Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeAug 3rd 2012
     permalink
    dzieki za odp fasolinko:))) juz mi lepiej...
    •  
      CommentAuthorfasolinka1980
    • CommentTimeAug 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    dona - tylko jeśli tamten pękł to zahamuje pęknięcie drugiego, nie może być odstęp 24 h

wklejam cyt:

jeśli by pękł to ciałko żółte w ciągu 24 h od uwolnienia jaja, zaczyna produkcję substancji hamującą rozrost innych pęcherzyków (chyba, że trafi się w tym oknie - ale to odstęp między jednym a drugim nie jest dłuższy niż 24 godziny i są 2 ciałka żółte). Zdarza się tak, że jeden pęcherzyk jest przodujący, po czym okazuje sie, że go przegania inny, w związku z czym tamtem wcześniejszy się 'cofa' (wchłania).

ale Twój gin nie widział płynu w zatoce Douglasa i ciałka żółtego więc wg mnie są szanse na ten jeden, ja miałam tak raz na monitoringu - miałam 2 pęcherzyki, jeden zniknął i śladu żadnego a cały czas był monitoring, no ale mi nie pękały pęcherzyki więc została mi torbiel wtedy z tego jednego, wzięłam luteinę i się wchłonąl
  1.  permalink
    u nas problemem jest generalnie totalny brak ruchliwości - w pierwszym badaniu 98% nieruchomych w drugim badaniu nie znaczna poprawa. ponieważ tak niskiego poziomu ruchliwości nie da się niczym poprawić to IUI odpada - szkoda czasu i pieniędzy. zostaje inv
    •  
     permalink
    mamba_czarna - trzymamy kciuki, zobaczysz jak czas zleci, ja pamiętam jak w maju zaczynałam dopiero antyki - miałam 2 opakowania a już za 12 dni będę testować :):bigsmile:
    •  
      CommentAuthormilkar
     permalink
    cześć dziewczyny

czytam was od jakiegoś czasu i po cichu każdej kibicowałam
    moje nadziej pani androlog rozwiała co do możliwości naturalnego zaciążenia, bo nasienie po kuracji testosteronem pogorszyło się zamiast polepszyć.
    mamy problem z ilością i z ruchliwością (pierwsze badanie 99%, drugie po operacji żylaków coś koło 80% i w chwili obecnej 93% brak ruchu).
    co mnie okropnie przybiło - to to w jak beznamiętny sposób pani androlog powiedziała że jeśli w poszerzonym badaniu nasienia okaże się że aparat ruchu jest nieprawidłowy czyli witka nasienia jest uszkodzona to nawet in vitro nas nie uratuje, i będziemy musieli znaleźć inne rozwiązanie (tak to powiedziała)
    leczymy się poki co w nfz, nie byliśmy w żadnej poradni niepłodności.

ale czy któraś z was miała in vitro przy bardzo słabej ruchliwości ?? (kariotyp jest ok nie ma problemu z dna)

mam totalnego doła słysząc że nawet na invito się nie nadajemy :(
    •  
     permalink
    do in vitro nie muszą się wszystkie ruszać , mój M miał mało ruchliwych, mieliśmy ICSI gdzie wybierany jest jeden

idź do innego lekarza jeszcze, na forum w temacie o nasieniu podpytaj, lepiej poradzić się jeszcze kogo innego
    •  
      CommentAuthorkalabmurka29
     permalink
    Dla pocieszenia powiem Wam, że moja przyjaciółka jest w naturalnej ciąży, przy 99% uszkodzonych. Fakt, że 4 lata się starali.
    •  
     permalink
    no wlaśnie - trzeba też sumplemnetacji L Karnityna salfazin wit c, folik i inne

poczytaj wątek o wynikach nasienia, ile "cudów " było , mimo iż wstępnie wyniki były kiepskie
    •  
      CommentAuthormilkar
     permalink
    no to straciłam cały szacunek do pani dr bo dwa dni przez nią mam wyjęte z życiorysu, bo nie mogłam przestać płakać po tym co usłyszałam.
    jeszcze jak opowiadała że ta ruchliwość ma duży wpływ i ble ble ble
    •  
     permalink
    poszukaj na takich forach jak to, są wątki z poleconymi lekarzami, na bocianie masz również kopalnię wiedzy i informacji

