Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeMar 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Starly raczej zgodze sie na inne proby zajscia tylko wiesz jak to jest jak sie chce juz teraz a nie za pol roku:-) chociaz mam lekcje cierpliwosci teraz:-)

Agulka, szczepienie jest potrzebne nie tyle co dla kliniki jak dla Ciebie, bo nigdy nie wiadomo co może sie stać, nagła opercja, a wtedy jest ryzyko a nie ma na to czasu by sie szczepic. u mnie w klinice powiedzieli ze to dla mojego bezpieczenstwa:-)
    • CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeMar 3rd 2012
     permalink
    a itrzymam kciuki mocno Starly:-)
    •  
      CommentAuthorStarly25
    • CommentTimeMar 3rd 2012
     permalink
    Gosiaczku dziękuję, zaglądaj do wątku, na bieżąco będą relacje :) jak są tylko szanse na zajście innymi metodami to działaj, choć wiem, że każda z nas by chciala JUŻ :D
    --
    • CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeMar 4th 2012
     permalink
    będę zaglądać i na bieżaco śledzic Wasze poczynania:-) jutro dzwonie umowic sie na laparoskopie, a dalej bedzie to co ma byc:-)
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeMar 4th 2012
     permalink
    Efiaa: Hej, czy macie może doświadczenia z Artemidą w Białymstoku?
    Ja podchodziłam tam do pierwszego, podwójnie udanego invitro. Jak chcesz, to zajrzyj pod moje wykresy, tam jest wszystko opisane. Generalnie bardzo polecam, mój program prowadził dr Domitrz, który ostatnio jest "ojcem chrzestnym" wielu artemidowych dzieci, a całość (łącznie z dojazdami i 10dniami w BS) wyniosła nas 8tyś.
    •  
      CommentAuthorJulkewna
    • CommentTimeMar 5th 2012
     permalink
    Starly25 dostaliśmy - a w zasadzie mąż dostał - dokładnie taki sam zestaw witamin. No i jak napisałaś że u Was nic to nie dało to aż się boję wyników naszych. Swoja drogą już zaczęliśmy odkładać kasę na imsi. Coś czuje ze dupa będzie z IUI. Chociaż może znaczenie u nas będzie miało to że M rzucił palenie więc może poprawa będzie.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeMar 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Doti, wielkie dzięki za odp. :) Daleko miałaś do Białegostoku?
    •  
      CommentAuthorStarly25
    • CommentTimeMar 5th 2012
     permalink
    Julkewna ,a mąż robił badania genetyczne? Bo jesli w genach tkwi problem, to żadne witaminy nie pomogą, albo poprawa będzie nieznaczna (tak jak u nas chwilowo) a potem to samo lub gorzej. ;/

W invimedzie badania genetyczne (1 z krwi, 2 z nasienia, w tym msome) kosztują 1000zł. Ale warto, bo wtedy masz jasną sytuację. Tak jak u nas, przyczyna tkwi w genetyce. Jest tylko 13% plemników z których coś ''da radę'' wyczarować i ta liczba może spadać, więc dlatego tak szybko się zdecydowaliśmy na IMSI, bo potem może nie byc już z czego robić.

Dobrze, że mąż rzucił Palenie, ale w miesiąc, dwa czy nawet pół roku to za mało aby organizm się oczyścił choć częściowo z trucizny, a i na żołnierzach będzie coś widać dopiero po 3-4 mcach od rzucenia, bo tyle trwa spermatogeneza.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeMar 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Efiaa: Doti, wielkie dzięki za odp. :) Daleko miałaś do Białegostoku?

