Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthororanda
    • CommentTimeNov 14th 2013
     permalink
    katka_81: gdyż moje dziecię tak samo grzeczne :) A komórki w łapkach praktycznie mieć nie musi :) Woli swoje zabawki :)

No tak, a mój najchętniej uskuteczniałby grzebanie w kiblu, wywalanie z szuflad i szafek, albo włażenie wszędzie np na drzwi od piekarnika, a ja ciągle nowe zabezpieczenia zakładam :bigsmile:
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 14th 2013 zmieniony
     permalink
    katka_81: A komórki w łapkach praktycznie mieć nie musi :) Woli swoje zabawki :)

Wiesz, gdybym ja nie miała od 6-ściu tygodni nogi w gipsie i mogła się z moim dzieckiem normalnie bawić, tak jak zawsze, zabierać na spacery, zapewniać jakąś rozrywkę, a nie tylko siedzieć na kanapie, czytać książki czy lepić z ciastoliny [ileż można co nie ?] to zapewniam Cię, że komórką by się nie bawiła :wink:
    Poza tym ona się nią nie bawi, nie niszczy, nie rzuca, nie psuje.
    Tylko ogląda swoją ukochaną świnkę Peppę, najchętniej po włosku, hiszpańsku a ostatnio [sic !] portugalsku :shocked:
    Nie wiem, czy ona polskiego języka nie lubi czy ki pieron [bo bajki wyszukuje sobie sama, nie że ja jej].

W każdym razie siła wyższa. Nie specjalnie bowiem się połamałam i unieruchomiłam na Bóg wie jak długo jeszcze - bo złamanie paskudne, z odpryskami i się nie zrasta :sad:

No, a poza tym zważ na różnicę wieku między naszymi córkami :wink:
    Ninka w wieku Michalinki w ogóle się bajkami [oraz jutubem] nie interesowała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    oranda: wywalanie z szuflad i szafek, albo włażenie wszędzie np na drzwi od piekarnika, a ja ciągle nowe zabezpieczenia zakładam :bigsmile:

z szafek to moja też wyciąga, ostatnio garnki ale uważam, ze to jakaś fajna forma zabawy i doświadczenie dla Niej, stąd nie bronię Jej :) Przyjdzie czas, że coś będzie ciekawsze i zrezygnuje :) Włazić, nigdzie nie włazi :) Zazwyczaj siedzi i grzecznie się bawi chociaż, odkąd zaczęła chodzić, to tak Jej się to spodobało, ze chodzi i zaciesza ciągle :) I jest baaaardzo ostrożna we wszystkim, co robi :)

Treść doklejona: 14.11.13 13:20
    TEORKA: Wiesz, gdybym ja nie miała od 6-ściu tygodni nogi w gipsie i mogła się z moim dzieckiem normalnie bawić, tak jak zawsze, zabierać na spacery, zapewniać jakąś rozrywkę, a nie tylko siedzieć na kanapie, czytać książki czy lepić z ciastoliny [ileż można co nie ?] to zapewniam Cię, że komórką by się nie bawiła :wink:

TEO ale ja jak najbardziej rozumiem i absolutnie nie atakuję. Pamiętam Twoją historię z gipsem i szczerze współczuję.
    --
  1.  permalink
    TEORKA: gdybym ja nie miała od 6-ściu tygodni nogi w gipsie

Bidula, ile jeszcze musisz sie z tym ustrojstwem na nodze meczyc?
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Oranda to widzę, że mamy podobny egzemplarz. Dominik włazi jak małpka dosłownie wszędzie...na fotel...z fotela na ławę...wstaje na niej...na stolik edukacyjny, na auto itd.
    Wystarczy, że wyjdę na 5 sekund wracając on już jest na ławie. Nie mogę go samego nigdzie zostawić nawet na minutę. Wszystko zjada z podłogi z prędkością światła (więc pewnie plus posiadania w tym roku choinki byłby taki, że nie musiałabym pod nią zamiatać). :devil: Mój kwiatek stojący obok telewizora jest tak zdewastowany, że aż serce mnie boli...pękniety każdy liść, w jednym miejscu obgryziony, wywinięty...ogólnie to zrobił z niego zombie-kwiat, połowy ziemi w nim nie ma bo przecież trzeba i to spróbować i rozsypać. Maczanie rąk w klozecie to najlepsza zabawa na świecie ostatnio wyciągnał zawieszkę domestos gdy się tylko obróciłam i już smakować ją chciał. Jak trochę zmądrzeje to ten etap się skonczy? niech ktoś da mi jakąś nadzieję.....:confused:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hopelight: Dominik włazi jak małpka dosłownie wszędzie...na fotel...z fotela na ławę...wstaje na niej...na stolik edukacyjny, na auto itd.

