Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Najgorsze jest to ze w domu ladnie sie goi a jak pojdzie do zlobka to wraca z pipka czerwona.
Teo napisz mi prosze a czy Ninka jak jezdzi samochodem tez taka bladziutka sie robi,bo Oktawia robi sie blada,niespokojna i taka ogolnie dziwna.
A zawsze po takiej jeździe [nieważne czy jest paw czy nie] to ją strasznie główka boli przez ok godzinę i jest nie w sosie ogólnie.- jakbym o sobie czytala.... juz mlodej wspolczuje :(
Montenia to jest dobry pomysl z tymi wacikami i chyba tak zrobie bo pomimo tego ze daje jej chusteczki one i tak sa mieszane.
Teo,a mala jeździ przodem czy tylem? I jeśli masz możliwość czyli pasy bezpieczenstwa pośrodku z tylu ( te 3 punktowe),to tam ustaw Ninki fotelik. Będzie widziala droge i złagodzi to objawy choroby. Staraj się tez przed jazda nie podawac nic mlecznego.
a propos choroby lokomocyjnej to ona ujawnia sie juz bardzo wczesnie
No mi się też tak wydaje, z tego co obserwuję po Ninie.
Z resztą ona to samo ma na huśtawkach, karuzelach etc.
Nigdy nie lubiła bujania w wózku, płoży w łóżeczku zablokowane szybko zostały i generalnie bujanie, huśtanie i lulanie to coś, czego ona nie dzierży.
Jak tak teraz się zastanowię to od urodzenia w sumie...
--
pasy z tylu na pewno sa,tylko pytanie czy sa trzypunktowe
Teo a zaklejałaś ten pępek?
Najlepiej, żeby patrzyła przed siebie, niczego nie oglądala, nie czytała(ksiazki, filmy), nie patrzyła przez szybkę z boku
Jeśli masz poduszkę powietrzną z przodu, to dziecko musi jechać przodem do kierunku jazdy.
Teo , ale co Ci zależy?
Gdzieś tam za granicą nie można dzieci chyba do 6 rż przewozić przodem, bo tyłem jest dużo bezpieczniej.
Dziwi mnie ze wszyscy mowili ze to niemozliwe zeby Ninka miala chorobe lokomocyjna bo mala a Oktawia duzo mlodsza i lekarz od razu zaczail o co biega.
--
Bo widocznie w Austrii macie bardziej wyuczonych lekarzy, niż my