Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Katka,dlatego napisałam,że jak Oliwia była tak mała jak Michasia to nigdy by mnie nie uderzyła celowo,ani szczypnęła.
Katka,jak Oliwia była mniejsza,jeszcze przed tym jej sławnym buntem to reagowała dokładnie tak samo. Czasem jak uderzyła mnie celowo,albo niechcący ,albo szczypnęła
No tak,ale czego miałaby się bać? Że mama tłumaczy dziecku prosto i dosadnie,że zabolało ? Co innego wydrzeć się niespodziewanie , to wtedy rozumiem strach dziecka,ale ,żeby czuło strach od poważnego tonu matki ?
Wydaje mi się,że ona bardziej się bała tego "ała" niż rozumiała,że faktycznie mnie zabolało.
Kasiu straszne to musi być:(
Milka nigdy mi tak nie szlochała...
wydaje mi się że Michasia wyrośnie na wrażliwca....
widziałaś filmik jak mama śpiewa dziecku i ono zaczyna właśnie szlochać i kwilić.....
teraz jak już mówi i stukniemy się głowami to jak powiem że mnie boli i mam słabą minę to podlatuje wtula się i mówi "Mamusiu nie płakaj usz" głaska mnie i ma smutną Minkę jak powiem że już nie boli to się cieszy:)
że skoro wychowuję ją sama, to może brak Jej wzorca męskiego i stąd ta wrażliwość...
no i taka reakcja jest super :)
a ja znów zaczęłam sobie wkręcać, że skoro wychowuję ją sama, to może brak Jej wzorca męskiego i stąd ta wrażliwość... Kurczę. Dlatego pytam.
Wlasnie ja wczoraj bylam u lekarza i tylko kazala podawac paracetamol co 4 h i miodek na gardlo.
inaczej bym nie wiedziala o uchu i migdakach :)
dzis co prawda bawi sie jak zawsze,jest szczesliwy i nie marudzi takze jakas poprawa jest napewno.
drugi dzien pod rzad po wieczornym jedzeniu maly tak kaszlal ze az zwrocil posilek.
jaś niestety tez z tych dzieci co jak maja kaszel to wymiotują, szczegołnie po mleczku bo mleczko tworzy flegmę i powoduje odruch wymiotny wtedy,- dziekuje, pocieszylo mnie to troszke bo juz wole troszke wymiocin od kaszlu niz jakas choroba zoladka.... W nocy je flache i jej nie zwraca, na kolacje je kaszke wiec nie bardzo wiem czym mu to zastapac by brzuszek byl pelen, mam nadzieje ze szybko minie bo nie nadarzam prac poscieli
trzeba przeczekac az wydzielina sie rozrzedzi, u nas wymioty trwały ze 4 dni chyba, sam kaszel 2 tygodnie tylko ze nie byl lekki a bardzo brzydki, no ale jak dla mnei to nic z zołądkiem tylko odruch wymiotny dziekuje, pocieszylo mnie to troszke bo juz wole troszke wymiocin od kaszlu niz jakas choroba zoladka.... W nocy je flache i jej nie zwraca, na kolacje je kaszke wiec nie bardzo wiem czym mu to zastapac by brzuszek byl pelen, mam nadzieje ze szybko minie bo nie nadarzam prac poscieli
nie byl lekki a bardzo brzydki, no ale jak dla mnei to nic z zołądkiem tylko odruch wymiotny- no strasznie wyksztusny ma ten kaszel. mamy syrop drosetux i cembion - wit c.
no strasznie wyksztusny ma ten kaszel. mamy syrop drosetux i cembion - wit c.