Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormigg
    • CommentTimeFeb 5th 2014
     permalink
    Hopelight: zwalam to na zęby i przeprowadzkę. Dominik jeszcze nigdy tak nie marudził, wyje cały czas prawie...:((( już nie mam pomysłu na niego, naprawdę...

Hope, całkiem niedawno odstawiłaś Dominka od piersi. To, że zniósł to po męsku ;) to nie znaczy, że tego nie przeżywa :) Więc to też bym wzięła pod uwagę na Twoim miejscu. Domyślam się, że przeprowadzka daje Ci w kość, ale spróbuj podejść do niego z wyrozumiałością i poświęcić mu jak najwięcej czasu (chociażby tyle, ile zyskałaś po odstawieniu :). Wiem, że łatwo jest to powiedzieć. Moja Lila miała taki moment, że zaczęłam podejrzewać, że bunt dwulatka istnieje. Potem pokojarzyłam fakty, że chwilę wcześniej poważnie zachorowała moja mama (i codziennie kursowałam między szpitalem a domem, dziwiąc się, że Lila to znosi), mój mąż, który wcześniej rano pomagał nam się ogarnąć, zaczął wychodzić wcześniej do pracy itp. I mimo że niby dużo się nie zmieniło, to ona to mocno odchorowała. U nas pomogło właśnie dużo cierpliwości, w miarę możliwości czasu, zabaw itp.
    Życzę powodzenia :)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Migg masz racje, pomyślałam, że skoro nie rzuca się na pierś to już tego nie przeżywa, a to świeża sprawa przecież jest....
    Ostatnio to nawet śmiać mi się z niego chciało jak się obraził na mnie i nie dał się nawet dotknąć i patrzył na mnie spod byka odwracając się plecami :bigsmile:
    Robi tak często ostatnio, więc sama nie wiem jak mam mu pomóc...
    Jeśli chodzi o bajki to u nas standardowo wieczorem przy kaszce jest " niedźwiedź w dużym niebieskim domu".
    Przestało mi przeszkadzać to, że przy tym się zajada ale raz: pamiętam z dzieciństwa jaka smaczna i fajna była kolacja przy wieczorynce, dwa: obiad i śniadanie zajada normalnie w kuchni i w krzesełku, trzy: nie mam pojęcia czy zjadłby tyle bez bajki, a ja jednak czuje się spokojniejsza jak po odstawieniu choć jeden posiłek mleczny zje, bo patrząc na to ile je nabiału w dzień to niewiele tego.

Migg czyli to przechodzi? dajesz mi nadzieje, bo jestem sama z DOminikiem i czasem po prostu ciężko jest się nie zezłościć....:shamed:zwykle go muszę wtedy zostawić bo normalnie wiem, że mogłabym na niego krzyknąć nawet gdy już jego złość sięga gwiazd.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Hope, no ja mam dziecko, z którym generalnie w 80-90 % mogę się dogadać, które nie płacze, nie histeryzuje. I pewnie dużo z tego jest wynikiem jej charakteru, ale wg mnie wpływ ma też moje podejście. I nie, że się na nią czasem nie wściekam, bo się wściekam, ale cały czas powtarzam sobie, że to jest małe dziecko, którego reakcje emocjonalne nie są łatwe do zrozumienia i opanowania tak jak u dorosłych (zresztą wielu dorosłych też sobie nie radzi z emocjami). No i gadam z nią, tłumaczę jej emocje, podkreślam, że rozumiem jej zachowania, i tak do bólu, aż czasem sama mam dosyć :) Ale to daje efekty. Nie od razu, ale daje :)
    Też jestem przez większość dnia z Lilą sama. Ale staram się dużo wychodzić, jeździć, żeby miała atrakcje ;) No i żebym sama mogła odetchnąć.
    A jeszcze odnośnie pomocy, o której napisałaś. Nam się często wydaje, że aby pomóc dziecku, to trzeba spowodować, że przestanie płakać/krzyczeć/histeryzować. A często jest tak, że wystarczy obecność i zrozumienie, nawet jeśli myślisz, że to nie działa. Nie chce się dotknąć? Ok, ma do tego prawo. Sprawdza Twoje reakcje. Czy się obrazisz, czy będziesz go na siłę przytulać, czy wyjdziesz, czy zostaniesz.
    Ja też lubię "niedźwiedzia w dużym niebieskim domu". Chyba nawet bardziej niż Lila. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeFeb 5th 2014 zmieniony
     permalink
    A ja już znam przyczynę tego "wściekłego" zachowania mojego dziecka (wrzaski, histerie, nocne pobudki, często zmienny nastrój). Znowu zauważyłam kolejne ząbki. I tak w krótkim czasie wyszło mu na raz 6 zębów:bigsmile: Tak więc chyba mamy spokój do ok. końca roku, bo zostały tylko piątki :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Dii: bo zostały tylko piątki

