Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nam rośnie mały weterynarz Stacjonarny ofkors
że dzieci się dzielą na walki i talkie, to jest to prawdą
Na Lu zadziałało ' nie i koniec' mnie jej wymuszanie przez płacz nie rusza więc tego
to w sumie ratuje mi d... bo inaczej nie wiem, co bym zrobiła.... :/
staram się albo tłumaczyć, albo odwrócić uwagę,
Winnica, Masz ' idealne' dziecko więc nie dziewie się ze reagujesz na każde pikniecie...
Rano wstaje i jeszcze dobrze oka nie otworzy a już skuczy "mamusia daj tejefonik".
to noga mi się w nogawkę zaplątawszy i poleciałam szczupakiem jak długa. Ratowałam się jak moglam, ale tor lotu był za krótki i nie zdążyłam do konca nogi odwinąć i w przepastnych czeluściach korytarza rozległ się gluchy trzask a sakramencki ból przeszył mnie od stopy aż do mózgu.
i to wszystko stało sie w domu ... zaplątałam się w dywan, zabawki i kapcia ;)
Kiedy przestałam ćwierkać do niego, mąż też, lekarzowi samemu chyba już było głupio więc też przestał...i Dominik jakby się uspokoił
Penny ja tylko opisałam konkretną sytuację. Oczywiście nie jest tak, że Dominik płaczę, a ja mam to w nosie.
kiedy konrketnie coś wymusza, a nie jak np. zrobi sobie krzywdę - wtedy zawsze reaguje...gdy płaczę, wije się po podłodze (bo juz takie rzeczy u nas mają miejsce) zwykle daje jak to dziewczyny mówiły krótki komunikat.
zwyczajnie cierpi
Mam taki sposób
Pozatym mnie tak kiedyś wychowywano i wiecie co ? nie sądze, że wyszło mi to kiedyś na dobre.
Czasami wystarczy samo: jesteś zły na mnie, bo zabrałam Ci telefon? Choć Cię przytulę. Tak mówię, gdy na moje tłumaczenia reaguje jeszcze większą histerią. I to ZAWSZE pomaga, nie zdarzyło mi się jeszcze aby takie słowa nie pomogły. Dziecku najczęściej łatwiej przeżyć brak niedozwolonej zabawki niż brak naszego zrozumienia...