Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
płatny macierzyński nie przysługuje w takiej sytuacji
zawsze można się ubezpieczyć w swojej firmie na wysoką kwotę, a potem pójść na l4 z powodu ciązy i ZUS potem płaci ładną pensyjke :D
Tylko wtedy już nie jest to URLOP macierzyński, tylko ZASIŁEK macierzyński, ale rzeczywiście i kwota i długość jest taka sama. Płatny macierzyński zawsze przysługuje!!!Jak miałaś umowę do porodu to macierzyński wypłaca Ci ZUS, w takiej samej wysokości, w jakiej robiłby to pracodawca.
Właśnie nie wiem jak to jest z przedłużaniem umowy, ale chyba jest przedłużana do dnia porodu włącznie, wtedy nie ma problemu. Ja o zasiłkach macierzyńskich wiem sporo, bo pracuję na umowę zlecenie i musiałam się dokształcić, więc bardziej pod kątem zlecenia mówię :) Bo ja mam np. zlecenie do 30.06, a termin na 12.07 i mimo że płacę chorobowe, mogłabym nic nie dostać, jakbym urodziła 1.07. Ale już mam zgodę na przedłużenie tej umowy, więc spokojna jestem. skoro jest to przedłużane na mocy prawa, to na co zwracać uwagę?
byłby psikus jakbym zaszła w ciążę i chciała pracować, nie iść na l4 to wtedy nie mogliby mnie zwolnić i do dnia porodu mogłabym pracować>?