Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    strasznie strasznie się cieszę, jeszcze teraz musi się zagnieździć i rosnąć :))))
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeJul 31st 2012
     permalink
    Aaaaaaaaaaa cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wspaniała wiadomość!!!!!!!!!!
    Bardzo, baaaaaardzo się cieszę!!!!!!!! :) :) :) :)
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Czyli jeden kamień z serca... Teraz po transferku będziemy tak trzymać kciuki, że aż je zmiażdzymy ;)... Ale miło z rana takie wiadomości poczytać ;)
    --
  2.  permalink
    Fasolinka cieszę się razem z Tobą, a 2 tyg. szybko miną.
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    i ja się ciesze razem z Wami:-) kciuki zaciśnięte, aby to największe marzenie w końcu się spełniło:-)
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Wspaniale fasolinko!!!!! Widzisz komoreczka silna, napewno bedzie dzidzius!!!
    --
    •  
      CommentAuthorfasolinka1980
    • CommentTimeJul 31st 2012 zmieniony
     permalink
    heheh dzięki Wam - naprawdę dajecie mi dużo wsparcia, bo rozumiecie to wszystko :)
  3.  permalink
    Mi się wydaje że możesz śmiało jechać, ale odpoczywać :) Konno nie jeździć tylko! Ale leżeć plackiem na trawce to nawet wskazane :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    fasolinka, nie musisz lezec ,prowadz spokojny tryb zycia, oszczedzaj sie ale tez spaceruj itd :)
    kciuki :)))
    -- mama piątki :)
  4.  permalink
    dzięki !
    nie nie jeżdżę od dnia stymulacji :) ale posiedzieć tam miło i zdrowo na powietrzu :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Fasolinciu, baaardzo się cieszę że wszystko idzie w dobrym kierunku:)
    Zaciskam mocno kciuki za Ciebie :*
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    myślę, że posiedzieć warto na świeżym powietrzu,spacer też wskazany ale żaden wysiłek !
    super, że się zapłodniła :) teraz tylko już formalność transferowa została :) :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Świetnie, wciąż kibicuję!!
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    ciesze sie niezmiernie ze komoreczka sie zaplodnila!!!! no wiedzialam ze bedzie dobrze, teraz tylko luzik i juz:) bedziemy trzymac caly czas kciukole:) uda sie na pewno!!!!!! caluski
  5.  permalink
    cieszę się ogromnie, że JEST :) i jutro będę ją miała w sobie :)
    już dalej ciągnę dietę po transferze - od piątku buraczki, czerwone mięso, suszone morelki :)
    coś jeszcze z zaleceń ?:)
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    No i super:) teraz tylko transfer i do przodu Hej!
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Fasolinka... Zalecam :) Duuuuuużo uśmiechu, nadziei i szczęścia dużoooooo najlepiej z 3 kg :) :) :) :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    ... albo i prawie 4 kg!:jumping:
    --
  6.  permalink
    oki właśnie dopiero wrociłam z wioski, całe popołudnie na dworze- plecy bolą ale to chyba po znieczuleniu nie wiem,ale jestem naladowana pozytywnie:) jutro jak sie obudzę po narkozie już bedę razem z naszą fasolką:)
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Wow!Powodzenia jutro!!
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    No! Fasolcia!!!! To do jutra!!!! Kciuki trzymam ;)
    --
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    oczywiscie kciuki przygotowane:) a ja mam IUI w piatek wiec trzymajcie tez za mnie ale dopiero w piatek!
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Fasolinka przepraszam ze tak pozno doczytuje, ale ja rowniez czytam kciuki od samego poczatku!!!
    musi sie udac!!!
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeAug 1st 2012
     permalink
    no to kciuki za udany transfer !!!
    -- mama piątki :)
  7.  permalink
    i ja trzymam :)
  8.  permalink
    dona 79 - będziemy wszystkie trzymać w piątek ;) mocno zaciśnięte bo MUSI SIĘ UDAĆ :)

dziękuję Wam z calego serca !

dzisiaj się bardzo wystraszyłam, obudziłam się po 3 w nocy, poszłam do wc i zrobiło mi się słabo, pobiegłam do łóżka bo bym padła i leżalam z nogami do góry 20 minut i przeszło
    powiem lekarzowi, ale ciekawe czemu ? może być po puncji, leków jeszcze ?