głowa go góry :)
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Na pewno ruchliwość ma znaczenie w naturalnym poczęciu, ale co do IVF to już inna bajka..My jesteśmy tego przykładem, nasze plemniki są z biopsji jądra generalnie większość nieruchomych i pani embriolog powiedziała, że przy IMSI nie ma to znaczenia wiec tego...Głowa do góry :-)
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    jestem juz po IUI, wszystko sprawnie prrzebieglo i mysle pozytywnie, szczegoly pod wykresem jak cos:) pozdrawiam:bigsmile:
  2.  permalink
    dona no proszę miło czytać jak radość z Ciebie bije, bardzo mocno trzymamy kciuki, musi byc dobrze :)
    •  
      CommentAuthorhanka242
    • CommentTimeAug 4th 2012
     permalink
    Super, to za waszą 2 trzymamy:-)
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    milkar masz taką samą sytuację jak ja. U nas praktycznie nie było plemników ruchliwych. Tragiczne parametry. A imsi udało się za pierwszym podejsciem. Już końcówka 5go miesiąca u mnie i zdrowa córka rośnie :). Olej tą panią i infz. Zapisz się do porządnej kliniki leczenia niepłodności, oni znaja się na rzeczy.
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Milkar, Starly dobrze pisze.....
    Zmień lekarza, klinikę.... :) :)
    •  
      CommentAuthorFullMoon
    • CommentTimeAug 6th 2012
     permalink
    Fasolinka jak się czujesz?
  3.  permalink
    hej w sumie lekko się czasem martwię bo w sumie żadnych dolegliwości jakiś nie mam
    Jestem 5 dpt, wieczorem czasem plecy bolą a raczej krzyż z jednej strony, sutki wrażliwe są to fakt, leżeć na brzuchu nie mogę, przy zakładaniu bluzki po prostu bolą, rano po bokach mnie piersi bolały i chwilę czułam jajnik i tyle moich dolegliwości

Dzisiaj wzięłam dodatkowo 1/5 Ovitrelle
    w piątek mam zrobić estradiol, progesteron i betę i podać w klinice

Boję się, że nic z tego, nie wiem jakieś takie myśli zaczęły nachodzić :cry: że to byłoby zbyt piękne przy jednej komóreczce cud:neutral:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ej ej tylko mi tu bez czarnych myśli - będzie dobrze :D
    Nie ma co płakusiać na zapas... jedna komóreczka ale za to jaka - ładna, podzielona, musi się udać! :)))
    --
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Objawy masz calkiem dobre:) w sensie na plusika, cycuchy bola i sutki no i plecy cię bobolewaja .Oczywiscie mogą one byc spowodowane lekami bądź nadchodzacej @ ale zycze ci jak najlepiej:) mysl pozytywnie! :wink:
    •  
    • CommentTimeAug 6th 2012 zmieniony
     permalink
    heh no staram się myśleć pozytywnie :0, ale wiecie - im bliżej tym różne wersje nachodzą
    w ciągu dnia raczej nie mam objawów, bardziej z rana i po południu, wieczór
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    fasolinko, moje kciuki caly czas za Ciebie zacisniete! Bedzie dobrze, objawy bardzo ladne :)
    Ja dzisiaj 10-siaty dzien po IUI i wlasciwie tylko piersi mnie bola od paru dni...Juz niedlugo sie okaze.
    --
  4.  permalink
    dziękuję trzymam kciuki za Ciebie i za donnę:)

bo chyba nasza trójka teraz czeka ? :)

nawet sobie jeszcze raz poczytałam o Starly i Agavie i od razu mi lepiej :)
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    bedzie dobrze dziewczynki, objawy objawami a co ma sie zdarzyc tak bedzie, nawet tempka nie musi wspolgrac... ja juz czekam na wasze wyniki najpierw cloe i ty fasolinko a potem ja, oby nam sie udalo, wysylam do was pozytywna energie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!calusy
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    no widzisz fasolinko , zawsze jest nadzieja. Musisz wierzyc mocno! a powiedz, z ciekawości zapytam, bo się z tym nie spotkałam, po co stosuje się 1/5 ovitrelle? Rozumiem, że w pt masz pierwszą weryfikację?