U nas tez :)i mam nadzieje, ze jeszcze na nie poczekam troche.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Dii moja tez byla strasznie marudna w tym czasie jak wychodzily jej zabki... teraz jest o nieo lepiej:)

Treść doklejona: 05.02.14 16:27
    a co do piatek to mojej wyszla na razie jedna :smile:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Katiziie: teraz jest o nieo lepiej:)

Przywróciłaś mi nadzieję na lepsze jutro :whorship:
    Jeszcze trochę i wyjdą w całości to może wróci mój aniołek... :rainbow:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja sie wcale nie dziwie dzieciom ze marudza podczas zabkowania... mi w czasie pol roku zdazyly wyjsc wszystkie osemki... i wszystkie sa czesciowo zatrzymane takie male i jakby kawalki a nie cale... i strasznie mnie bolalo ucho juz dwa lata przed wyjsciem pierwszej ale jak juz ruszyla to za nia nastepne i tym sposobem mam juz 4 ale sie namarudzilam nad tym gorzej niz moja corka...
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
  2.  permalink
    mam w rodzinie męża lekarza który stwierdził że dzieci tak mają i już
    - moje tez tak ma i nic nie da sie zrobic. Dobrze spi z 1-2 h po zasnieciu a pozniej sie budzi, placze az go poloze z powrotem, w nocy pojekuje czasem i sam znajduje smoka, flacha musi byc. Wstajemy z "m" na zmiane i zawsze po kilka razy. Jeszcze calej nocy bez wstawania nie przespalismy wiec wiem co czujesz. Kolezanka mowila, ze jej cora tak do 2 lat miala "takie" spanie..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kuleczka_69: Dla mnie ta bajka ciekawski goerge jest strasznie oglupiajaca.

