Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJulkewna
    • CommentTimeAug 16th 2012
     permalink
    Fasolinko przykro mi strasznie...
    nie dość że siąpie ze swojego powodu to jeszcze teraz Ty,.... :(
    ja podjęłam decyzję że odchodzę z 28dni... nie daję rady już o tym wszystkim rozmawiać.
    Trzymam za wszystkie kciuki.
  1.  permalink
    dzięki
    mi tez jest przykro... nie wiem kiedy finansowo damy radę następne
    nie wiem zobaczymy....
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Nie wiem co powiedzieć...... po prostu nie wierzę.......
    Tak bardzo mi przykro!!!! :sad:
    Fasolinko... mogę sobie tylko...wyobrazić co czujesz....... a i to nie odzwierciedli Twojego stanu...
    Przytulam Cię ciepło.... i ..niestety nic więcej już przecież nie mogę.. poza dobrym słowem..
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    tak mi strasznie przykro, trzymaj się mocno kochana i nie poddawaj, to takie niesprawiedliwe.
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie wierzę :(((...
    kurdeee nooooo, tak mi przykro...
    Jestem z Tobą Fasolinko, trzymaj się!
    --
  2.  permalink
    Fasolinko ściskam mocno. Bardzo mi przykro
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    Kochanie!!! Fasolinko!!! lzy same mi leca....tak mi przykro sloneczko, nawet nie wiesz jak bardzo... jestes silna dziewczyna!!! Dasz rade przejsc i cos tak strasznego, po tylu przejsciach bylas nasza nadzieja, promykiem, tule cie mocno kochana bardzo mocno!!!!! Jesli bedziesz chciala to odezwij sie, wyplacz, wygadaj, wykrzycz lub zostaw sobie czas....:( jeszcze raz bardzo mi przykro
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Fasolinko, przytulam mocno.
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    Fasolinko współczuję.. czyli ciąża biochemiczna.. kurczę ta beta 40 była niziutka ;/

Kochana, najważniejsze,że doszło do implantacji, więc jest DUŻA SZANSA DLA CIEBIE W TEJ METODZIE.

qurczę..przykre wiadomości..:(
    --
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Fasolinko...... przykro mi bardzo bardzo najawazniejsze abys sie nie załamała mysle ze jestes silna psychicznie po tym wszytskim co musiałas przejsc musisz byc jeszcze silniejsza :sad:
  3.  permalink
    no muszę, przez tą cholerną endometriozę, miałam dużo nacieków zrostów, wszędzie i na macicy i wiedziałam od początku że będzie ciężko

poczekam cykl, potem pójdę do lekarza który mnie operował i do kliniki, bo na czas oczekiwania powinnam chyba brać visanne albo jeanine na endometriozę a potem chcemy próbować dalej, musimy uzbierać kasę jak najszybciej nową, zobaczymy co powie lekarz

Treść doklejona: 16.08.12 17:33
    nie wiecie czy mogę od nowego cyklu po tym in vitro pić ziółka te na endometriozę , zrosty ?
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    jeszcze raz mi przykro Fasolinko - kurcze szkoda że u nas nie da się ivf na nfz zrobić jak np w UK - tam mają 3 darmowe podejścia!!!

Yvonne - super wieści, nieźle aż o 14%, wiem jak się czujesz, ja tak się czułam w poniedziałek:))) No to teraz czekamy na następne efekty :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    fasolinka a rozgladałas sie za tymi programami in vitro do skutku?? jest rowniez fundacja zajmujaca sie in vitro, ma swoja działalnosc na facebooku moze oni jakos pomoga
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    w Warszawie w INVICTA jest "program do skutku"
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    chyba novum ma teraz bezpłatne in vitro, tylko trzeba sie zakwalifikowac do programu
    --
  4.  permalink
    tylko to IVF do skutku to my po moich operacjach i endo IV stopień tylko dlatego że już innego gorszego nie ma, to pewnie by mnie dali na do tej 4 grupy za 30 ooo zł a to bez leków chyba w programie do skutku

bezpłatnie? jest coś takiego w pl? piszczcie dziewczyny, bo nie wiem dużo

jaka fundacja na facebooku? możecie mi przybliżyć???

