Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoravf
    • CommentTimeJan 11th 2014
     permalink
    Z tym krwiakiem to mnie przestraszylyscie. Mój ciągle w cos głowa uderza. W ścianę, lustro, nas itd...
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    dziewczyny, tak juz was podczytuje bo niebawem i moj synus rok skonczy i czytalam tylko pare stron wstecz a widze ze piszecie o tym jak wasze dzieci reaguja na "nie wolno". Moj chyba jeszcze malo rozumie ale generalnie olewa zakazy raczej, wiec musze zabezpieczac rzeczy ktorych mu nie wolno albo mu zabierac. Ale powiedzcie mi w takim razie co robic np z 2 latkiem ktory robi dokladnie wszystko to czego nie wolno mimo tego ze sie milion razy tlumaczy dlaczego nie wolno. Moze to juz gdzies bylo ale jakie jest najlepsze zachowanie w takiej sytuacji? czy mozecie mi polecic jakas ksiazke ktora pisze cos o wychowaniu dzieci powyzej roku? chetnie bym cos przeczytala
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    U mnie Majka bardziej słucha zakazów męża. Może ja mówię niezbyt stanowczym tonem..:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziś Tosi kupiłam taki kubeczek http://images57.fotosik.pl/293/2056f4d2a1703e74.jpg, nalałam wody i dałam. Ona od razu wiedziała jak się z niego napić teraz co chwila do niego podchodzi i sobie z niego popija.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny ja juz jakis czas temu wypadlam z okresu maluszkowego ale pryzszlam zapytac w imieniu kuzynki
    byla na bilansie roczniaka i powiedzieli jej ze dziecko ma za dlugi tulow w stounku do nozek. rodzice mocno sie niepokoja i wiem ze ma sie jeszcze konsultowac z innym pediatra. pytala mnie czy o czyms takim slyszalam i czy to normalne ze lekarz takie pomiary robi ale ja nie przypominam sie zeby u ktoregos z moich dzieci ktokolwiek zwrocil na to uwage i dla mnie to troche dzwna uwaga; spotkalyscie sie z takimi uwagami lekarzy?
  1.  permalink
    Mnie lekarz nic nie mierzyl, tylko wage sprawdzal :)

Dziewczyny jaki macie rozklad dnia jezeli chodzi o pokarmy?? U nas to wyglada tak
    8.30-9.30 - sniadanie -chlebek, omlet czy parowki, ogorek (w zaleznosci o ktorej wstanie bo z tata jak spi to potrafi i do 9 kimac :devil:)
    11:30-12.00 - zupa, pozniej drzemka
    15.15-15.30 - drugie danie
    ok 17.00 - deser (owoce, deserek czy budyn)
    No i teraz problem, bo kolacje (podobnie jak sniadanie) mu robie kolo 18.30, ale zdaje mi sie ze juz glodny jest i moze powinnam wczesniej?
    ok. 19.30-20.00 idzie spac i dostaje flache (wypija cale 90 ml z kaszka ale nie mega gesto, czasem nawet mleka niechce)
    W nocy wstaje 1-2 razy na jedzenie.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    8:00-8:30 sniadanie- mleko
    10:00 drugie sniadanie- owoce np. Banan
    12:00-13:00 obiad
    15:00-16:00 podwieczorek serek np. Danio
    18:00-19:00 kolacja chlebek kielbaska lub cos innego
    21:00 kapiel i mleko.
    Czasm zmieniam kolejnosc obiadu i podwieczorku bo maja czasem wydziwia.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
  2.  permalink
    Katiziie - w jakim wieku?? malo je z rana ;)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    malo je z rana ;)

moja nie jej więcej i żyje,
    w ogóle moja Łucja mało je, ale tyle ile potrzebuje !
    poza tym skąd wiesz czy mleka na śniadanie nie wypija 300ml ?!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    madziik1983: Dziewczyny jaki macie rozklad dnia jezeli chodzi o pokarmy?