E no co Ty gadasz ? :wink: :wink:
    A obejrzałaś kiedyś cały odcinek jeden ? :tongue: :wink:
    Wg mnie ta bajka pouczająca właśnie. Nina się masę fajnych rzeczy z niej dowiedziała i mnie nimi zaskakuje co jakiś czas.
    Na przykład jak to się dzieje, że człowiek rzuca cień, jakie nasionka mają poszczególne warzywa, jak działa myjnia samochodowa, co to jest labirynt, jak działa latawiec etc
    Uważam, że to jedna z lepszych i fajnie dziecko uczących bajek :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Lusi wczoraj przebiła się czwarta czwórka ( wszystkie cztery ząbki przebijały się bardzoooo powooooli od początku grudnia) i już dziś nastąpiła nieznaczna poprawa w jej zachowaniu. Zaczynam po cichu wierzyć, że to rzeczywiście te ząbki dawały jej w kość i dlatego zachowywała się tak tragicznie. Może teraz będzie lepiej? Mam nadzieję, bo powiem wam szczerze, że jak czytam, to co niektóre z was piszą o marudnym czy nieznośnym zachowaniu swoich dzieci to moja Luśka zdaje się być jakimś koktajlem łączącym w sobie to wszystko, o czym piszecie....:devil::sad: Właściwie na każdego takiego posta mogłabym napisać: moja Lusia też tak ma. Wyje i wścieka się przez większość dnia, bije mnie i siebie (chociaż mnie z większym zapałem), non- stop chce na ręce, a jak posadzę ja na kolanach to wyrywa się jak by ją coś w tyłek gryzło, nie bawi się niczym, jak dostanie w swoje ręce pilota/ telefon to tylko czeka aż spojrzę i albo tłucze nim w zapamiętaniu o podłogę albo produkuje litr śliny i oblizuje go od góry do dołu.Jak ją przwijam to wierzga, kopie, wywija się i ucieka, tudzież z pełną premedytacją wsadza obie rączki po pachy w kupę. Za każdym razem, kiedy zrobi coś złego śmieje się zaczepnie i gdzieś ma moje zakazy.
    --
  3.  permalink
    produkuje litr śliny i oblizuje go od góry do dołu.Jak ją przwijam to wierzga, kopie, wywija się i ucieka, tudzież z pełną premedytacją wsadza obie rączki po pachy w kupę. Za każdym razem, kiedy zrobi coś złego śmieje się zaczepnie i gdzieś ma moje zakazy.
    - w sumie poza wsadzaniem rak w kupe (szybko zwijam i chowam pieluche gdzies w oddali) to widze moje malego. Przebieranie po kapieli to przewaznie gonitwa po kanapie i modliytwa by mu sie akurat siurac nie zachcialo. Wolany i proszony a nawet blagany nie polozy sie chociaz na te 2 minuty... istny shogun :devil:
    Nam wychodzi dolna "5", znow ciezka noc. Po 3 dalam syrop i spi spokojnie.
    --
    •  
      CommentAuthororanda
    • CommentTimeFeb 6th 2014 zmieniony
     permalink
    Co do Georga to uważam że fajna bajka i wcale nie jest tak że to wyłącznie małpa która wydaje małpie dźwieki ale też jest dużo udziału "lektora" który objaśnia. Poza tym ja zawsze małemu tłumacze co i jak. Ale na pewno więcej korzyści z georga wyniesie starsze dziecko co obczaja co w tej bajce sie dzieje. Można się wiele nauczyć.

madziik1983: Nam wychodzi dolna "5",

5??? Omg myślałam że w tym wieku to niemożliwe, ale widzisz że opuchniete ma dziąsła? Bo ja tez podejrzewałam 5, bo u nas to juz dosyć długa przerwa w wychodzeniu zębów (4 wyszły jakoś latem chyba), ale na dziąsłach nic nie widać.
    U nas dziś trochę mniej pobudek i jakieś takie krótsze. Owsików raczej brak bo 2 wymazy wyszły negatywne.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.02.14 07:52</span>
    Peppermill szacun w takim razie, bo przy twojej Lusi to mój łobuz to aniołek jest bo "tylko" jęczy i krzyczy na mnie i protestuje jak . Co ciekawe przy niani tak nie robi...
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
  4.  permalink
    Ja wyrazilam swoja opinie o tej bajce. Do mnie nie przemawia. I nikomu nie bronie jej ogladac. Mlody moj tez ma swoje bajki, wybredny jest przy wyborze ( nie wiem pokim to ma).
    madziik1983: Nam wychodzi dolna "5"

No co Ty? a ja mialam taka nadzieje, ze M. troszke odpocznie od zabkow.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    madziik1983: Nam wychodzi dolna "5"

nie chcę Cię martwić ale piątki lubią długo wychodzić - nawet do pół roku i więcej. U mojej znajomej synka dopiero przebiła się jedna piątka a od czerwca tamtego roku mały ma opuchnięte dziąsła i nocne krzyki. W grudniu skończył 2 lata.
    Zazwyczaj piątki wychodzą po 2 roku życia, niestety :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kuleczka_69: Ja wyrazilam swoja opinie o tej bajce. Do mnie nie przemawia.