no jak na prawdziwego chłopca przystało ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katka_81: TEO ale ja jak najbardziej rozumiem i absolutnie nie atakuję.

No ja wiem, wiem tylko wspomniałam o tym żeby przypadkiem nie było, że rzucam mojemu dziecku komórkę do zabawy i mam wyje... co nie ? :wink:

kuleczka_69: ile jeszcze musisz sie z tym ustrojstwem na nodze meczyc?

No jeszcze 4 tygodnie, przy dobrych wiatrach. A potem nie wiadomo czy się nie skończy operacją bo noga się nie zrasta. Więc dalej będę kaleką.
    Ale jak się ma zrastać skoro jej często używam ? :sad:
    Jestem całymi dniami sama z Ninką [mąz wychodzi o 8 wraca ok 18], muszę jej dać jeść, przebrać, latam za nią z nocnikiem [bo się jej nagle zachciało z pieluch wyleźć :cool:] no i generalnie się poruszam, bo ile się można przy dziecku oszczędzać to można, ale zupełnie się unieruchomić nie da....

katka_81: no jak na prawdziwego chłopca przystało ;)

No właśnie, dziewczynki podobno grzeczniejsze i spokojniejsze.
    Co w sumie i Misia i moja Nina potwierdzają :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Teo wspolczuje, szkoda, ze nie masz kogos do pomocy. Ja mam pod reka mame, no ale i tak za wiele mi nie pomaga.

No właśnie, dziewczynki podobno grzeczniejsze i spokojniejsze.

Chyba nie wszystkie :P Mojego meza siostry coreczka to istny szogun do potegi entej :P strasznie niegrzeczna i nieusluchana ;/ nie zapomne jak Matiemu jak byl maly paluszki wykrecala ;/ nie reagowala na zadne upomnienia, dopiero jak jej po lapach dalam, bo juz mnie to tak wnerwialo, to przestala. A jej mama siedzi i sie jeszcze smieje :( pozniej maz mial do mnie pretensje, ze czemu ja ja zbilam po rekach:shocked: powod oczywisty, nie bedzie mi tu dziecku krzywdy robic :devil:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    UWAGA MAMY 2 i więcej dzieci!!!Kto chce ze mną na warsztat pójść o konfliktach między rodzeństwami ? Nie zebrała się jeszcze grupa, jak się zbierze 5 osób, to warsztat się odbędzie. Warsztat
    w fundacji dzieci niczyje
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    katka_81: z szafek to moja też wyciąga, ostatnio garnki ale uważam, ze to jakaś fajna forma zabawy i doświadczenie dla Niej, stąd nie bronię Jej

A to ja też nie bronię, blokady zakładam już w ostateczności jak zabawa robi się niebezpieczna. Np. na kosz na śmieci, na szufladę z nożami itp. Musiałam np. zabezpieczyć szufladę pod piekarnikiem bo już nie tyle że zaczął ją odsuwać i wywalać, i nawet nie przeszkadzało mi że do niej włazi i wyłazi, basta powiedziałam jak zaczął w niej stawać i sięgać łapą do kuchenki.

hopelight: Maczanie rąk w klozecie to najlepsza zabawa na świecie ostatnio wyciągnał zawieszkę domestos gdy się tylko obróciłam i już smakować ją chciał

