Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeOct 24th 2013
     permalink
    hopelight: Kurcze muszę dziś chyba coś mu kupić bo męczy się widzę....
    Ja polecam Gucie jako pierwsze butki :) kup sobie z dziurkami to wykorzystasz jako kapcie w sezonie zimowym w domu. Co do zimowych to taki roczniak nie chodzący za dobrze nie sądzę żeby sobie radził z chodzeniem w kombinezonie i kozakach, mój jak mu założę zimowe buty, to nie bardzo je lubi i chodzi tylko za rączkę, a raz wypróbowałam kombinezon i kozaki razem to wcale chodzić nie chciał... Nie wiem, może zimą się to zmieni, ale takie maluchy to chyba raczej większość zimy w wózku albo na sankach spędzają?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Pytanie z serii głupich ...
    Czy dziecko może mieć uczulenie na grykę w materacu czy jest to w ogóle możliwe ?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: to to samo co wczoraj linka wrzucałam

Nie zauważyła :> Ale krój ten sam, tylko inny producent, bo inne wzory :) Nadia ma dokładnie te Paputkihttp://allegro.pl/paputki-kapcie-papcie-100-skora-0-5lat-20wzorowhit-i3634827981.html
    czerwinka: Pytanie z serii głupich ...
    Czy dziecko może mieć uczulenie na grykę w materacu czy jest to w ogóle możliwe ?

A dlaczego głupie :wink: Mnie się wydaje, że jest to możliwe. A sprawdzałaś jakoś, w sensie, że na przykład przez tydzień Franek spal na jakimś innym materacu ?

Treść doklejona: 24.10.13 10:54
    Hope emele "chodzą" na allegro po 80 zł nowe :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Penny tylko kurde ja ich nie widzialam w moim miescie nigdzie a nie chce kupic butow bez przymiarki:( jak je kupie na wiosne to przy okazji zakupow w Rzeszowie a jesli tam beda drozsze niz na allegro to chociaz przymierze i bede wiedziala jakie zamowic. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, kupimy dzis te w coccodrillo jednak:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeOct 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziś mu zmienię materac co prawda jest cały gąbkowy i cienki (dotychczas był w łóżeczku turystycznym). Bo coś mi się zdaje że katar i napadowy kaszel w nocy i po drzemkach jest właśnie po spaniu na materacu z gryką ...
    Dzięki Penny ;)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Czerwinka,mozliwe jest uczulenie niestety.
    Sysiajaw,ja podaje herbate roiboos,czasem miete,kawe inke. Zadnych granulowanych nie daje(chyba,ze piszesz o tych w torebkach)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    montenia: ja podaje herbate roiboos

jakąkolwiek? Ja kupuję w biedronce firmy savanah o smaku pomarańczy i cynamonu. Może taka być? I czy można ją podawać bez ograniczeń?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Spóźnione buziaki urodzinowe dla Ninki!'
    No i gratulacje Frag! :)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Katka, ja podaje te zwykla roibos orginal,tez z biedronki :bigsmile:. Tamtych nie dawałam .
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na uporczywe plamy na ubrankach? Piorę po kilka razy nawet i nie schodzi... :sad: A plamy są np. po sosie pomidorowym, po bananie, śliwkach.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    odplamiacz z biedronki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Jeśli białe kolory to zwykły Ace - bierze wszystko :wink: Ja nawet na kolorowych ubraniach sprawdzam w niewidocznym miejscu czy wybielacz odbarwia, bardzo często nie odbarwia i wtedy też kolory odplamiam Ace.

Treść doklejona: 24.10.13 17:09
    U nas żaden odplamiacz się nie sprawdził...
    --
  1.  permalink
    Winni: U nas żaden odplamiacz się nie sprawdził...

