Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    agavva jeszcze raz gratulacje, super że się udało :)
    ja teraz oczekuję na @ w ciągu kilku dni i zaczynam akcję :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeMay 24th 2012
     permalink
    Ja czekam do końca roku. Jeśli się nie uda, podejdę do IVF. Wszystko albo nic...
    • CommentAuthorKamilaEl
     permalink
    agavva - a skąd się wzięła u ciebie ta ureaplasma? chodziłaś na basen czy coś takiego? i jak to leczyłaś?
    mam nadzieję, że mi badania dobrze wyjdą, bo nie chciałabym, żeby się wszystko poprzesuwało :/
    •  
      CommentAuthoragavva
     permalink
    fasolinko - dziękuję :)))
    Kamila - nie wiem skąd. Ta bakteria przenoszona głównie drogą płciową, ja rozwiązła niegdy nie byłam - miałam 4 stałych partnerów, z czego od prawie 5 lat z jednym. Nie mam pojęcia skąd..... zwłaszcza, że objawów nie było jako takich

Treść doklejona: 24.05.12 15:43
    a lechyłam się antybiotykiem z antybiogramu - Doxycycline przez tydzień ja + partner
    --
    • CommentAuthorKamilaEl
     permalink
    Aha, no to w sumie tydzień czasu to niedługo, myślałam, że miesiąc, bo pisałaś, że przesunęło się IVF o miesiąc, czemu aż o tyle? musieliście odczekać po lekach czy jak?
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMay 25th 2012
     permalink
    Wyniki z posiewu dostałam 20 dc, a 21-23 dc miałam rozpocząć wyciszanie, więc musieliśmy wszystko o miesiąc przełożyć
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
    • CommentTimeMay 25th 2012
     permalink
    Mój partner mial gorsze wyniki nasienia i się udało. Do in vitro nie ma znaczenia.Ale to chyba jakieś podstawowe badanie? nie widzę tutaj wielu czynników zbadanych
    --
  2.  permalink
    Takie dostałam skierowanie, jeszcze mąż czeka na wynik przeciwciał
    Kurcze dziewczyny, czekam na @, do tej pory były bóle 2 dni przed już, plamienia i biegunka i tak non stop
    a teraz mam mini plamienie 1 kropelka żadnych bóli - ale nie o tym chciałam - ja po prostu od 2 dni wybucham strasznie, wszystko mnie irytuje, mąż chyba najbardziej mnie wkurza, co chwilę płaczę, wszystkich mam dosyć - jak nigdy po prostu, sama się nie poznaję, wszystkie hormony co dopiero robiłam są w normie, nie biorę żadnych leków oprócz tego eurytex na tarczycę w mikro dawce od 2 tyg, jak tak dalej będzie to ja nie wiem jak doczekamy in vitro
    :wink:
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMay 26th 2012
     permalink
    fasolinko - to normalne - nerwy biorą górę..... Pocieszę CIę, że nie będzie lepiej ;) Ale da się przeżyć!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, a co mówią statystyki, kiedy z obojgiem jest niby ok, a ciąży brak? Jaki jest procent powodzenia?
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Mój lekarz, podczas jakiejś branżowej, absorbującej lektury zadał mi (zblazowanej kolejnym niepowodzeniem) pytanie: jak myślę; ile ciąż jest na 100 przypadków próby podejścia w czysto sprzyjających okolicznościach (tzn. on i ona zdrowi w starają się sprężyć w odpowiednim momencie)...
    Stwierdziłam (żeby nie przedobrzyć), że 80 ciąż mur-beton... Na co dr, że niestety, ludzie to nie orangutany i statystyka plasuje się na poziomie 20%
    (???) :))
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Rozumiem, że naturalnie? Czy to o IVF chodziło?
    •  
      CommentAuthormontever
    • CommentTimeMay 27th 2012
     permalink
    naturalnie, naturalnie
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Co zatem z IVF? Tyle samo?
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    podobno to te same szanse
    --
  3.  permalink
    a ja czekam na @ żeby w 4 dc zacząć Regulon i nie mam @, żadnych bóli, czasem rzadko coś zakłuje, plamienie miałam 2 dni temu i od tej pory nic zupełnie, zawsze zanim dostałam @ to po bólach brzucha wiedziałam że okres a teraz nic, jakiś % łudzę się, ale test negatywny więc czekam cierpliwie, ale oczywiście TEN ostatni miesiąc musiał być inaczej :) cykle miałam 24-27 dni, choć więcej niz 24 rzadko - dzisiaj 25 dc i żadnych plamień bóli jak zawsze - czekamy :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    To jak to możliwe, że jakieś 80% par zachodzi już w 1 roku starań, skoro u ludzi ciążą to taka rzadkość, niczym lot na księżyc?
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMay 29th 2012
     permalink
    ja słyszałam o troszkę innych statystykach - naturalnie ok 40% szans na powodzenie.