dziękuję kochane

Treść doklejona: 16.08.12 20:47
    nie wiedziałam że są takie fundacje - dziękuję , już znalazłam

Treść doklejona: 16.08.12 21:42
    bardzo bolą mnie piersi- to normalne?? bo nigdy mnie tak nie bolały?:cry:

Treść doklejona: 17.08.12 07:31
    jeszcze jedno - czy jeśli zaszłam w ciążę i wyszła ciąża biochemiczna to byście zostały w tej samej klinice czy szukały nowej ?
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeAug 17th 2012
     permalink
    fasolinka1980: jeszcze jedno - czy jeśli zaszłam w ciążę i wyszła ciąża biochemiczna to byście zostały w tej samej klinice czy szukały nowej ?

fasolinka ja bym chyb została, oni Cie znaja wiedza jak reagowałas na leki, wiedza co ew poprawic a prawda jest taka,ze zadna klinika nie da Ci pewnosci 100%
    a myslałas o ew adopcji maluszka?? ja mam adoptowana najmłodsza coreczke jakbys cos chciała sie dowiedziec to pisz smiało. Poniewaz podchodzisz w polmedzie to wnioskuje, ze jestes z dolnego slaska tak? ja przechodziłam procedure ado w JG :)
    zawzse mozna na dwie pocedury jednoczesnie ciagnac :) bo to trwa i to długo dosc
  5.  permalink
    wiesz co właśnie chcemy i zacząć procedurę adopcyjną w przyszłym roku i starać się o in vitro , jak zbierzemy środki, powiedz coś więcej- podaję maila martabrew@wp.pl dzięki wielkie
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    poszło :)
  6.  permalink
    mooniia dziekuję bardzo :)
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    chcialam tylko powiedziec ze ten tydzien nie jest szczesliwy dla nas wszystkich, zrobilam test - wyszedl negatyw! bez cieniow, wczoraj mialam jednorazowe rozowe plamienie a dzis negatyw i nie ma zadnych plamien...
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Dziewczyny bardzo mi przykro, ze tak u was wyszlo....jakbto natura jednak przewrotna jest....:(. Zycze wam abyscie nie poddawaly soe w walce o marzenia:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Dona wspólczuje z całego serca :( ściskam mocno i wierze w nastepne podejscie:grouphug:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Donka aż zamarłam jak przeczytałam wiadomość Twoją :sad:
    STRASZNIE mi przykro, nie wiem, co powiedzieć :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorfasolinka1980
    • CommentTimeAug 17th 2012 zmieniony
     permalink
    strasznie mi przykro- donka ale zrób betę, to plamienie to nie mogła być implantacja ? wtedy test nie pokazałby nic jeszcze ? może zrób betę w poniedziałek co ?

:cry: co za tydzień
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Przykro mi Dona :( Mam nadzieję, że kolejny raz będzie szczęśliwy.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    tak mi przykro dziewczyny, aż mi się odechciewa podchodzić do inv:-( ale jestem już umówiona na początek wrzesnia, w pon jade na 1-wsze badania i zaczynam walkę...
    •  
      CommentAuthorhanka242
     permalink
    Gosia, ja podobnie..Trzymajmy się...:-)
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki powodzenia
    •  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeAug 17th 2012 zmieniony
     permalink
    gosia 8510 zawsze jest sens ZAWSZE!!! ja tam wierze ze sie uda nam wszystkim ale czasem trzeba poczekac... niestety czekanie nie jest mile:((( ja mialam drugie podejscie do IUI. Fasolinko a jest mozliwe ze implantacja dopiero teraz w 14dfl bo juz sama sie pogubilam ne wiem czy brac jeszcze pare dni progesteron czy odstawic. Narazie biore 2 tabletki i zobacze bo dziwne jest to ze mimo progesteronu przyszloto rozowe plamienie i to tylko raz a dzis brzuch boli ale jest czysto wiec juz nie wiem...
  7.  permalink
    zrób betkę kochana, wszystko jest możliwe
    mieszkasz w dużym mieście ? to wtedy pewnie w jakimś szpitalu na cito zrobią
    •  
      CommentAuthorschatzuff
    • CommentTimeAug 18th 2012
     permalink
    dona 79 - tule z calych sil :*
    ale i cos napisze - ja mialam 9IUI :(, dwie sie jakby udaly, ale jedna to byl pusty pecherzyk, a druga pozamaciczna
    i wiem, jak boli, kiedy test uparcie pokazuje jedna kreske :(
    ale wierze,ze po burzy wychodzi slonce, wiec i ty nie trac nadziei, kiedys sie uda
    zrob moze jednak dla pewnosci bete

