Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
płatny macierzyński nie przysługuje w takiej sytuacji
zawsze można się ubezpieczyć w swojej firmie na wysoką kwotę, a potem pójść na l4 z powodu ciązy i ZUS potem płaci ładną pensyjke :D
Płatny macierzyński zawsze przysługuje!!!Jak miałaś umowę do porodu to macierzyński wypłaca Ci ZUS, w takiej samej wysokości, w jakiej robiłby to pracodawca.Tylko wtedy już nie jest to URLOP macierzyński, tylko ZASIŁEK macierzyński, ale rzeczywiście i kwota i długość jest taka sama.
skoro jest to przedłużane na mocy prawa, to na co zwracać uwagę?Właśnie nie wiem jak to jest z przedłużaniem umowy, ale chyba jest przedłużana do dnia porodu włącznie, wtedy nie ma problemu. Ja o zasiłkach macierzyńskich wiem sporo, bo pracuję na umowę zlecenie i musiałam się dokształcić, więc bardziej pod kątem zlecenia mówię :) Bo ja mam np. zlecenie do 30.06, a termin na 12.07 i mimo że płacę chorobowe, mogłabym nic nie dostać, jakbym urodziła 1.07. Ale już mam zgodę na przedłużenie tej umowy, więc spokojna jestem.
byłby psikus jakbym zaszła w ciążę i chciała pracować, nie iść na l4 to wtedy nie mogliby mnie zwolnić i do dnia porodu mogłabym pracować>?