    A co do IVF, to lekarz nam powiedział, po wywiadzie, i badaniach, że daje nam ok 60%szans na powodzewnie - i się udało :)))))))))
    acia - jak u Ciebie, jak się czujesz?? między nami 6 tygodni różnicy :))
    fasolinka - mi oststni cykl przesunął się o tydzień - poczekaj, na pewno lada moment się pojawi :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    agavva - w sumie to prawie OK muszę tylko leżeć i uważać na siebie, w około 10 tygodniu miałam plamienie dostałam dodatkowe leki teraz 31 maja wizyta i zobaczymy co i jak. Na wątku tarczycowym pisałam o moich wynikach z niedoczynności. Jak brałam luteinę pod językowo to było ok, a teraz od niedzieli biorę dopochwowo bo coś mi się pomyliła ilość luteiny podjęzykowej i teraz chce mi się wymiotować. Dziś tez mam wizytę u chirurga naczyniowego, bo już na samym początku ciąży puchły mi nogi i przez całą ciąże codziennie mam brać zastrzyki w brzuch z clexane i do tego leżenie i nogi nie puchną.
    --
    •  
      CommentAuthoragavva
     permalink
    kurcze... ja miałam w niedzielę plamienia, leżałam całą, w poniedziałek nie byłam w pracy, dziś już jestem, a w zeszłym tygodniu to nogi mi puchły niemiłosiernie..... mam nadzieję, że będzieOK
    --
  4.  permalink
    no dostałam i leżę w domu bo brzuch mnie bolał :) za 3 dni zaczynam Regulon i za 2 tyg do kliniki z papierami
    •  
      CommentAuthoragavva
     permalink
    nooo super :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Super fasolinka!!!
    --
  5.  permalink
    za 2 tyg jedziemy z meżem nad jeziorko - już nie ma staranek i myślenia czy się uda bo antyki

na pewno po punkcji chce mieć wolne, bo chyba l4 nie dają?
    brzuch mnie boli, i mam rewolucje w jelitach przy okresach ostatnio - podejrzewam że znowu endo zaatakowała, bo przez nią miałam operacje jelit, usuwanie wyrostka, jajnika, jajowodu - i tak się cieszę, że stomii na stałe nie mam - miałam 3 mce do czasu drugiej operacji, boję się że coś tam jest znowu i przeszkodzi w IVF:confused:
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Fasolinka wszystko bedzie dobrze :)
    fajnie ze jedziecie nad jezioro, relax wskazany:)
    --
  6.  permalink
    nie wiem, może cuduję, ale boje sie że znowu coś tam nie halo z tą endometriozą jest u mnie ale masz rację, ja nie mam na to wpływu naprawdę, będzie co ma być
    ;O
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMay 30th 2012 zmieniony
     permalink
    fasolinko - antki i gonapeptyl wyciszają endometriozę!! Spokojnie :)
    dla pokrzepienia serc invitróweczek pochwalę się, że na wczorajszym USG widzieliśmy 2 pięknie bijące serduszka - cudowny, niezapomniany widok!!!!!!!!!!!!!!! :heartsabove::rainbow:
    Życzę Wam wszystkim tego z całego serca!!!!! Fasolinko - ja też mam endometriozę :wink:
    --
  7.  permalink
    dzięęęęęki ::) lepiej się czuję po takim info :bigsmile:
    ja też już tak chce !!!!!! :bigsmile: super!!! wielkie gratulacje :)
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeMay 30th 2012
     permalink
    Agavva - wspaniale!!!!!!!! Dwoje dzieci na raz :))))))))))))))))))))
    Cudowna wiadomość :))))))))))))
    • CommentAuthorKamilaEl
     permalink
    Agavva - super :) my z mężem też marzymy o bliźniakach, ale tak naprawdę to marzę chociaż o jednym, zdrowym, wyczekanym i kochanym dziecku.
    Mam nadzieję, że dojdzie u nas do IVF jak najszybciej i że już niedługo też będę się cieszyć tak jak ty :)
    • CommentAuthorkasikz77
     permalink
    witam, jestem nowa i niestety nie ogarne wszystkich wpisów, więc wybaczcie
    Myslę że jak się wygadam to może jakaś iskierka nadziei pojawi się w moim życiu.
    Po 2 latach bezowocnych starań, szeregu badań, leków i dopalaczy NIC, a żeby mnie na końcu dobić wyniki męża okazały się dla nas klęską- zdiagnozowana azoospermia.
    Minął rok aby mój umysł i serce mogły się z tym pogodzić i podjąc decyzje o inseminacji z dawcą.
    Nawet nie wiem od czego mam zacząć, pomóżcie proszę :cry:
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeMay 31st 2012
     permalink
    dzięki dziewczyny!! :))
    kasik - a myśleliście i IV??? Robiliście punkcję jąder?? może plemniczki są, aje z jakiś przyczyn nie mogą się wydostać na zewnątrz.Diagnozowaliście ten stan rzeczy?? ... Głowa do góry!!!!
