Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeOct 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Dii najlepszego dla Kacperka, eee my też mamy jeszcze młodą u siebie w pokoju, ale ona w niczym nie przeszkadza... raz na 3 tyg. chyba bym nie wytrzymała :P:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeOct 14th 2013
     permalink
    Mila też z nami śpi i w niczym nie przeszkadza bo są inne pokoje gorzej ze zdecydowaniem się:) ogólnie co bozia da:P :cool::cool::cool:
    -
    Ulcia mówisz że się nie oszczędzacie:P tyle że karmisz cycusiem to hormony też pokręcone:D ale Frag też karmiła a już na Olafka czekamy:)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeOct 14th 2013
     permalink
    My starania ( o ile wcześniej nam nie 'wpadnie') zaczynamy w czerwcu/ lipcu
    tylko wcześniej ślub musimy wziąć bo 'teściówka' nie przeżyje :P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 15th 2013
     permalink
    kasiakuzniki: Frag też karmiła a już na Olafka czekamy:)

Nooo - i to zobaczcie ile wtedy karmiłam - to był etap cycuś=co 15 minut co noc. I ile stresu miałam akurat w tym momencie, co zaszłam. Prawdę mówiąc, teraz to mogę powiedzieć, że bałam się, że przez to wszystko nie utrzymam ciąży. A tu Olaf szykuje się do wyjścia ;)

Co do jedynaków/rodzeństwa. Ja mam brata, ale o wiele starszego, więc w zasadzie czułam się jak jedynaczka. A jak patrzę na koleżanki, które mają dwójkę, trójkę (jedna ma piątkę, bo podwójne bliźniaki jej się trafiły) to powiem Wam, że fajnie jest mieć rodzeństwo w zbliżonym wieku. Kłócą się, ale też tak pięknie bawią, gadają ze sobą...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Echhh chciałabym móc już zacząć się starać....
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :devil: a mnie wołami do łózka zaciagnąc nie można :devil: ku rozpaczy mojego męża :wink:
    Nagadałm mu kiedyś, ze to rpzez hormony, karmienie i jak skończę to będzie lepiej w te klocki :cool: to teraz codziennie mnie pyta kiedy kończe karmić :hungry:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Ul_cia: to teraz codziennie mnie pyta kiedy kończe karmić

ha ha ha :P mi też macierzyństwo zepsuło libido nie ciągle ale jest miesiąc że moje libido jest równe zero ale nieraz jakieś prześwity miewam:D:D:D
    Natalaa: Echhh chciałabym móc już zacząć się starać....

a czemu nie możesz?
    The_Fragile: że bałam się, że przez to wszystko nie utrzymam ciąży.

a ja się bałam razem z tobą ale fajnie gładko wam poszło i ciąża i odcyckowanie:)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    The_Fragile: A tu Olaf szykuje się do wyjścia ;)

Szok właśnie przeżyłam... To już prawie, prawie??? Przecież dopiero co zaszłaś w ciążę, dopiero co Krasnal cycoholikiem był. Czas tak szybko leci, że nie ogarniam.
    Ja bym chciała za dwa lata rodzeństwo dla Gosieńki, bo sama jestem jedynaczką i wiem, że to kicha sttraszna. Za to mąż nie chce, zabiera się za budowę domu i póki co nie chce słyszeć o dziecku. W niedziele ponosiłam troszkę moją chrześnicę miesięczną i mi się zatęskniło za takim maleństwem.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Madzinka, a jak mnie przeleciało! Aż się wierzyć nie chce, że to 9 miesięcy minęło. Tylko po rozgadanym po chińsku Krasnalu widzę różnicę... Ja sie boję tylko jednego - że urodzę SKrzacika i kolejnego mi się zachce ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Frag między mną i bratem też jest 10 lat różnicy ( tyle, że on młodszy) i dlatego tak bardzo się cieszę, że między moimi chłopakami będzie 1,5. Zdaję sobie sprawę, że będzie cholernie ciężko na początku. 2 pierwsze lata to pewnie wyrwane z życiorysu będą, ale potem będą się bawić razem, zawsze będą mieli KOGOŚ, nudy nie będzie. Tym bardzie, że już teraz widzę jak Kubol garnie się do dzieci, do tańców wspólnych. Szkoda by mi było tak jego samego mieć. Sama zawsze chciałam mieć starszego, ale tylko troszkę brata;P
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Zawsze Was podczytuję, ale rzadko zabieram głos:) I ja z tych co już wnet do 30 tygodnia się zbliżam. Baaardzo się boję jak ogarnę dwójkę (biorąc pod uwagę nieziemski temperament mojego Janka), ale cieszę się jak cholercia, że będzie nas więcej i liczę, że przyjdzie już niedługo czas gdy dzieci me będą się we dwójkę bawić. My będziemy mieć dwa razy więcej roboty,ale i pociechy:)
    Acha, no i również będziemy mieć drugiego chłopca! inwazja boysów:)))):cool:
    --
  1.  permalink
    Heh, ja tez mam przeczucie, zresztą mój mąż także ze będziemy mieli drugiego chłopca :)

