skutecznosc? prosze bardzo: na 10 pobranych ode mnie dojrzalych komorek zaplodnilo sie 10.... lepiej nie trzeba natomiast co do Twojej intencji - jak moj organizm przyjmie te embriony, to juz inna bajka:)
Dziewczyny, nawiązuję jeszcze do mojego wczorajszego posta. Byłam u lekarza jeszcze wczoraj, kazał zażywać paracetamol i leżeć. Leżałam i spałam prawie cały dzień, a gorączka dalej mi nie zeszła. Dalej czuję się fatalnie. Gorączkuję i mnie mdli. No i zaczynam się bać, że to może coś w organizmie mi się pomieszało po iui? Czy słyszałyście żeby ktoś miał po inseminacji problemy? Jakieś zakażenie czy coś. Nigdy tak nie miałam żeby po zażyciu leków mi gorączka nie spadła.
Może generalnie jesteś osłabiona i nie ma sensu tego wiązać z inseminacją? Zabieg nie jest inwazyjny, a jedyną komplikacją u mnie było lekkie ciągnięcia podbrzusza. Mało prawdopodobne mi się to wydaje... Mam nadzieję, że niebawem będziesz dobrze się czuła.
Dziewczyny, mam prośbę. Jestem po monitoringu do drugiej iui, mój lekarz jest na urlopie i w zastepstwie trafiłam do innego, znanego z dawnych czasów z 'normalnych" wizyt ginekologicznych i powiedział, ze przy naszych wynikach to tylko ivf. Przyznaje, ze mam metlik. Mój stały lekarz ma duze doświadczenie i 'markę' na rynku nie mniej jednak i u mnie są wątpliwości co do zasadności. I tak sie 'szykujemy' do ivf, więc pod tym kątem to nie problem. Chcialabym poczytać wiecej i o iui i ivf. Czy macie w pamięci jakieś linki do ciekawych, wartościowych stron, publikacji. Szukam bardziej szczegółowych info niż te szybko wyszukiwanie z netu. Z góry dzięki.
jakmalina zgadzam sie z mia wyplacz sie moja droga tyle ile potrzebujesz zobaczysz przyjdzie nowy cykl nowe nadzieje :) Musimy byc silne jestesmy tutaj razem i jest nam latwiej :)
Treść doklejona: 18.09.12 06:54 dzemilun kciuki mocno zaciskam!!!!!!!!!!!!!!
Treść doklejona: 18.09.12 06:55 a u mnie jak na złosc cykl sie wydluza :( milam miec laparoskopie 3 wrzesnia ale chyba nic z tego nie wjdzie .... jak @ ma przyjsc to jej nie ma a jak ma nie przychodzic to planowo nas nawiedza grrrr
Treść doklejona: 18.09.12 06:56 3 pazdziernika nie 3 wrzesnia
I ja sie dolanczam dziewczyny nie poddajemy sie . magda 1501 ja tez sie wybieram na laparo, ale 10 pazdziernika i tez czekam i znajac szczescie to mnie tez sie spozni ..mam zapytanie na zabieg do szpitala musisz miec jakies badania ? bo mnie lekarz powiedzial ze na Hiv ,ale nie wypisal mi skierowania a bez niego nie zrobia :(
agap ja mam aktualne badanie na hiv bo przed IUI musiłam miec cykl róznych badan takze jestem na biezoco musze doniesc nowe badanie na TSH bo biore euthyrox i jeszcze przeswietlenie płuc ale to na miejscu i mam sie zgłosic z siuskami ;)
magda1501 dzieki.. w laboratorium powiedziala mi babka ze najwyzej zrobia mi hiv w szpitalu ,bo musialabym znow jechac do gina po skierowanie ..ja niedawno dowiedialam sie o mojej tarczycy, ale hormony mam dobre biore tylko jodid 100.. HCV to badanie na zapalenie watroby ??ja sie kiedys szczepilam przeciw zoltaczce typu C co 5 lat musze sie szczepic to jest to samo co HCV ?? jak to sie wszystko pozmienialo jak rodzilam 10 lat temu to nie bylo tylu badan ,a jakos 2 lata temu mialam wycinana nadzerke i tez sobie nie przypominam ,zeby trzeba bylo miec jakies badania
dziewczyny nie udzielam się ale za wszystkie trzymam kciuki i mocno współczuję kiedy się nie udało walczcie dalej
ja mam mały sukces dla walczących z endometriozą !!!! po miesiącu diety i suplementacji + vitex i don quai pierwszy raz od 15 lat miałam zupełnie bezbolesną miesiączkę, obfitą taką, jaką miałam w wieku 14 lat !!!! zero złego samopoczucia, gorączki, bólu jakiegokolwiek brzucha, wzdęcia, uczucia nadmuchania, bólu podbrzusza - zupełnie NIC - po prostu mam @ a czuję się wyśmienicie dzisiaj 3 dc :)))))
fasolinko ja mam podejrzenie o endometrioze mam nadzieje ze na podejrzeniach sie tylko skonczy a powiedz mi ta dieta która stosujesz (to sama sobie ja znalzałs jesli tak to mozesz mi podac linka ) czy lekarz ci jaks przepisał???
