Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    no właśnie dostałam @ w nocy, i bolał mnie jajnik a raczej promieniował mi tak na nogę że bolała noga straszliwie jakby mi ktoś nożem ją rozrywał i pachwina to samo, ale i tak bóle mniejsze o wiele niż zawsze podczas @ i zawsze miałam biegunkę - ZAWSZE i taki śluz, wtedy chyba macica czy coś mi przyciska jelito a teraz nie mam tego chyba pierwszy raz od lat, wzięłam ketanol 1 i tyle

ja właśnie diety się trzymam cały czas teraz aż do następnego podejścia i nie będę przerywać
    •  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeAug 19th 2012
     permalink
    no to zaczynamy razem ten cykl kochana!!!! a tez mam 1dc, pozdrawiam
  2.  permalink
    :) powodzenia Ci życzę
    my chyba 3 mce próbujemy naturalnie bo i tak pewnie nie mogę brac tabletek anty czy visanne - organizm musi odpocząć od stymulacji, jeszcze podpytam lekarza ale pewnie tak
    •  
      CommentAuthorerozp
    • CommentTimeAug 19th 2012
     permalink
    fasolinko - a nóż widelec uda się naturalnie - nic nie jest wykluczone :)
    ja chyba w środę będę miała IUI, jak wszystko ładnie urośnie do tej pory, we wtorek idę na podgląd mojego pęcherzyka i wtedy wszystko się okaże
    •  
      CommentAuthormagda1501
    • CommentTimeAug 20th 2012
     permalink
    Erozp to mam nadzieje ze pecherzyki ładnie urosna i to przynajmniej ze cztery :) trzymam mocno kciuki
    Fasolinko twoja postawa jest godna do nasladowania podziwiam Cie !!!!! NO i wiara czyni cuda moja droga także Bedzie dobrze :):bigsmile:
  3.  permalink
    dzięki :)
    Iris - to mu raz na tydzień chociaż zrobię choć po mięsie boli go po prostu brzuch
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Fasolinko ja tą dietę na endo stosuję już od roku - i widzę poprawę - mniej boli , szczególnie jak przestałam jesć mięso - bo w nich są hormony ktore nam szkodzą
  4.  permalink
    to super- ja tylko się tym LUFEM martwię, czy w ogóle starania naturalnie pomiędzy podejściami IFV mają jakąkolwiek szansę ech
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    fasolinko ty nie mysl teraz w kategorii staran, nie zabepieczaj sie i juz, postaraj sie odpoczac psychicznie od "robienia dziecka", po co masz sie nakrecac, ustaw sobie jako cel kolejne podejscie do protokołu i tyle, a do tego czasu odpusc. Daj sobie te 3 m-ce na powrót do czasów kiedy nie myslałas o kochaniu na zawołanie. To jest wazne i dla Ciebie i dla Twojego meza.
    -- mama piątki :)
  5.  permalink
    wiem, staram się o tym nie myśleć, ale to tak ciężko jak sie pragnie dziecka :cry: co chwilę się o tym myśli, co można zrobić żeby wspomóc
  6.  permalink
    byliśmy już na wakacjach przed in vitro, od jutra idę do pracy może wtedy przestane trochę myśleć :(
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    fasolinka alez mysl, mysl, tyle, ze o kolejnym programie a nie o tym, ze moze uda sie naturalnie. Ten czas daj na odpoczynek planuj pewnie ale kolejny program a nie ze co miesiac bedziesz włosy rwała z głowy - wiem jakie to trudne bo sama to przechodziłam, ale spróbuj naprawde warto
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Fasolinko, strasznie mi przykro, ale się nie załamuj. Myśl pozytywnie i planuj, co dalej, ale bez pośpiechu.
    •  
      CommentAuthormagda1501
    • CommentTimeAug 21st 2012
     permalink
    Hej dziewuszki:surprised:
    Nie milam ostatnio czasu zeby tu zagladac moze nawet i lepiej bo mniej mysle ale widze ze sie troszke uspokoiło :)
    Ja juz jak na szpilkach czekam poniedzialku niewiem jak to zniose :) powiedzcie mi czy ktorac z was robiła sobie bete 11 dnia po IUI??? czy bedzie wiarygodna??
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    ja słyszałam ze lepiej zrobic 14dp
    --
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    jak mialas zastrzyk na owu to najlepiej zaczekac do 14dfl bo wczesniej moze hormon byc we krwi jeszcze i to bedzie bledne... dasz rade jeszcze te pare dni!!!trzymam kciuki magda oczywiscie za +!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Trzymam kciuki, nie róbcie testów za wcześnie!
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    To w takim razie będę czekać dziękuje za informacje

