Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorpharmaciss
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    czesc dziewczyny jako nowa witam WAS bardzo i proszę o pomoc. Podchodzę 2 raz do ICSI. Zaczelam tabl antykoncepcyjne i tak ok 14 dnia zaczelam plamic, generalnie plamilam od 3 dnia juz. I na dobre przyszedl okres 18 dnia . 21 dnia cyklu podali mi diphereline i dalej krwawie a dzisiaj jest 23 dzien. Martw mnie to bardzo. Lekarz niby stwierdzil, ze mam wziasc zastrzyk i 17-10-2012 wykonac estytadiol i lh. Ale dlaczego mam okres??:neutral::cry:
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    kamilcia3010, a kiedy transfer? Idziemy "łeb w łeb"
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Każdy plusik daje nadzieje reszcie:))) GRATULACJE annzaa!
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Annzaa wielkie gratulacje!
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    pharmaciss, ciężko powiedzieć, to jest raczej forum starających się o dzidziusia, lub już szczęśliwych mamusiek, a więc takie osoby tabletek antykoncepcyjnych nie biorą... ale może ktoś będzie wiedział.
    --
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    Hania - tabletki anty są elementem podchodzenia do ivf, coś w rodzaju wyciszenia a więc jak najbardziej pharmaciss do dobrego wątku trafiła ale ja nie pomogę bo się nie orientuję
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    a to sorry, nie wiedziałam, że są takie metody przy ivf :)
    --
  1.  permalink
    montever - transfer będę miała najwcześniej w pt, najpóźniej w pn. wszystko w zależności od tego jak zarodki będą się dzielić:) dziś pani embriolog ma do mnie dzwonić, więc może później się wszystkiego dowiem. U mnie jeszcze istniało zagrożenie, że transfer zrobią w następnym naturalnym cyklu, bo estradiol miałam pozwyżej 9 000, tak więc lekarze się podzielili, no ale na wczoraj usłyszałam, że jednak będę mieć teraz. Nie wiem może zrobią mi jeszcze przed transferem wskaźnik tego hormonu. Na oddziale leżała kobietka, która trafiła w 10 dni po punkcji z zespołem hiperstymulacji. Brzuch miała jak w 6 m-cu, a w nim woda, miała nawet wodę w płucach, musieli robić punkcję i to ściągać i tak już dwa tygodnie...no ale kobietce się udało i jest w ciąży:)

pharmaciss - ja jak brałam tabsy antykoncepcyjne to też miałam plamienie, przez wszystkie dni. W 18 dniu brania tabsów, dostałam zastrzyk diphereline (17.09.2012) a i tak 24.09.2012 przyszła miesiączka, lekarz mówił, że to normalne. 12 dni po zastrzyku musiałam zrobić lh i estradiol i od tego dnia brałam zastrzyki - menopur.

Pozdrawiam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpirat_
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    annzaaa OGROMNIASTE GRATULACJE :D I trzymajcie się teraz całe 9 miesięcy w dwupaku :*
  2.  permalink
    już wszystko wiem, uzyskaliśmy 4 zarodki, reszta albo obumarła albo nie przeżyła nakłucia, prawdopodobnie z powodu mojego wysokiego estradiolu :sad: transfer prawdopodobnie w sobotę....mam stresa:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    głowa do góry - jesteśmy z Tobą myślami :))))
    będę trzymać kciuki w sobotę i potem przez następne dwa tygodnie
    ja uważam, że 4 zarodki to bardzo dobra ilość a ile podajecie teraz? chyba zazwyczaj podaje się dwa, nie?
    to do soboty wymyśl sobie jakieś zajęcie żeby jak najmniej o tym myśleć, jakieś kino, basen, wycieczka do zoo, itp
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    ja miałam 4 zarodki z 15 zaplodnionych i się udało :) to szczęśliwa liczba, trzymam kciuki :*
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny, mam nadzieje, że się uda i trzymanie kciukasów pomoże:smile: Erozp podamy dwa, tak planujemy, a co wyjdzie do soboty to zobaczymy :)

agap81 jak laparoskopia?

montever jak Twoje zarodeczki?

Treść doklejona: 11.10.12 16:34
    Starly25 na ile dni po punkcji miałaś transfer?

Dziewczyny powiedzcie mi w ogóle, czy pomiędzy punkcją a transferem brałyście jakieś leki itp?
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Z dwunastu pobranych komórek, osiem zostało zapłodnionych, z czego pięć pięknie się dzieli :)))))
    Ja jestem cały czas na Unidoxie (antybiotyk) + Duphaston +Estrofem...
    Gorrrąco mi z wrażenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    [quote=pharmaciss][/quote] zobacz mój cykl z ICSI nick jo1984 (to mój stary profil) tam brałam anty przez 26 dni, potem decapeptyl i tez miałam różne krwawienia, plamienia śluz brązowy i różowy... lekarz mój od ICSI powiedział że tak będzie, będę krwawić palmić itp, ale żeby nie martwić się tym, to normalne przy tych lekach. To nie jest okres :wink:
    Gdzie podchodzicie? My startujemy w bocianie niedługo, czekam na okres...