Jesteśmy z Warszawy, więc jakieś 300km. Mieliśmy jedną wizytę wstępną, gdzie wszystko ustaliliśmy (u nas w grę wchodziło tylko ICSI), dostaliśmy receptę na antyki, potem 20-23dc na tabletkach druga przejażdżka do BS, a potem po 3 tygodniach wyjazd na 10 dni, połączony z urlopem w Supraślu (pod BS), obok lasu :) Generalnie w BS bardzo jest rozwinięta "turystyka invitrowa" :) Jak pytaliśmy o pokoje, to pani pytała, z której kliniki i od którego lekarza jesteśmy...
    •  
      CommentAuthorJulkewna
    • CommentTimeMar 6th 2012
     permalink
    Wiem Starly25 to wszystko o czym piszesz. U nas póki co wyniki już po operacji żylaków bardzo się poprawiły aż lekarz był zdziwiony. Teraz obecna pani doktor kazała pobrać te witaminki przez 3 m-ce i rzucić palenie (choć jakoś nigdy wiele nie palił 3-4 papierosy dziennie to jednak). Pod koniec marca idziemy jeszcze raz na msome i zobaczymy co się zadziało i jaka jest sytuacja. Jeśli nie będzie poprawy czy co gorsza jakieś pogorszenie to pewnie wtedy albo genetyka albo od razu decyzja o imsi. Zobaczymy. Na razie nie chcę nic krakać bo wykrakam. Zresztą sami nie spodziewaliśmy się aż takiej poprawy po operacji żylaków - z reguły poprawa jest nieznaczna a u nas z 800tys wskoczył na 5 mln. A po ostatnich badaniach było już 20 mln (po samej macy).
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    3-4 dziennie to MAŁO?
    --
    •  
      CommentAuthorJulkewna
    • CommentTimeMar 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Niektórzy palą pół paczki lub paczkę papierosów to 3-4 dziennie sztuki to wg mojego prywatnego przelicznika to mało. Zresztą nawet pani dr powiedziała że "to jeszcze nie jest straszne palenie ale jednak palenie".
    Cóż - nie każdy może być doskonały.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Inni jeszcze więcej.
    --
    •  
      CommentAuthorJulkewna
     permalink
    Wiem, że przekładając to na lata palenia to i tak na swoje się wychodzi. No ale jest to nałóg jak każdy inny.
    Niemniej jednak cieszę się, że udało się pozbyć tych 3-4 dziennie nawet.
    Powiem jeszcze tak - moi bracia palą paczkę dziennie a obydwaj bez najmniejszych problemów mają dzieci. Więc zrzucanie wszystkiego na same papierosy to też największe uogólnienie i upraszczanie.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Oczywiście, znam przypadek faceta, który nie tylko pali, ale i dużo pije, a natura dzieci nie poskąpiła. Nie ma co zrzucać wszystkiego na papierosy.

Doti, wielkie dzięki za relację!
  1.  permalink
    a ja wam powiem że na wpływ męskiego nasienia ma wiele czynników. Mówie tutaj o naszych doświadczeniach. Na początku Piliśmy alkoholu dosyć sporo, zla dieta jedlismy wszystko łącznie z fast foodami, stresujące sytuacje do tego i wynik nasienia 4 ml :(
    Wzielismy się za siebie zrezygnowalismy z alkoholu, zaczelismy się zdrowo odżywiać ( głównie gotujemy w domu, a nie stołujemy się w restauracjach) do tego troche spokojniej staramy się żyć. Po 3 miesiącach takiej zmiany było 28 ml plemników.
    Dlatego wszystko ma wpływ na nasienie.
    Aktualnie czekam do poniedziałku wtedy wykonam bete i zobaczymy czy sie udało.

Mam do was dziewczyny pytanko, czy jeśli teraz zaszłabym w ciąże, a w czerwcu chciała lecieć 5 h samolotem w ciepłe kraje na wakacje na 2 tyg czy jest to groźne dla dziecka??? Wykupilismy ostatnio sobie wakacje , i po 2 dniach zorientowalismy się że chyba pochopnie bo jak będzie ciąża to nigdzie nie pojedziemy bo to niebezpieczne, i odwołaliśmy wakacje. Jak uważacie????
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    patrycjator najlepiej jak zapytasz lekaza...
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    parycjator podchodziłaś do kolejnej IUI?
    mam nadzieje, ze nici z Twoich wakacji, bo będziesz w ciązy;) już od poniedziałku!
    a wakacje odbijecie sobie za rok we trójkę;)
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    Patrycjator daj koniecznie znać jaki wynik, obgryzam paznokcie z niecierpliwości.