Oczywiście masz prawo do własnej opinii, co nie :wink:
    Tylko wiesz, czym innym jest pisanie, że "do mnie nie przemawia" a czym innym, że "malpa, ktora przez caly czas wydaje z siebie nic nie wnoszace malpie jeki".
    Bo to drugie to nieprawda i można odnieść wrażenie, że bajki nie widziałaś, tylko fragment jakiś :wink: :wink:
    George'a jęków jest tam niewiele. Tak jak Oranda napisała jest też dużo objaśnień m.in Pana w Żółtym Kapeluszu, pani Profesor, Billa czy lektora.
    I zgadzam się z Orandą w kwestii, że ta bajka jest lepsza dla ciut starszych dzieci. Takich wg mnie od dwóch lat w górę. Dziecko 16-17 miesięczne może faktycznie tylko się "małpimi jękami" interesować, bo wątpię żeby w tym wieku interesowało je zjawisko cieni na przykład :tongue:
    Bez obrazy dla w/w oczywiście :wink:
    A skoro Kuleczko wg Ciebie ta bajka jest tak ogłupiająca to jakie są mądrzejsze i tak wiele uczące bajki, które ogląda Twój Mateuszek ?
    I pytam teraz zupełnie niezłośliwie, z czystej ciekawości po prostu :wink:

Moja Ninka dalej bezpiątkowa, ani śladu nawet nie ma żeby coś szło :wink:
    --
  5.  permalink
    TEORKA: które ogląda Twój Mateuszek ?

Mati zbyt duzo nie oglada. A jak juz to lubi Akademie Pana Kleksa, Troskliwe misie, Tomek i przyjaciele. Nie twierdze, ze sa moze "madrzejrze" od innych bajek, ale to sa glownie te, ktore mlodego interesuja. No i czasami klub myszki miki obejrzy.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeFeb 6th 2014
     permalink
    No te "Troskliwe Misie" to jest dopiero ogłupiające są............ :wink::wink::wink::wink:
    W porównaniu do Ciekawskiego Dżordża :smile:

Ale dzieci wybierają ulubione bajki wg nie wiem jakich kryteriów.
    One same tylko chyba wiedzą.
    Moja Nina np na Minimini lubi "Little Pet Shop"
    Oczywiście zawsze wtedy przełączam bo to tak durna bajka, że koniec świata :shocked:
    Ręce i cycki opadają.
    No, ale ona lubi i już :wink:
    --
  6.  permalink
    TEORKA: No, ale ona lubi i już

Nie zabronimy Im tego :)
    Moje dziecie jest strasznie wybredne...i nie chodzi tu tylko o bajki.

TEORKA: Moja Nina np na Minimini lubi "Little Pet Shop"
    Oczywiście zawsze wtedy przełączam bo to tak durna bajka, że koniec świata
    Ręce i cycki opadają.

Tez jej nie trawie :P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kuleczka_69: Nie zabronimy Im tego :)

No lubienia nie, ale oglądania jej zabraniam i zawsze przełączam :wink::wink:
    A wczoraj byłam u znajomej , która ma sześcioletnią córkę. Jak zobaczyłam w jej pokoju ogrom rzeczy z serii Monster High to się przeraziłam.
    Okropność.
    Lalki z rogami, z wykręcającymi się rękami na wszystkie strony, stoliki w kształcie trumien,trupie czaszki, oczy w słoikach zakonserwowane etc
    Kto to wymyśla na Boga ? :neutral::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Teorko, w przedszkolu Marty ostatnio dziewczynka (5-latka) przyniosła na dzień zabawki właśnie taką lalkę. Moja córka wygłosiła jej kazanie pod hasłem - jakie to jest okropne, brzydkie itd. Stwierdziłam, że moja indoktrynacja działa aż zbyt mocno - miałyśmy rozmowę o tym, że mogła zrobić koleżance przykrość. I muszę uważać, jak uwrażliwiam Małą na kwestie estetyki, bo, jak widać, nie ma hamulców w wyrażaniu ocen dalej...
    --
  7.  permalink
    TEORKA: No lubienia nie, ale oglądania jej zabraniam i zawsze przełączam

Ja niektóre bajki tez przelaczam. A, ze teraz mamy etap wrzasków, bicia i szczypania, Mati bajek nie oglada.