7.30 - 8.oo śniadanie kanapki, omlet, placki bananowe, jajecznica, różnie co tam jest po ręką
    potem jakieś przegryzki
    10.3o -11.oo 15o ml mleka
    14.14.3o obiad zupa, drugie danie
    16.oo - jakieś owoce, musy
    18.oo - kolacja, kanapki, podobnie jak na śniadanie
    19.3o - 15o -18o mleka z kaszką, ale nie na gęsto i tak już wytrzymuje do rana

MrHyde nie pomogę, również się z czymś takim nigdy nie spotkałam...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  3.  permalink
    moja nie jej więcej i żyje,
    w ogóle moja Łucja mało je, ale tyle ile potrzebuje !
    poza tym skąd wiesz czy mleka na śniadanie nie wypija 300ml ?!
    - alez to nie bylo nic obrazliwego... niewiem czemu to sugerujesz...
    --
  4.  permalink
    6:00 mleko w lozku (150ml)
    8:30 śniadanie (sloiczek snaidaniowy, banan, platki) + kanapki ktore ja jem
    10:30 owoce (najczesciej mix boròwki i maliny)
    11:30 150ml mleka
    14:00 lunch/obiad (najczesciej bezmiesny, zupa, nalesniki, pierogi, makarony itp)
    16:00 jogurt
    18:00 nasz obiad, Henia kolacja (cokolwiek jemy je z nami)
    19:30 kaszka na mleku 210ml
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeJan 11th 2014 zmieniony
     permalink
    MrsHyde: dziewczyny ja juz jakis czas temu wypadlam z okresu maluszkowego ale pryzszlam zapytac w imieniu kuzynki
    byla na bilansie roczniaka i powiedzieli jej ze dziecko ma za dlugi tulow w stounku do nozek.

MrsHyde a czy nie jest tak, ze za jakiś czas się to wyrówna tzn nóżki dogonią tułów- u nas jest akurat na odwrót - pewnie dlatego P. jest mniejsza od rówiesników, bo tułów ma mniejszy w stosunku do nóżek. Ja jak byłam mała to tak rosłam- nogi miałam zawsze dłuższe a tułow mniejszy, w okresie dojrzewania się wyrównało i wygladam proporcjonalnie juz :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    alez to nie bylo nic obrazliwego... niewiem czemu to sugerujesz...

nic nie sugerowałam, może przesadziłam z "!" jakoś ostatnio nadużywam tego znaku...
    no i przez teściową mam alergię na zwrot " za mało je"
    ona karmi drugą wnuczkę ( 10 miesięcy), bo jej mama chora jest na raka
    no i się bulwersuję jak słyszę Lusia za mało je, po czym ja jej odpowiadam że Zuzia za dużo!
    między dziewczynami jest różnica ponad 10 misiecy, a ważą tyle samo, noszą ten sam rozmiar, tylko Zu ma krótsze nogi
    na obiad Z je porcję zupy jak ja, poprawia od razu drugim daniem, 3/4 normalnej porcji
    dostaje do popicia wodą i potem na deser 5 min później całe jakbło etc
    kilka butli mleka, nie wspomnę o normalnym śniadaniu ( kaszce) i kolacji ( np. cała kajzerka, kawałek szynki, popija mlekiem na noc)
    eh
    --
  5.  permalink
    Chodzilo mi tylko o to ze je mnie niz moj mlody, ale wiem ze dzieci tak maja, corka kolezanki teraz ma 5 lat, i do teraz nie je sniadan albo ledwo podziubie.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeJan 12th 2014 zmieniony
     permalink
    Moj synek w ogole chleba jesc nie chce. Kanapek tez. Parowek mu nigdy nie dawalam i nie zamierzam ;) Przynajmiej na razie, poki sam nie wola.