Treść doklejona: 06.08.12 17:55
    oj co ja gadam, w piątek to bedzie 9dpt? czyli juz beta koncowa tak?
    --
    •  
     permalink
    nie wiem, w zaleceniu mam tak, i w piątek mam podać wyniki lekarzowi czy dawki zmienić i czy dalej Ovitrelle wstrzyknąć:)
    w zaleceniach mam, że testować 13 sierpnia :) te pierwsze wyniki to bardziej dla lekarzy

chcę zrobić oprócz piątku - w poniedziałek i potem środa betę

kurde mam taki apetyt że co chwilę łażę po kuchni i coś szamam - czy któraś z was tak miała? jedno koncze to już myślę za 5 minut o drugim i dłubie słonecznik i dynię żeby nie jeść ciągle, najgorzej, że dzisiaj mi się chciało na słodkie, a tak zawsze miałam przed @ zjadłam 1 beze i łyżeczkę miodu i już się zasłodziłam
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    fasolinka1980 - 3mam kciuki za Ciebie! Ja wlasnie sie dowiedzialam, ze moja dobra kolezanka zobaczyla plusa - wlasnie niedawno miala transfer - rowniez jednej komorki :) takze uszy do gory!
    --
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeAug 7th 2012
     permalink
    Dziewczyny po IUI, fasolinko..ja nadal trzymam kciuki :) :)
    Zaglądam, podczytuje jak się macie :) :)
  5.  permalink
    no ja dzisiaj zaczęłam 6 dpt ....
    dzisiaj od rana mi smutno, bo naprawdę nic nie czuję, nie miałam krwawienia implantacyjnego

wczoraj wieczorem mnie dość jedna strona pleców ciągnęła, wzięłam nospę i przeszło

sama nie wiem, czy powinno coś się już czuć czy nie? sutki są wrażliwe przy dotyku tylko
    w piątek idę na wyniki i mam podać klinice czy zmiana dawek leków czy nie
    w sumie to nic nie wiem jeszcze jest trochę czasu prawda ? dopiero 6 dpt,
    punkcję miałam w poniedziałek, we wtorek rano się zapłodniła komórka, w środę tydzień temu miałam podaną
    •  
      CommentAuthorJulkewna
    • CommentTimeAug 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Witajcie,
    podczytuję Was choć sie nie udzielam. Za wszystkie tutaj trzymam mocno zaciśnięte kciuki.
    Fasolinko mamy ostatnio podobne humory. Ja jestem 5 dzień po pierwszej IUI u dr Grygoruka w Bocianie. W sobotę miałam pierwszy kryzys i ryczałam pół dnia bo nic nie czuję, nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie rozpiera. Ja wiem, że przy IUI mniejsze szanse niż ivf no ale jednak nastroje te same i w zupełności rozumiem Twój stan. Staram się nie myśleć, nie szukać objawów... ale samo się szuka.
    Bądźmy dobrej myśli!
  6.  permalink
    ja wczoraj też płakałam, ale potem mi przeszło