a ja mam maly problem i prosze o szybka pomoc:
    moze mi ktos odpowiedziec na pytanie, po ilu dniach od rozpoczecia cyklu ICSI jest punkcja
    mam na mysli 1.dzien krwawienia=1dc
    bo siedze i wlasnie licze i wychodzi mi, ze na punkcje malza nie ma w domu:/, a mowilam lekarzowi, kiedy go nie ma, zeby tak ustawil terminy, zeby malzu zdazyl wrocic z delegacji - niestety nie moze jej odwolac, przelozyc zachorowac czy co tam jeszcze :(

powinnam jutro zaczac wyciszanie metrefem, do 22.08 jeszcze pigulka, odczekac krwawienie, od 5 dnia od rozpoczecia krwawienia puregon, 9 dnia usg,
    wszystko zalezy od tego kiedy przyjdzie to krwawienie po pigulce, a tu nie mam zbyt duzego doswiadczenia...
    malz wraca 7.09, czyli punkcja moglaby sie odbyc najwczesniej 10-11.09
    nijak nie wychodzi, no chyba, ze krwawienie przyjdzie 6-7 dni po odstawieniu pigulki...
    to kiedy jest ta punkcja...
    -- dum spiro, spero
  8.  permalink
    to zależy jaki masz protokół i jak będą ci rosły pęcherzyki- mi w maju powiedziano że planowo koniec lipca i rzeczywiście 30 lipca miałam
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    fasolinko ja mieszkam w niemczech i tutaj bete robi sie ze skierowania gina wiec nie jest to proste, mysle ze sie nie udalo dzis powtorzylam test oczywiscie negatyw odpuszczam i nie biore juz progesteronu bo nie ma sensu przedluzac cyklu, pozy tym tempka jak na @ takze nie ma sensu! Nastepny cykl odpuszczamy i idziemy na zywiol bo lecimy na wakacje wiec nie bede latac po doktorach i zobaczymy co przyniesie los! powodzenia zycze wszystkim oczekujacym na pozytywne wyniki, trzymam kciuki! schatzuff dziekuje za mile slowa widze ze mnie doskonale rozumiesz, mam nadzieje ze wam sie uda z ICSI. A ty robilas wszystkie IUI na kase czy placiliscie? Bo my tutaj mamy ze kasa placi polowe i przyznali nam 3 IUI. Jesli spontan w przyszlym cyklu nie wypali hahhah choc wierze ze sie uda!!! mozemy podejsc jeszcze raz. Ale nie chce juz planowac nic bo zycie lubi zaskakiwac:) i tego sie trzymajmy....Pozytywna energie przesylam!!!!!
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    od rozpoczęcia stymulacji to punkcja wypada około po 2 tygodniach
    Fasolinko - bardzo mi przykro , bardzo bardzo :(:(:( zbieraj siły na następne starcie !
    Emi - ja się leczę na Polnej i chodzę do Pawelczyka - jakbyś coś chciała to pytaj
    •  
      CommentAuthorschatzuff
    • CommentTimeAug 18th 2012 zmieniony
     permalink
    dona, ja tez w Niemczech, ale na kase mielismy 8 IUI plus jedna za poronienia, czyli wszystkie 9 na kase
    i to jest ustanowienie prawne
    w jakiej kasie jestescie ubezpieczeni? ja w TK
    nam lekarz tez powiedzial na samym poczatku, ze dostaniemy 8IUI i 3 IVF albo ICSI - w zaleznosci od potrzeby
    ICSI tez mamy na kase cale 3 sztuki
    fasolinko, jade dlugim protokolem
    jak napisalam, jutro (19.08) powinnam rozpoczac wyciszanie metrefem (spray), nie bedzie ono trwalo tak dlugo, bo ten cykl jade na pigulkach - mam je brac jeszcze do srody, czyli do 22.08 i caly czas bez przerwy wyciszac sprayem. po odstawieniu pigulek mam odczekac do krwawienia: 1 dzien krwawienia = 1dc
    5dc rozpoczynam stymulacje puregonem, podstawowa dawka 225 jedn, a 6,7 i 8dc po 200 jedn.
    dawki wynikaja z zalozenia lekarza, ze podczas stymulacji do IUI bardzo dobrze reagowalam na clo
    9dc jest usg i nie wiem co dalej - wiem jedynie, ze malzu od 26.08 do 7.09 jest w delegacji
    chyba w poniedzialek zadzwonie do kliniki, ze cala stymulacje przesuwamy o tydzien, wtedy nie powinno byc zadnych problemow - jak myslicie?
    bo mi sie wydaje, ze lekarz po prostu przeliczyl sie o tydzien;)
    -- dum spiro, spero
  9.  permalink
    zadzwoń,ale ja myślę że spokojnie punkcja po 10-tym :)
    odstawisz tabsy to pewnie kilka dni znowu minie
    a stymulacji na długim miałam 10-11 dni i potem jeszcze 2 dni bo pregnyl na pękanie i dopiero punkcja :)