U nas dzien wyglada tak:

8:00 120ml mleka
    9:00 jajecznica z 1 jajka z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem (wszystko inne jest be, choc czasem tego zjesc nie chce)
    11:00 150g truskawek z jogurtem owczym, pol banana badz inne owoce z jogurtem (np borowki)
    12-13 150ml mleka przed drzemka
    14:30-15:00 obiad (zupy nie tknie), je sam swoimi raczkami wiec najlepiej miesko + warzywa/ badz makaron + warzywa badz tez rybka + warzywa
    17:30-18:00 kasza jaglana z jabkiem, cynamonem/ badz chlebek bananowy/ albo jakies owoce + ryzowe wafle / jablko starte / placuszki owsiane /czasem bardzo lejaca sie kaszka (ale to tak raz na 2 tyg zje jak ma dobry humor)
    19:00 kapiel
    20:30 mleko 240ml i sen (czasem sie przesuwa i zasypia 21-22)
    W nocy zazwyczaj 1 pobudka kolo 23 na mleko i spi do rana, choc przy zabkowaniu jest tych pobudek wiecej.

Poza tym podjada czasem herbatniki, rodzynki, chrupki kukurydziane i wafle ryzowe itp. Kanapek nie chce jesc, nie lubi tez ziemniakow. Kaszki lyzeczka nie tknie - wypluwa. Wedliny tez za bardzo nie chce jesc, jak juz to lubi bezglutenowe kabanosy drobione (ale zapasy z PL nam sie skonczyly i nie wiem co teraz, moze normalne kupie i zobacze czy mu zasmakuja ;))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    8-9 śniadanie (kanapki, kaszka czy co tam) + 200ml mleka
    11 - owoc
    13-14 obiad
    16 - podwieczorek
    18 - 200ml mleka
    w międzyczasie jakieś przekąski
    w nocy pije wodę/ ew. słabą herbatkę
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 12th 2014
     permalink
    Kurczę, Wasze dzieci sporo mleka piją... U nas to rzadkość.

To u nas jest tak - Krasnal jest dużojadkiem i chudzinką:

6.00 - omlet z 2 jaj / 2-3 kanapki / owsianka (jedynie to na mleku)

8.00 - jabłko / banan / gruszka + papryka / ogórek / awokado - a najczęściej po 2 owocki + 2 warzywa (tylko po połowie)

10.00 - zupa albo kanapki (nie przepada za zupami)

14.00 - drugie danie

16.00 - papryka / ogóras / cukinia + coś w stylu muffinka, chlebka bananowego

19.00 - kasza manna gęsta / omlet (zależy czy był na sniadanie) / kanapki

Chyba warzywny chłopak nam się trafił, oby mu nie przeszło. Ale się łudzę, że skoro mnie i mężowi nie przeszło to może tak zostanie ;)))
    --
  6.  permalink
    i wafle ryzowe
    - takie zwykle wafle jak sa w sklepach??? tego nie probowalam.
    I z Waszych opisow wynika, ze moj mlody za malo mleka pije, wiec chyba powinnam zrezygnowac moze ze sniadania na korzysc butli.. juz sama niewiem..
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Właśnie - a jak dajecie przekąski pomiędzy posiłkami, to Wasze dzieci potem i tak jedzą ładnie posiłek? Bo u nas się sprawdza tylko metoda pilnowania pór dnia, jak Młody coś zje pomiędzy to potem ten główny posiłek potrafi po prostu "zbanować" ;)))

Treść doklejona: 12.01.14 09:03
    madziik1983: I z Waszych opisow wynika, ze moj mlody za malo mleka pije,

Madziik, u nas to samo... Ale w Krasnala nie wmuszę, nawet kakao mu robiłam i nie chce.

A wafle znalazłam fajne - ryż brążowy 92% i sezam 8%! Zero soli :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_Fragile: Kurczę, Wasze dzieci sporo mleka piją... U nas to rzadkość.

