Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeJul 28th 2012
     permalink
    No proszę.... hmmm określę to w ten sposób... "wręcz niebywale... brakowało mi tutaj złośliwości Annesji"..
    Jakby któraś źle odczuwała swoje emocje, bądź zbytnio histeryzowała.. Annesja "ją uspokoi" swoim dobrym słowem.....

Ps. Fasolinko z całego serca trzymam kciuki :) :) :) :)
  1.  permalink
    dziękuję :) już mam różne myśli raz jestem spokojna, raz nachodzą czarne myśli i tak w kółko, mąż też widzę że przeżywać zaczyna jakoś po swojemu - mam pytanie do tarczycowych- zapomniałam zapytać lekarza, jeśli punkcję mam na 11 to o 5 mogę normalnie połknąć tabletkę eutyroxu ?
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeJul 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Shese Potrzebujesz dobrego słowa? Specjalnie dla Ciebie mogę się postarać:)
    Fasolinka Rób sobie co chcesz. Mnie to śmieszy. Ale cóż... Nie Ty jedna podchodzisz do ivf. Nie Ty jedna masz zrosty. A na punkcję idziemy na czczo (czyli bez jakichkolwiek leków).
    •  
      CommentAuthorhanka242
    • CommentTimeJul 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Jeżeli masz pisać tyle tylko , że cie to śmieszy, to po co w ogóle się udzielasz w tym temacie?Zapewne jest więcej interesujących dla ciebie wątków więc może po prostu TEN zignoruj.
  2.  permalink
    Annesja a mnie Ty śmieszysz ale cóż...
    co do leków - nie udzielaj mi rad, bo dla mnie nie jesteś osobą kompetentną, wiesz, że coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele... i znowu potwierdzasz, że nie wiesz o czym piszesz :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    fasolinka, wiekszosc leków mozesz spokojnie łyknac pipijajac odrobina czystej wody. to chodzi o to abys nie wymiotowała, nie obciazała jelit które w czasie zabiegu beda w atonii. woda sie wchłania natychmiast, ale na wszelki wypadek doytaj sie lekarza jak on sobie zyczy
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorAnnesja
     permalink
    Najważniejsze że ty wszystko wiesz:)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    nie wiem jak to jest teraz i jak w innych klinikach, ja miałam ICSI w Novum, znieczulenie było krótkie ok 20 min, po znieczuleniu był czas w łózeczku potrzebny na dojscie do siebie - ja mimo, ze xle znosze narkozy i po wiekszosci dochodze do siebie dosc długo, tu juz po ok 30 min byłam zupełnie na chodzie, spokojnie poszłam juz sobie z mezem do domu. po 2 godz w ogóle czułam sie jakby nigdy nic. Pojechalismy sobie nad zegrze,poszlismy do kina nic sie nie działo
    Miałam pobrane 4 komóreczki bo tylko tyle udało mi sie wyhodowac, wszystkie piekne, pieknie sie zapłodnily pieknie dzieliły
    Trzymam kciuki :))
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Annesja jaki masz cel w tych swoich wypowiedziach? Co chcesz osiągnąć?

Nie znam Cię, pierwszy raz czytam. Jesteś bardzo niemiła w swych komentarzach.
    Dziewczyna pewnie i tak bardzo przeżywa to wszystko, a Ty dolewasz jeszcze oliwy do ognia.
    Powiedz mi - jeśli możesz - dlaczego to robisz?
    --
  3.  permalink
    ja myślę, że też szybko dojdę do siebie, bo miałam kilka kolonoskopii w szpitalu przed cięciami i jak szybko odpływałam to tak po zabiegu szybciutko do siebie dochodziłam, w sumie po operacjach także, raz tylko wymiotowałam bardzo, ale to operacja trwała 11 h to zrozumiałe, a tu krótko więc będzie ok
    poniedziałek sobie daję taki na poleżenie w razie co w domu, ale od wtorku chciałabym już normalnie funkcjonować, bo inaczej się zamęczę, zobaczymy jak to pójdzie...
    dzisiaj a raczej już jutro, bo 00:15 jadę na zastrzyk pregnyl
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeJul 29th 2012
     permalink
    Annesja - Proszę Cię..daruj sobie jakiekolwiek teksty w moją stronę..
    Jesteś żałosna..
    Ponownie.. mamy tu w Twoim wydaniu przerost formy nad treścią...