bolą mnie plecy okolice krzyża od wczoraj cały czas, i czuję jajnik- to miejsce aż do nogi

o 10 jedziemy 10:40 zaczynamy:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    fasolinka1980: zrobiło mi się słabo, pobiegłam do łóżka bo bym padła i leżalam z nogami do góry 20 minut i przeszło

Może to przez stres i nerwy?
    Najważniejsze, że przeszło! Kochana 10:40 wszystkie wstrzymamy oddech :)
    --
  9.  permalink
    Powodzenia !!!
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    jakbedziesz juz w domku daj znac jak poszlo,mam nadzieje ze to tylko stres jak dziewczyny pisza... caluje kochana!:wink:
  10.  permalink
    już jestem :)
    miałam znowu narkozę także znowu sobie pospałam hihi, znowu przy usypianiu były żarty :) wszystkie osoby wspierające bardzo :) Polecam POLMED , na prawdę i opieka i dbanie o pacjenta, wszyscy pracownicy i dr Polak - wszystko na plus

mam już kruszynkę w sobie :) jest ponoć bardzo ładna, wczoraj podzieliła się na 5 a dzisiaj pani embriolog mi przed uśpieniem powiedziała że właśnie już na 6 podzielona :) biorę leki i czekamy :)

dziękuję Wam za wsparcie, przeżycie jest duże, no i koniecznie musicie trzymać następne 2 tygodnie :0
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Teraz odpoczywaj, nie przemęczaj się i myśl pozytywnie :)
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Dobrze, że masz miłe wspomnienia:-)Będziemy trzymać kciukasy:-)
    Tak z ciekawości, na ile musi być podzielona komórka,żeby możnabyło ją uznać za "ładną" i dobrej klasy? To wszystko przede mną , a nic nie wiem..
    •  
      CommentAuthorTilly75
     permalink
    Powodzenia! Trzymam mocno kciuki za fasolke :)
    --
  11.  permalink
    no własnie mam B dlatego że nie jest idealnie okrągła ale bardzo ładnie się zapłodniła dzieli i pani embriolog powiedziała, że ładna i wszystko prawidłowo, jak powinno być

natomiast nie wiem nic więcej na ten temat :)
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Ok, rozumiem:-)
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    to pieknie kochana fasolinko,oczywiscie ze trzymamy!
    •  
    • CommentTimeAug 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    hanka242 znalazłam takie informacje:

Zarodki klasyfikuje się w zależności od stadia ich rozwoju. Pomiędzy 1 a 3 dobą rozwoju liczy się ilość komórek tworzących zarodek. Stąd w ocenie embriologicznej pojawiają się na początku cyfry np. 2B oznacza, że zarodek ma dwie komórki. Natomiast litery, które pojawiają się tuż za cyfrą oznaczają wielkość fragmentacji komórek tworzących zarodek. W przypadku litery A nie stwierdza się fragmentacji lub nie przekracza ona 10% objętości zarodka, w przypadku B fragmentacja zajmuje do 20% objętości zarodka, C do 50%, D więcej niż 50%. W różnych ośrodkach w naszym kraju mogą być te kryteria różne. Ponadto bierze się pod uwagę czy blastomery są podobnej wielkości, jak wygląda cytoplazma (np.: jednorodna, ciemna, ziarnista, zawierająca wakuole), ile jąder jest widocznych w blastomerach.