TEORKA: Kto to wymyśla na Boga ?

Nie wiem, ale pewnie ktos, kto ma nierowno pod kopula...
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    Moj jak byl maly ogladal klub przyjaciol myszki miki. Moim zdaniem bardzo fajna bajka dla maluchow. Uczy rozrozniac ksztalty, liczyc, kolory, nazywa przedmioty.
    Teraz mamy fascynacje stacyjkowo i tomkiem.
    ze nie mamy minimini to moj maly oglada tylko to co mu puszcze z youtuba
    -- ;
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    TEORKA: Kto to wymyśla na Boga ?

też nie wiem co to za fenomen z tym MH, te lalki są okropne, stroje mają hmmmm no cieeekawe, makijaże okropne...przy nich nawet Barbie to cnotka :cool:
    No i już 4 letnie dziewczynki o nich "marzą" chociaż nawet nie rozumieją dlaczego te lalki wyglądają tak a nie inaczej...
    (rozumiem, że był boom na Edwardy Culleny i inne wampiry, ale kurcze to chyba nie ta grupa wiekowa :shocked:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    w sumie poza wsadzaniem rak w kupe (szybko zwijam i chowam pieluche gdzies w oddali) to widze moje malego. Przebieranie po kapieli to przewaznie gonitwa po kanapie i modliytwa by mu sie akurat siurac nie zachcialo. Wolany i proszony a nawet blagany nie polozy sie chociaz na te 2 minuty... istny shogun :devil:

Madzik u nas dokładnie tak samo. A pieluchę zmieniam na stojąco. Stawiam Zuzię przy takim stoliku edukacyjnym, ona sobie wciska guziczki, a ja próbuję wymywać kupkę. Po kąpieli to samo. Jedno z nas (ja lub mąż) na siłę ją trzyma, a drugie zakłada pieluchę, bo łóżko zasikane już kilka razy.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.02.14 11:14</span>
    Co się stało z suwaczkami, że nie widzę ich u wszystkich?
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    kasia151288: Jedno z nas (ja lub mąż) na siłę ją trzyma, a drugie zakłada pieluchę

Już tu kiedyś pisałam i napisze raz jeszcze na uciekające przy zmianie pieluchy dzieci super sprawdzają się pieluchomajtki bo nie trzeba ich zapinać i łatwo zmienić je w biegu. Co do mycia pupy po kupie to ja po prostu stawiam w wannie i myję pupsko prysznicem. A swoją drogą ja też zmieniałam odkąd Marcel zaczął raczkować w biegu no a od stycznia jest u nas niania i niania go normalnie położyła na plecach na łóżku i on normalnie dał sobie zmienić :shocked:, i siku teraz też tak robię i leży przeważnie spokojnie. Z kupą jednak nie ryzykuję zwłaszcza że uważam że prysznicem dupka jest porządnie domyta.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewasmerf: ladal klub przyjaciol myszki miki. Moim zdaniem bardzo fajna bajka dla maluchow. Uczy rozrozniac ksztalty, liczyc, kolory, nazywa przedmioty.

U nas tez to teraz na topie - Młody rozróżnia dzięki temu kształty, umie kolory odróżnić, Myszowaty jest ok. Tak samo Barney dinozaur - jeden z lepszych programów dla dzieci.

Treść doklejona: 06.02.14 13:08
    oranda: na uciekające przy zmianie pieluchy dzieci super sprawdzają się pieluchomajtki bo nie trzeba ich zapinać i łatwo zmienić je w biegu

podpisuje sie!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Co do mycia pupy po kupie to ja po prostu stawiam w wannie i myję pupsko prysznicem.