Ps. Nikt niczego w TAKIM wydaniu tutaj od Ciebie nie potrzebuje...
    •  
      CommentAuthorAnnesja
     permalink
    Shese wow!!! bezcenne uwagi:)
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Fasolinka - to ja trzymam kciuki za Ciebie mocno mocno, mi też gin mówił, że ze wzgl na moje zrosty zrobi mi próbny transfer i zobaczymy czy mnie boli, jeśli tak, to będzie znieczulenie ( bo powiedział, że nie ma co sobie dodawać bólu w tym ciężkim i tak czasie ):smile:

Treść doklejona: 29.07.12 11:25
    Annesja - a czy Ty miałaś IV ? :shocked:
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Najlepszym sposobem jest zignorowanie pani annesji i nie wchodzenie z nia w zadne konwersacje.Milego dnia :)
  4.  permalink
    szkoda, że nie ma przycisku Ignoruj na nią :) olać i tyle

dzemilun- no właśnie, zrosty są cholerne, jeszcze wspominam bezbolesne badania i cytologie :) dokładnie, chodzi o to, żeby nie machnąć nogą, niestety takie odruchy są, jak naciska na zrost

wczoraj mąż mnie śpiącą zawiózł na zastrzyk z pregnylu na 00:15 , dzisiaj boli mnie cholernie głowa i jajnik ciągnie i jestem taka "śnięta", nie wiem czy to po pregnylu ? czy pogoda

ale jadę na jakąś mini wycieczkę, żeby nie myśleć za dużo o jutrze :)

Treść doklejona: 29.07.12 11:52
    acha: może komuś kiedyś się przyda, informacja od lekarza ode mnie z kliniki:

lek na tarczycę normalnie bierzemy przed punkcją, tylko nie popijamy dużą ilością wody, tylko małym łyczkiem, najlepiej połknąć bez popijania
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Dziewczynki, ja swego czasu miałam taaakie zrosty, ze mnie sex bolał!!!! Po kolejnej laparoskopii było lepiej bo mi je usunęli, wiec wczuwam się w wasz BÓL!!!! I trzymam kciuki. Ze znieczuleniem czy bez ma być owocnie!!! Mnie się udało zajść w ciążę naturalnie... Zrosty i w ciąży dały mi popalić (i te endometrialne i pooperacyjne), bo ciągnęły, bolały, stracha napędziły... Ale warto było!!!! Chcę, aby każda z Was tutaj mogła kiedyś tak napisać, że "warto było"!!!! Buziaki dla Was!
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    fasolinka Ty moze uwazaj z tymi wycieczkami, zeby pecherzyki nie popekały za wczesnie, pamietam, ze strasznie sie tego bałam bo takie pzypadki niestety sie zdarzaja
  5.  permalink
    Fasolinka powodzenia jutro. Trzymam kciuki żeby było skutecznie i bezboleśnie :)
  6.  permalink
    racja, ale to była spokojna wycieczka autkiem na świeżego karpia , pilnuje zwłaszcza że 2 były już duże :) miejmy nadzieję, że żaden nie pękł :) cały dzien czułam się tragicznie, słabiutka jak po operacji - ale już czuję się lepiej
    dziękuję- dam znać po i po telefonie z kliniki bo chyba dzwonią - ile jest komórek?
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja wiedziałam od razu ile pobrali, na drugi dzien do mnie dzwonili, ze sie zapłodniły wszystkei i wszystkie sie dziela i wtedy podali mi date transferu :) tuz przed zapadała decyzja czy nacinamy otoczke czy nie :)
  7.  permalink
    aaa to super, a to oni nie podejmują decyzji o nacięciu? powiedz bliżej coś?
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    fasolinka za jutro mocne kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    fasolinko, moje kciuki tez mocno zacisniete!Powodzenia jutro :)))
    --
    •  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeJul 30th 2012
     permalink
    hej fasolinka juz na pewno jestes po ale mimo wszystko trzymam kciuki caly dzien:):smile:
    •  
      CommentAuthorwiolettala
     permalink
    Ja tez! Odezwij sie co i jak :):hugging:
  8.  permalink
    kochane dziękuję za wsparcie - jestem już.....
    generalnie czuję się bdb, właśnie zrobiłam sobie śniadanko i dzisiaj wypoczywam

z 6 pęcherzyków - jest 1 komórka, prawie się popłakałam... dzięki cholernej endometriozie :cry: teraz modlimy się z mężem, żeby się zapłodniła... jutro do południa będziemy wiedzieć.... w środę transfer, od razu w znieczuleniu, lekarze powiedzieli, że nie będą próbować z wziernikiem dzisiaj itd, bo muszą bardzo precyzyjnie włożyć - także obowiązkowo znieczulenie ogólne

do dopłaty 5300 zł bo duże dawki leków byly
    tak więc wyniosło nas 2300 badania, 10300 IVF, czyli do tej pory 12600

modlcie się za mnie i trzymajcie kciuki..:sad:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Fasolinka kciuki zaciśnięte!
    Musi być dobrze :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    fasolinka z jednej komóreczki tez moze byc piekny dzidzius :)

a powiedz Ty masz sama z siebie owu?? bo moze kiedys przy drugim dzieciatku to warto rozwazyc ICSI na cyklu naturalnym , wtedy odpada koszt leków

a naciecie - generalnie to my podjelismy decyzje ze chcemy, ale lek. nie widzieli p/wskazan tylko uprzedzili nas ze wieksza mozliwosc ciazy blizniaczej, no i przy podanych 2 zarodkach naciecie było tylko na 1
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Fasolinka - ja rowniez 3mam mocno kciuki :)