Dopóki karmiłam P. piersią - nie piła z butli prawie nic. A chciałam ją jakoś pomału przestawiać. Odkąd ją odstawiłam pije "przepisowe" 2 kubki mleka dziennie :peace:

Treść doklejona: 12.01.14 09:25
    The_Fragile: nawet kakao mu robiłam i nie chce.

nasza kakao też nie chce. Bebiko 3 kupowałam jej bananowe, bo zwykłego nie chciała za nic. 4kę pije bez oporów, choć kupiłam jej też smakową na wszelki wypadek. Niepotrzebnie :-)
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Dziewczyny kolejny raz pisze w sprawie budzenia w nocy. Ogólnie to jestem już totalnie zalamana sytuacja. Odrobaczylismy sie i nic sie nie zmieniło. Marcel nadal budzi sie w nocy kilka/dużo razy. Minimum 2 razy, czasem 3 z płaczem który trudno uspokoić bo mnie odpycha i łazi po łóżku (5-10min) i w międzyczasie jeszcze od zera do 8 przebudzenia i pojekiwan takich już przez sen.
    O co może chodzić? Wróciłam do pracy i chodzę jak zombi! Jak mam mu pomóc ( i sobie)?
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Natalaa: Dopóki karmiłam P. piersią - nie piła z butli prawie nic.

No ja liczylam na to, że jak Krasnala odstawie to będzie pił, mija niedługo rok i nic. Mieszanki wypróbowane, żadna nie podeszła, jedynie kozie ze 2-3 razy w tygodniu tknie. ALe pediatra mówiła, że jak je nabiału sporo to mamy się nie martwić, także staram sie nie przejmować ;)

Oranda, a może po prostu taki egzemplarz masz? Nie wiem co doradzić :(
    --
  7.  permalink
    A to moj 90 ml kakao pije. Poza tym herbatki slabe albo soczek kubus (pol na pol z woda), czasem robie budyn a tam tez mleko (puszkowe, bo my krowiego niet).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie no, jak młody nabiałowy, to na pewno dostaje tyle składników odżywczych co trzeba :-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Moja Nina je tak:

09:30 - 10:00 po wstaniu: czasami chce mleko i wypija 180 ml, ale niezależnie czy je zje czy nie zawsze na śniadanie wciąga ze 2-3 duże kanapki, albo 1 kanapkę + jajecznicę z 2 jajek, albo 1 kanapkę + 1-2 parówki
    11:00 - jakiś owoc, głównie jabłko bo ma problem z kupami
    12:30 - 13:00 cała miska [taka nasza, nie dla dziecka] zupy [pokochała je jakiś czas temu i teraz codziennie musi jakaś być :tongue:]
    14:00 - 15:00 drugie danie, i tu już zależy ale zjada b. dużo np pół talerza ziemniaków plus duży kawałek ryby plus ogórek kiszony, albo ziemniaki + 1 mielony, albo makaron z sosem [potrafi opędzlować cały talerz duży] etc
    17:00 - 17:30 obiad z tatą wracającym z pracy, w sensie zjada mu z talerza to, co sama jadła wcześniej
    18:00 - 18:30 kolacja, zwykle to samo i podobne ilości, co na śniadanie
    19:00 -19:30 po kąpaniu mleko [zwykle 210 ml]

Ale wiecie ?
    Dużo więcej mi je odkąd przestałam jej dawać te przekąski własnie, czyli ryżowe wafle, chrupki, herbatniki, biszkopty etc
    Zapychało ją to i potem obiad tylko dziubała. Teraz pięknie je i widać, że głodna.

No i odkąd została odrobaczona.
    --
  8.  permalink
    No moj maly ma problem z drugim daniem, zupy uwielnia ale z drugim jest gorze. I niewiem czo z ta awersja do widelca... dziwne jakies... NIewiem co z tym robic...
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    The_Fragile: Oranda, a może po prostu taki egzemplarz masz? Nie wiem co doradzić :(

