Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 27th 2013
     permalink
    jeżynka: tyle ile jej naleje tyle wypije.Sok słodki jest.

Nalej jej samej wody.
    Założę się, że ani połowy z tego, co teraz pije, nie pochłonie :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Teo tak to jest jak się nie czyta pytania tylko odpowiedzi :shamed: sorry :D ale miałam głowę zajętą dwoma laptopami na raz i to do jednego włożyłam ładowarkę męża do zupełnie innego lapka bo moja się zepsuła więc bałam się, że się spali laptop:devil: a musiałam koniecznie ściągnąc młodego zdjęcia żeby nie przepadły. Dobrze, że M nie było w domu ufff...:D ale mniejsza o to...choć pomóc i tak nie mogę bo ja nie wiem ile on wypija z piersi a pije moje mleko 2 X dziennie plus 100 - 150 ml soku przecierowego i jakieś pojedyncze łyczki wody w ciągu dnia..ogólnie niewiele pije.

To my chyba też dziś zrobimy przymiarkę do kombinezonu :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeNov 27th 2013 zmieniony
     permalink
    TEORKA: Moja Ninka od początku bardzo mało pije.
    Jak wypije przez cały dzień 300 ml czegokolwiek to jest sukces.
    Normalnie wypija 100 - 150 ml.

u Nas identycznie, odkąd zaczęłam dawać Jej wodę zamiast soku :) Soku potrafiła pochłonąć więcej :)
    Co do kombinezonu, to My od paru dni już zakładamy. Dziś było -1 stopnia.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Moja Majka sporo wypija, około 3 kubeczków, albo i wiecej. A pija sama wodę. Jak kiedyś próbowałam jej dać soczku to pluła ;p
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Faktycznie jak Hania "wyzdrowieje" to powrócimy do zwykłej wody.
    Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak dziecko może się nudzić z własną matką
    Obydwie dostajemy "kota".
    -- [/url]
  1.  permalink
    My juz od poniedzialku zakladamy kombinezon, zimno jest :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Nasze kombinezony jeszcze w szafach.
    Bo jak teraz bym Nince ubrała to pytanie - co jej założę na minus 10 ?
    Dwie sztuki naraz ? :cool:

Poza tym ona jest zimnolubnym stworzeniem i dzisiaj jak z babcią szła na spacer to w samych spodniach, bez rajtek bo sobie nie dała ubrać twierdząc, że jej za ciepło.
    I gadaj z taką... :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    My też już w kombinezonie, nawet jeden już wybrudziła i dzisiaj w kolejnym szła rano. No jak rano wychodzimy to jest kilka stopni poniżej zera i tak ciemno, niep\rzyjemnie, sama bym w kombinezon wskoczyła ;).
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    No i my od dziś w kombinezonie. Ja mam zmarzlucha więc z tego co widziałam był ubrany ok, nie marudził, nie był przegrzany ot normalnie. Był ubrany w bodziaka z krótkim rękawem na to bluzka z długim, rajtki i na to kombinezon. Teo przy minus 10 dodam jeszcze bluzę i spodnie dresowe. No ale ja mam zmarzlaka....;) Muszę mu jakieś ciepłe rękawiczki poszukać bo te polarkowe szału nie dają..w sensie zimne ręce jak lody miał.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    TEORKA: Bo jak teraz bym Nince ubrała to pytanie - co jej założę na minus 10 ?

TEO, ja Misię leciutko pod kombinezon ubieram. Na -10 będzie zdecydowanie cieplej ubrana :) Moja Misia też zimnolubna - w domu nie grzejemy w ogóle, także ten... ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny,przepraszam,że znowu o tym samym,ale w nocy u nas była masakra i to dosłownie :confused:
    Z tego co kojarzę Teo ,Twoja Ninka też tak ząbki "przeżywała" ?? O 12,00 w nocy O. mnie zbudziła i zaczęła się drzeć,ale to mało powiedziane.Łez nie miała,ale się darła. Ciągle łapała się za głowę i zęby i krzyczała boli. Dobrą godzinę,non stop. Nie mogłam jej w żaden sposób opanować. Pod koniec to traciłam nadzieję,że w ogóle się uspokoi,ale włączyłam jej o 1.00 w nocy bajki i pooglądała pół godziny i w końcu ją położyłam.. Rok temu było to samo,ale jakby ktoś to widział na własne oczy to by pomyślał,że dziecko maltretowałam tak się darła..
    Moja mama przyszła to O. jej machała i wrzeszczała NIE,NIE. Właściwie to sama nie wiedziała czego chce. Już się boję o dzisiejszą noc..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katka_81: ja Misię leciutko pod kombinezon ubieram