Mam pytanie, czy można takim maluszkom jak moj Jasiek dawać sok ze świeżych marchewek, buraków itp? Czy tylko rzeczy przegotowane?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ciasto,moja pila i pije takie soki. Ale zapytać możesz pediatrę. U nas nic po nich nie było :wink:. Zreszta zacznij od malej ilości i obserwuj reakcje.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja tez się ciesze, że u nas róznica wielku będzie taka malutka, dzieciaki będa się bawić, żadna zima nie będzie im straszna;-) na razie nie mysle jak będzie na początku, wolę nie, bo sama jestem, maz wcią zpracuje, na dziadkow nie mgoe liczyć, zatem nie nastawiam sie na razie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Viicki, gratuluję!

Ciasto, spróbuj, Krasnal wcinał surowe warzywa jeszcze przed roczkiem i nic mu nie było.

A ja mam pytanie - czy zakładacie swoim maluchom rajstopki pod spodenki? Krasnal ma spodnie takie a la dresiki, jedne polarkowe i zakładam mu tylko skarpetki. Ale on śpi w wózku ostatnio, przykryty kocykiem no i dzisiaj miał całe nóżki zimne jak z lodówy :shocked: A nie jest jakoś zimno przecież...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja nie zakładam jeszcze rajstop .bo moje to nie usieza w miejscu i lataja wciaz,ale jak Krasnal spi w wózeczku to może jest Mu zimno. Albeo kocyk cieplejszy daj po prostu.
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Fragile, dziękuję:bigsmile:
    ja póki co rajstopek nie zakładam, ale w smyku zaopatrzyłam się w termoaktywne kalesonki. Zobaczymy, czy będą lepiej funkcjonowały niż rajstopy, na pewną są cieńsze, czyli ciut wygodniejsze w codziennych wybrykach Janka.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fragi ja zakładam rajstopy i na to cienkie spodenki
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja zakładam rajstopki bo młody to zmarzluch po mnie. Poza tym ja szybko spaceruje więc wydaję mi się, że zmarzłby gdyby był w samych spodenkach bo wiatr na niego wieje z dwojoną mocą a on przecież tylko siedzi, nie rusza się w wózku. Po domu chodzi w samych rajtkach i w skarpetach z rossmana:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeOct 15th 2013 zmieniony
     permalink
    To tylko mi się niespieszno do 2 dziecka? :wink::bigsmile: N. ma zakładane rajstopki na spacery, bo jednak w samych legginsach trochę by Jej chłodno było, poza tym moje dziecko chodzić nie lubi, woli być wożone ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Mój zimnolubny pingwin sobie rajtek wcześniej założyć nie da jak w grudniu dopiero :cool:
    A ona na spacerach głównie w wózku siedzi, bo leniwa po matce i nogi zawsze lodowate, ale widocznie tak lubi.
    Z resztą i po matce ma to, że po zimnych płytkach w hacjendzie na bosaka lata, bez skarpet znaczy.
    Każdy kto do nas przychodzi to się za głowę łapie, że "jak tak można, przecież jej zimno bidulce !!".
    Taaaa zimno. Niech kto bardziej odważny spróbuje do niej ze skarpetkami podejść :cool::cool::cool:

Vsti: To tylko mi się nieśpieszno do 2 dziecka? :wink:

Mi też nie :wink:
    Tzn niby bym chciała, ale z drugiej strony jak sobie wyimaginuję małego wrzaskuna budzącego się po 3 razy w nocy to mi się odechciewa.
    Pewnie też dlatego, że Nin śpi caluśkie noce a większość dnia przebawi się sama na dywanie :cool:
    Tylko, że jak w taki sposób analizować będę to Nina się nigdy rodzeństwa nie doczeka :confused::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Vsti: To tylko mi się nieśpieszno do 2 dziecka?

Nie jesteś sama, mi wcale nie marzy się na razie drugie dziecko wręcz przeciwnie;) i żeby nie było 8 lat byłam jedynaczką z bratem od zawsze dogadywałam się super. Teraz gdy ja mam 24 lata on 16 też jest ok:) Maż ma brata o rok młodszego i nigdy się nie dogadywali, więc chyba bywa różnie.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    TEORKA: Tzn niby bym chciała, ale z drugiej strony jak sobie wyimaginuję małego wrzaskuna budzącego się po 3 razy w nocy to mi się odechciewa.
    U mnie to by było 2x po 3 pobudki w nocy!!! Więc podziękuję :D
    A ja mam brata 2,5 roku młodszego, widujemy się hmmm raz w miesiącu i jakoś za sobą nie tęsknimy :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    E no VSTI może do czasu jakbyś drugie urodziła to Nadia by już nocki przesypiała całe :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kurde ja sie dziwie jak czytam, że ktoś z rodzenstwem sie rzadko widzi, nie tęskni itd, ja mam tylko brata i strasznie żałuję, bo kontakt mamy świetny, zawsze możemy na siebie liczyc i fajnie byłoby miec więcej takich ludków;-) my dzidziusia spodziewamy się głównie dla jasia, aby mial bliska duszyczkę, mam nadzieję, że będa mieli zawsze dobre uklady:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja bym mogła mieć piątkę takich kochanych szogunów jak mój pierwszy. Byleby ktoś za mnie ich donosił, doleżał czy cokolwiek do 37 tc;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: Ja bym mogła mieć piątkę takich kochanych szogunów jak mój pierwszy. Byleby ktoś za mnie ich donosił, doleżał czy cokolwiek do 37 tc;)

ja tak samo, byle ktos za mnie urodził i raz po raz wziąl na spacer:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Porodu to ja się tak nie boję i spacerować też lubię. Gorzej jak trzeba leżeć i gnić np miesiąc albo dwa:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: jak sobie wyimaginuję małego wrzaskuna budzącego się po 3 razy w nocy to mi się odechciewa.

Haha, jakby mi się taki egzemplarz trafił to byłby luksus ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Od kilku osób słyszałam, że w tej "konfiguracji dziecięcej"najgorsze jest pierwsze pól roku. A po pół roku to młodsze zaczyna raczkować i jest jeszcze gorzej:crazy::crazy::crazy:
    A tak serio...
    Pierwsze dwa miesiące były kosmiczne, potem już całkiem nieźle. Jak widać, żyję, mam się dobrze, znajduje nawet czas, żeby naskrobać ten post:wink:
    A gdy widzę, jak Witek "opiekuje się" Dzidzią, to utwierdzam się w przekonaniu, że dobrą decyzję podjęliśmy. No, ale my chcieliśmy taką małą różnicę wieku :)

Treść doklejona: 15.10.13 16:11
    Ale osiwieć czasem można:tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sushka, no właśnie - Ty jesteś w sumie ekspertem teraz :) Ja będę miała prawie taką samą różnicę jak Ty, bo 1r 8m. Patrzę tylko teraz na Krasnala (bo skurcze już mam) i chce mi się płakać, że po raz ostatni widzę go jako mama jednego dziecka...

