Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Poza tym wykonuje polecenia (jak na przykład: "wyrzuć papierek do śmieci" itd. ), naśladuje zwierzaczki, nuci piosenki, udaje, że czyta bajeczkę, pokazuje niektóre części ciała (w tym ząbki), no i takie rzeczy jak "kosi-kosi czy brawo, przybij pionę, papa itp.

Teo, mojego meza siostra ma coreczke, 3 i pol roku. Nic nie mowi, z rozumieniem tez jest ciezko, do tego niegrzeczna bardzo, nie wykonuje polecen, a lekarz i logopeda twierdza, ze wszystko jest ok
, szczerzy się na "pokaż zęby"
, pokazuje meble i przedmioty typu "gdzie jest lampa?", "wyrzuć smoka" i różne takie
Bardzo też lubi naśladować dźwięki i gesty, nawet jak jej nikt nie prosi, typu "nununu" (i dalej robi swoje
),a nawet jak rzuciła zabawką i powiedziałam "Baśka no co ty?" pukając się w czoło (o ja głupia) to później chodziła i się pukała w głowę do wszystkich :] Mówi kilka wyrazów. A chodzi dalej przy meblach 
tutaj logopeda powiedziala ze jak dziecko do 24msc nie mowi 50 wyrazow i nie sklada kilku zdan to trzeba natychmiast to zglosic.A tak normalnie daja czas z mowieniem dzieciom do 18msc.
Kiedy Wasze dzieci zaczęły interesować się bajkami w tv?
mojego brata córka nie została nauczona wydmuchiwać nos w chusteczkę, ma już 6 lat
No ale dmuchanie noska to jednak chyba inny kaliber niż zrozumienie prostego polecenia "podnieś" "daj mi" itp
Tzn tak mi się wydaje

] oczywiście nic z tego nie rozumiejąc, bo to tylko powtarzanie co nie ?

No ale dmuchanie noska to jednak chyba inny kaliber niż zrozumienie prostego polecenia "podnieś" "daj mi" itp
najgorsze co można robić to z innymi porównywać co nie ?
No widzisz , Katka,a moje charakterne dziecie nie wykona Ci żadnego polecenia jeśli nie będzie miało na to ochoty

Ale rozumie dwa języki więc na razie się nie martwię. Angielski jest dużo łatwiejszy i jak już się rozgada to mam nadzieję, że zacznie więcej mówić po polsku.

, ale ostatnio jak się zapytamy, jaki Gosia ma kłopot, to łapie się za główkę
i robi minkę wielce strapioną
.
, ale tak racjonalnie patrząc, to chyba średniaczek z niej zarówno jeśli chodzi o rozwó ruchowy, jak i rozwój mowy, idzie książkowo, że tak powiem. Są pewnie większe gwiazdy, patrz Ninka Teorkowa, ale i tak jestem dumna z Gosi.
[/urlSą pewnie większe gwiazdy, patrz Ninka Teorkowa, ale i tak jestem dumna z Gosi.

. A taka nie dobra jest. Bije wszystkich z otwartej ręki,dzieci łopatkami bije i szczypie po twarzy,ciągnie za włosy.. Normalnie jak nie moje dziecko
[/url

Są pewnie większe gwiazdy

[/url]