sama po przekopywaniu internetu:) co Ty ! dzięki lekarzowi miałam IV stopień i ledwo odeszłam z tego świata tylko :) hihi napiszę zestawienie raz w tym wątku- każdy jak cos to będzie mógł skopiować :)
- wszystko ekologiczne bio (masło, serki, sery żółte, jajka kurze) - zero słodyczy - tylko czekolada bio gorzka 70%, słodzę syropem z agawy smakuje jak miodzik :) - zero czerwonego mięsa, czasem można ale swojskie, ekologiczne - dużo warzyw zielonych i innych - szczypiorek, czosnek, cebulka - owoce, np. sok z wyciskanej pomarańczy - dużo ryb morskich, na parze lub smażonych na oleju lnianym (kwasy omega :) - chleb na naturalnym zakwasie ciemny - żadnej przetworzonej żywności z worków, z E coś tam, konserwantami - dużo gotowanych pomidorków, robię kremy (pomidory po ugotowaniu coś tam puszczają :) - antyoksydanty - cuksy z borówek i jagód z norwegii pycha są - 4 tabletki dziennie - wit e+selen, wit b, folik, wapń 2 tabl, mg+b6 2 tabletki, wit c - wiesiołek od 1 dc do owu (ja nie mam owu to biorę do 9 dc) 2 kapsułki 2 x dziennie - dong quai po @ do owu czyli do 9 dc, 2 kapsułki 3 x dziennie - vitex cały cykl 2 kapsułki 2 x dziennie - dużo aktywności fizycznej
fasolinko dziekuje ci bardzo moja droga ale jak to przez lekarza miałs Iv stopien
Treść doklejona: 18.09.12 13:28 u mnie bedzie troche gorzej z ta aktywnoscia fizyczna jestem len niestety :( ale czego sie nie robi dla naszej fasolki :D
no przez niego, że nie wykrył, choć zgłaszałam że boli itd itd, chodziłam tak i w końcu trafiłam do szpitala, bo guz mi zamknął jelito, całe przydatki lewe były w guzie - byłam u 3 lekarzy i wg nich usg ok, a jak to mozliwe jak jajnik był w środku guza ? ech - no i trafiłam w końcu na lekarza gina chirurga i zrobił ze mną porządek
w auchanie jest półka bio, masło serki syrop z agawy, czekolada bio, twarogi a blisko mam warzywniak-sklepik ekologiczny są tam sery żólte bio, białe, kozie, np. gouda z marchewką pycha, warzywa to od babć z działek najlepiej, targu, jajka na wioskach sprzedają
rozejrzyj się na pewno okażę się że blisko :) we wrocku mamy też eko targ od jutra do końca września często w miastach są organizowane a chlebek piekę sama w maszynie :) albo w jednej piekarni mam na naturalnym zakwasie
fasolinko to faktycznie nie miąłs szczescia do lekarza no ale niestety sa tacy "lekarze" z nazwy ze tak powiem ktorzy wiecej zaszkodza niz pomoga niestety :/ a jest tak ze dopiero po fakcie po postawieniu diagnozy człowiek zaczyna sie interesowac co nam tak aprawde jest i wtedy czasami wychodzi jacy lekarze sa nieudolni
Schatzuff jak się czujesz? już niedługo wszystko się wyjaśni:-) Dzemilum jak tam punkcia minela, a moze juz jestes po transferze? No i Hanka jakos ostatnio zniknela, pewnie nie chce sie stresowac, ale jak wrocisz to daj znac:-) trzymam mocno kciuki, żeby wszystkim sie udalo. Ja po kolejnym badaniu czystosci pochwy, drozdzy juz nie ma, ale pozostaly bakterie, gin sie zdziwila, bo nie powinno juz ich byc. Mam brac znowu jakies globulki, tylko zaraz okres dostane i wszystko sie naklada, ale jakos trzeba to pogodzic:-)
dziewczyny jestem już po punkcji - miałam ją wczoraj - z 10 pęcherzyków mamy 3 komórki - co jest wynikiem wpływu endometriozy niestety, ale wierzymy, ze komóreczki będą dzielnie walczyć o przeżycie i ładnie się zapłodnią - w pt mamy transfer
Treść doklejona: 19.09.12 16:52 Magada 1501 - a czy miałaś już laparo ? gin Ci podejrzewa endo ? jakmalina przykro mi, ale próbujcie dalej !!!! nie poddawajcie się
dzemulin oby komóreczki sie łasnie zapladanialy i dzieliły a ja laparoskopie mam miec 3 paxdziernika ale chyba bede musiała to przesunac bo @ sie spoznia jak na złosc Gosia a ciebie chyba te bakterie nie chca opuscic dobrze im u Ciebie ;):P:P
Oj Madzia nawet mi nie mów, ja to zawsze mam pod gorke, podobno mialam najsilniejsze leki, a okazuje sie, ze tylko jeden zadzialal, co za paskudztwo. Mam nadzieje, ze moja gin ma racie, ze to nie przeszkadza invitro, bo inaczej sobie tego nie daruje jak sie nie uda:-(
dzemilum, trzymam kciuki! U mnie jutro wizyta monitorująca - w zależności jak tam sytuacja z pęcherzykami jeszcze w weekend / lub tuż po możemy podchodzić do drugiej iui. Drugiej i na 99% ostatniej, bo jeżeli się nie uda wracamy do doktora i rozmawiamy o poważniejszych krokach.