No to mamy ten sam model. Ja na kibelku mam już blokadę (taką z rossmana) bo nie mogłam nic zrobić w łazience... teraz za to świetna zabawa jest jak ja siedzę na kibelku a on mi deską w plecy wali. No i to zjadanie wszystkiego a jak już się trafi naprawdę apetyczny kąsek to spierdziela przede mną i się zaciesza z tym czymś w łapce :bigsmile:
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja się wypowiem w temacie choinki bo ostatnio dużo nad tym myślałam :)
    rok temu mieliśmy wielką choinę 3m wysokości a w podstawie ponad 2,5 m
    obsadzona była w donicy zalanej betonem więc na wywrócenie szans nie było, ubrana w szklane bombki ale nie tylko,
    Luśka interesowała się właśnie tymi nieszklanymi
    w tym roku będzie mniejsza ( już stoi na podwórku i czeka) ale w donicy z ziemią waży duzooooo!
    co do ubierania to wymyślałam sobie hendmejdowe ozdoby
    sprayem potraktowałam szyszki, zrobiłam kokardki, i znalazłam na <a href="https://www.youtube.com/watch?v=3qWhBOrO_VQ">YT filmik jak zrobić tiulowe pompony</a> :)
    już dziewczynom u mnie pod wykresem pokazywałam
    fajne cuda można też zrobić z rolek po papierze toaletowym
    generalnie jak się ma czas to można zrobić ładną i bezpieczną choinkę dla dziecka

rzywiązanie do czegoś może by coś dało ale nie choinki tylko Dominika

Hope PADŁAM! :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dii: Niedługo to on będzie sam chciał się odstawić, bo prawdopodobnie (jeszcze nie na 100%) będzie miał rodzeństwo i mleko przestanie mu smakować:tongue:

Haha, Dii, żebyś się nie zdziwiła - ja odstawiałam Krasnala jak byłam w 5 tygodniu ciąży. I trwało to kilka tygodni. Jemu mleko nadal bardzo smakowało ;)))

TEORKA: Wiadomo zwracaliśmy/zwracamy jej uwagę, zabraniamy pewnych rzeczy, upominamy itp
    Ale to chyba każda matka tak robi ? A przynajmniej - moim zdaniem - powinna no chyba, że chce mieć potem takiego niszczyciela szoguna jak ten synek mojej koleżanki....

Ja tak robię, ale idę o zakład, że nie każda ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    flavia: generalnie jak się ma czas

no właśnie, jak ma się czas... :)))
    niemniej, piękne to to ;)
    --
  2.  permalink
    Witam. ALe postow jeden dzien he he
    Mlody dzisiaj dostal budyn - smakowalo mu o dziwo (bo mnie nie he he), zjadl cala porcje,
    Doczytalam ze dobrym smarowidlem dla Maksa bedzie maslo extra, powyzej 82% tluszczu.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    The_Fragile: Haha, Dii, żebyś się nie zdziwiła - ja odstawiałam Krasnala jak byłam w 5 tygodniu ciąży. I trwało to kilka tygodni. Jemu mleko nadal bardzo smakowało ;)))

Mówisz?
    Kurcze... Ale na razie wszystko jest ok, więc zobaczymy... Ale podobno w połowie ciąży dopiero dzieci się odzwyczajają...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii: Mówisz?
    Kurcze... Ale na razie wszystko jest ok, więc zobaczymy... Ale podobno w połowie ciąży dopiero dzieci się odzwyczajają...

Gratulacje :) Juz na innym watku widzialam, ze robilas test i byl pozytywny :) Spokojnej ciazy :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziik1983
     permalink
    I wogole bujam mlodego na dzidziusia przed chwila i patrze a wyszla mu prawa "4"a nie ma "3" i nawet niewiem kiedy, jestem w szoku :shocked: Mamy dwie "1" na dole, "1" i "2" i gory. Dziwna kolejnosc ale coz ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    madziik ale zaskoczenie :bigsmile: Choć gdzieś słyszałam, ze właśnie taka jest kolejność... :neutral:
    madziauk dziękuję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    Dii: Kurcze... Ale na razie wszystko jest ok, więc zobaczymy... Ale podobno w połowie ciąży dopiero dzieci się odzwyczajają...
    --