Jeśli chodzi o wakacje, to moja koleżanka w ósmym leciała i wszystko było ok, ale każda ciąża jest inna i warto zapytać lekarza i myślę, ze odwołać wycieczkę. Jak wykupiliście ubezpieczenie, to możecie zrezygnować podając powod- ciąża z ryzykiem, przedstawiając zwolnienie i oddadzą Wam całość kwoty. Jeśli nie ubezpieczyliście to słabo..
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    Julkwena z 20 mln plemników do in vitro chcesz [odchodzić? na głowę upadłaś >?:shocked: IUI dla Was lepsze, tańsze i bardziej naturalne :) u nas operacja żylaków dała minimalną poprawę ale niestety jest tylko 200 tys ;/
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Starly a jak Twoje samopoczucie dzis?
    --
  2.  permalink
    tak podchodziłam 3 raz do IUI , dzisiaj jest 10 dzień po IUI, w poniedziałek ide na bete.
    Ale powiem wam niepokoje się trochę ponieważ od 2 dni boli mnie brzuch właściwie podbrzusze ale boli mnie dosyc mocno takie skurcze dostaje , jak sie skule to pomaga, nie jest to ból nie do wytrzymania ale jest dziwne uczucie,takie delikatne ukłucia którego nigdy wcześniej nie miałam bo podczas okresu lub przed okresem nigdy nie miałam żadnych objawów ,bóli itd. jeśli chodzi o śluz to jest biały i bardzo gęsty, wczoraj wieczorem złapała mnie zgaga, i albo to ciąża albo Mysle czy to nie bedzie z tych 5 pęcherzyków może one akurat urosły i mnie teraz to boli ehh
    •  
      CommentAuthorJulkewna
    • CommentTimeMar 7th 2012
     permalink
    eeee pierniczysz patrycjator :wink: takich objawów nie ma się z powodu pęcherzyków czy nawet torbieli (które ewentualnie mogą powstać z niepękniętych pęcherzyków). Ja tam dobrej myśli jestem. Oj oj... byle do poniedziałku :wink:

Starly25 - może i ilość u nas podskoczyła ale kiepsko z morfologią - aż 92% form patologicznych :sad: Niby pani doktor mówiła o IUI na tzw upartego ("bo jakby nie było to wasze pieniądze więc na siłę na IMSI namawiać jeszcze nie pora") - i jeśli tylko będzie taka możliwość to na upartego podejdziemy kilka razy jeśli się da. Ale oczywiście wspomniała nie raz o IMSI w naszym przypadku stąd te nasze obawy.
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    patrycjator 3mma kciuki :)
    bo objawy calkiem ... byle nie zapeszyc:)

dziewczyny jesli moge na forum zapyatc jaki jest koszt IUI ?
    --
  3.  permalink
    ufff to mnie pocieszylaś że to nie od tych pęcherzykow :) oby do poniedziałku :)
    ja za IUI placiłam 700 zł ( +120 zl za ovitrelle i ok 50 zł na tabletki )
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    Izzza ja dzisiaj nienajlepiej się czuję :(uderzenia mnie wykończą , no i mój partner skarży się na moją ''oziębłość'', ale cóż, odrobina dyspensy mu nie zaszkodzi :) Czekam na okres powinien być lada dzień..
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z Invimedem w Poznaniu ?
  4.  permalink
    kupiłam dzisiaj teścik, jutro zrobie sobie bo już nie moge wytrzymać ;)
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    patrycjator za wczesnie na test..
    --
  5.  permalink
    hmm jutro 11 dzien po iui myslalam ze bedzie juz cos wiadomo :(
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMar 8th 2012
     permalink
    patrcjator - jeśli masz czuły test - 10 ml/U, to powinien juz cos wykazać, jeśli zwykły - 25ml/U, to poczekaj przynajmniej do 12-13 dnia. Trzymam kciuki!!!!!
    A ja jestem mega szczęśliwa - bo odebrałam wszoraj wyniki posiewu i jest czysty!!!!!!!!!!!!! Tak więc zaczynamy wyciszanie w tym cyklu!!! 22-03 ide na wizytę i zaczynamy działać! - od wczoraj gęba mi się nie przestaje cieszyć :)
    Starly - coś czuję, że i ja będę mocno odczuwac skutki wyciszania - mój organizm bardzo szybko i mocno reaguje na zmiany hormonalne :(( ale - czego się nie robi dla dzidzia :)
    --
    •  
      CommentAuthorJulkewna
     permalink
    patrycjator niecierpliwcze -i jak?:shocked:
  6.  permalink
    nie zrobiłam, posłuchałam waszych rad i jednak poczekam z tym testem, mam testy 25ml/U wiec jutro będzie 12 dzien to może coś wykaże
    •  
      CommentAuthorJulkewna
     permalink
    :wink: jasne. Jak za wcześnie to tylko się zestresujesz czy widać czy nie widać II kresek.
    Cierpliwość - tylko to nas uratuje :wink:
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Dziewczyny 3mam kciuki!
    o lepsze samopoczucie i za peikny wynik testu!!!