Treść doklejona: 11.10.12 16:52
    Dziewczyny powiedzcie mi w ogóle, czy pomiędzy punkcją a transferem brałyście jakieś leki itp? u mnie był encorton, i jeszcze coś ale nie pamiętam nazwy. Podobno te leki miały niejako pomóc zarodkowi (żeby organizm go nie odrzucił)
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    ja miałam podane zarodki w 3 dobie. Też brałam unidox i jeszcze jeden lek cos na hiperkę na D... tylko nie pamiętam już
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    Starly25 tez brałam Dostinex, zapłaciłam za niego kilkaset złotych, a hiper i tak mnie do szpitala połozyła na dwa tygodnie...:neutral:
    --
  4.  permalink
    Troszkę się zdenerwowałam, bo ja nic nie biorę:/ na oddziale było straszne zamieszanie i lekarz nie wypisał mi żadnej recepty...:neutral: mam nadzieje, że to w niczym nie przeszkodzi :neutral: jutro zadzwonię i wszystkiego się dowiem.

montever gratulacje! trzymam mocno kciuki, żeby jutrzejszy transfer był bardzo udany:bigsmile:

mala_zonka mi udało się przez oddział szpitalny, w którym pracują wszyscy lekarze mający swoją własną prywatną klinikę w Szczecinie. Dzięki temu zaoszczędziłam troszkę kasy, bo całkowity koszt wyniesie mnie 7 300 zł (już z lekami).

Treść doklejona: 11.10.12 21:55
    montever a jaką masz wartość estradiolu? jak Twoje endometrium?
    --
  5.  permalink
    mala_zonka... a miałaś transfer w tym cyklu co dopadła cię hiperka? czy czekałaś na następny?
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    kamilcia3010 możesz mi podac nazwę kliniki tej prywatnej ? Kiedyś wyszukałam na Google ,ale nie mogę teraz znaleźć.A chodzi zapewne o tą samą , pracują w Niej lekarze z Polic :)
    --
  6.  permalink
    Alimama dokładnie tak jak napisałaś:bigsmile: klinika nazywa się Vitrolive i mieście się przy wojska polskiego.

pozdrawiam

Treść doklejona: 11.10.12 22:43
    Dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że dzisiaj mój brzuch jest naprawdę wydęty :tongue: słyszałam, że jest kilka stopni hiperstymulacji? wiecie coś więcej?
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
    • CommentTimeOct 12th 2012
     permalink
    mia_mendoza: mala_zonka... a miałaś transfer w tym cyklu co dopadła cię hiperka? czy czekałaś na następny?
    nie miałam, ja już dzień po pick-upie wylądowałam w szpitalu, bo miałam duszności i brzuch jak w 6 m-cu ciazy. Na drugi dzień krytyczne parametry badań z krwi no i musiałam siedzieć przez tydzień bo woda zalewała mi opłucną jak sie kładłam. Do tego suche torsje, omdlenia itp.
    Także kamilcia3010 jak jest duży OHSS to się nie da tego przeoczyć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Hej dziewczyny jestem juz po ,z wczorajszego dnia nic nie pamietam ,cały dzień przespalam . Dzisiaj juz ok nic mnie nie boli ,tylko w klatce piersiowej i barki takie dziwne uczucie to chyba z tej narkozy . Lekarz powiedział ze wszystko dobrze ze mogę rodzic heh najpierw trzeba zajść ,jutro wychodze
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    agap81 super wieści, najważniejsze, że wszystko w porządku, to teraz nie pozostaje nic innego jak brać się do roboty :)))
  7.  permalink
    Dziewczyny może wy coś pomozecie , niestety jutro chyba nie wyjdę . Lekarz powiedział, ze z grupa krwi coś jest nie tak jakieś przeciwciala muszą jeszcze raz wysłać krew do Katowic :cry: wiecie może a co chodzi wiem ze nie jesteście wrozkami ,ale ja zaczynam sie martwic
  8.  permalink
    agap81 już Ty się nie martw na zapas, jesteś pod dobrą opieką, lekarze kontrolują sytuację...na pewno wszystko będzie ok:) i ciesz się, że żadna endometrioza nie wyszła:) ja po laparoskopii leżałam w szpitalu 4 dni:)

montever jakie masz wieści? jak tam zarodeczki?