ja jedna na taki trafiłam? jezuniu ja się straszliwie martwię po prostu że coś jest nie tak. teraz kombinuję z alergiami, stresami w dzień (tylko cholera ich ni chu chu nie widzę:/), wyciszaniem przed snem (nierealne!). Wiesz żeby on się budził i już, ale ten płacz jęki i wierzganie jest dobijające strasznie i płakać mi się chce za każdym razem (czyli dosyć często). Myślałam też o zębach ale kurde ma ich 16 no a jak to 5 to ich nie widać no i trwa to już jakiś czas więc małe prawdopodobieństwo:cry:
  9.  permalink
    Moze lozeczko postaw gdzie indziej, kiedys sie gadalo o jakis zylach wodnych czy cos co nie dawaly spac... Moj tez budzi sie w nocy po kilka razy, ale zazwyczaj danie smoczka, czy picia badz jedzenia jka juz pora zalatwia sprawe, ale te wstawanie jest meczace wiec wiem chociaz troche co czujesz..
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    madziik on śpi ze mną w dużym łóżku
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Oranda, moja panna przestała się budzić z dzikim płaczem jak odstawiłam jej gluten- teraz budzi się tylko na mleko raz ale to juz inny płacz typowo na jedzenie. Moze spróbuj na 2 miesiace odstawić i zobaczyć. My przesypiamy noce od wrzesnia, no i P też śpi z nami. Po pracy jak wracamy to jestem tez cała dla niej, bo ostatnio mamusiowa strasznie, ale odpukać obiadek mamusi pozwala zrobić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Oranda, a nie na suficie czy na ścianach jakiś cień się w nocy nie rzuca? Mojej znajomej synek tak zaczął nagle budzić się i płakać, jakby straszna krzywda się Mu działa. Okazało się, że przestawiała w sypialni rzeczy i w nocy kwiat rzucał wielki cień na część ściany i sufit i jak Mały się budził to widział to i po prostu był bardzo wystraszony.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny prosze poradzcie bo pomalu wariuje.Moja mala tydzien temu zachorowala,zaczelo sie od suchego kaszlu i diagnoza zapalenie krtani.Z piatku na sobote goraczka prawie 40 stopni i utrzymywala sie 7 dni. Na przedostatniej wizycie przerzucilo sie na pluca i Oktawia dostala antybiotyk ale ze po trzech dniach nie bylo poprawy to lekarz zmienil lek i znow zrobil badanie krwi.Krew wyslal na badania bo podejrzewa zolta goraczke (zwana febra),wyniki beda w srode.
    Teraz tak sobie mysle czy moze ta goraczka mogla byc od zakazenia jakimis pasozytami.Przyznam ze mala miala stycznosc z malym szczeniakiem ktory nie byl szczepiony ,a matka to taki piesek ze wsi przy domowy.Oktawia budzi sie z krzykiem i jak chce ja przytulic to sie wyrywa i ucieka,ciagle placze (prawie cala noc ) i nie mam pojecia co robic.Od soboty czuje sie dobrz,goraczki brak i zaczela jesc ( niewiele ale zawsze cos).Zastanawiam sie czy nie powiedziec o tym lekarzowi .Przez te jej placze i krzyki nie spie cala noc,dodam ze spi z nami.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    mag_dre: Oranda, moja panna przestała się budzić z dzikim płaczem jak odstawiłam jej gluten

A po jakim czasie efekty? Bo jeżeli chodzi o alergie to opcje sa dwie gluten i mleko, pare dni temu odstawiłam i to i to no i pobudka jednej nocy była jedna, drugiej dwie. Potem stwierdziłam że może to głupie odstawiać dwie rzeczy na raz i wybrałam na ten moment gluten kolejne dwa dni dostawał nabiał no i dwie kolejne noce masakryczne ale może to tylko zbieg okolicznośći. Dziś znowu będziemy bez nabiału i glutenu jeść, i zobaczę co będzie. Myślałam również o badaniach krwi na nietolerancje pokarmowe czy ktoś ma w tym temacie doświadczenie? Z odstawieniem mleka mam też taki problem że kupiłam mu mm bebilon pepti i niestety ni cholery nie chciał tego przełknąć, więc wczoraj kupiłam hippa ha (to mleko o obniżonej alergenności (nie wiem czy jest takie słowo) i takie mu na razie będę dawać.

