Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teo, bo to jest własnie na takiej zasadzie "co komu szkodzi"... Nince za pewne nie szkodzą pieczarki... Ale jak w przedszkolu jest zupa pieczarkowa, to sporo trzy latków potrafi potem pościć wielkiego pawia...
Producenci jedzenia w słoikach to jakoś niespecjalnie według mnie dbają o zgodność składu swoich produktów z zaleceniami. Nawet spotkałam kiedyś na sklepowej półce deserki słodzone miodem, które rzekomo można podawać od 8-go miesiąca
Biorąc pod uwagę,że producenci słoiczkowego "jedzenia" zalecają rozszerzanie diety od 4mż
Zalecają tak chyba jakby każde dziecko było na mm, bo chyba własnie na mm rozszerza się dziecku dietę już w czwartym miesiącu.
Na MM powinno się rozszerzać dietę nie wcześniej niż po 5mż, a wg najnowszych wytycznych nie ma podobno różnicy w MM/KP
I my wg wskazań lekarza przeszliśmy na pokarm stały. Delikatnie oczywiście - od marchewki.
Mój synek miał 4,5 miesiąca gdy byłam z nim u pediatry i ten powiedział, że już czas by Dawidkowi rozszerzać dietę.
Od jakiego wieku dziecko powinno spac na "tapczanie"?
A teraz mówi "astka" na gwiazdki :DDD Kurczę, moje marzenie się spełniło, Krasnal zaczyna po ludzku gadać!!! To niech tylko jeszcze Skrzatowi miną kolki i będę miała pełnię szczęścia ;)= NO TO SUPER. Ja takze czekam na pierwsze slowa Maksiulka:)
Dziewczyny,a to nie jest tak,że chłopcy zaczynają mówić pózniej niż dziewczynki? Gdzieś mi się obiło o uszy i pytam z ciekawości. Moja Oliwka mówi od paru dobrych miesięcy. Właściwie to powtarza już wszystko,ale nie mówi całymi zdaniami(nawet na to nie liczę puki co) . Dogadać się możemy bez problemu. Nazywa ładnie rzeczy i powtarza wszystko.
Ostatnio nawet fajnie zdrabnia, typu "babiś - babcia" ,albo "mamiś-mama" . Niedawno także mówiła "łało" ,a teraz perfekcyjnie "jajo" Także progres jest
Ale wiecie, przychodzi przecież moment że to przestaje mieć znaczenie kto kiedy zaczął mówić, a czasami dzieci mówiące później lepiej sobie radzą w szkole niż te co zaczęły przed rokiem --
Ale wiecie, przychodzi przecież moment że to przestaje mieć znaczenie kto kiedy zaczął mówić, a czasami dzieci mówiące później lepiej sobie radzą w szkole niż te co zaczęły przed rokiem
Dobrze, że chociaż wszystko rozumie0 he he he, moj pewnie tez rozumie ale ma gdzies, ze ja cos od niego chce
A wydaje mi się, że takie porównywanie na tym etapie tylko spowoduje, że niektóre z nas zaczną się doszukiwać w swoich dzieciach jakichś odchyleń od normy i niepotrzebnie się nakręcać.
U nas jest 3,5 letnia dziewczynka, ktora prawie nic nie owi.- syn siostry mial 3 lata i 4 miesiace jak sie odblokowal, bo tylko pare slowek umial. Ale jak sie odblokowal do to teraz (9 lat) mu sie buzka nie zamyka.
właśnie dzisiaj o godz. 15.35 moja Marysia skończy roczek.
Ostatnio mała złapała biegunkę a dotego doszedł katar i mokry kaszel byłam z nią dzisiaj u lekarza osluchowo czysto gardło lekko zaczerwienione a przepisala antybiotyk Sumamed no i waham się czy go podac??? Co sadzicie ???