Ja jutro o 10 mam transfer. Dziś kazali mi brać duphaston i progynova. Czuje się dobrze, jedynie ten brzuch jest wydęty bardzo, ale lekarz się nim dzisiaj zbytnio nie przejął, więc pewnie przesadzam;) Pani embriolog pow., że trzy zarodki są bardzo silne i ładnie się rozwijają, czwarty też idzie na przód ale jest troszkę słabszy, powiedziała też, że jutro lekarz zadecyduje czy w transferze pójdzie jeden czy dwa...ja chce dwa, a co!:)

Treść doklejona: 12.10.12 19:39
    Dziewczyny czytam, że ten lek PROGYNOVA zawiera estradiol.........jak lekarz mógł mi przepisać go, skoro miałam podwyższony estradiol??????????? czy ja jestem głupia, czy ten lekarz zakręcony???????????
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    kamilcia3010, o poziom estradiolu i endometrium pytałam i... nic się nie dowiedziałam, lekarz dzisiaj powiedział, żebym nie zawracała sobie tym głowy...
    Powiem Ci, że ja wczoraj calutki dzień myślałam o tej przeklętej hyperstymulacji - brzuch mi sie wydawał jakiś dziwny :/ Nie będę już się nad tym rozwodzić - mam zamiar myśleć pozytywnie tylko i wyłącznie!!
    Dzisiaj przed transferem jeszcze okazało się, że jeden z pięciu się wykruszył - ponoć nieprawidłowo zapłodniony...
    Tak jak planowaliśmy podano mi dwa, dwa kolejne zapadły w sen zimowy :D
    Powodzenia jutro!!
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    :bigsmile: kciukasy montever
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Dziękuję po 100kroć! Kciuk do kciuka... :))
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeOct 13th 2012
     permalink
    Dziewczyny jednak w szpitalu jeszcze ,mam do kontroli odczyn coombsa na przeciwciala z grupy krwi czyli konflikt serologiczny . Sama jeszcze sie w tym nie orientuje za dobrze ,a jeżeli wyjdzie ten konflikt to są na to jakieś zastrzyki i mogło sie to stać przy pierwszym porodzie ..a przy drugim trzeba robić badania i to kontrolować bo może to być jakimś zagrożeniem ..ach i wyszła mi jeszcze endometrioza jajnikow przy tej laparo jednak ,same złe wieści :cry:
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    agap konflikt serologiczny jest niegroźny w tych czasach
    --
    •  
      CommentAuthorAina29
     permalink
    Cześć Dziewczyny,

Czy są wśród nas starczki z długoletnim stażem, u których nie zdjagnozowano problemu powodującego brak ciąży?
    Odezwijcie się, napiszcie, jak długo się staracie, jakie badania wykonałyście, jak sobie radzicie, no i co dalej :/
    My staramy się już 3 rok, zrobilismy wszystkie badania i wszystko jest w pięknej normie, regularne cykle, zawsze z potwierdzoną owulacją, starania w terminie, niestety za każdym razem @.
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    kamilcia3010, czekamy na wieści... :))
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny, donoszę Wam, że wróciłam z jedną małą kruszyneczką w środku:)) Lekarz zadecydował o podaniu jednego zarodka, ze względu na duże ryzyko hiperki u mnie...a jak powiedział, ciąża dodatkowo powoduje nasilenie tejże hiperki...mam brać jedynie duphaston. Montever teraz przed nami najdłuższe dwa tygodnie.....:) jakby się nie udało tfu tfu mam przyjść na naturalnym cyklu za dwa miesiące na transfer pozostałych kruszyneczek. Czuje się dobrze, mam nadzieje, że się uda!!!!!!!!!!:):tongue:

agap81 jeśli wyszła endometrioza to już jest pousuwana...wyjdziesz ze szpitala, to od razu działaj:) po samej laparoskopii są większe szanse na zajście w ciąże i tego się trzymaj!

Buziaki dziewczyny!