i mielego dnia w dniu naszego swieta:)
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    Dokładnie, dziewczęta chciałabym Wam i sobie życzyć wszystkiego najlepszego w dniu naszego Święta :D żebyśmy jak najszybciej cieszyły się dwiema kreskami :D
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    agavva damy radę, trzymam mocno kciuki, niech mąż masuje miejsce po ukłuciu i cierpliwie znosi humorki :*
    --
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMar 8th 2012 zmieniony
     permalink
    nieeee u mnie jeszcze żadnego kłucia nie było :) dopiero zaczniemy ok 25 marca. Ja będę wyciszana zastrzykami w brzuch, a nie tym jednym w tyłek, więc nie będzie pewnie tak bolało - sama sobie będę je robić zresztą :)
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    agavva - wyciszanie to jeden zastrzyk ,a potem stymulacja- to sa zastrzyki w brzuch które robi się samemu, coś Ci się pomieszało
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Tak Was czytam i... psychicznie się przygotowuję, że pewnie kiedyś będę się też wyciszać i "zastrzykować".
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMar 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Starly nie pomieszało mi się. U nas wyciszanie też odbywa się poprzez zastrzyki w brzuch - gonapeptyl Daily 0,1
    Rozmawiałam z lekarzem o tym zastrzyku co masz Ty, bo kumpela mogła by mi go oddać za free, ale nie wyraził zgody. Mówi, że lepiej wycisza się mniejszymi dawkami, bo można wtedy sterować.
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    zależy od organizmu, w moim przypadku, niezbędny był zastrzyk z diphereline zresztą w Invimedzie mają najlepszych specjalistów, napewno wiedza co robią :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoragavva
     permalink
    co klinika to obyczaj :) pewnie gdzie indziej jest jeszcze inaczej :)
    --
  7.  permalink
    dziewczyny wiecie może jak to jest w przypadku zajścia w ciąże podczas gdy jest się na wypowiedzeniu???
    do 17 marca jestem na wypowiedzeniu ( wykorzystuje w tym czasie zaległy urlop) , 12 marca dowiem sie czy jestem w ciaży, jeśli będe to czy wtedy wypowiedzenie jest nieważne?
    A i jeszcze jedno pytanie czy po wynikach bety jeśli jest ciąża to lekarz może wystawić odrazu l4 ??
  8.  permalink
    zrobiłam, ale wyszedł negatywny :( ale jeszcze mam nadzieje że jest za wcześnie i w pn bedzie jedak co innego :)
  9.  permalink
    pati rzeczywiscie moze byc za wczesnie, ale z całego serca ci zycze zaciazenia:jumping::jumping::jumping:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMar 9th 2012
     permalink
    ja też jeszcze nie puszczam kciuków!!!
    Z tym wypowiedzeniem, to właśnie tak jest, że do porodu jesteś chroniona i nie mogą CIę zwolnić.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Patrycjator moze za wczesnie!
    Dlatego nie jestem zwolenniczka testow.
    3mam kciuki oby to byla pomylka!!!
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Starly25 jaks ie dzis czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Ja też nigdy nie robię testów.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.