A nie ucieka ci w wannie? Bo ja już o tym myślałam, żeby robić tak jak piszesz, ale moja wyobraźnia widzi już jak muszę trzymać Zuzię jedną ręką, żeby nie wrzucała wszystkiego do wanny, nie wyrywała mi prysznica itd.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    U nas ostatnio ukochana bajka to "Meme i magiczne słowa". Ona jest dla starszych dzieci, ale Gosia uwielbia kózkę, dzieci i pana Emila. Dla przedszkolaków rewelacja, fajna, mądra polska produkcja! Mamy to na vod darmowym. Czasami u babci ogląda Dorę, ale ja za tą bajką nie przepadam. No i lubi ogromnie Maszę i niedźwiedzia, mogłaby oglądać w nieskończoność, więc musimy dawkować odcinki. To na youtubie oglądamy.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  8.  permalink
    5??? Omg myślałam że w tym wieku to niemożliwe, ale widzisz że opuchniete ma dziąsła? Bo ja tez podejrzewałam 5, bo u nas to juz dosyć długa przerwa w wychodzeniu zębów (4 wyszły jakoś latem chyba), ale na dziąsłach nic nie widać.
    No co Ty? a ja mialam taka nadzieje, ze M. troszke odpocznie od zabkow.
    nie chcę Cię martwić ale piątki lubią długo wychodzić - nawet do pół roku i więcej. U mojej znajomej synka dopiero przebiła się jedna piątka a od czerwca tamtego roku mały ma opuchnięte dziąsła i nocne krzyki. W grudniu skończył 2 lata.
    Zazwyczaj piątki wychodzą po 2 roku życia, niestety :)

Ostatnia 4 wyszla 8 stycznia. Tydzien pozniej znow marudzenie, patrze a na dolnej prawej 5 mega opuchniecie, ze raczej tego nie pomylilam. Bula wielka ze hej, identyko jak przy 4, ale skoro moga tak dlugo isc to bedzie masakra, i jeszcze pewnie 3 sie wcisna wczesniej... ach te zeby...
    Maks bajek nie oglada, ew czolowke ze scooby doo ;)
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    moj smyk tez probuje uciekac z przewijaka, ale jakos musi wytrzymac ta minute, daje mu zabawke jakas i jakos dajemy rade. tez bym chetnie kupila te pieluchomajtki ale nie stac mnie placic 1zl za pieluche kiedy idzie mi 6 a czasem 7 pieluch dziennie, ehh
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    TEORKA: Moja Nina np na Minimini lubi "Little Pet Shop"
    Oczywiście zawsze wtedy przełączam bo to tak durna bajka, że koniec świata :shocked:

Ej, jesteś okrutna. :wink: Ja uwielbiam tę bajkę, jest urocza i ma wpadającą w ucho czołówkę :devil:
    Gabi najbardziej lubi bajki z księżniczkami i wróżkami, a także Diego i Dorę.

A na sygnał mycia pupy kładzie się w wannie na brzuchu i czeka
    :wink:
    --
  9.  permalink
    tez bym chetnie kupila te pieluchomajtki ale nie stac mnie placic 1zl za pieluche kiedy idzie mi 6 a czasem 7 pieluch dziennie, ehh
    - bo to jest chyba raczej dla dzieci co sie je odpieluchowuje a nie dla takich maluchow co wogole nie 3maja jeszcze moczu wiec wiesz... Wtedy uzywasz glownie poza domem a w domu dziecko na nocnik siada wiec wogole pieluchy nie ida...
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    kasia151288: A nie ucieka ci w wannie?