na tygodniu bliskości byłam na warsztatach o długodystansowym KP i pani tłumaczyła to tym, że dopiero wtedy organizm kobiety zaczyna przygotowywać mleko dla maluszka, które może być niesmaczne dla starszego ... ale mówiła też, że odstawić się samo dziecko może, ale niekoniecznie musi i wcale nie są to rzadkie przypadki :wink:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dii, czyli już możemy gratulować? Super, to gratuluję! Spokojnej ciąży!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dii gratulacje:) spokojnej ciazy:-)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    To dopiero początki, więc nigdy nic nie wiadomo, ale po cichu przyjmuję gratulacje i dziękuję :bigsmile:

KasiaTasia no zobaczymy... Jak coś to może będę go oduczać, choć na razie wydaje mi się, że przez jego chorobę częściej cyckuje w nocy i może to się zmieni... Może uda mi się odzwyczaić go w ogóle? No nie wiem. Zaufam mojemu lekarzowi i znajomej położnej. Tylko udam się na wizytę i będzie mi łatwiej o wszystkim decydować :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Przylaczam sie do "cichych" gratulacji :) Zazdroszcze tak ciutke ;)
    --
  4.  permalink
    AAaaa to dlatego pytalas sie o kregoslup :P Gratuluje po cichutku Dii :)))
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Tak tak kuleczko!
    Dziękuję:kissing::kissing::kissing::jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dii,gratuluje!!!
  5.  permalink
    Dii - no to super niespodzianka ! :bigsmile:
    GRATULUJE !!!!
    Ale wysyp teraz rodzeństwa dla wszystkich 1-roczniaków :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Miałam się zameldować po wizycie w PPP, no więc jesteśmy ;). Psycholog twierdzi, że Dawidek ma autyzm, ale trzeba wybadać jaki...
    Ogólnie była zadowolona, że dawidek trzyma odpowiednia dietę, bo podobno rodzice fochy strzelają i karmią dzieci i mlekiem, i cukrem i glutenem, bo dla nich to duży kłopot... Zastanawiam się dlaczego, bo uważam, że jak dziecko ma cechy autyzmu to warto wypróbować wszystko. byle dać dziecku szansę.

Pozdrawiam Was ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję! No wysyp, ale chciałam iść za ciosem. Jak i tak chciałam rodzeństwo dla Kacpra to wolę teraz niż za parę lat. No i się stało:bigsmile: Sama jestem w szoku! Pierwszy cykl po ciąży i jeszcze udany! Chyba mam jakiegoś dzikiego farta!
    --
  6.  permalink
    Dii Gratuluję! ! Super! :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny, ale szalejecie, chyba jakiś czas zapylania się rozpoczął :devil:. Kolejna w ciąży... Moja sąsiadka też. A mnie też się zachciewa, ale rozsądek każe czekać :confused:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Dii, gratuluję :) Co do długiego KP, to poznałam ostatnio dziewczynę, ktora ma dwójkę (jedno 2,5 roku, drugie 3 miesiące) i karmi dwójkę. I jest wykończona, myśli o odstawieniu starszego dziecka, ale wiadomo, że to najgorszy okres na to. Tak więc, jak kiedyś nie miałam zdania na ten temat, tak teraz myślę, że warto odstawić jedno przed pojawieniem się drugiego :) Podobno właśnie niektóre dzieci tak w połowie ciąży się same odstawiają, no ale nie wszystkie.
    ..
    A ja mam do Was pytanie dot. butów. W czym chodzą teraz Wasze dzieci?
    Lilka chodzi jeszcze w takich jesiennych, bo na zimę chciałam jej kupić śniegowce. Ale teraz już jest dość zimno i chyba powinna mieć coś cieplejszego. Jakieś kozaki? Botki?
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Jaś jeszcze chodzi w jesiennych półbutach, ale zakładam mu grube podkolanówki do nich. Kozaki ma już kupione ale ciągle wydaje mi się za ciepło na kozaki, więc czekają na niższe temperatury :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeNov 15th 2013
     permalink
    Monia, jesteś wspaniałą mamą, co tu dużo mówić... :) Powiedz, od kiedy Dawidek ma cechy autyzmu i jak się one objawiają? Przepraszam, że pytam. Jesli nie chcesz, nie odpowiadaj. Zdrówka dla Dawidka oczywiście!

