Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Natomiast wiem, że moje dziecko gryząc kota albo kopiąc mnie nie jest nieszczęśliwe. Jest wkurzone na maksa.
Co nie zmienia faktu, że jest też nieszczęśliwe, bo np. nie dostało żarówki do zabawy. U małego dziecka emocje się przeplatają, zresztą co ja piszę... u dorosłych sił przeplatają: jak się kłócę z eMem np. o to, że nie zauważa że mam dużo obowiązków w domu, to jestem wkurzona, ale i nieszczęśliwa w głębi duszy.
A poza tym skład wiesz, co czuje Krasnal? Nasze zewnętrzne zachowanie nie zawsze odzwierciedla to co dzieje się w środku.
i odnośnie do całej dyskusji, nieszczęśliwe- przytulaj tłumacz... a co jak nie chce tego?! po co na siłę to zmieniać?!
i odnośnie do całej dyskusji, nieszczęśliwe- przytulaj tłumacz... a co jak nie chce tego?! po co na siłę to zmieniać?!
Kilka razy podkreślałam, że jeżeli dziecko najlepiej uspokaja się samo, daje sygnały, że nie chce niczyjej obecności, to należy to uszanować. Gdyby Adaś tak miał, uszanowałabym to, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby napisać, że nie rusza mnie płacz mojego dziecka (Bo mnie rusza. A jeśli Was nie, to jest to bardzo smutne. ), napisałabym, że jest mi przykro, że on płacze, ale niestety nie chce mojej pomocy, woli uspokoić się sam.
--
Penny trochę tak to zrozumiałam ale wiem też, że się zapędziłam z osądami więc również Cię przepraszam
Ps. Fajnie tu!
Musze czesciej zagladac
Natomiast niefajne jest jak zaczynasz pouczać dziewczyny tak jak to robisz
Skoro dziecko chce się uspokoić samo, nie należy mu się narzucać, ale wtedy warto pogadać jak się już wyciszy, żeby dziecko miało świadomość, że to co się z nim przed chwilą działo to złość była i że go za to nie potępiasz, że rozumiesz, że było mu bardzo źle...
sposób w jaki nam to przekazujesz dotyka te co mają inne zdanie
Kasia, ja wiem, że każde dziecko inne, ale napisałam co napisałam, bo jakoś tak razi mnie jak dziewczyny piszą, że ich płacz ich dzieci nie rusza Mnie rusza zawsze. Jakoś to źle mi brzmi
Jak Diego sie rozplacze bo np iphona nie moze sobie polizac to nie interesuje mnie to!
Ja tu rzadze nie moje dziecko :D
A widzisz Frag ja daję ksylitol zamiast cukru