Treść doklejona: 13.10.12 15:12
    a tak w ogóle, to lekarz pokazywał mi zarodeczki pod mikroskopem i zdjęcia porobił....no cudne były:) wzruszyłam się:)
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Dziewczyny to super niech tam teraz w waszych brzuszkach pięknie sie rozwijaja , kamilcia dzięki ża wsparcie i innym dziewczynom tez . Będziemy sie ostro brać do roboty ,a in vitro może sie przesunąć bo na badania czekamy ,ale mam nadzieje ze zdążymy w tym roku . Trzymam kciuki :bigsmile:
  10.  permalink
    Flowka a u Ciebie jak sytuacja?
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    no właśnie Flowka, jak tam? kiedy teścik? daj nam tu jakiegoś "+" w końcu to może wszystkie się rozkręcimy i plusiki polecą :)))
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Trzymam kciuki!
  11.  permalink
    Flowka ja również czekam na plusik z Twojej strony:)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeOct 14th 2012 zmieniony
     permalink
    U mnie minus:( Dzisiaj nawet @ się chyba rozkręci, bo już plamię. Ale następna iui jeszcze w tym miesiącu;) Nie odpuszcze! To pierwszy cykl po laparo. Przez 3 miesiące będę się intensywnie starać, bez żadnych przerw. Jeśli nic nie wyjdzie, to wtedy in vitro.Przykro mi było, ale ja mam cos w głowie ostatnio poprzestawiane i jestem tak pozytywnie nastawiona... MUSI SIE UDAC! :))) We wt idę na wizytę. Zobaczymy co lekarz powie o moim endometrium. Biorę progynowa, ale i tak nie za bardzo rośnie. Słyszałam ostatnio, że w katowicach w angeliusie, kilka dni przed transferem "płukają" macicę czynnikiem wzrostu, żeby endometrium urosło. Ponoć metoda bardzo innowacyjna i jeszcze nie potwierdzona w 100% w piśmiennictwie medycznym, ale lekarka, która tam pracuje mówiła mi, że mają super efekty. Słyszałyście o czymś takim?
    --
  12.  permalink
    Flowka - tak trzymaj - dokładnie tak jak napisałaś MUSI SIE UDAĆ!
    Ja jestem po pierwszych dawkach Gonalu - mam nadzieję, że pęcherzyki rosną pięknie - jutro je podglądamy.
    --
    •  
      CommentAuthorStarly25
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    ponoć scratching endometrium daje daje fajne efekty
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Flowka, u mnie masz już plusik za pozytywne podejście;) a za kolejne trzymam kciuki:)
    Dziewczyny dzisiaj zaczęłam brać gonapeptyl i mam pytanie czy muszę go podawać zawsze o tej samej porze czy można mieć z pół godziny różnicy?
    --
  13.  permalink
    cześć wszystkim, śledzę to forum już od jakiegoś czasu i postanowiłam się do Was przyłączyć:) My z mężem staramy się o dzidzie juz od ponad 2 lat. Podchodziliśmy 2 razy do inseminacj- bezskutecznie niestety a w tej chwili jesteśmy przygotowywani do in vitro. Obecnie biorę zastrzyki z gonapeptylu i czekam na okres zeby zacząc brać menopur 1200j. Przyczyną naszej niepłodności jest pcos i mała ilość plemników. Punkcja jest przewidziana na początek listopada. Czy któraś z Was mogłaby opisać jak punkcja przebiega? Jeszcze mam sporo czasu ale oczywiście wszystko przezywam na zas:)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Starly, akurat jestem po histeroskopii i laparo. Miałam robioną biopsję i łyżeczkowanie... może będzie ok;)
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Katherine26witaj! Widzę, że startujemy razem, bo też planujemy inv na początek listopada a na razie gonapeptyl, mi lekarz kazał brać do godz 14. W 2-3 dniu cyklu badanie LH i E2 i jak wynik będzie zadowalający to zaczynam Gonal a później Menopur. No to trzymam kciuki za nas obie, i za całą resztę oczywiście też:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
    • CommentTimeOct 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Katherine26
    witaj, trzymam kciuki, a gdzie podchodzicie do ivf? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeOct 15th 2012
     permalink
    Witam nowe koleżanki. Ja chyba wychodzę w końcu dzisiaj ze szpitala ,czekam na decyzje lekarza . Ja tez w tym roku jeszcze planuje inf ,mam nadzieje ze zdazymy. A klinika która wybraliśmy to Katowice clinic zieba ,czy dobry wybór to sie okaże
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    agap81 my się przenosimy do Białegostoku, do Bociana. Dziewczyny z Nasz bocian poleciły i ujęła mnie załoga tejże kliniki.
    jak tam zadzwoniłam to doznałam szoku, a juz jak Pani w recepcji połączyła mnie z lekarzem, bo nie wiedziała co odpowiedzieć na moje pytanie dot. leków i cyklu (dodam że nie jestem pacjentką tej kliniki) i lekarz cierpliwie tłumaczył, a nie kazał przyjechać na wizytę to spadłam z krzesła.
    dzięki temu wiem kiedy przyjechać, aby nie mieć tzw "pustych przelotów" i niepotrzebnych wizyt z których i tak nic nie wynika a placic trzeba.
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    mala_zonka a do jakiej kliniki chodziłas? Najważniejsza jest dobra opieka no i podejście do pacjenta.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.