Treść doklejona: 15.11.13 07:56
    Dii, gratulacje :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    co do bucików to ja Milce kupiłam przedwczoraj ocieplane bo w tych brązowych botkach marzły jej stopy.... śniegowce też już ma ale one zostaną użyte jak temp spadnie dużo poniżej 0 i jak będzie śnieg nie wyobrażam sobie targać Milki w śniegowcach do sklepów w aucie itd... dokupiłam wkładki dodatkowo trzymające ciepło i spokojnie starcza i na teraz i na koniec zimy początek wiosny
    -
    Monia trzymam za Was kciuki! mojego brata kolega też ma synka z cechami autyzmu i też od jakiegoś czasu jest na diecie i poprawa jest bardzo znaczna! oni w ogóle jeżdżą z nim po całym świecie byli już w Niemczech na konsultacji w USA ale mają za co bo ojciec małego ma super pracę i nie dość że po całym świecie z nim latają to i pieniążki zacne mają... ale na razie puki jest poprawa mały jest tu w Polsce z mamą i prowadzą terapie + dietę
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Spotkałyście się kiedyś z czymś takim, żeby dziecko było uczulone na serek topiony? Otóż moja córka zjadła wczoraj rano kanapkę z owym, a podczas wieczornej kąpieli patrzę, że jest obsypana kropkami i luźna kupka w pieluszce.... cały tyłek czerwony i w kropkach :neutral:
    No to się zaczęłam zastanawiać czy coś innego jadła niż zazwyczaj i tylko ten serek wyszedł....
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Natalaa: serek topiony?

serek topiony, to chyba nic dobrego, jeśli chodzi o skład... Myślę, ze całkiem możliwe.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zdziwiłam się, bo u teściowej jadła i nic jej nie było, a tu... serek z szynką i problem. Tzn. 100% pewnpści nie mam,że to serek akurat.... ale wszystko na to wskazuje...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Możliwe,ze po serku.
    unikalabym dawania tego dziecku,podczas produkcji tego serka wytracaja się niezbyt bezpieczne dla dziecka( w ogole człowieka) substancje.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dzięki. szczerze to nie wiedziałam. muszę powiedzieć teściowej.
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Ser topiony zawiera substancje rakotwórcze oraz polifosforan wypłukujący z organizmu wapń....
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam, na wstępnie Dii ogromne gratulacje... ach jaki to był piękny czas, ale się już nie powtórzy :devil:

U mnie w głowie ostatnio też przedmiotem przewodnim jest temt choinki i tak jak dziewczyny pisały zawsze duża prawie 3-metrowa choinka, ponieważ Kinga uwielbia kwiatki więc myślę ,że choinkę polubi, nie pozostanie nam nic innego jak ewakuacja bombek z niższych obszarów zagrożenia i powieszenie tam własnoręcznie wypiekanych pierników i aniołków z materiału .... :rolling:

Treść doklejona: 15.11.13 13:25
    U nas też zrobiło się chłodno ale Kinga ma takie Botki za kostkę lekko ocieplane, na spacerach i tak na razie wyłącznie jeździ w wózku do tego dzisiaj założyłam jej już śpiworek na wózek, ale ubrana ciągle jesiennie jeździ
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dii gratuluję i zazdraszczam! :bigsmile::tongue:

Dziewczyny, a czy zakładałyście swoim dzieciom kapcie lub buty profilowane do chodzenia po domu? Bo mi tu mama ciągle truje, że Majka lata boso i jej się zrobią koślawe stopy.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Monia, jesteś wspaniałą mamą, co tu dużo mówić... :) Powiedz, od kiedy Dawidek ma cechy autyzmu i jak się one objawiają? Przepraszam, że pytam. Jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj. Zdrówka dla Dawidka oczywiście!