a ja się zabieram od dzisiaj (w sumie już się zabrałam:) ) za dietę do endometriozy
    czyli:
    zero mięsa czerwonego, zero nabiału, żywność bez sztuczności, same owocki i warzywa z ogródka, chleb piekę sama, same rybki i warzywa gotowane na parze,woda mineralna, zamówiłam też olej z łososia, tabsy antydoksanty z borówek, olej z wiesiołka i lniany dla kwasów omega, dużo witaminy C, czytałam że lepiej się czuły dziewczyny przy endometriozie, bóle się skończyły, niektóre naturalnie zaciążyły po nieudanych IVF. Mąż tez zaczął dietę bezmięsną już jakiś czas temu i zdrowo się odżywia i czuje się znakomicie, chwali bardzo, teraz łyka salfazin, wit c, kwas foliowy, L karnitynę też - może jakiś naturalny cud nastąpi :)

Postanowiliśmy podejść jeszcze 2 razy do IVF - jedna próba w zimie ok listopad-grudzień i potem może rok późnie, na pewno po roku brania visanne lub innych hormonków na endo, w przyszłym roku chcemy zacząć procedurę adopcyjną, na siłę nie będziemy więcej próbować IVF i się tylko zadłużyć, wolimy zabrać dzieciątko i jemu zapewnić przyszłość .
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    schatzuff w polsce max 6iui i potem od razuin vitro. Czemu tyle razy podchodziliście mimo nieskutecznych prób?

Treść doklejona: 18.08.12 16:52
    fasolinka, dobre opinie są o macy dla mężczyzn, takie ziołowe witaminy. Kurczę, masz bardzo dojrzałe spojrzenie. Ja myślę,że się uda, u Ciebie nastąpiła implantacja więc jest bardzo dobrze. !! to rokuje na przyszłość!! miej wiarę!
    --
  10.  permalink
    Starly dzięki- no to jak się skończy salfazin to pewnie macę wezmę, mąż miał dość dobre wyniki jedyny problem był z ruchem u niego, dlatego L karnityną i wit c chcemy zwiększyć szanse naturalne :) może i mój LUF jakimś cudem choć raz odpuści :)

no nie będziemy się zadłużać na nie wiadomo ile a potem płakać i spłacać długi, i tak bierzemy teraz więcej pracy, żeby uzbierać na następną próbę i spłacić to co pożyczyliśmy na tą nieudaną.
    jak 3 razy się nie uda to znaczy, że inaczej mamy zostać rodzicami :) taka jest nasza jednomyślna decyzja :)

właśnie zakupiłam jeszcze DONG GUAI w tabletkach- nie tylko na endo ale i inne problemy
    http://allegro.pl/dong-quai-cudowny-lek-dla-kobiet-100kps-530mg-i2553648865.html

opis ciekawy, a sporo osób chwaliło - spróbujemy, teraz tylko zdrowo przez kilka mcy, nie chcę wrócić do bóli- a efekty zobaczymy po kilku mcach
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    Starly, bo nadzieja jest matka glupich...
    dwie proby - 2. i 5. lekarze zaliczaja do udanych i na tej podstawie twierdza, ze moga zajsc w ciaze
    tutaj IUI z udzialem kasy chorych nie jest drogie - jeden zabieg z lekarstwami z reguly nie kosztuje wiecej niz 100€, wiec probowalismy z nadzieja, ze ktorys raz to bedzie TEN