Dodam jeszcze że od 3 miesięcy MArcel nie dostaje cyca w nocy, a miewał zwyczaj wiszenia na mnie calutka noc, no nie wiem może on jeszcze kojarzy tamte dobre czasy? Niestety nie będę do nich wracać skoro już tyle przeszliśmy..

Onekiss co do tych cieni to na pewno nic się nie zmieniło, mamy latarnię pod oknem ale też rolety i zasłony, pasy przebijają
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Quelle,robiliscie crp,morfologie z rozmazem i ob.?
    Dobrze by było podjechać do szpitala. Tak długo trwające zakazenie może być niebezpieczne(skoro antybiotyki nie dzialaja i wciąż gorączkuje)
  10.  permalink
    Myślałam również o badaniach krwi na nietolerancje pokarmowe czy ktoś ma w tym temacie doświadczenie?
    - ja robilam ale w sumie bez sensu, bo slyszalam do 3-go roku zycia wyniki sa niemarodajne bo uczulenia schodza po ok 2 roku w 99% przypadkow. Robilam w 4 miesiacu zycia i wyszlo ze mleko krowie (zgadza sie) i i przetwory pochodzenia ziemniaczanego (nie pamietam nazwy), a ziemniaki wcina jak glupi, a takze wyszlo ze na kota a mam kota w domu i nic malemu nie ma.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Magdzik Maja ma 2 lata wazy 14kg i ma 90 cm wiec nie jest drobna rano pije 250ml a wieczorem 200ml mleka. A miedzy posilkami podjada sobie rozne rzeczy np chrupie platki kukurydziane albo zje kinder kanapke. Na obiad tez sobie lubi pojesc zupke i drugie danie.:)

Treść doklejona: 12.01.14 13:07
    Aaa i czasem lubi sie napic kakao 100-150 ml
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Montenia mala od soboty nie goraczkuje czyli antybiotyk zaczal dzialac,ale ogolnie goraczka 39,6-40 utrzymywala sie 7 dni.Crp w niedziele bylo 24 a w piatek 77,7 czyli wzroslo.Inne parametry wskazywaly na wirusowke.Moczu nie robili.W piatek lekarz pobral krew na dokladniejsze badania ale wyniki dopiero w srode.
    Na dzien dzisiejszy jest duzo lepiej bo goraczki brak ale nadal jest taka ospala i nieobecna.
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Mag_dre ciekawe jest to co piszesz, bo mój D. też się budzi z płaczem....tylko, że on najprawdopodobniej na cyca, bo szuka, bierze do buźki i śpi dalej.

Dajecie dzieciakom kakao? ja jeszcze nie próbowalam, a jakie? bo te gotowe to są chyba napoje kakaowe z różnymi rewelacjami w środku:/

D. który waży obecnie 10 kg i mierzy pewnie z 80 cm je tak:

8, 9 - 1,5 kanapki z chlebka razowego z 1 jajkiem lub twarożkiem itp.
    10:30 - jogurt z owocami lub banan, jabłko
    11, 12 - cyc i drzemka
    13, 14 - zupka
    16 - obiadek
    18 - podwieczorek cos drobnego typu jabłko, pomarancza + biszkopt lub chrupki
    19:30/20 - była kiedyś kaszka, a teraz ucieka przed nią więc są kanapeczki

W międzyczasie czasem coś przegryzie wiadomo:) ogólnie to fan chleba razowego, ziemniaków i makaronu pod wszelką postacią...ale kaszą jęczmienną i ryżem też nie pogardzi:))) nie znosi kaszek, sera zółtego i samego jogurtu naturalnego.

Reginko zdrówka dla Twojej małej, oby wszsytko w końcu przeszło:(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  11.  permalink
    Dajecie dzieciakom kakao?
    - ja daje kakao, ale robie na mm i 2 lyzeczki wsypuje, nazwy nie pamietam, bo przesypalam do innej puszki, Ogolnie to kakao do tanich nie nalezy he he
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hope, zwykłe kakao, ja daję Deco Morreno + mleko i ewentualnie trochę melasy albo brązowego cukru.