Treść doklejona: 15.10.13 16:23
    A dzięki za podpowiedzi - ponieważ Krasnal biega większość czasu także dam mu cieplejszy kocyk do spania po prostu...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    The_Fragile: chce mi się płakać, że po raz ostatni widzę go jako mama jednego dziecka...

I gwarantuję Ci, ze po raz ostatni się tym martwisz:wink:
    Szłam do szpitala własnie z takimi emocjami. Oto zostawiam mojego synusia z tatą i babcią, o matko, ja chyba umrę przez te kilka dni.
    Po urodzeniu Jurka cudowna odmiana- to niesamowite, jak rozkłada się matczyna miłość. Mimo że do każdego ma się inne podejście :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    sushka: Po urodzeniu Jurka cudowna odmiana- to niesamowite, jak rozkłada się matczyna miłość.

No i się rozbeczałam... A jak się patrzę na zdjęcia Twoich chłopaków na suwaczkach to aż mi się tak miło robi - zaraz będę mieć podobnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    The_Fragile: Ja będę miała prawie taką samą różnicę jak Ty, bo 1r 8m

Jesteś pewna, że nie 1r7m?:wink::devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, ciążowa pomyłka no :D
    --
  2.  permalink
    Nieeee nooo, dziewczyny, i mi się płakać chcę że też mnie to czeka:shocked:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja w ogóle nie na czasie jestem,mam jedno dziecko ,a coraz mniej czasu poświęcam temu forum.Nie mam nawet chwili nadrabiać wszystkiego tylko przeskakuje do aktualnych,żeby w ogóle wiedzieć co się u Was dzieje. Wszystko za sprawą nie śpiącej w dzień Oliwki.A gdy nadchodzi wieczór to ja padam razem z nią ;)
    A aktualnie moje "bobo" bawi się z psem także mam chwilę,żeby napisać
    Kakai,Ciasto,Hanny gratulacje dla Was dziewczyny. Mi się kiedyś marzyła dwójka,a nawet trójka. Obecnie nie jest mi śpieszno do drugiego,a nawet powiem,że bardziej jestem na nie , niż na tak. Chociaż non stop mam sny,że rodzę. Dziś w ogóle miałam sen ,że urodziłam syna,który od razu zaczął raczkować i sam jadł itd. Nie dawno też byłam na porodówce i rodziłam drugie. Obudziłam się cała spocona.
    Rodzeństwo mam.Starszego brata i powiem Wam,że nie wyobrażam sobie,że miało by go nie być. Cały czas mi pomaga i ZAWSZE mogę na niego liczyć. Nie mieszkamy razem,ale mimo to kontakty mamy całkiem niezle. Patrząc na to,że moja mama ze swoim bratem nie kontaktują się wcale,a spotykają w czasie Świąt.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Przepraszam dziewczyny ze tak z innej beczki ale moja mala ma przepisany syrop na kaszel ktorego nie chce pic.Czy moge go przemycic np w jogurcie.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  3.  permalink
    Quelle, być może ten syrop moze miec dzialanie miejscowe wiec powinien miec odpowiednie stężenie. Wraz z jogurtem moze nie dzialac jak należy.
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Kurcze nie wiem jak jej go podac:cry:
  4.  permalink
    Próbowałas strzykawką, może...?
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ciasto dawalam jej w miarce,strzykawka,na lyzeczce ale jak tylko widzi butelke to ucieka.Sama pije syrop bo mam kaszel i mowie jej ze jest pychotka a ona sie krzywi.Globulki homoepatyczne wsuwa jak cukierki i co ja mam z tym zrobic :confused:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: a czemu nie możesz?

