Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No dlatego właśnie nie trafia do mnie argument, że lepiej się szybko o drugie starać bo to oznaczać będzie lepsze kontakty między rodzeństwem
A przecież jedzenie na stojaka niezdrowe
Coś czuję, że po tej wypowiedzi znów będę musiała iść na dłuższy urlop
U nas różnica wieku wyszła niestety taka jak wyszła nie z naszej winy
No właśnie...ZAJMOWAŁ- ale w sensie bawił się z nią np. lalką i innymi zabawkami czy wynosił pieluchy etc.?
No właśnie - każdy z nas ma inne doświadczenie, obserwacje, spostrzeżenia.
argument o lepszym kontakcie rodzeństwa w zbliżonym wieku dyskredytują osoby, które nie chcą mieć szybko drugiego dziecka.
O mi też :D Nie chcę, żeby N. była jedynaczką, ale nie spieszno mi, pewnie dlatego też, że boję się komplikacji w ciąży (tak, jak to było z N.) i po ciąży...Nadia ma na razie kuzynka troszkę starszego, mieszkającego na przeciwko, więc ma z kim się bawić ;)) Mi się właśnie taka różnica wieku podobała od zawsze. Tzn tak minimum 5-6 lat
A 120-140 ml to mało?
zaczełam podawac w nocy tylko małą butle mleczka 120ml, potem po kilku dniach, zrobiłam 3 nabierek, potem z 2 a na koncu z 1 i w sumie potem cama woda i przestał sie budzić, ale wszytsko zalezy od dziecka, bo mój to mało "żarty"
o Kakai, ale Jas za duzo nie zjada nie?
I dziewczyny piszące o tym, że nie chcą tak szybko rodziny powiększać także wspominały o nieprzespanych nocach czy o braku zatrudnienia
Debila z dziecka nie chciałam robić, skoro wyraźnie komunikowała że głodna
260 mm
jogurt ok 100-200g
obiad ok 150-200g(zazwyczaj w postaci gestej zupy)
budyn lub kasza manna lub cos takeigo, kilka kęsów banana
chlebek z maslem i szynka, czasem kanapka czasem poł
mm 260
Dodałabym jeszcze traumę po poprzednim porodzie.
Myślę, że gdyby mój wypił przed snem taką butelkę 260 ml to pewnie też by dobrych kilka godzin pospał, ale póki co nie ma na to szans.
mam nadzieję, że to tylko nie będzie trwało do lat 3 czy dłużej, co nie?
...próbowałam go przetrzymać z tym mlekiem tak np do 4-5 nad ranem (dawałam wodę lub smoczka) też nie zadziałało - budził się co 15 minut dopóki nie dostał mleka. Dopiero wtedy zasnął na kolejne 2-3 godziny...
na śniadanie całą skibkę chleba, z jakąś tam pastą, parówkę do tego pomidora,
później jakiegoś banana+maliny/nektarynka.
Przed drzemką 120 ml mm,
Obiad z 6 kawałków ziemniaka, 4 różyczki brokuła, garść fasolki, mięsko z nózki od kury, ogórka kiszonego,
później jakiś owoc lub mus owocowy,
kolacja 2 naleśniki takie ok 10 cm średnicy, ale grube, bo z bananem na dokładkę 2 plastry filetu z indyka,
przed snem 150 ml mm i ok 5 w nocy 150 ml mm
Bo chyba do tego spania do każde dziecko musi dorosnąć, choć ja już przestaje wierzyć, że moje dziecko prześpi choć jedną noc w całości :D
A wtedy wypił więcej,czy też 80ml ;)?