U nas niestety tez :/
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    U nas tylko Vanish działa :wink:

Dzięki Natala :wink:

I dzięki o info na temat kapciochów.
    Ale kurcze nie wiem czy opłaca się ryzykować i wydać kasę na kolejną parę, której ona i tak nie włoży na nogi :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Teo a jak Ninka z ubieraniem butow jak wychodzicie?
    Jesli bez problemu to moze wytlumacz jej ze to tez takie buciki do chodzenia po domu itd
    Twoja Nina duzo rozumie, moze da sie jakos przegadac:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    E no z tym drugim nie ma żadnego problemu. Jak tylko pada hasło, że wychodzimy to przynosi swoje buty i nasze. Tzn teraz tatusia tylko bo wie, że ja jej nie zabiorę.
    Jedynie co, to czasem się upiera, że na gołe nogi chce. Bez skarpetek znaczy :cool:

Jolka próbowałam jej ostatnio tłumaczyć, ale właśnie przez to że ona dużo rozumie jest ciężko.
    Bo jej mówię tak:
    "Słuchaj Ninka, zobacz jak idziemy na spacerek to ubieramy buciki bo jest zimno i brudno tak?"
    A ona patrzy na mnie jak na debila i mówi "Ale w domku jeśt ciepjutko i ciściutko mamusiu" :shocked:

No i brakło mi argumentów niestety :crazy::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Dziewczyny czym jeszcze można inhalować oprócz soli fizjologicznej? Adaś dopiero co się wychorował, od pn. w żłobku, dzisiejszej nocy znów miał zatkany i furkoczący nos...
    Jemu się za każdym razem tak samo zaczyna. Więc próbuję zdusić tym razem gada w zarodku i stosuję inhalacje, sól morską, nasivin, maść majerankową, inhalacje olbas podczas kąpieli i syrop z cebuli.
    Czy coś jeszcze mogę zrobić? :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Winni: czym jeszcze można inhalować oprócz soli fizjologicznej?

Winni zapodaj garnek zagotowanej wody z majerankiem (nie żałuj) na noc gdzieś przy łóżku w bezpiecznym miejscu. Ja czasem też gotuję po prostu w dzień na wolnym ogniu i wtedy się roznosi po całym domu :wink:
    TEORKA: A ona patrzy na mnie jak na debila i mówi "Ale w domku jeśt ciepjutko i ciściutko mamusiu"

Żeś matka nie domyśliła :devil: ?
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Kupiłam buciki z coccodrillo i polecam:) Dominik od razu inaczej drepcze. Już po założeniu w sklepie, śmignął jak strzała. Zaczął normalnie stawiać stópki i normalnie podnosić nóżki.W przyszłym roku kupię takie same na zmiane z emelkami.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    czerwinka: odplamiacz z biedronki ;)
    Odplamiacz z biedronki? Do koloru też?
    Winni: Jeśli białe kolory to zwykły Ace - bierze wszystko
    I tu chodzi o kolor, rzadko białe, a wtedy pewnie zastosuję Ace:tongue:
    TEORKA: U nas tylko Vanish działa

No właśnie ja Vanishem próbowałam kilka razy. I namaczałam, i do prania wlewałam... Nic nie idzie!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Tez polecam biedronkowy jest do bieli i kolorow tez :p
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja odplamiam mydełkiem odplamiajacym z rossmana DR.Beckmann. a jak od razu na plame to zwykle mydlo daje rade:wink:
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A u nas dr beckmann nie działa, odplamiacz z biedry czasami daje radę, ale mam kilka takich plam, na które nic nie działa niestety.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ok. Dzięki dziewczyny za rady w sprawie plam :bigsmile: Wypróbuję wszystkiego, żeby tylko się ich pozbyć:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeOct 25th 2013
     permalink
    W środę z KINGĄ byłam na szczepieniu, zniosła dobrze, wszystko jest w porządku, ma 75cm i waży całe 8800g heh jak niemowlak hehe, ale powiedziała że to ok tym bardziej, że ona od początku mała i drobna, a teraz jeszcze nie usiedzi w miejscu a apetyt ma naprawdę spory
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny,moze mi cos poradzicie... Jasiek kładzie się ok 20-21.00. Śpi do ok 4.30. Potem w ciągu dnia ma jedną drzemkę trzy godzinną od 11 do 14.00. To nie jest krótkotrwała opcja bo spi tak juz od kilku miesięcy. Jestem tym na maksa zmęczona bo sama nie umiem spać w dzień za to chodzę jakby mnie koń kopnął. Macie jakis pomysl co by mu uregulować jakos lepiej ten sen?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeOct 25th 2013 zmieniony
     permalink
    m

