Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
z 3,5 rocznym dzieckiem do logopedy, bo mało mówi,
Chyba pokazalabym się okuliscie i zrobilabym wymaz
Ja kiedyś tylko na śpiąco
- moze to dlatego???
nie zamierzam rezygnować z tej ogromnej przyjemności, którą dają nam obojgu te chwile bliskości
Nadal tego nie znosi, ale np. teraz robimy tak, że najpierw obcinam sobie jeden paznokieć, a potem jej jeden.
DII samo zasypianie na rękach luz, dziecko się potrzebuje przytulić, wyciszyć etc.
Pytanie tylko czy wystarczy mieć go na rękach i siedzieć czy po mieszkaniu zaiwaniać musisz
jednak od jakiś 2 tygodni, jakby dorósł-nie wiem- nie boi się tego, da sobie obciąc i obserwuje, także myślę że to minie
czemu moje dziecko jeszcze nie mówi było by prościej;)
ja chcę żeby Krasnal też tak gadał :DDDDD
A ostatnio wyjął sobie z szuflady w kuchni prawie pełne opakowanie płatków górskich owsianych i wysypał wszystkie na podłogę- jak mi tak zrobil z makaronem to te otwarte dalam do wiszacej szafki
wychodze na chwile do kuchni, wracam a podloga mokra bo kawaler wrzucil kawalek dywanika lazienkowego co mial pod nogami do wanny a nastepnie wyjal... nie zdarzylam powycierac a mlody juz biegnie ze swoim reczniczkiem w strone wanny... . Jakas godzinke wczesniej powyrzucal wszystkie buty z szafki, rzucil pojemnikiem na reklamowki i zabral malutke krzeselko na ktorym go sadzam do ubieramia butow... po 20 minutach wywalil wszystko z szafki z garnkami, chcial gryzc folie aluminiowa i otworzyc zebami szaszetki z sosami...
Ja ostatnio scieralam z podlogi olej, bo Mati zapragnal grzebac w szafce- ja to juz 3 razy bo zawsze ktos zapomni gumke zalozyc:/
moja Nina do dzisiaj się boi. Odkurzacza, blendera, wiertarki, miksera, suszarki do włosów etc
I tak lata po domu ze scierka zarzucona, jak jakiś szal :D
wyciągnęła jajka rozbiła kilka
( chyba żadnego nie zjadła) i wtarła w siebie, podłogę zasłonki etc
a wyciąganie ciuchów z szuflad to standard, dlatego zaprzestałam składania ubrań!
Ja mam pięknie poskładane od kiedy założyłam blokadę na szafkę z ubraniami