Fasolinko, dzieki:)
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    Tylko mogliście niepotrzebnie tracić czas, który w tym przypadku jest tak cenny. Nam nawet nie proponowano iui.
    --
  11.  permalink
    u nas to samo, po operacjach dostaliśmy 6 mcy starań i od razu in vitro

Treść doklejona: 18.08.12 23:09
    ktoś z was podchodził na naturalnym cyklu? bo jeśli po tak dużej stymulacji miałam 1 komórę to nie wiem czy nie podejść na naturalnym, muszę porozmawiać potem z lekarzem, bo nie wiem jak to wygląda
    •  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeAug 18th 2012 zmieniony
     permalink
    schatzuff ja mialam do wyboru 6 IUI bez stymulacji lub 3 ze stymulacja wiec wybralismy druga opcje, za pierwsza zaplacilismy ok 250 z lekami,monitoringiem itd, druga 170, my jestesmy w bkk polowe placi kasa. Wybralismy ta opcje bo lekarz doradzil ze w sumie te 3 jak ma sie udac to sie uda a jak nie to nie, szkoda kasy a powiedz mi ile placicie za invitro? bo u nas widzialam ze 5000-6000 euro.
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeAug 19th 2012
     permalink
    fasolinka moja kolezanka podchodziła, dostawała clo potem pregnyl, punkcja 2 komórek i potem normalnie juz :)
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    dona, na papiorku z kasy widniala suma ok. 3000, z tego polowa nasza, w tym momencie za metrelef i puregon w aptece zaplacilam 360€
    co do IUI, my mielismy wlasnie na spontanicznym, ale z clomifenem, u mnie 5x1/2 tabl, za kazdym razem mialam 2 jajka, owu wywolywana brewactidem, jajka pekaly
    nie wiadomo, dlaczego sie nie udawalo?
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    może kwestia kiepskiej morfologii nasienia? jakie parametry ma partner?
    --
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    nie najlepsze, ale tez nie beznadziejne
    -- dum spiro, spero
  12.  permalink
    mooniia dzięki :) spytam lekarza o to w mojej sytuacji, u mnie problem to endometrioza i LUF i 1 jajnik, więc raczej mam 1 pęcherzyk zawsze ale co miesiąc był- ciekawa jestem - ostatnio leki do IVF kosztowały mnie ok 5000 zł a wyszła 1 komórka jak w zwykłym cyklu
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    Masz racje fasolinko, po co faszerowac sie lekami jesli jest tak samo, a lekarze daja leki bo licza ze bedzie wiecej komowek co zwieksza szanse, ja tez sie zastanawiam z clo bo jak bralam ostatnie dwa cykle mialam 1-2 jajeczka a bez lekow tez tak mialam wiec po co mi clo, potem mi niektore nie pekaja i cysty sie robia echhh nie kumam tych lekarzy!!! Fasolinko slonce chcialam ci powiedziec ze fajnie ze podjeliscie juz decyzje o tych dwoch podejsciach. A co do tej diety na endo to wyprobowalam, bole ustapily juz po miesiacu stosowania ale przestalam na czas IUI a teraz chyba niebawem do niej wroce, powodzenia dziewczyny!!!!
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    fasolinka super dieta dla Ciebie z uwagi na endometriozę:) ale nie najlepsza dla męża niestety. Nie powinien wystrzegać się kompletnie mięsa, bo pogorszy swoją jakość nasienia. Wszystko super, ale wzbogaćcie ją trochę o czerwone mięso. Lekarze twierdzą, że na dobre i zdrowe plemniczki należy stosować dietę zbilansowaną, wegetariańska dieta, podobno może pogorszyć jakośc nasienia (zwłaszcza jeśli chodzi o morfologię). Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie :)
    PS mój nie lubi mięsa i najchętniej by nie jadł w ogóle, zmuszam go, bo niestety morfologia nasienia kiepska :( a tak poza tym to zdrowy wysportowany facet :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.