Czy można określić różnice w szansach na ciążę z zarodków sklasyfikowanych w różnych klasach?
    Teoretycznie powinna istnieć taka możliwość. W praktyce ocena morfologiczna nie zawsze pokrywa się z wynikami klinicznymi. Czasami jest tak, że transfer najlepszych morfologicznie zarodków nie przynosi ciąży, a transfer zarodków bardzo nisko ocenionych embriologicznie daje ciąże. Tak więc, ocena morfologiczna jest metodą dającą tylko częściową odpowiedź na pytanie o szanse uzyskania ciąży.
    •  
      CommentAuthorhanka242
    • CommentTimeAug 2nd 2012
     permalink
    Dzięki, że wyszperałaś:-) Jak się czujesz?
  12.  permalink
    jak się czuję bdb :) oglądam komedie, jem zdrowo :) polecam dla wyczekujących stronę iptak z filmami :))))
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Fasolinka - fajnie, ze napisalas cos wiecej o tym wszystkim. No i dobrze, ze sie czujesz bdb :)
    Ja z checia czytam wszelkie informacje na ten temat, bo jak juz pisalam moja bardzo dobra kolezanka jest po transferze, jednego zarodka, 5 dniowego. Jutro testuje. Tak bardzo bym chciala by sie jej udalo i wszystkim innym starajacym.
    Przezywam to jakby to miala byc moja ciaza, moj maz sie troche dziwi.. bo w koncu nam sie udalo. Tak by mnie ucieszyla wiadomosc o pozytywnym tescie kolezanki..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to fajnie że dobrze się czujesz :D Niech Twoja kruszynka się wgryza teraz :DDDD
    Zaciskam kciuki!:bigsmile:
    --
  13.  permalink
    no własnie gotuję szynkę w ziolach i buraki - a co, trzeba jej zapewnić dobry początek :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Swietny początek! mmmmmmm... a jaki pyszny! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    odnośnie zarodków , ja miałam podawane 8a ale co to oznacza, nie wiem :) te drugie mrozaki moje z których będą chłopaki są 8b :)
    --
    •  
    • CommentTimeAug 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    to że byly podzielone na 8 :) hihi ja mam na wypisie 5B, choć przed samym transferem pani embriolog przyszła i powiedziała, że właśnie podzielił się na 6 :)

dzisiaj dona79 z tego co pisała ma IUI - TRZYMAMY KCIUKI :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeAug 3rd 2012
     permalink
    jestem troszke zalamana, bo wczoraj okazalo sie z dwoch pecherzykow jest tylko jeden, z tym drugim nie wiadomo cosie stalo, czy pekl czy sie wchlonal.. wiec dzis IUI na jednym pecherzu,ktory nie wiadomo czy peknie... Mam pytanko szczegolnie do ciebie fasolinko ale tez i do innych dziewczyn: czy cysta, ktora mam po niepeknietym pecherzyku moze przeszkodzic gdyby nam sie udalo zajsc w ciaze? I czy przy LUF mozna przeprowadzic InVitro???? pomozcie bo jestem zalamana:( acha i jeszcze jedno lekarz powiedzial ze ta cysta we wtorek wygladala ze sie zaczyna wchlaniac a po predalonie i innych lekach zaczela znow rosnac, to co teraz robic czekac pare miesiecy az sie wchonie czy przebic ja bo cos o tym wspominal???
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Kurcze, ja nie pomogę bo nie mam kompletnie pojecia :confused:
    Ale i tak życzę ci powodzenia bo widzę, że mocno się komplikuje twoja sytuacja i troszkę się podłamałas..Staraj się myśleć pozytywnie, a jak masz zastrzeżenia co do lekarza to zmieniaj, grunt to mieć pewnośc i zaufanie co do fachowości.
    Acha, może skorzystaj z forum nasz bocian, to może lekarz rozwieje twoje obawy:-) Kciukam:bigsmile:
  14.  permalink
    Witajcie. Ja na 28dni jestem już od dawna, zawsze jednak tak bardziej dla siebie a na forum dopiero stawiać pierwsze kroczki :) Skończyłam właśnie czytać cały wątek ponieważ inv również nas będzie dotyczyło i każda informacja jest dla mnie bardzo ważna. My najprawodpodobniej za miesiąc rozpoczniemy antyki i zobaczymy co dalej. Podchodzimy w Artemidzie w Białymstoku. Trzymam kciuki za Was wszystkie
    •  
     permalink
    dona - wydaje mi się ,że wtedy się wchłania

nie martw się nic, ja jestem przykładem LUFU endometrioza spowodowała dysfunkcję jajnika, nie pękały pęcherzyki, dlatego miałam in vitro, co więcej podczas wizyty przed punkcją podejrzewano także, że zrobiła się torbiel, ale i tak bym miała punkcję i transfer i tak, także nic się martw, głowa do góry, a LUF - właśnie jest wskazaniem w razie co do In vitro, mi dzięki endometriozie przy 6 pęcherzykach miałam tylko 1 komórkę przy dużych dawkach leku.
    MYŚL POZYTYWNIE KOCHANA BĘDZIE DOBRZE:bigsmile: zdaj się na lekarza, na pewno wie co robi, w ciąży też przecież zdarzają się torbiele
    •  
      CommentAuthorhanka242
    • CommentTimeAug 3rd 2012
     permalink
    Witaj:-) To będziemy prawie na równi, ja też od przyszłego cyklu zaczynam antyki. Mogę cię zapytać co jest przyczyną przystąpienia do IVF?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.