Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dziewczyny gratuluje:)
    emi1212 Masz rację źle Cię zrozumiałam:) Ja nie mogę doczekać się jutra, ma się okazać czy coś wyhodowałam czy nie. Pozdrawiam
    • CommentAuthoremi1212
    • CommentTimeOct 30th 2012
     permalink
    Dawno nie było na forum tyle szczęśzia:bigsmile: Serdeczne gratulacje dla szczęściarek:bigsmile: I trzymajcie kciuki za dalszą dobrą passę! Katherine ja dzisiaj dzielnie podałam sobie menopur i również nie mogę doczekać się jutrzejszego monitoringu... czy nie za mało Ich rośnie??a może za dużo... Ach jakbym chciała przeskoczyć te dwa tygodnie.
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    Wystartowaliśmy!! od dziś puregon 150j. na zmianę ze 100j. do 9 dc :bigsmile: 5 listopada zaczynam długi pobyt w BS:cheer: tym razem krótki protokół dla odmiany, jejciu, jak to szybko! :crazy:
    --
  2.  permalink
    dziękiiiii:) ja dziś zrobiłam powtórkę betki i jest 999,7 :)))) jestem przeszczęśliwa, bo się udało mimo endometriozy 3 st. :) mam nadzieje, że dalej wszystko będzie się pięknie układać:) przesyłam Wam fluidki:) trzymam za wszystkie kciuki!!

jak Wasze monitoringi?

mia_mendoza ile jeszcze zostało do testowania?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 30.10.12 21:40</span>
    mała_zonka łłłłłłłłłłłłłiiiiiiii to wspaniała wiadomość:))) mocno kibicuję!
    --
  3.  permalink
    Kamilcia, ja w piatek dopiero...
    Gratuluję przyrostu i oby dalej spokojnie szło aż do rozwiązania :)
    --
  4.  permalink
    mia_mendoza z całego serduszka życzę Ci pięknej i wysokiej betki!! :wink:
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Czesc dziewczyny,
    hmm, jestem nowa po dość długiej przerwie. Otóz po zeszłorocznym poronieniu zaczęły dziać sie dziwne rzeczy.Przez prawie rok mimo pregnylu nie pekały mi pecherzyki. a rosły naprawdę giganty. Od lipca dodatkowo biorę bromergon 1 tabl., no i nagle ni stąd ni zowąd ostatnio pękł w dodatku bez pregnylu , chociaz myślałam,ze nie pęknie. Ale strasznie duzy urósł. Otóz: 8 dc-20,5 mm, w zasadzie gotowy do pęknięcia, 10 dc-24,7mm idealny, ale 12 dc-31 mm,wiec jak co miesiac byłam przekonana,ze nie pęknie, a tu 15 dc-nie ma go. Co o tym myślicie? W poprzednich cyklach,niektóre z pregnylem,niektóre bez nie pękały tylko rosły do 4-5 cm. Czy taki 31mm nie jest zbyt duzy,zeby coś z niegvo bylo.
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kamilcia gratuluję - piękna betka! :)))
    Mia_mendoza kciuki już teraz :D
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Kamilcia wielkie gratulacje! Coraz więcej dobrych wieści!
    Zaciążone dziewczyny zarażajcie!

Ja już po drugiej iui. Pęcherzyk od wczoraj przykoksował i urósł jeszcze - dziś wieczór miał 21mm. Endometrium różnież urosło - prawie do 12mm. Mam teraz tylko nadzieję, że pęcherzyk pęknie i że coś z tego będzie. Najgorsze jest to czekanie - długie dwa tygodnie!

Trzymam kciuki za nas wszystkie!
    • CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeOct 31st 2012
     permalink
    ale sie tu dzieje, oby tak u wszystkich sie plusiki posypaly:-)
    mala zonka ja tez wczoraj wystartowalam z krotkim protokolem i tez od 150jed puregonu, ale w gamecie, trzymam kciuki mocno za Was wszystkie:-)
  5.  permalink
    Mangaa, Kamilcia - dzięki!
    Gosia - produkuj ile się tylko da :)
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Gratuluję babeczki! :)
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Kamilcia i tobie gratuluje super ,coraz wiecej dobrych wieści to na kogo teraz kolej?:bigsmile:
    Dziewczyny dziki za wiadomości
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    mia mmendoza dzięki dzięki, najwazniejsze by ta jedna komoreczka cuda zdzialala:-)
    nie wiem co sie ze mna dzieje, ale zamiast sie cieszyc ze w koncu sie zaczelo, ze moze sie uda to ja ciagle becze i jestem taka jakas negatywnie nastawiona, a zawsze bylo odwrotnie, ehhh
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    mala_zonka kriotyp robił wcześniej juz wyszedł dobrze , wczoraj zrobił te AZF i CFTR i za te zapłacił 1180 zł masakra. Wcześniej dzwonilam do paru miejsc ,żeby załatwić to na NFZ ,ale nic z tego nie wyszło .
    A dlaczego robiliscie oboje te badania genetyczne ,czy ja tez bym musiała ? Czy jak wyniki MM by wyszły złe to wtedy bym musiała je wykonać ?
    Powodzenia wam życzę :wink:
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    agap81: ...to na kogo teraz kolej?
    Ja, ja następna. Stoję w kolejce i tuptam z niecierpliwości :D
    Gratuluję kamilcia3010 -tak trzymaj!!
    Kciuki za testujące i przygotowujące się...
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    agap81: dlaczego robiliscie oboje te badania genetyczne ,czy ja tez bym musiała ? Czy jak wyniki MM by wyszły złe to wtedy bym musiała je wykonać ? Powodzenia wam życzę