Podczytuje Was od pewnego czasu, moja bliska kolezanka jest juz tydzien po transferze.. za nia tez 3mam kciukasy.
    --
  9.  permalink
    mooniia mi dzięki endometriozie nie pękają pęcherzyki, rośnie ładnie ale nie pęka niestety :( miałam 3 mce monitorowane - dlatego na cito IVF no i żeby endometrioza nie urosła znowu duża, bo ja największego guza miałam przy jelicie grubym - to tylko potwierdza laparoskopia co tam nowego się dzieje
    Teraz miałam b, duże dawki menopuru i gonalu

ech, modle się żeby było dobrze .....
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Fasolinka!!!! Moje kciuki też zaciśnięte... Może ta jedna komórka wystarczy!!!! Jestem z Tobą całym sercem!
    --
  10.  permalink
    dzięki teraz czekanie - najgorsze :(
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    fasolinka może porozmawiaj o nacięciu otoczki? to zwiększa szansę, u mnie podali dwa zarodki, w jednym nacięli otoczkę.
    --
    •  
      CommentAuthorfasolinka1980
    • CommentTimeJul 30th 2012 zmieniony
     permalink
    rozmawiaiśmy z lekarzami, nikt nam tego nie proponował, mamy ICSI - chcą jak najlepiej, więc podejrzewam że gdyby było trzeba to by było. Jutro do południa będziemy rozmawiać z embiologiem jeszcze

najgorzej że finansowo, nie będziemy mogli szybko sobie pozwolić na kolejne szybko w razie co ... ech czemu to jest takie ciężkie :(
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Też, jestem z wami:-)
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Fasolcia! Jeszcze się nie przerażaj... Trzeba czekać, wiem, że to trudne, ale nic już nie zrobisz... Dobrze, że choć ta jedna jest, że jest jakaś nadzieja...
    --
  11.  permalink
    wiem właśnie, nic nie zrobię, zostało mi tylko czekać :(

z pozytywów- cały zespół Polmedu super, żadnych dolegliwości po wybudzeniu także jest dobrze
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    fasolinko bedzie dobrze, mysl pozytywnie :) Nie puszczam kciukow, oby ta jedna komoreczka byla silna! pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Fasolinko..... nie martw się...... jestem myślami przy Tobie :) :)
    Będzie dobrze :) Będzie dzidziuś :) :) :)
  12.  permalink
    dzięki jesteście naprawdę kochane
    tak czy siak - dam znać jutro
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Trzymam kciuki!!
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    jestem z Tobą, Fasolinko !!
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Fasolinka nie zalamuj sie ,moze okazac sie , ze komoreczka jest bardzo silna i sie zaplodni.Czego zycze ci z calego serca. Mi lekarz ciagle powtarzal ,ze nie Liczy sie ilisc a jakosc! Glowa do gory :)
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Fasolinka - jedna komoreczka wystarczy - to wasze małe dzieciątko zostanie z Wami - zobaczysz !!!
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Dziewczyny jak to jest z tym nacinaniem otoczki .Mam zamrozone 2 blastocysty ,czy jest to w miare ''bezpieczne'' tzn wiem, ze mozna uszkodzic przez to komorke.Jak to bylo z wami? Czy lekarz was o tym uprzedzal ?Zastanawiam sie nad taka wlasnie opcja ale boje sie ,ze moga zostac uszkodzone.W kazdym badz razie bede to musiala przedyskutowac z klinika.
  13.  permalink
    ja jutro chyba będę pytać p. embriolog o tym co spytam
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    fasolinko glowa do gory, tak jak dziewczyny mowia najwazniejsze jest to ze jest komoreczka i trzeba myslec pozytywnie choc rozumiem ze jest to bardzo ciezkie ale reszta nie zalezy juz od ciebie, sprobuj sie nie przejmowac i wszystko widziec pozytywnie, bo to teraz wazne, ja za ciebie calutki czas trzymam kciuki i mysle o tobie aby ci sie udalo:))))
  14.  permalink
    zaplodniła się!!!!!!!!!! pani mówi, że jest bardzo ładna- wszystko prawidłowo
    jutro transfer !!!
    pytałam o nacięcie ale powiedziała że tutaj w tym przypadku nie, bo otoczka jest delikatna, cienka

dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie - jeszcze musicie trzymać z 2 tygodnie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeJul 31st 2012
     permalink
    Fantastycznie :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeJul 31st 2012 zmieniony
     permalink
    fasolinka1980: zaplodniła się!!!!!!!!!! pani mówi, że jest bardzo ładna- wszystko prawidłowo

YEAH!!! Hura! :cheer::cheer::cheer:

Fasolinko, aż normalnie mnie gęsia skórka "obleciała"!
    SUPER wiadomość!

Będziemy tu i 2 tygodnie i później całe 9 m-cy!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.