Pierwszy konkurs rysunkowy w życiu i od razu nagroda :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ciasto ja bym spróbowała przetrzymać go w ciągu dnia, żeby drzemka wypadła ciut później i może żeby trochę krócej spał (choć nie koniecznie). Wtedy ja się położy trochę później to może i dłużej będzie spał. A karmisz/poisz go w nocy? Może coś powoduje, że on się rozbudza i nie chce zasnąć. Może coś go interesuje. Ja jak widzę, że Kacper mi się za bardzo rozbudza przy nocnej pobudce - wręcz na mnie patrzy albo stoi przy łóżeczku i pokazuje na drzwi, że chce do salonu (ja go jeszcze karmię) to karmiąc go na leżąco udaję, że śpię i do tego musi być bardzo ciemno w pokoju (zaciągam zasłony) i wtedy on zasypia.

Ja mam pytanie z innej beczki, ale też odnoście spania. W nocy (od dwóch dni) Kacper budzi się co chwila, a w zasadzie nie budzi tylko przez sen płacze, trochę krzyczy... Jakby mu się coś śniło. Zawsze jak zaczynał płakać raz za razem to szłam go karmić. Z reguły wtedy stał przy łóżeczku. A teraz jak zapłacze to robi przerwę pół minuty i znowu zapłacze i tak kilka razy nawet z krzykiem. Czasem jak to za długo trwa to idę do niego, ale patrzę i on leży, w zasadzie to śpi i jęczy co chwila. Tej nocy brałam go z łóżeczka i karmiłam tylko raz a zrywałam się z 10 razy. Czasem zrobiłam tylko 2 kroki, albo tylko usiadłam na łóżku a on przestawał i się dalej kładłam spać. A czasem aż wchodziłam do niego do pokoju ale go nie ruszałam.
    O co w tym może chodzić?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.10.13 14:15</span>
    I jeszcze jedno.
    Co to może być?

Na początku pomyślałam o zadrapaniu skórką od bułki, ale ma to tylko jak dostanie konkretną bułkę i tylko rano. Wczoraj było to samo tylko z drugiej strony. Nawet od skórki od chleba mu się to nie robi, a mocniej rysuje...
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Zwykłą bułka pszenna wypiekana na miejscu w sklepie (w sieciach API market) taka jak kajzerka tyle, że inny kształt. Czy to może być jakiś składnik? I jak to sprawdzić?
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Winni: Dziewczyny czym jeszcze można inhalować oprócz soli fizjologicznej

U nas sprawdzają się kropelki Olbas - kropię kropelkę - dwie na noc na piżamkę i załatwiają sprawę...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mojemu jasiowi wyskakuje podobne cos, ale nie bezposrednio po ejdzeniu u niego ma to związek ze ślinieneim sie i ładowaniem wszytskiego do buzi
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    DII a zęby nie idą jakieś ?
    Bo te nocne krzyki mogą być od nich. I to na buzi też. Ślina wtedy jest dużo bardziej "żrąca".
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ząbki mogą iść, ale ta pokrzywka jest tylko przy jedzeniu ten konkretnej bułki a te krzyki to sama nie wiem czy oby na pewno przez to, bo on nawet się wtedy nie rusza. Czasem się lekko rzuca, kręci i wtedy krzyczy, ale nawet oczu nie otworzy a za moment głośno oddycha i słyszę, że śpi... Martwią mnie te nocne płacze... Czasem on tak raz zapłacze, że się obudzę i potem pół godziny cisza i tak w kółko...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    A może horrory ?
    Dziecko w tym wieku może mieć złe sny, moja Nina czasami też się rozedrze nagle jakby ją ktoś ze skóry obdzierał, idę do jej pokoju, wchodzę a ona śpi smacznie jak aniołek :wink:

Aha od bułki tylko ?
    To nie wiem ki pieron, ale bułki więcej bym nie kupiła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    I chyba tak zrobię, że już nie kupię więcej, ale skubane są taaakie mega dobre i jeszcze cieplutkie jak kupuję...