Wszystko mieliśmy na NFZ ja robiłam swoje dla własnego spokoju, robiliśmy w genosie w łodzi i nikt nie robił problemu, wystarczyło skierowanie do poradni genetycznej od lekarza rodzinnego.

Gosia8510: ale sie tu dzieje, oby tak u wszystkich sie plusiki posypaly:-)mala zonka ja tez wczoraj wystartowalam z krotkim protokolem i tez od 150jed puregonu, ale w gamecie, trzymam kciuki mocno za Was wszystkie:-)

za naszą hodowlę :whorship:
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny byłam już na badaniach, mam dwa duże pęcherzyki i mnóstwo małych, estrodial 102 więc jeszce długa droga przede mną. Następna wizyta w sobote. Dalej jestem na tych samych lekach. Nie mogę sie już doczekać aż wszystkie mi ładnie urosną. Pozdrawiam:)
  7.  permalink
    Katherine - pewnie, że urosną, nie mają wyjścia :)
    --
  8.  permalink
    mia mendoza - mam taką nadzieję:) Dzisiaj wyjeżdżam do rodziny za miasto, ale jak wrócę to mam nadzieję, że z olbrzymami w środku:)
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    Katherine, będą rosły:) Zobaczysz, że jeszcze będziesz miała dość;) Trzymam za Was dziewczyny kciuki! U mnie w tym cyklu mimo iui, nic z tego nie będzie. Temp stoi jak zaklęta, żadnych objawów owu (ale na usg było ciałko i płyn). Mój organizm zwariował ;))) Mam wewnętrzny bunt jajników i macicy;)
    --
  9.  permalink
    Fajny reportaż :)
    http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/niepokalanie-poczete,286149.html
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeNov 2nd 2012
     permalink
    Dziewczyny chodzi mi o te które przystępują do ivf ,bierzecie oprocz tych leków jakieś witaminy ,kwas foliowy ?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ostatnio moja gin sie pytam a ona mowi mi ze tylko kwas foliowy mam brac, troche mnie to zdziwilo, wiec chetnie poczytam o innych dziewczynach:-)
    a co do badania estradiolu przy stymulacji do iv to trzeba byc na czczo, bo zapomnialam sie spytac?:-)
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Dzięki Gosia ja przez te 3 lata starań nalykalam sie juz tyle tego kwasu foliowego ,ze juz nie wiedziałam czy go brać czy nie ,a co do estradiolu to ja ostatnio robiłam ,ale nie pamietam czy byłam na czczo chyba nie trzeba :confused: jeszcze sie lepiej upewnić

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.11.12 09:15</span>
    A witaminy chyba nie zaszkodzą tylko jakie
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    Ja biorę kwas foliowy. Przy zrównoważonej diecie to powinno być wszystko ok i bez specjalnych witamin, mówi się że jak się bierze niepotrzebnie witaminy to dzieci się rodzą bardzo duże i takie są statystyki.
    ja biorę jeszcze tran z wit D, bo czytałam jakies badania że kobiety o większej zawartości tej witaminy częściej zachodza w ciazę :wink: to taki mój odpał, mam nadzieję, że nie zaszkodzi, zresztą zalecane jest aby jesć ryby przed IVF i w ogóle jak wiemy "ryba wpływa na wszystko" :wink:
    Na badania hormonów w tym estradiolu, nie trzeba być na czczo- na pewno, tak mówiła ostatnio pani położna w BS.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    dzieki zonka, na szczescie uwielbiam ryby pod kazda postacia:-) jak tam czujesz sie po zastrzykach? u mnie jajniki powoli sie odzywaja, zobaczymy juz jutro co tam sie kluje:-)
  10.  permalink
    ja brałam zestaw witamin vita-miner, jak się dowiedziałam o ciąży to już je odstawiłam i teraz sam kwas foliowy biorę:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.11.12 11:03</span>
    <strong>mia_mendoza</strong> kciuki za betkę!!!!!!!!!
    --
  11.  permalink
    Kamilcia, dzięki - krew już oddana. Czekam....
    --
    •  
      CommentAuthorpirat_
     permalink
    Kiedy wyniki mendoza ? Dziś jeszcze ?
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    mia mendoza - trzymam mocno kciuki :bigsmile:
  12.  permalink
    dziewczyny - wielkie dzięki za kciuki !!! przydały się, i to bardzo! Własnie odebrałam telefon z gratulacjami od mojej cudownej Pani doktor.
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Jeśli chodzi o witaminki to polecam Femibion ten przed planowaną ciążą- zapobiega wielu wadom i ma też kwas foliowy. Ja przed IVF biorę oprócz hormonków acard i 2x encorton.
    A tak w ogóle to po dzisiejszym monitoringu mam 11 pęcherzyków od 16 do 10 mm i estradiol ponad 2000,0 więc myślę, że w poniedziałek zapadnie decyzja i koło środy będzie punkcja:smile:
    I niech nam się szczęści!!
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    emi1212 kciuki :bigsmile:
    mia_mendozagratulacje! :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    mia_mendoza gratualcje!!!
    --
  13.  permalink
    łłłłłłłłłłiiiii mia mendoza gratulacje:)))) jaką wartość miałaś betki? będziesz robić powtórkę betki? bo wiem, że są różne szkoły. Mi jeden lekarz, co robił transfer powiedział by nie robić tylko poczekać do wizyty.
    ja się umówiłam na 8go listopada na wizytę u lekarza:) nie mogę się doczekać by zobaczyć serduszko:)