Treść doklejona: 21.08.12 20:54
    I dziękuje bardzo za wsparcie oczywiście :)
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    magda - trzymam kciuki :)
    a ja dziś po wizycie u ginki - moje jajniki coś leniwe w tym cyklu - 18dc a pęcherzyk dopiero 17,6mm !!! a więc czekamy dalej, dziś pobrali mi krew na estradiol i wynik jutro - od tego zależy kiedy następna wizyta i kiedy IUI - obstawiam, że będzie w piątek
  7.  permalink
    magda :) bądź cierpliwa :) już blisko
    życzę Ci z calego serca tego plusika:)
    •  
      CommentAuthormagda1501
    • CommentTimeAug 22nd 2012
     permalink
    Fasoliknko z ta cierplliwoscia u mnie nie jest najlepiej niestety :(
    Mam do Was jeszcze jedno pytanie zwiazane z temperaturka bo nie ukrywam ze to jest moj pierwszy cykl z temperatura :) a wiec jak wiadomo po progestornie urosła i utzrymywala się na poziomie 36,2-36.4 wczoraj był 22 dc a 8 po IUI i urosła sobie do 36,6 mysłam ze to dobry znak i bedzie sobie rozła ale dziaisj spadał do 36,4 czy to zły znak :(:confused::confused::confused:

Treść doklejona: 22.08.12 10:00
    Erozp trzumam kciuki za dorodne pecherzyki:) i oczywiscie pomyslan IUI
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    ufffffffff to mi ulzyło :)
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    magda popatrzylabym sobie na twoj wykres ale jest niedostepny:( ale masz niskie tempki... ale jak w pierwszej fazie masz bardzo niskie to jest calkiem ok! trzymamy za ciebie kciuki!!!
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Dona przed OWU moje tempki były bardzo niskie tak w granicach 35,8 max 36,0
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Magda skoro najwyższa z niskich temperatur była 36,00 stopni,to można przyjąć, że też na tym poziomie wyznaczona jest linia podstawowa. Temperatura 36,4, o której wyżej wspominałaś jest jeszcze nad tą ( hipotetycznie wyznaczoną) linią podstawową, więc nie jest źle, ale może zacząć oznaczać spadek już przed @, ale równie dobrze temperatura może nagle odbić i oznaczać szczęśliwe zakończenie, czego z całego serca Ci życzę!!!!
    Lepiej by było gdybyś naniosła dane na wykres, łatwiej by się interpretowało.
    --
  8.  permalink
    a ja juz doszłam do siebie, tzn jeszcze w niedzielę wyjeżdżamy na 3 dni do domku nad jezioro, więc wypoczniemy chwilę
    zajęłam się pracą, poprzestawiałam meble w domu hihi i dbam o dietę, witaminki, suplementy, maż także'
    i tak będziemy czekać do grudnia-stycznia aż następne IVF będzie :)