Oranda, kurczę, współczuję :((( Nie wiem jak można temu zaradzić :(( A na piątki to faktycznie chyba za wcześnie...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Sprobuje mu dać to kakao bo kawę zbożową też lubi. Mam w domu deco morreno o takie CI chodzi frag?
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  12.  permalink
    Ja kakao nie podaje, bo do samego mleka jest tak ogromna milosc ze obawiam sie ze z kakao to by litr dziennie mogl wypic :) ale za to daje Heniowi raz/dwa w tygodniu kostke gorzkiej czekolady.
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    madziik1983: ja robilam ale w sumie bez sensu, bo slyszalam do 3-go roku zycia wyniki sa niemarodajne bo uczulenia schodza po ok 2 roku w 99% przypadkow. Robilam w 4 miesiacu zycia i wyszlo ze mleko krowie (zgadza sie)

No wiem że może się to zmienić i że alergia często przechodzi ale kurde jak to na ten moment alergia to fajnie byłoby wiedzieć. A prywatnie robiłaś czy na nfz się da i jakie badanie, takie że wybierasz alergeny i oni sprawdzają czy taki całościowy profil? I MAx pije bebilon pepti lub nutramigen?

hopelight: Mag_dre ciekawe jest to co piszesz, bo mój D. też się budzi z płaczem....tylko, że on najprawdopodobniej na cyca, bo szuka, bierze do buźki i śpi dalej.

Pewnie jakbym dała Marcelowi to też by tak zrobił, bo wcześniej też się tak budził że zaczynał płakać i się wierzgać ale ja mu wtedy cyca podawałam i się uspokajał. No ale to kończyło się totalnym wiszeniem całą noc i jeszcze częstszymi pobudkami. Nie wiem może ta sytuacja teraz to "wspomnienie" starych czasów... Oczywiście możliwe jest że dawniej też miał dolegliwości w związku z teoretyczną alergią pokarmową tyle że cycek go uspokajał szybciutko a teraz cyca nie dostaje.
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja daje kakao z nestle jest z witaminami... ale nie pije go codziennie. I mleko 3,2% normalne
    •  
      CommentAuthorMatylda1982
     permalink
    Katiziee

Nesquick ( bo chyba o to kakao z nestle Ci chodzi) to straszne swinstwo. Prawie 80% cukru.
    Ogolnie chodzi o to ze bardzo malo tego kakao w kakao. Za to duza zawartosc cukru w cukrze :D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Matylda1982: ale za to daje Heniowi raz/dwa w tygodniu kostke gorzkiej czekolady.

Ja tez juz kilka razy dalam Karolkowi gorzka czekolade (po skonczonym roczku). Bardzo mu smakuje, ale dostaje kostke/pol raz na 2 tyg/tydzien. My lubimy Lindt 70% cocoa :) mniam :)
    --
  13.  permalink
    A prywatnie robiłaś czy na nfz się da i jakie badanie, takie że wybierasz alergeny i oni sprawdzają czy taki całościowy profil? I MAx pije bebilon pepti lub nutramigen?
    - oczywiscie, ze prywatnie... w tym kraju na NFZ to sie czlowiek nie doczeka i tym bardziej na nfz robia po 3-cim roku zycia... Maks pije nutramigen i wszystko mu na tym robie (kaszki, kakao, nawet obmyslam opcje z nalesnikami). Placilam 157 zl, wyniki byly po 2 tygodniach, pobierali mu z zyly, bo z palca za wolno lecialo. Tutaj masz artykul i liste stadardowych alergenow.
    http://www.aditus.com.pl/artykuly/testy-na-alergie-z-krwi/
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Madziauk ja uwielbiam Lind 99% cacao.
    Hop dziekuje. Mam nadzieje ze juz bedzie dobrze bo mometami mialam zle mysli.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Quelle: Madziauk ja uwielbiam Lind 99% cacao.

Raz kupilam, i jak dla mnie za malo slodka ;) pozostalam przy 70% ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.