety. To coś jak intuicja była, że to nie ten czas. Ja bym już nie robiła, a Ty zrób, jak uważasz.
robilam w Katowicach zieba clinik , bardzo polecam ta clinike jest rewelacyjna, specjalizuje sie w nieplodnosci. mimo negatywnego testu domowego mam jeszcze odrobine nadzieji ze jednak te testy czasem zawodza i ze z krwi moze bedzie niespodzianka
Cześć dziewczyny Tutaj (na 28dni) jestem już dość długo ale jakoś nie mogłam wyczuć tego momentu kiedy już się jest weteranką w staraniach żeby dołączyć do Waszego grona Staramy się z mężem 3 lata i pomału dojrzewam do decyzji o IVF. Co prawda już jesteśmy po wielu badaniach w klinice leczenia niepłodności ale chcemy się przenieść z rzeszowskiej do jakiejś bardziej profesjonalnej że tak powiem...Zastanawia mnie INVICTA. Czy któraś z Was może mi coś o niej powiedzieć? Wszystko jedno czy w Gdańsku czy w Warszawie... A może możecie polecić jakąś bardzo dobrą, profesjonalną i z dużą skutecznością?Będę wdzięczna za wszelkie informacje
Ja Novum też odradzam. Zmieniłam o nich zdanie, kiedy wizyta trwała 10 min. i lekarz nawet nie miał zamiaru wysłuchać, co mu mam do powiedzenia, bo za chwilę czekała kolejna osoba.
wczoraj byl 12 dzien po iui , 25 d.c i sie bardzo przestraszylam poniewaz wczoraj wieczorem po stosunku z moim M. zaczełam krawawić, myślałam że okres przyszedł wcześniej i ze nie jestem w ciąży, ale rano się obudzilam i zero krwi. Ta krew nie przypominała krwi takiej jak przy okresie, była bardzo czysta i przejrzysta ta krew taka czerwioniutka. nie wiem co o tym myśleć zmartwiło mnie to :( czy ktoras tez tak miala albo wie oco chodzi???
Dzięki Efiaa i acia20...zawsze to lepiej jak się pozna opinię innych Patrycjator trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze...i żeby cykl zakończył się plusikiem czekamy na wieści odnośnie bety
ehhh no i załamka niestety negatywny wynik :(:( 1 moje IUI niestety nieudane, nie potrafie tylko zrozumiec dlaczego bo plemniki sa ok u mnie tez wszystko ok a jednak nie jest ok bo ciazy nie ma ehhh , teraz czekam na @ i w 3 d.c. ide do pani dr na konsultacje i bedziemy dalej działać
patrycjator z IUI jest jak z każdymi staraniami czyli około 25 % szans na powodzenie więc spokojnie nie martw się :) musisz mieć pozytywne nastawienie i się uda
*martita9084 * W nOvum pracuje wielu lekarzy ja akurat bylam u dr. Taszyckiej, moja znajoma ktora dzieki niej zaszla w ciaze polecila mi ja. Ja tez z niej bylam bardzo zadowolona zreszta z calej kliniki. W ciaze przy tej jednej probie w tej przychodni nie zaszlam ale nie zaluje ze tam sie leczylam. Mieszkamy daleko i ze wzgledu wlasnie na odleglosc nie podeszlismy raz jeszcze tam do protokolu. Gdyby nie to to bez cienia watpliwosci sprobowalibysmy tam jeszcze raz. Tymczasem zaczelam wlasnie wyciszanie do naszej juz ostatniej proby iv. zycze Ci szczescia! :)