Ale leciutko to znaczy w co ? :smile:
    Z ciekawości pytam :wink:

Ninka dzisiaj miała na sobie tylko spodnie (takie legginsy a'la jeans), krótki rękawek, bawełnianą bluzkę z długim rękawem i kurtkę.
    Taką późnojesienną bym rzekła, bo nie jest to jakaś gruba kurtka.
    No i komin.
    Czapki se ubrać koza nie dała, opaskę jedynie.
    Jak zobaczyła, że wyjmuję rękawiczki, to dała rękę babci mówiąc "chodźmy juś, sibko !" ahahaha
    więc ten :devil:

Wróciwszy ze spaceru nie była absolutnie zmarznięta, kark ciepły, rączki i nosek jedynie chłodne, ale ma takie nawet w domu :cool:

Ale ona naprawdę jest pingwinem. Teraz własnie goni po zimnych kaflach w krótkim rękawku i cieńkich getrach. Na bosaka rzecz jasna.
    My to mamy chyba rodzinne :bigsmile:

Co ciekawe ona od maleńkości tak lubiła, najpierw komunikowała mi to darciem jadaczki [jak była za ciepło ubrana] a odkąd mówi to słyszę ciągle "Mamusiu jeśt mi ciepło, zdejmij mi............. " i tu następuje wymienianie danych części garderoby :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    TEORKA: Ale leciutko to znaczy w co ? :smile:
    Z ciekawości pytam :wink:

dokładnie w body z długim rękawkiem i rajty :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Już się boję o dzisiejszą noc..

Daj jej wieczorem lek p,bólowy.
    Żeby nocnego ataku uniknąć.
    Ja tak robilam w krytycznych momentach.
    Był czas, że przez tydzień, dwa jechała na p.bólowych dzień w dzień...
    Tzn wieczór w wieczór...

Treść doklejona: 27.11.13 18:14
    katka_81: dokładnie w body z długim rękawkiem i rajtuzki :)

No to w sumie podobnie warstwowo na górze, co Nina. Tylko na nogach grubiej o jedną sztukę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    TEORKA: Ninka dzisiaj miała na sobie tylko spodnie (takie legginsy a'la jeans), krótki rękawek, bawełnianą bluzkę z długim rękawem i kurtkę.
    Taką późnojesienną bym rzekła, bo nie jest to jakaś gruba kurtka.

dodam tylko, ze Twoja córa już chodzi o własnych nóżkach na spacerach, moja, pomimo, ze już chodzi, to jeszcze w wózku na spacerki śmigamy :) To jest jednak różnica :) Pewnie gdyby chodziła, ubierałabym ją w kurtkę jeszcze.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katka_81: dodam tylko, ze Twoja córa już chodzi o własnych nóżkach na spacerach

Co robi ? :crazy::crazy:

Kochana, ona z wózka się siła wyciągnąć nie da :tooth::tooth:
    Oraz wołami :cool:
    Chyba, że zobaczy plac zabaw to wtedy tylko.

A tak to jest: "Nóźki bolą, Ninia jeśt zmęciona, Ninia nie ma siły."
    Tyle z jej chodzenia wynika zwykle :tooth:

Dlatego własnie mówię, ze to pingwin bo siedzi a i tak nie marznie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    TEORKA: Kochana, ona z wózka się siła wyciągnąć nie da :tooth::tooth:
    Oraz wołami :cool:

takiej to dobrze... :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Moj Maksio ze dwa razy tak sie w srodku nocy wydarl ze masakra, beczal pare minut jak opetany ale pozniej zasnac i na drugi dzien patrze ze zebolek wyszedl, ale krzyki straszne w nocy byly...
    Moj syn opanowal do perfeksji "akuku" i robi to ciagle i ze wszystkim co sie da :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katka_81: takiej to dobrze... :bigsmile:

Komu, mi czy jej ? :cool:

Mój mąż się ostatnio zirytował na to jej lenistwo i wziął na spacer bez wózka.
    Aha.
    Wrócił z rękami do ziemi, jak szympans jakiś bo stanęła, wyła że bolą nóźki i musiał nieść dobre 15 minut do domu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dziewczyny, a jakie macie te kombinezony dla dzieci?
    Pytam, bo ja żadnego nie kupiłam, żyjąc w przekonaniu,że to strata pieniędzy,bo dziecko się w tym męczy :D
    No i postanowiłam Was zapytać, jakie kombinezony polecacnie :D?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Dziewczyny w jakim wieku Wasze dzieci przestaly pic mleko z butelki?

Chcialabym oducxyc mojego dwulatka ale jednoczesnie nie sadze aby udalo mi sie tak aby calkowicie zrezygnowal z picia mleka na dobranoc..
    Tylko nie wiem czy jest sens wciaz podawac mleko tylko np w niekapku czy po prostu oduczyc calkowicie picia mleka na noc.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    magda_a
    ja mam spodnie na szelkach i kurtke.Jak w sklepie znalazlam nowy kombinezon za 10euro to mnie az szlag trafil bo tyle za spodnie dalam.Tylko ze u nas w AT to nie ma az takich mrozow (chyba te wysoko w gorach) .
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Yolka,moja corka pila z niekapka takiego z miękkim ustnikiem ( żeby w miare bezboleśnie przejść z butli na kubek),potem ze zwykłego niekapka i po tym szla spac. W nocy jak się obudzilato dostawala tylko wode w kubeczku.
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Magda ja w tamtym roku miałamh h&m i był tak świetny, że w tym roku kupiłam też tej firmy no i nie zawiodłam się. Kombinezon jest lekki, cienki a zarazem cieplutki. Bałam się, że uczacy się dopiero chodzić Dominik będzie się w kombinezonie wywracał ale akurat w tym tak się nie dzieje bo jest po prostu wygodny :)

Mamy taki:
    klik

Udało mi się kupić używkę na all w idealnym stanie ;) Widziałam, że ubierają w ten kolor też dziewczynki. Jest dość uniwersalny.
    Jedyny minus tej firmy to kurcze rozmiarówka od czapy.Mamy rozmiar 80 (9 do 12 miesięcy) a kombinezon jest na niego duży muszę podwijać :/
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    magda_a: No i postanowiłam Was zapytać, jakie kombinezony polecacnie :D?

Ja polecam KOMBINEZON TEN :cool::cool::devil:

JOLKA
    a czemu Adasia oduczasz ?
    Bo kurcze moja Nina też z flachy na noc ładuje i w sumie nawet nie pomyślałam, ze to za długo już....:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Yhym, fajny jest ten komibnezon, hope.
    A Dominik chodzi? Tzn.nie idzie jak czołg w kombinezonie :D? Jakoś mam negatywne wyobrażenia/zdanie dot.kombinezonów...Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale odstraszają mnie one :/
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Magda Dominik chodzi już stabilnie ale nie jeszcze idealnie bo zaczął 2 miesiące temu, a w tym kombinezonie całkiem nieźle mu to wychodzi, naprawdę;) myslalam, że będzie gorzej bo wiadomo jeszcze buty zimowe.

Na pewno nie porusza się jak dziecko z linku Teo też się tego bałam właśnie....ale to po prostu inny typ kombinezonu.
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Magda ja polecam z decatlonu kombinezon :-) zakłada się w miniutke a zdejmuje jeszcze szybciej:-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hopelight: Na pewno nie porusza się jak dziecko z linku Teo też się tego bałam właśnie...

Ej no ale co ?
    Słabo się porusza ?
    Kombinezon tej dziewczynce życie uratował zaiste :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Gosia ma fazę na niechęć do ubierania się, więc kombinezon dla mnie to i tak dużo wygodniejsze niż spodnie i kurtka.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Teo dosyc niedawno ogladalismy ten filmik z mezem i usmielismy sie do lez.:tongue:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Teo umarłam, moja Patka tak ostatnio zrobiła na placu zabaw na szczęście w piach :)
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    TEORKA: jeżynka: tyle ile jej naleje tyle wypije.Sok słodki jest.