A te krzyki to może i horrory...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dii a wiesz u nas identycznie placz w nocy, czasem krzyk wręcz jakby z horroru, slina, wykluwa się ząb no i te czerwone zmiany
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    U N. takie coś, było przy reakcji alergicznej, i dziadostwo długo schodziło :/
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    no u nas tez dlugo schodzi, nie wykluczam alergii bo osatnio cos dziwnego na palcu wychodzi
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    A u Kacpra ta zmiana widnieje przez kilka minut i zaraz znika. Może to faktycznie ząbki... Ale on od 2-3 tygodni już wcina paluszki...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja wlasnie zauwazylam kolejny ząb i jednak upieram się że to od sliny
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No u Ciebie pewnie tak... Kacper się nie ślini, ostatnio tych paluszków nawet nie wcinał.. Jakby mu przeszło...?

EDIT: Jednak wcina paluchy, ale ząbka jeszcze brak.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 26th 2013
     permalink
    Cześć dziewczyny :)

Mam takie pytanie: chcę kupić Nadii kredki :smile: Polecacie jakieś ? Waham się pomiędzy świecowymi a ołówkowymi. Jakie lubią Wasze dzieci ?
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Penny - zdecydowanie Bambino :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Swiecowe wedlug mnie latwo sie lamia i moga zostac zjedzone (bo miekkie) :D z drugiej stron chyba sa bezpieczniejsze jesli chodzi o wsadzenie do oka np. :D A olowkowe widzialam gdzies takie grubsze specjalnie dla mlodszych dzieci :)

Treść doklejona: 26.10.13 11:50
    Oooo bambino, pamietam, zew podstawowce na plastyce tylko tych musielismy uzywac :D
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeOct 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Kasiu ja mam takie z tym ze dostalismy od wlasciciela tej strony wysylkowej .Kredki sa rewelacyjne,nie lamia sie i grubo maluja.Oktawia stuka nimi o stol i jeszcze ani razu ich nie temperowalam.Nie wiem tylko czy mozna dostac je w PL,ale jesli tak to polecam.
    http://www.kago-belcol.com/?page_id=3679
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    My mamy takie z Bica i już są połamane dokumentnie- czasem nawet na 3 części :wink:
    Ale malują fajnie...
    --
    •  
      CommentAuthor_figa
     permalink
    Moim zdaniem najlepsze dla małego dziecka są kredki bambino w drewnie. Bo te zwykłe łatwo się łamią. Są też mniejsze opakowania, 6 kredek
    -- "Jeśli nóż otwiera ci się sam w kieszeni, to może lepiej go nie noś."
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    PENNY: Polecacie jakieś ?

my mamy Bambino drewniane- są super bo są miękkie i nie da się ich tak łatwo zjeść.
    Takie:
    http://allegro.pl/kredki-bambino-10-kol-w-oprawie-drewnianej-i3643368601.html
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Dziewczyny, dziś z rańca zaczęła pojawiać mi się na ustach opryszczka. Jeszcze wówczas myślałam, ze to jakiś pryszcz czy cuś, bo opryszczki długo już nie miałam (dobre 3 lata) a teraz jestem prawie pewna, ze to to cholerstwo. Już z 5 godzin temu zaczął pojawiać się malusi pęcherzyk. Niestety, wówczas jeszcze nieświadoma zjadłam jabłko razem z Misią, gdzieś ją tam pewnie też cmoknęłam nie raz. Jestem przerażona, bo jak poczytałam o konsekwencjach pierwotnego zarażenia u dziecka, to aż mi niedobrze ze strachu (biorąc pod uwagę Jej stan po porodzie i to, ze ta cholerna posocznica prawie zabrała mi dziecko). Jaka jest szansa, że ją zaraziłam, skoro to dopiero się wykluwało i czy jak karmię piersią, to jest możliwość, ze się ewentualnie obroni???
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Penny my kredek nie kupowaliśmy, za to spieralne/ zmywalne flamastry dla mnie są idealne :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.