Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
I tak sobie myślę, czy właśnie gdzieś w niemowlęctwie nie leży przyczyna tej niemożności skoncentrowania uwagi na dłużej,
Wiesz co, to Krasnal byłby zaprzeczeniem, bo on uwielbiał karuzelkę (ale miał ją dopiero od 3 miesiąca), jak wyłączaliśmy to płakał, jak włączaliśmy to do niej gugał non-stop. A pomimo swojego "adhd" i ruchliwości to jak dostanie w swoje łapki samochodzik albo klocki to potrafi bitą godzinę siedzieć i niczym innym się nie bawić. Tak samo z książeczkami...
A tak nawiązując do tematu zabaw i zabawek waszych dzieci. Czy któraś mama ma w domu egzemplarz, który nie bawi się niczym? Czy tylko ja jestem w tej "wyjątkowej" sytuacji?? Lusia zajmie się czymś góra pół minuty, cokolwiek by to nie było i niezależnie, czy sama, czy ze mną...Zabawki co najwyżej wyrzuca z kosza i rozrzuca po pokoju. Nie usiedzi w jednym miejscu więcej niż kilkanaście sekund. Turla się bez przerwy, siada, kładzie się, klęka, znów się kładzie- non stop. Postoi dłużej, ale wtedy z kolei, co sekundę bierze do ręki co innego(pilota, telefon, cokolwiek).
Peppermill moja Zuzia jest taka. Wszystkie zabawki u mnie w domu to pieniądze wyrzucone w błoto. Nowa zabawka interesuje ją przez góra dwa dni. A potem jest tylko rzeczą wyciągniętą z pudła i rzuconą na podłogę. Zabawą na dłuższą chwilę jest zabawa w ganianego i chowanego (ja na czworaka w wejściu do pokoju, a Zuzia zagląda do mnie, ja robię akuku, ona ucieka do innego pokoju, a ją ją gonię i znów wracam do wejścia pokoju, ona zagląda, ja robię akuku itd.). Do tego ciągle na mnie wchodzi, jak siedzę. Jak stoję to ciągle wstaje przy mojej nodze i chce na ręce. Czasem już nie mam siły i wydaje mi się, że ona przez wchodzenie na ręce nigdy nie nauczy się chodzić. U nas pilot i telefon również jest zabawką. Tylko, że pilota jak weźmie i coś wciśnie to szybko go oddaje, bo widzi, że coś zrobiła. Niedziałający pilot w ogóle nie budzi u niej zainteresowania, bo doskonale widzi, że my z mężem go nie używamy. Telefon jest fajny przez 3 minuty. przykłada go do ucha, ale gdy próbuje coś wciskać, a widzi, że na ekranie ciemno to się denerwuje (bo najlepiej jakby był odblokowany). Czasem już nie wiem czym mogłabym ją zainteresować, bo wszystko co wymyślę jest zabawą na góra 5 minut.
Karuzele mialam, ale nie za dlugo, bo jak tylko dosiegnal to sciagnelam, jakos mu nie pomagala zasypiac :P
do tej pory nie kręci Jej telewizor i bajki- no bajki mojego tez nie ruszaja, ale za to reklamy to slyszy nawet z innego pomieszczenia...
Ale na bajki to dzieci chyba ciut później reagują co nie ?
Czy nie ?
Dziewczyny co poradzić na katar ale taki nie lecący z nosa tylko chrumkający w środku. W dzień jest ok ale w nocy Marcel chrapie i to dosyć głośno bo porównywalnie do "dużego" człowieka!!! Oprócz tego nic się nie dzieje. Próbowałam działać katarkiem ale nic z tego. Psikam mu solą i nebulizatorem inhaluję...
Ale na bajki to dzieci chyba ciut później reagują co nie ?
Czy nie ?
Ulubiona to chyba Piękna i Bestia.
vitani, ucałowania dla córci z okazji urodzin :)
VITCE sie zaciął suwak bo Gabiszon od Niny miesiąc starszy
A to w takich gustujecie ?
I strasznie mi się dziecko rozśpiewało. Okropnie
W ogóle śmieszne, bo wystarczy, że ja coś zanucę to ona, mimo że nie zna, nuci razem ze mną i o dziwo trafia w melodię
muchę w mucholocie
puściłam jej Maszę i niedźwiedzia
ale niczym więcej szczególnym nie powala (ciągłego marudzenia i ryku nie wliczam w talenty)
od 18 miesiąca rozpoznaje każdą markę samochodu po znaczkach
O tego ja z kolei nigdy nie widziałam
nie taka "słodko-pierdząca-chrumkająca" jak Peppa, czy inne w tym guście.
nie znasz muchy w mucholocie wstyd Milka też lubi ale ostatnio rządzi boogi woogi
frag na youtube jest mix piosenek z mini mini
O skubaniec jeden
na co mama opowiada "babcia wyciągnęła kopyta"
Także takie predyspozycje to chyba się później uwidaczniają, co nie ?
nie taka "słodko-pierdząca-chrumkająca" jak Peppa
Ja nie wiem, czy to norma, ale byłam w szoku jak zobaczyłam, że pokazuje samochody i "każe" mówić co to
Ale słuchajcie jaka akcja - podobno są już ludzie oprotestowujący świnkę Peppę, gdyż ich zdaniem bajka ta przedstawia życie świnek w nieprawdziwym świetle.
W sensie, że w normalnym świecie one wcale tak dobrze nie mają, tak ciepło, przytulnie, kolorowo etc
domagają się ukazania prawdy o świnkach!
Natomiast na piosenki minivevo jest szał
Dziewczyny ktore juz odpieluchowaly swoje dziecko czy moge prosic o jakies praktyczne rady ?
Czy puszczakyscie dziecko caly dzien bez pieluchy czy polowalyscie na kupe/siku ?
czy dziecko chodzilo w samych majteczkach ??
Jeśli tak, to może polecicie jakąś dobrą pastę bez fluoru???
Dziewczyny ktore juz odpieluchowaly swoje dziecko czy moge prosic o jakies praktyczne rady ?
Czy puszczakyscie dziecko caly dzien bez pieluchy czy polowalyscie na kupe/siku ?
czy dziecko chodzilo w samych majteczkach ??