już wolę jak coś czuję bo wiem, że coś się dzieje a tak czuję się niepewnie

sama nie wiem co myśleć, to czekanie jest najgorsze

Trzymamy kciuki za nas wszystkie ! MUSI BYĆ DOBRZE
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Trzymam kciuki cały czas! :)
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Dziewczyny, czasami tutaj zaglądam i trzymam za wszystkie walczące kciuki! Od siebie chciałam tylko dodać, że ja pierwsze objawy ciąży poczułam dopiero w 6-7 tygodniu ciąży. Wcześniej kompletnie nic mi nie było, co mogłoby choć trochę przypominać objawy ciążowe. Także, nie zamartwiajcie się proszę ich brakiem w tak wczesnym stadium, choć wiem, że każdy objaw bardzo by was uspokoił..
    --
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Wielkiego odkrycia nie dokonam , jak powiem ,ze chyba po prostu trzeba poczekać...Sama niedługo będę to przeżywać więc w ogóle mnie nie dziwią wasze nastroje..Będzie dobrze, jeszcze tylko kilka dni;-)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Też cały czas kciukam z Was :D
    --
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    dolaczam sie do ''nic nie czujacych'', mnie sie wydaje ze czas stanal w miejscu....oby jak najszybciej to minelo, ja jestem 4 dzien po IUI, przesylam wam duzo pozytywnej energii!!!! witaj julkewna:)
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Dziewczyny, każdy organizm jest inny , jedne czują objawy parę dni po zapłodnieniu a niektóre dopiero w 3 m-cu
    i nie każdy ma krwawienie implantacyjne - także spokojnie
    ja się tam wymądrzam, a pewnie jak zaraz zacznę stymulację i będę czekać na wyniki po transferze, to już taka mądra nie będę hihi:bigsmile::bigsmile::wink:
    •  
      CommentAuthorJulkewna
     permalink
    Ja jeszcze dodatkowo czekam dwa dni na zrobienie progesteronu i estradiolu i oczywiście mam cichą nadzieję, że ich poziom cokolwiek mi podpowie... choć nie nastawiam się na fajerwerki.. :confused:
    •  
    • CommentTimeAug 7th 2012 zmieniony
     permalink
    no wiem wiem ale wiecie jak to jest :)
    pojechalam autem do sklepu na godzinę i czułam i kość ogonową i plecy i podbrzusze i głowę - wszystko delikatnie ale odczuwalnie, ogólnie cała miednica naokoło, czuję się taka napompowana a teraz leże bo się tak zmęczyłam w sumie niczym, że szok:bigsmile:

człowiek się tak boi bo mamy tylko tą komóreczkę, jedną szansę, a nowe INF to dopiero może za rok w razie niepowodzenia

Julkewna ja idę za 3 dni na E2, prog, i betę :) ale to takie chyba dla lekarza tylko
    •  
      CommentAuthorJulkewna
     permalink
    no ja w zasadzie nie wiem po co mi te badania teraz bo w zasadzie to nie kazał dawać sobie znać jak mi wyszły. Pewnie żeby wiedzieć na następną IUI jak mój progesteron się zachowuje....

mam nadzieję, że chociażby to zmęczenie to oznaka u Ciebie najlepszego co może nastąpić w najbliższych dniach. Trzymam kciuki.
  7.  permalink
    ale nie kazał podać? może zadzwoń?
    ja mam te wyniki zgłosić bo być może będę musiała zmienić dawkowanie leków i wziąć Ovitrelle znowu
    •  
      CommentAuthorJulkewna
     permalink
    no nie nie kazał. Kazał tylko zrobić. Ja teraz biorę już tylko luteinę 3x dziennie więc chyba nie ma co zmieniać...
    no i zabiłaś mi ćwieka...
  8.  permalink
    no ale to progesteron, jak za niski wyjdzie to mogą zwiększyć

ja biorę 3 x 3 luteiny, progynowa 2 tabletki, acard 1 , folik 1 i w pon miałam 1/5 ovitrelle
    •  
      CommentAuthorJulkewna
     permalink
    no to jak mi wyjdzie niski to pewnie zadzwonię... lepiej dmuchać na zimne ...
  9.  permalink
    wczoraj po południu - doszły objawy:
    - ból pleców
    - migotanie jajnika
    - senność - spałam w środku dnia wczoraj + o 20 jestem nieprzytromna

i dzisiaj od rana takie samo migotanie jajnika, raz mnie pociągnął brzuch mocniej
    czy to po transferze normalne? takie odczuwalne migotanie jajnika?
    •  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeAug 8th 2012
     permalink
    no widzisz slonce cos sie zaczyna dziac, trzymamy kciuki aby to bylo to!!!! caluski
    •  
    • CommentTimeAug 8th 2012 zmieniony
     permalink
    jeszcze doszła wściekłość na wszystko, mąż już oberwał przez telefon
    i czuję plecy takie nadmuchane , raz jestem wściekła a raz mi sie chce płakać
    co za samopoczucie, teraz leżę, bo męczę się szybko
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeAug 8th 2012
     permalink
    :D
    Fajnie, czyli w piątek będą pierwsze wieści, co ?
    --
  10.  permalink
    to dopiero będzie 9dpt no ale zobaczymy, test kazali zrobić 14 dpt, a te wyniki z 9 dnia podać w klinice

kurcze ciekawe ciekawe
    •  
      CommentAuthorhanka242
    • CommentTimeAug 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Napięcie rośnie ;-)!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.