Nalej jej samej wody.
    Założę się, że ani połowy z tego, co teraz pije, nie pochłonie

Mój Marcello samej nocy wypija minimum 1 l wody. Nie wiem jak to wygląda w ciagu dnia, bo jest w żłobku. Ale z tego co wiem, to tam tez dają jedynie wode do picia. Natomiast nie stoja kubki non stop, tylko dzieci piją co jakiś czas. W domu (np w weekend) wypija 2 l wody. Jaki brzuszek ma wielgachny. Cały chudziusieńki, nóżki chude, a brzuszek jak i wieloryba. :bigsmile:

____

Teo - super ten film :bigsmile: Spłakałam się do łez. :bigsmile: Nasz w tej chwili na dywanie potrafi się oprzeć na głowie, jak nie utrzyma równowagi kiedy kuca. Tak więc juz go widzę na takim lodzie haha
    -- ___
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeNov 28th 2013
     permalink
    Spidi,samej nocy litr wody :shocked:. a cukier miał badany? Bo takie ilości wypijanej noca wody mogą swidczyc,ze cos nie tak z cukrem może być.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Monia, litr?! To nawet Krasnal tyle nie pije, serio! Litr to w ciagu calej doby dudli, jak mocno gania, a lekarka mowila, ze to sporo :D

Teo, co jest z ta swinka Peppa? Obejrzalam wlasnie po raz pierwszy, brzydka ta bajka jakas taka no... I te swinki maja lepetyny jak suszarki... Nie mamy tv w domu, a teraz u rodzicow siedze i MiniMini ogladam. Troskliwe Misie sa slodkie i Franklin zolwik. A odkrylam, ze Krasnal sie sloni panicznie boi, robi podkowke i chowa mi sie pod ramie.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_Fragile: brzydka ta bajka jakas taka no...

Też tak uważam, ale coś w niej musi być skoro dzieciaki [bo to nie tylko moja Nina] za nią szaleją aż przykro :cool:

Żeby nie było - lubi też ciekawskiego Dżordża, Franklina żółwia, Parauszka, Kota Filemona i kilka innych.
    Ale jednak Peppa rulezzzz :cool:

A tego Barneya jej ostatnio puściłam i po chwili stwierdziła, że :

"Mamusiu to nie, nie to. Ninia tego nie chce."

I tyle z Barney'a było :wink:
    --
  3.  permalink
    Dżizas, dziewczyny, czy to możliwe że mój syn wszedł w etap buntu dwulatka..? Pytam poważnie bo jest maaaaasakra.
    Od jakiegos czasu jest strasznie niegrzeczny, rzuca przedmiotami, bije nas, gryzie, histeryzuje i nie chce sie nic a nic słuchać. Ręce opadają :cry:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeNov 28th 2013 zmieniony
     permalink
    The_Fragile: co jest z ta swinka Peppa?Troskliwe Misie sa slodkie i Franklin zolwik.
    TEORKA: ciekawskiego DżordżaI tyle z Barney'a było :wink:

hehehe Milka Pepę też lubi ale nie ma na żadna bajkę wścieku:) lubi całe te resztę co napisałyście plus Myszkę Miki i jeszcze kilka z disneja:)
    a Barneya Milka też nie lubi ona musi mieć kolorowe ładne baje dlatego ani Barney ani parauszek jej nie podchodzą:D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CiastoMiłości: czy to możliwe że mój syn wszedł w etap buntu dwulatka..?

Eeeeee toż on dopiero rok skończył.... :wink:
    Tzn tak mi się wydaje, ale nie znam się, to nie wiem :tongue:

kasiakuzniki: plus Myszkę Miki i jeszcze kilka z disneja:)

O no raczej, zapomniałam !!
    Klub przyjaciół Myszki Miki Ninka też uwielbia.. :wink:
    Zwłaszcza, kiedy do akcji wchodzi MysiSkładak i coś robi, a ona razem z nimi zawodzi tą piosenkę jak zarzynany prosiak :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ciasto! Co ja widzę????
    Gratuluję! Mam mega zaległości na forum a tu taka niespodzianka!