W czerwcu 2014 kończy mi się renta. Nie mogę zostać później w domu, bo zwyczajnie poleglibyśmy finansowo. Także trzeba będzie szukać pracy. A chciałabym mieć umowę, kiedy zajdę w ciążę, żeby nie zostać na lodzie.... Choć przyznam szczerze, że rodzeństwo dla Pauliny marzy mi się już odkąd młoda skończyła roczek.... o ile nie wcześniej :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Mój Paweł z domu gdzie było ich czworo, teraz najmłodsza siostra (23lata) ma chemię, 4 miesiące po urodzeniu córki zdiagnozowali u niej raka, zawsze ma kto do niej podjechać pomóc itd gdyby była jedynaczka było by słabo... Paweł chciałby min 3 dzieci Ale nie wiem czy ja chcę :P poza tym nie wiem czy nas stać na to :)
    Ja mam 3,5 roku młodszego brata, kocham go Ale jakoś super extra kontaktu nie mamy ( ma 18 lat i 'obczaja panienki na fb' i podsyla mi linki żebym skomentowal czy fajna więc tego, moze z wiekiem znajdziemy wspolny temat :)
    Pawłowi zależy aby Lu sama na świecie nie została jak nas już nie będzie.

No i jak słusznie Natalia zauważyła, dobrzeby było pracę mieć, zawsze potem ma kto macierzyński pacic :)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sushka: Od kilku osób słyszałam, że w tej "konfiguracji dziecięcej"najgorsze jest pierwsze pól roku. A po pół roku to młodsze zaczyna raczkować i jest jeszcze gorzej:crazy::crazy::crazy:

Ha ha ha, dokładnie tak jest :bigsmile: Ale ja bym się nie zamieniła na nic innego. Moje dziewczyny się uwielbiają, no, dobra, raz na jakiś czas się tłuką, ale potem znowu wielka miłość powraca. Najbardziej się przekonałam o tym, jak starsza poszła do przedszkola - myślałam, że młodej będzie lepiej, wreszcie zabawki tylko dla niej i nikt nie szturcha i nie szczypie, ale gdzie tam. Codziennie rano z przedszkola wychodzę z ryczącą wniebogłosy N., która nie chce zostawiać tam siostry. W domu też nie lepiej - snuje się za mną, buczy i wisi na mojej nodze. Dopiero jak H. wraca, to jest w stanie się ode mnie odkleić. A rok temu miałam nieraz ochotę skakać przez okno :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Zeszły weekend Witek spędził z tatą u babci. Po powrocie nawet się ze mną nie przywitał, tylko wleciał do domu z okrzykiem "Gdzie jest dzidzia?" Podleciał do kojca, ze spokojem stwierdził "Oo, jest dzidzia!" i dopiero dał buziaka mamie:cool:
    Raz się nawet popłakał, bo myślał, że Jurka nie ma:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    sushka: Raz się nawet popłakał, bo myślał, że Jurka nie ma:shocked:

Ja nie zapomnę jego przerażonej miny, gdy żegnałam się z Jurkiem... Biedny myślał,że ciocia zabierze dzidzię...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Wystarczy, że Jurek kwęknie, to Witek woła "Mama, dzidzia nieko chce, daj cyca":tooth: (Nie uznaje imienia Jurek, może być ewentualnie Jisio (Rysio)- dzieki, ciociu Kasiu:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sushka: Wystarczy, że Jurek kwęknie, to Witek woła "Mama, dzidzia nieko chce, daj cyca"

łooo mamo ja chcę drugie dziecko :tooth::tooth::tooth:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja długo zwlekałam z decyzją o drugim dziecku... był moment z wygody gdzie przychodziły mi myśli, żeby pozostać przy jednym, mimo iż chciałam żeby \julka miała rodzeństwo i kiedyś nie była sama... ale mój instynkt macierzyński nie dał mi spokoju i oto po 6l 8m pojawiła się Kinga i nie wyobrażam sobie, żeby miało jej nie być! Taka różnica też jest super, nie miałam hardcor-u w ogóle. Ostatnio młoda się dopomina o jedzenie z talerza starszej.. i często Julia siedzi na podłodze je kanapkę a \kinga jej podjada, świetny widok:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.