Odzywam się i ja:-) W sobotę-punkcja:-)Narazie mam 10 jajeczek, ale na podstawie usg i estradiolu dojrzałych będzie ok6,7. Generalnie najlepiej by było , aby punkcja była w niedzielę,ale w niedzielę nie robią, z kolei w poniedz. może być za pózno ,estradiol przyrasta dość szybko i groziłaby mi hiperka. Została więc sobota, właśnie podałam sobie Ovitrelle:-)
dziewczyny, czuje sie wysmienicie, tylko troche czesto odwiedzam toalete za tydzien sprobuje zastestowac, ale wizyte mam dopiero 1.10
dzemilun i hanka - moje kciuki mocno zacisniete dzemi, masz juz jakies wiesci dotyczace waszych komoreczek?
Gosiu, nie obwiniaj sie - nie ma sensu, musisz miec sile do staranek, w jakiej formie by one nie byly takie podejscie pogorszy tylko twoj stan emocjonalny, ktory i tak jest juz, podejrzewam, rozhustany - a to wam wcale nie pomoze, wiem cos o tym przytulam mocno :*
Mia oby ta druga IUI okazał sie ostatnia :) Hanka no to super ze wszytsko sie tak ladnie uklada oby tak dalej zeby zarodeczki sie pieknie zapładnialy :D
Dziewczyny od 3 dni mam mdłości jakoś się dziwnie czuje ,właśnie czekam na okres ..od 3 lat staramy się i nic ,zdecydowaliśmy się wiec na in vitro. Nie robiłam testu , nie nakrecam się i z doświadczenia wiem ,ze można sobie coś wmówić i wydaje się nam ze mamy objawy ciąży i popadamy w paranoję :). Jutro albo pojutrze wykonam test.. Może cuda się jednak zdarzają :)))
Pierwsza iui nieudana. Test sikany do bólu negatywny. Na betę nie ma więc sensu nawet iść, bo nawet cienia wątpliwości nie ma. Okres powinien w niedzielę się pojawić.
mnvbc a który to dzien po IUI ??? Mi lekarz bez wzgledu na to czy krawienie wystapi kazała isc na bete 14 dni po IUI bo jesli brałas zastrzyk na pekniecie to on falszuje wynik testu do 10 dni
agap, trzymam kciuki, żeby to jednak były objawy;) mnbvc, nie spisuj jeszcze tego cyklu na straty;) a ja dzisiaj pierwszy zastrzyk w tym cyklu. Za tydzień w sobotę monitoring i 02.10, pewnie iui; kibicujcie pęcherzykom !!!
Starly25 ja idę dopiero na pierwszą wizytę, czytając Wasze wypowiedzi wiem że na początku to tylko pakiet badań do wykonania dostanę i będę się badać do bólu. Wątpię żeby na pierwszej wizycie padła jakakolwiek propozycja leczenia skoro nie wiadomo co mi może być i nie ma żadnych podejrzeń. Zresztą byłabym rozczarowana gdyby na pierwszej wizycie lekarz zaproponował już leczenie - nie mając wszystkich wyników. Dziewczyny trzymam kciuki za Waszą wytrwałość i za pięknie rozwijające się komóreczki, te w Waszych jajniczkach, już te w laboratorium i te w brzuszkach ;)
Magda1501, dziś rano ponownie test negatywny. 14 dni po iui. Nie mam żadnych wątpliwości. Nawet pod światło nie ma cienia cienia. Co do fałszowania wyniku testu przez zastrzyk, to robiłam z ciekawości tylko i wyłącznie test w 8 dniu po podaniu zastrzyku i był zupełnie negatywny, więc to nie zawsze jest tak, że hcg z tych zastrzyków utrzymuje się do 14 dni. Przy poprzednim podaniu ovitrelle zrobiłąm sobie test też w celach czysto badawczych w 3 dni po ovitrelle i był pozytywny, zatem w moim organizmie zastrzyk "rozchodzi się" między 3 a 8 dniem po podaniu, taki wniosek wysnułam.