Nie ucieka raczej, siada i albo zrzuca jakiś szampon, albo ma zabawkę (ostatnio to puszka po mleku), albo czeka. Czasem zakręca wodę ale go przenoszę wtedy na drugi koniec wanny. No nie jest tak że grzecznie siedzi/stoi i czeka ale przynajmniej nie mam mieszkania wymazanego kałem tylko wszystko odbywa się w kontrolowanych warunkach w wannie. Wiesz on jest też kąpany w dużej wannie może to też mieć znaczenie jakieś.

milka1984: ale nie stac mnie placic 1zl za pieluche kiedy idzie mi 6 a czasem 7 pieluch dziennie, ehh

Szczerze to ja wybrałam wygodę. Też zużywam około 5-6 w dzień a na noc zakładam normalne, bo pantsy u chłopców łatwiej przeciekają, bo nie są ściskające w pasie. Co do ceny to owszem są droższe nawet nie myślałam o tym ile, ale dziś teraz aż to policzyłam:
    pantsy pampers r. 4 - 57 zł 42 szt 1,35 za sztukę
    pampers active r. 4+ - 58 zł 62 szt 0,93 za sztukę
    babydream windelslips r. 4 - 20 zł 22 szt 0,90 za sztukę
    babydream premium dry (białe opakowanie) r. 4 - 21 zł 35 szt 0,60 za sztukę
    ceny z rossmana zaokrąglone o grosz :bigsmile:

Ja używam ostatnio babydream chociaż pampersy też kupuję

madziik1983: bo to jest chyba raczej dla dzieci co sie je odpieluchowuje a nie dla takich maluchow co wogole nie 3maja jeszcze moczu wiec wiesz.

Mój dzieć moczu nie trzyma wcale a używam je jako podstawowe pieluchy, więc imo związku nie ma :bigsmile:
  10.  permalink
    Mój dzieć moczu nie trzyma wcale a używam je jako podstawowe pieluchy, więc imo związku nie ma
    - a to przepraszam, myslalam ze sa to "pierwsze" majteczki :)
    Dziewczyny a ja mam problem.... w sumie zwiazany z trzymaniem moczu... Mam go od porodu, jak zglosilam lekarzowi to powiedzial ze minie, ale to juz 15 miesiecy wiec chyba nie bardzo. Ogolnie jest git, ale jak kichne badz mam jakikolwiek wysilek fizyczny, podskok czy bieg to leci jak z fontanny... Macie jakis pomysl?? Pod koniec miesiaca ide do gina.
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Możesz spróbować regularnie ćwiczyć mięśnie kegla. Mi też długo po porodzie utrzymywało się coś podobnego, co prawda sporadycznie i nie jakoś drastycznie ale zdarzało się przy wysiłku że poleciało trochę. Teraz już minęło, na szczęście, może właśnie dzięki ćwiczeniom.
    --
  11.  permalink
    Miałam taki sam problem i faktycznie te ćwiczenia pomogły
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Moja Ninka jak miała gdzieś z dwa latka to uwielbiała Świat Elma, do tego stopnia, że kupiliśmy jej przytulankę Elma i łaziła z nią wszędzie
    --
  12.  permalink
    Jak nie pomogą ćwiczenia to operacja.
  13.  permalink
    Dziekuje za odpowiedzi.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeFeb 7th 2014
     permalink
    Nie tylko operacja jest bardziej przyjemny ;) i mało inwazyjny zabieg laserowy:-)
    --
    •  
      CommentAuthorramatha
     permalink
    madziik1983: Nam wychodzi dolna "5",

Haha a nam dolna 2 :P a dzieci raptem 2 m roznicy :P
    Nam zeby ida bardzo powoli...
    --
    •  
      CommentAuthorElse
    • CommentTimeFeb 7th 2014 zmieniony
     permalink
    Cześć Laseczki!
    Widze, że żabki górują. My mamy za sobą od dawna ;)

Znalazłam cos fajnego w necie. My z Dawciem czasami jesteśmy skazani na taksówki i zawsze mam strach w oczach, bo taksówkarze fotelików nie posiadają, a nieupięte dziecko i stłuczka.... strach pomyśleć.

No i dziś stwierdziłam, że chociaż "poddupnik" kupię, choć jest on dla starszych dzieci, nie mniej tachać fotelik i mego syna, plus plecak z różnościami, to się nie uda...