magda bądź dobrej myśli :))))) trzymam mocno kciuki
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Fasolinko bardzo sie ciesze ze juz twoja kondycja psychiczna jest lepsza ale wyjad napewno duuzo ci pomoze takze wypoczywaj starac sie nie myslec tylko zajmij si e soba meżem i innymi przyziemnymi sprawami :)
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    3majcie sie dziewczyny!
    Kibicuje Wam caly czas z ukradka, sama sie tutaj duzo dowiedzialam co nam pomoglo.
    --
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    a u mnie nadal czekanie i czekanie
    estradiol niski jeszcze - 90 a powinien być co najmniej 200 a więc wizyta przełożona z dziś na piątek a więc IUI najwcześniej w weekend a to trochę kiepsko bo w weekendy to ja pracuję, będę musiała się wyrwać na trochę
    Magda i Yvonne - kibicuję Wam - oby się udało i się zazieleniło :)
  9.  permalink
    erozp to szkoda że musisz iść do pracy, to jednak stres jest, ale myślami bądż z ciążą a nie z pracą :)
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Erzop w takim razie juz zaciskam kciuki :) oby sie udało :)
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    dzięki dziewczyny :) ta praca nie jest stresująca na szczęście, bo pracuję u mojego taty - jestem tak jakby "menadżerką" na weselach i wszystkiego pilnuję, jedynie co to zawsze jestem zmęczona po weekendzie bo godziny pracy do rana ale....... dam radę, a rodzicom nic nie mówiłam o IUI więc nie mogę żadnych dywersji robić :)
    • CommentAuthoremi1212
    • CommentTimeAug 23rd 2012
     permalink
    Hej dziewczyny:) wczoraj wizyta u lekarza- wstępna rozmowa o invitro, dzisiaj robiłam wyniki ( m.in AMH) I czekam na wolny termin do hysteroskopii diagnostycznej (też to miałyście?) Może w następnym cyklu uda mi się rozpocząć jakiś protokół:neutral:. Byłoby super! pozdrawiam Was wszystkie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Emi i co bylas u Pawelczyka ? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    emi1212 a gdzie podchodzisz do ivf?
    histerioskopię miałam pod narkozą, przyjemność (po wybudzeniu rzecz jasna) to to nie jest, ja dochodziłam do siebie tydzień. Szczęście, że wszystko ok, czego Ci życzę!
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    dzemilun- byłam wczoraj- przyjął nas o 23.30 (masakra) do domu miałam 70 km, ale jestem dobrej myśli, może uda mi się podejść do inv. w następnym cyklu- (na Polnej w Poznaniu) Z tego co mówił doktor to faktycznie ok 9 tys: 5 tys- zabiegi i ok 3,500 leki i ewentualne mrożenie 800.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeAug 24th 2012
     permalink
    emi ja mialam histeroskopie, tez pod narkoza ale generalnie oprócz dnia zabiegu nie czulam, zadnej róznicy :) nic absolutnie mi nie było, miałam histeroskopie diagnostyczna bo nie trzeba było na szczescie nic tam robic - a skierowali mnie na nia przed ICSI zeby wykluczyc istnienie ew zrostów po wczesniejszym cc.
  10.  permalink
    cześć dziewczyny :) dawno mnie tutaj nie było, ale powróciłam. Po 3 nieudanych IUI i hiperstymulacji zrobiłam sobie przerwę w staraniach ze względu na to że miałam 6 cm pecherzyk ;/ i prawie wylądowałam w szpitalu na laparo , zmieniłam lekarke i ona powiedziała że jeszce mam sie wstrzymać z laparo i miała rację bo pęcherzyk zaczął się wchłaniać. dzisiaj mam owulacje i 2 dni temu bylam u pani dr powiedziała ze wszystko idealnie wygląda żeby zajść w ciążę, jeżeli się nie uda teraz to robimy drożność jajowodów. strasznie się tego boję ale to jest jedyne rozwiązanie ktore pokaże dlaczego nie zachodzę w ciąże. pozdrawiam was serdecznie
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Emi - tak Pawelczyk czasem przyjmuje - ale warto zawsze dzwonić do rejestracji i pytać o opóźnienia ale w sumie jak dojeżdżasz to trudno , my jesteśmy z Poznania to nam łatwiej
    to będziesz mnie gonić :) a zapisał Ci już coś na wyciszenie ?"
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    Magda jak mialas takie niskie tempk w pierwszej fazie to jest ok a taki jednodniowy spadek to moze tez byc spadek implantacyjny i tego ci zycze juz niedlugo sie okaze. Fasolinko niezmiernie sie ciesze ze u ciebie lepiej, wypoczynek w chatce nad jeziorkiem super, ciesz sie mezem i dbaniem o siebie a mozelos cie zaskoczy pozytywnie. Erozp trzymam kciuki za IUI nieustanie bo to juz:) Ywonne nie moge sie doczekac II kreseczek u ciebie! Witaj Patrycjator!!! najwazniejszy jest plan a z ta cystato tez mam troche mniejsza i lekarz kazal czekac...powiedzial ze to czasem trwa ale sie wciagnie:)powodzenia dla wszstkich!
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    melduję, że nici z IUI w tym cyklu bo okazał się bezowulacyjny !!! dziś (21dc) rano nie było już tego pęcherzyka z wtorku bo się wchłonął, był tylko 1 mały 11mm :(
    ale to nic, dostałam od dziś luteinę a w następnym cyklu CLO - cieszę się, bo może ze dwa pęcherzyki urosną i będzie większa szansa :) a może bliźniaki :)))
    może to dziwne, ale odczułam ulgę - chyba dlatego, że strasznie się dłużył już ten cykl i mnie już denerwował - pęcherzyk rósł i się wchłonął, drugi potem urósł i też się wchłonął a więc pora go już zakończyć i ruszać dalej :)
    magda trzymam kciuki cały czas za testowanie
  11.  permalink
    erozp - to może i dobrze, niedługo następny cykl,nowe podejście :)
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Erzop to miałas miec inseminacje na naturalnym cyklu bez "wspomagaczy"????
    Dona jesli chodzi o moja temperaturek to kurcze niewiem co myslec wczoraj ladnie urosła 37,1 a dzisiaj znowy 36,8 :(
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    dzemilun- na czym polega to wyciszenie? czy to opóźnia podejście do inf o cały cykl? Patrycja ja miałam drożność robioną jakiś czas temu i nic nie bolało- jedyny minus to nudności po "głupim jasiu" a dobrze to badanie zrobić bo niekiedy podczas wpuszczania kontrastu w jajowody już przez to się udrażniają!!!
    --
  12.  permalink
    U mnie wszystko wskazuje na to, ze w poniedziałek podchodzimy do pierwszej iui. W niedzielę zastrzyk i w poniedziałek działamy. Martwię sie tylko żeby nie było za późno bo pęcherzyk