Dziękuję za miłe słowa...
    Ciężko stwierdzić od kiedy mój syn ma cechy autyzmu. Czasami mam wrażenie, że od zawsze....

Na privy odpiszę wieczorem, bo chwilowo ogarniam siebie, dom i młodego po pracy ;).
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dzięki! No ja też tęskniłam za tym okresem ciąży i noworodkiem... i może to się spełni za moment... Tylko cholercia jeszcze nic nie wiem, bo za wcześnie... Ale warto poczekać:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Malisiek: Dziewczyny, a czy zakładałyście swoim dzieciom kapcie lub buty profilowane do chodzenia po domu?

A w życiu Mariana ! Dawaj na bosaka czy w jakiś lekkich kaputkach, po nogę Majce ściskać :shocked::wink:

Dii gratulejszyn :clap:

Dziewczyny spieszę donieść, że ten płyn do higieny intymnej "My first itimma" z AA jest genialny. Z dwa miesiące borykałam się z zaczerwienioną piśką Nadii. Smarowałam, cudowałam i już myślałam, że to może wina wielorazówek, byłam gotowa przejść na pampersy. A tu kurka w jedną noc wszystko pięknie się "zaleczyło", żadnego podrażnienia, żadnych zaróżowień :smile: polecam polecam polecam ! Kurde uwielbiam 28 dni :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Lata na boso cały czas ;) Moja mama coś świruje i chciałam się tu upewnić, że mam rację. Majka nawet w skarpetkach po domu nie chce chodzić, bo od razu ściąga.

i ponowie pytanie o to jej siadanie. Siada z czworaków, nogi zgięte w kolanach, są ułożone na boki. Boje się, że sobie nogi pokoślawi. Czy jak zacznie chodzić już tak porządnie, to zaczniie normalnie siadać?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 15th 2013 zmieniony
     permalink
    PENNY: Dziewczyny spieszę donieść, że ten płyn do higieny intymnej "My first itimma" z AA jest genialny.

Och genialny to mało powiedziane !! :smile:
    Ja nie pamiętam kiedy ostatnio Ninie tak pipa ładnie pachniała wyszorowana :crazy:

MALISIEK moja Nina od zawsze na bosaka goni.
    I miesiąc, dwa temu zaczęły jej się brzydko stopy wykrzywiać, kostki tak do ziemi jakby ciągnąwszy.
    Ale byliśmy na bilansie i lekarka powiedziała, że do 6-go roku życia płaskostopia oraz inne platfusy są normą rozwojową i nic się z tym nie robi.
    Także Nina dalej boso biega bo jak jej skarpetki raz moja mama założyła to od razu na dywanie wyglebała na paszczę :wink:

Jeśli o siadanie chodzi - widziałam to chyba u dwóch moich podwykresowych dziewczyn i z ciekawości pytałam bo u Ninki nigdy tego nie widziałam.
    One pisały, że to siad nieprawidłowy, trzeba za każdym razem dziecku nóżki do przodu wyciągać i tłumaczyć, jak trzeba siadać.
    Ale nic więcej nie wiem, tzn jakie mogą być takiego siadu konsekwencje itp
    Pewnikiem z tego zaraz wyrośnie :wink:

MONIA
    czyli, że jednak ? :sad:
    A to już diagnoza ostateczna ?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Penny to super że płyn się sprawdził! I jeszcze po cichu dziękuję za gratulacje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeNov 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Malisek, Zu miała taki okres, gdy tak siadała. Z reguły robiła to wtedy, gdy miała jakaś zabawkę blisko nóg (ktoś już o tym pisał). Potem przeszło ;)
    Teraz, jak jej się zdarzy (ale baaaaaaaaaaaardzo rzadko), że tak usiądzie, to tylko zapytam 'Zuziu,jak siedzisz?" i automatycznie prostuje nogi. Długo Majka już tak siada? Póki co proponuję obserwować Ją,jeśli będzie tak robiła dłuższy czas, to zaczęłabym Ją prosić o wyprostowanie nóg ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.