No i tak szperam po allegro i natrafiłam na cos takiego http://allegro.pl/boostapak-podstawka-fotelik-samochodowy-plecak-i3929779774.html

.Juz zamówiłam, bo niedługo czeka nas wyprawa do Bydgoszczy i taksówka po Bydgoszczy... Zawsze to jakieś bezpieczeństwo dla takiego 2,6 letniego maluszka... A juz na pewno większe niż nic...

Pozdrawiam Was i życzę udanego dnia.

I żeby nie było, to żadna reklama, bo nie mam w tym interesu... Ale taki pomysł, aby podsunąć fajny gadżet. Czyli chcę Wam pokazać produkt, a nie "sprzedającego" :P
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Czy Wasze maluchy też próbują się same ubierać. Nie wiem jak jej pomóc przy skarpetkach, bo biedna potrafi próbować 30 minut i nie może sobie poradzić i się denerwuje. A jak chcę jej założyć to się strasznie denerwuje że ona sama. A jak założę to zdejmuje i próbuje dalej sama.
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Co do nie trzymania moczu -to podjęłam ten temat ostatnio u swojego gin i tO odwołał mnie do urologia,że niby jestem za młoda na to bo wciąże się to z wypadanie macicy-a że aż ja takiego problemu nie mam to nie podejmowała dalej tematu.A ile w tym prawdy to sama nie wiem.
    -- [/url]
  14.  permalink
    Madzik, cwiczyc miesnie kegla mozesz takze podczas stosunku:shamed: a i przyjemnosc wtedy jest o wiele wieksza i partner dluzej moze...:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    jeżynka: Co do nie trzymania moczu -to podjęłam ten temat ostatnio u swojego gin i tO odwołał mnie do urologia,że niby jestem za młoda na to bo wciąże się to z wypadanie macicy-a że aż ja takiego problemu nie mam to nie podejmowała dalej tematu.

To niestety nie jest prawda. Nietrzymanie moczu to ani nie jest przypadłość tylko starszych pań, ani nie musi się wiązać z wypadaniem macicy. Naprawdę warto ćwiczyć Kegla, ale systematycznie, dzień w dzień - efekty są naprawdę niezłe i to nie tylko dla poprawy pracy pęcherza :wink:

kuleczka_69: Madzik, cwiczyc miesnie kegla mozesz takze podczas stosunku:shamed: a i przyjemnosc wtedy jest o wiele wieksza i partner dluzej moze...:shamed:

Ano właśnie :wink:
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Tak myślałam,że to opanował.:shamed::shamed::shocked::shocked:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeFeb 7th 2014 zmieniony
     permalink
    acia20: Czy Wasze maluchy też próbują się same ubierać.

acia myślę, że to taki okres po prostu :bigsmile:
    Kacper też ma manię ubierania się i rozbierania bez pomocy :wink: Szczególnie skarpetki i buty - a buty to już potrafi prawie sam założyć :tongue: No i zdejmuje spodenki, próbuje bluzki, no i skarpetki oczywiście:tongue:

A mi się Kacper przestawił i zamiast wstawać jak zawsze o 9 tak wstaje teraz o 7!!!:devil::devil::devil: Trochę mnie to przeraża, bo tak nie wstawałam od 2 lat i zdążyłam się odzwyczaić:wink: ale za to najpóźniej o 21 już śpi i wieczór jest nasz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeFeb 8th 2014 zmieniony
     permalink
    Dii: A mi się Kacper przestawił i zamiast wstawać jak zawsze o 9 tak wstaje teraz o 7!!!

U nas to samo !
    Nina od dobrego tygodnia wstaje o godzinie 8 i nie pośpi ani sekundy dłużej :shocked::neutral:
    A chodzi spać tak samo jak zawsze, tzn o 20 już śpi.
    Ostatnio ma fazę na pójście do przedszkola [to też bardzo pomogło w odpieluchowaniu jak myślę] i może się sama przestawia na to, że jak się do przedszkola chodzi to nie ma spania do 10 :tongue::wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.