A co do buntu dwulatka to chyba za wcześnei, ale nasze Bąble chyba taki etap teraz mają - Martynka - dziecko ideał (prawie jak TeoNinka) a ostatnio w histeriach, wrzaskach, rzucaniu wszystkim pobija rekordy swiata :devil:
    --
  4.  permalink
    TEORKA: Eeeeee toż on dopiero rok skończył....

Wiem Teorka, szukam wytłumaczenia bo to jak się zachowuje jest dla mnie zaskoczeniem. Skąd w tak malutkim dzieciaczku takie emocje, skąd ta złośliwość. Wszystko pasuje mi do opisu koleżanek mająch dzieci w wieku ok 20 miesięcy... :cry:

Heja Ulcia!!
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Frag, ja bym uwazala na Troskiliwe misie. Mam plyte z tymi bajkami i nie nadaje się dla dziecka!!! Zlo,brzydkie wyrazy. Tak samo miałam z hello kitty czy my liitle pony. Kilka bajek było w porządku,a niestety czesc z wyrazami glupi,stuknij się w leb :confused:
    W ogole teraz sprawdzam treści bajek,bo niestety duza czesc ma elementy nie nadające się dla dzieci,uczace agresji i nic więcej.
    Bardzo fajne i bezpieczne i madre uczące czegos sa np. stacyjkowo, chuck i przyjaciele,barney,mali einsteini,dinopociag, domisie,klub przyjaciol myszki miki.
    Swinke peppe tez ogladaja :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Matkooo, ja ciągle w domu słucham Witkowego "Hocki - kłocki - Myszka- Mikiiiiiii" :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Ul_cia: Ciasto! Co ja widzę????

Ulcia co ja widzę!!!! wielkie GRATULACJE!!!!!!!!!
    -
    Ciasto Milka koło roczku też była niedobra i miała gorszy czas.. ale to chyba skok
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeNov 28th 2013 zmieniony
     permalink
    :)))) Ano
    Na Przyszłych będzie stara ekipa ;-))
    --
  5.  permalink
    Ajaj, Ulcia, a ja nie zauwazyłam, no raczej!!! Gratulacje!! Huhu, to nas jest troszke z 2012 ;)
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ulcia, wielkie gratulacje!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    CiastoMiłości: Od jakiegos czasu jest strasznie niegrzeczny, rzuca przedmiotami, bije nas, gryzie, histeryzuje i nie chce sie nic a nic słuchać

Jessssu Chryste ja sobie czegoś takiego wyobrazić nawet nie mogę :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    The_Fragile: I te swinki maja lepetyny jak suszarki...

ahahahhaha Fragile dobre porownanie ! Faktycznie jak suszarki.

U nas tylko Peppa.

Ewentualnie Dora Podrozniczka tez podejdzie.
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    yolka32: Dziewczyny w jakim wieku Wasze dzieci przestaly pic mleko z butelki?

Młody sam sobie odstawił butelkę w wieku 2 lat i 2 miesięcy - przegryzł smoczek, byliśmy akurat na wakacjach, powiedzieliśmy, że nowego nie ma gdzie kupić i musi żyć z takim. Przemyślał sprawę i stwierdził, że jak ma taki smoczek, to woli mleka już nie pić. Przez jakiś czas jeszcze życzył sobie, żeby mu mleczko robić i po prostu przytulał butelkę i tak zasypiał, a teraz od czasu do czasu sporadycznie zażyczy sobie mleczko na noc - dostaje już w kubeczku niekapku ze słomką.

CiastoMiłości: Dżizas, dziewczyny, czy to możliwe że mój syn wszedł w etap buntu dwulatka..?

Za wcześnie. Ja bym nazwała ten etap buntem roczniaka - chyba większość dzieci mniej więcej w tym wieku zaczyna "pokazywać różki". Przy właściwym postępowaniu ze strony rodziców - po paru tygodniach powinno minąć i wrócić właśnie w wieku ok 2 lat ;-)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.