jest juz jest dosc duzy, tylko jeden ale musze ufać swojemu lekarzowi. Jak sie nie uda teraz na pewno będziemy próbować dalej.

Treść doklejona: 24.08.12 22:10
        Oj... jakiś chochlik w poscie.
    --
    •  
      CommentAuthorerozp
    • CommentTimeAug 25th 2012
     permalink
    Magda - tak, miało być na naturalnym, bo już kilka monitoringów wcześniej miałam i zawsze był pęcherzyk co najmniej 22mm i endo też ładne, ale ze stymulacją chyba większe szanse :)
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    mia mendoza w takim razie juz kciuki zaciskam :) powodzenia zycze oby sie okazała pierwsza i ostania :)
    erzop skoro masz warunki zeby podchodzic naturalnie to czemu maja cie lekami faszerowac ale tak jak mowisz ze symulacja szanse sa wieksze :)
  •  permalink
    emi1212 masz racje pani dr też powiedziała że w ten sposób mogą się udrożnić
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    ze stymulacją zawsze jest szansa że dwa pęcherzyki urosną a wtedy szanse powodzenia IUI też większe :)
    •  
      CommentAuthormagda1501
     permalink
    Yvonnee u mnie jest dokaldnie tak samo jak u Ciebie z tym ze miałam duzo pecherzyków :( temperatura spada nie wytrzymałam do poniedzialku wczoraj zrobiłam test jedna kreska niestety w poniedziałek ide na bete ale wydaje mi sie ze to bedzie formalnosc :(
  • Od 4001 do 4050 z 18212

1. <
    2. 1
    3. ...
    4. 77
    5. 78
    6. 79
    7. 80
    8. 81
    9. 82
    10. 83
    11. 84
    12. ...
    13. 365
    14. >
    Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
    Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.
    Powróć do Dyskusji Do góry