Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i ja nie znam w ogóle czegoś takiego, jak "cała noc z cycem w paszczy". Także nie ma co uogólniać- oj jak zazdroszcze.. moj mlody sie odstawil jak mial 9 miesiecy a do teraz budzi sie w nocy po kilka razy i kwili, steka, przewaznie bo smoczek wypadl albo pic albo jesc, nie przespalam jeszcze calej nocy od porodu... i mam wrazenie, ze to nigdy nie nadejdzie :(
41,1 i zadne leki nie dzialaly. Lekarz zalecil podanie nurofenu zaraz 30min po paracetamolu ale po godzinie obnizylo do 40,2 zeby za chwile znowu byl wzrost.
Cześć dziewczyny.
Ja z takim pytaniem, czy któraś z Was odrobaczała dziecko? Jeśli tak, to jakimi metodami/lekami?
Jak odstawić w nocy w takim razie? Myślicie, że dałoby się zrobić tak, żeby karmić tylko wieczorem przed zaśnieciem? Nie zrobię jej wody z mózgu, że raz cycy jest, a potem nie ma? Nie lepiej od razu odstawić?
HOPE pisała, że jej cycki Dominik traktuje jak smoka i to do niej się tyczyła ta część mojej wypowiedzi.
A nie Ciebie, więc nie musisz mnie uświadamiać, że Misia tak nie robi
Nie znam dziecka w wieku Misi czy Dominika, które by - na MM będąc - jadło w nocy po kilka łyków co godzinę albo międliło smoka od butelki przez bite dwie godziny.
Co potwierdza tylko moje obserwacje
Za mnie po mnie możesz nawet 343259 razy Misię karmić w ciągu nocy
ja kiedys pisałam,że mój syn nie spał do 5 lat
Moja ma już prawie 7 i nigdy nie przespała nocy jak człowiek.
oj jak zazdroszcze.. moj mlody sie odstawil jak mial 9 miesiecy a do teraz budzi sie w nocy po kilka razy i kwili, steka, przewaznie bo smoczek wypadl albo pic albo jesc, nie przespalam jeszcze calej nocy od porodu... i mam wrazenie, ze to nigdy nie nadejdzie :(
Było ostatnio kilka takich pięknych nocy, że obudziła się ze 2 razy i dalej spała, tak mogłabym karmić i do 18-stki .
Teo, moja Misia nigdy nie spala z cycem w buzi. Ona sie budzi na cyca 3-4 razy w nocy ale possie 4 minuty, puszcza, odwraca sie tylkiem do mnie i spi dalej. Nigdy tez nie zasypiala przy cycu.zasypia sama w 5 minut. Ostatnie 3 tyg byly koszmarne z racji choroby no i kiepskie sa te - czasem wystepujace - przerwy w spaniu...
asia ale z tego co Ty piszesz to ty jednak masz zupełnie inny nocny przypadek niż Dominik. Nie raz piszesz o Misi, że jest grzeczna, spokojna no a ja mam trochę inny charakter w domu. Ty możesz sobie przybić piątkę z Teo, a ja z frag i kakai np. Wyobraź sobie, że gdyby moje nocki wyglądały tak jak opisujesz ( a wyglądały tak z 6 miesięcy temu) to w ogóle to nie byłby dla mnie problem, naprawdę. D.zdarza się czasem, że nie ma przerwy w spaniu a to jednak różnica spora, najczęściej są jednak i to np. 2,3 h. DO tego trzeba dodać pobudki co 2,3 h. Ssie czasem jak Misia 4 minuty ale zwykle na tej przerwie domaga się cyca z 10 razy i cycka sobie oglądając cały pokój, robi samolot z ręki. No po prostu pełna zabawa. Gfdy za 11 razem w końcu nie dam...to histeria sięga zenitu. Nie będę tu opisywać bo na pewno większość z Was wie o co mi chodzi mając czy nie mając taki przypadek w domu. Przeanalizowałam cały dzień D. i naprawdę nie mam sobie czego zarzucić. Jest spokojnie, jesteśmy sami. Bajki wyselekcjonowane przez góra 2x15 minut dziennie ( czasem inaczej się nie da gdyż ja mój okaz nie mogę zostawić samopas gdy idę zmyć choć ze 3 naczynia, musi być w kojcu).
wystarczy przed snem dac porzadny posilek i dziecko do rana przespi.
poprostu uwazam ze dziecko mniej wiecej po 8 mies zycia tego nie potrzebuje jak je stale posilki wystarczajaco w ciagu dnia.
wystarczy przed snem dac porzadny posilek i dziecko do rana przespi.
- ja bym nie dawala tak duzemu dziecka jesc w nocy
Spróbuj na kolację zjeść porządny posiłek i zobacz potem jak Ci się będzie spało...
Zgadza sie jedzenie nocne nie jest zdrowe ale dziecko jeśli potrzebuje to niech je .
Mnie po porzadnym posilku zawsze sennosc bierze.
I mam porównanie KP i MM - żadna różnica,
no i dzieciaki MM prawie wszystkie, które znam w wieku D. już dawno pożegnały się z butlą w nocy, ewentualnie piją wodę.
ale ja mam idealny egzemplarz - spiocha
I mam porównanie KP i MM - żadna różnica, jeśli chodzi o ilość pobudek w nocy.
Większość dzieci, które są na MM, całą noc śpią ze smoczkiem w buzi.
Bzdura! Spróbuj na kolację zjeść porządny posiłek i zobacz potem jak Ci się będzie spało...
Na to, czy dziecko przesypia całą noc, czy nie ma wpływ bardzo dużo czynników.
że ja uspię Jurka tylko cycem, natomiast jeśli wyjdę z łózka, tata da radę bez (no, jakże mogłoby być inaczej) i Jurek zasypia.
Wojtek z butlą pożegnał się dopiero w grudniu... To naprawdę nie ma reguły. I naprawdę nie ma co się nastawiać,że dziecko na MM zaczyna raptem cudownie spać w nocy, bo nie zaczyna...
moje dziecko akurat jest wychowane na mm, smoka nigdy nie ssalo, a butelke ze smoczkiem odrzucilo nie majac skonczonego roku.
Takze to nie do konca tak...
a widzisz pierwszy wyraz tego zdania? pisze tam "większość" wiadomo, że dzieci są różne, tu nie ma schematów.
ale tu widze same madralinskie i klotliwe. siedzicie w
domu i sie nudzicie?;-P
- ja bym nie dawala tak duzemu dziecka jesc w nocy (choc znam kobiety kore 3 latkom daja kakao co noc ), ale ja mam specyficzne podejscie do jedzenia w nocy, poprostu uwazam ze dziecko mniej wiecej po 8 mies zycia tego nie potrzebuje jak je stale posilki wystarczajaco w ciagu dnia. co innego piers, bo to lekkie mleko, poza tym tak duze dzieci w nocy pewnie w wiekszosci tylko ciumkaja cyca, co innego na mm.
ale wiadomo kazde dziecko inne, ja po prostu bym mm nie dawal w nocy na pewno po skonczonym roku
Ja na przykład w ciąży obecnej i tej i poprzedniej podjadała w nocy banany, bo jestem zwyczajnie głodna i nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Marcin stał by nade mną i prawił, że to niezdrowe, że się przyzwyczaję. Widać w ciąży mam inne zapotrzebowanie energetyczne, potrzebuję tej nocnej przekąski.- ja regularnie dzien w dzien jadlam o 4, juz sobie nawet kanapki robilam na wieczor he he
dziewczyny wpadlam napisac slowko odnosnie chorobsk z wysoka goraczka