    --
    • CommentAuthorkasikz77
    • CommentTimeMay 31st 2012
     permalink
    lekarze po odczytaniu wyników od razu rozłożyli ręce i stwierdzili że nic sie nie da zrobić, nie ma szans, nawet jak jest mała ilość plemników to szanse sa znikome a co dopiero jak nie ma ich wogóle! myślę o klinice w Krakowie bo tu gdzie mieszkam (Rzeszów) zaproponowali tylko insemke z nasieniem dawcy. Może ktoraś z was może polecić sprawdzonego androloga bo u nas jest ich tylko paru i wogóle porażka
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeJun 1st 2012
     permalink
    a rzeszowska klinika Parens?? nie proponowali IVF z punkcją jąder???
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Kasik ja myślę jak Agava , idzie do innej kliniki i dokonujecie skonsultujcie to !
    3mam kciuki i przytulam !
    --
  8.  permalink
    zaczęłam dzisiaj REGULON :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    także zaczęło się przygotowanie do IVF

Miłego weekendu !!!
    •  
      CommentAuthoragavva
     permalink
    SUPER - FASOLINKO - KCIUKI MOOOOOCNO ZACIŚNIĘTE!!!!!!!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    extra:)
    zazdroszcze az :)
    ale pozytywnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
    • CommentTimeJun 5th 2012
     permalink
    kasik my tez nie mielismy plemnikow i właśnie rozpoczęlam 4ty miesiąc ciąży. Nasienie dawcy to ostatecznosc na ktora bym ja sie osobiscie nigdy nie zdecydowala, wolalabym in vitro do skutku
    --
    •  
      CommentAuthorhanka242
    • CommentTimeJun 5th 2012
     permalink
    Włącze sie, zwracając się do KASIK:mój mąż też ma azoospermię i też to był wielki szok dla nas, ale wzieliśmy się w garść,dowiedzieliśmy się o wszelkich metodach i nie poddajemy się bez walki, w przyszłym tygodniu mąż będzie miał biopsję i będziemy szukać plemniczków u zródła:-)nie poddajemy się i tobie też to radzę , uszy do góry:-)
    •  
      CommentAuthorFullMoon
    • CommentTimeJun 8th 2012
     permalink
    hej pytanie do dziewczyn ktore braly antyki przed ivf.Mianowicie podchodze do icsi dlugi protokol jestem obecnie na microgynon 11 dzien cyklu i ciagle mam jakies brudzenia plamienia .Niby na antykach tak jest i nie powinno to zaszkodzic procedurze ivf ale troche mnie to martwi.Czy ktoras z was tez miala brudzenia badz plamienia podczas antykoncepcji?
    •  
      CommentAuthorAnnesja
     permalink
    Hej. Ja tak miałam, cały cykl z marvelonem plamiłam. To się zdarza. Cała procedura przebiegła normalnie.
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    dzieki za odp:)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja tez na antykach plamiłam, juz nie pamietam co to było bo mineło ponad 8 lat, ale nie przeszkodziło to w całej procedurze zupełnie
    -- mama piątki :)
  9.  permalink
    ja biorę przed IVF regulon - pd tygodnia jakoś czy 2 - i od kilku dni plamię ciemnobrązowo
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeJun 9th 2012
     permalink
    A ja..... miałam mieć we wrześniu INF ale.... nie będę miała - ponieważ nie spełniamy warunków formalnych...które to spełnione będą w październiku 2013roku....
    Do tego czasu moje jakże wspaniałe AMH spadnie do zera..........
    Wszystko wyszło przy okazji wypełniania papierów do INF.......
    Po prostu... cóż mogę powiedzieć....
    Ps. Nie mam, nie mamy możliwości robienia gdzie indziej INF jak tylko w FR.
    Nie mamy pieniędzy tym samym możliwości na płatne INF w Polsce.
    --
    Nie wiem..czy już mogę się załamywać.... Czy jeszcze jakoś się..trzymać...
    Brak mi słów na to wszystko...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Shese: Nie wiem..czy już mogę się załamywać.... Czy jeszcze jakoś się..trzymać...
    Brak mi słów na to wszystko...

Shese najczęściej jest tak,że kiedy człowiek "odpuszcza" w głowie starania, to ciąża przychodzi, jako najprzyjemniejsza niespodzianka...
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    *Jaheira* bardzo bym chciała...aby tak właśnie się stało.....
    -----
    Aaaaa do tego dziś usłyszałam od mojego połówka......, że jeśli nie można mieć dzieci - to widocznie Bóg tak chciał....
    To...... to po prostu powaliło mnie na łopatki.....
    Analogicznie...wszystko co się dzieje na świecie jest z woli Boga...
    Jak pisałam już pod wykresem.... w takim razie nie ratujmy i nie leczmy chorych bo taki ich los, nie pomagajmy biednym, nieszczęśliwym - bo taki ich los..
    Ogólnie...nic nie róbmy bo każdy ma tak jak ma mieć....
    Co za perspektywa....
  10.  permalink
    Shese może do tego czasu znajdźcie jakąś pasję, wspierajcie się nawzajem, a nuż może trafi się naturalna ciąża kto wie :0 życie jest pełne niespdzianek
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJun 10th 2012
     permalink
    Ja też myślę, że załamywać się nie warto. Życie jest tak nieprzewidywalne, że wszystko jest możliwe.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.