emi1212 pewnie na 11 się nie skończy;) powodzenia:)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    mia mendoza ogromne gratulacje i spokojnej ciąży życze;)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    mia mendoza, gratulacje!!!!! :)
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Jejku co tu sie dzieje same dobre wieści mia mendoza gratulacje!!! Tak sie cieszę ,juz nie mogę sie doczekać ..
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    suuuuper mia mendoza GRATULACJE !!!! fajnie, że w końcu dobra passa tu zawitała - plusikujmy dalej :)))
    •  
      CommentAuthorStarly25
     permalink
    i ja dołączam do gratulacji :* przesylam 34 tygodniowe wiruski ciążowe dla wszystkich starających się co by szybko zaciążyły :*
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Mia_mendoza wielkie gratulacje!

Podziwiam dziewczyny, które mają 10 lub więcej pęcherzyków! Nie wiem jak wy z tym chodzicie! Wielki szacun! ja dziś byłam na podglądzie po inseminacji i muszę powiedzieć, że mały sukces jest - pęcherzyk na lewym jajniku dominujący pękł! Natomiast na prawym miałam podczas iui dwa małe i one po podaniu ovitrelle urosły sobie oba do 18mm i mnie teraz z prawej strony kłuje, a czasami zaboli dość mocno. Lekarz powiedział, żę to normalne i że po luteinie powinny się wchłonąć, bo teraz to już można traktować je jak małe torbielki.

trzymam kciuki za nas wszystkie! Ostatnio jest tu tak pięknie optymistycznie!
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    Mia_mendoza serdecznie gratuluję;) Ja dzisiaj mam 5 dc i zaczęłam przyjmować clo 2x1 a za tydzień na podglądanko i decyzja kiedy IUI
    •  
      CommentAuthorpirat_
     permalink
    Mia mendoza ogromne gratulacje :) dziś szaleńtwo plusowe, jesteś 4 osobą, która ma plusa :D
    Spokojnych dalszych miesięcy :*
    •  
      CommentAuthorjakmalina
    • CommentTimeNov 3rd 2012
     permalink
    Mia - bardzo się cieszę i gratuluję z całego serca:cheer:
    Dobra passa rozpoczęta!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Gratulacje, kibicuję Wam z całego serca! :)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to i ja chcę jeszcze się załapać do tej dobrej passy:-)
    na razie jestem pozytywnie nastawiona, jestem po wizycie w 6dc i mam juz ok 27pecherzykow!!! wzielam dopiero 4 zastrzyki z puregonu, i estradiol tez jest wysoki ok 1500. oby tylko tak dalej sie ukladalo:-)
  14.  permalink
    Gosia8510 27 pęcherzyków??!! :)))) jajniczki zaszalały:) oby teraz ładnie dojrzewały:) Kibicuję mocno!
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    no sama jestem w szoku, zobaczymy teraz jak beda rosly, ale lekarz mowi ze na razie jest bardzo ladnie, bo sa mniej wiecej tej samej wielkosci tzn maja ok12-14mm, a to dopiero 6dc, az strach pomyslec co bedzie jak sie nie uda, dlatego na razie nie chce sie niczym cieszyc, bo same wiemy jak to moze sie skonczyc:-(
  15.  permalink
    to bardzo ładne rozmiary mają!:) to zaraz lada moment pewnie punkcja:) kiedy następne monitorowanie?
    jak jest tyle pęcherzyków, to na pewno będzie w czym wybierać, nie martw się!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.