Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A mi się Kacper przestawił i zamiast wstawać jak zawsze o 9 tak wstaje teraz o 7!!!- moj mlody tez.. jak zawsze sypial do 8-9 tak dzisiaj wstal przed 7, i to w sobote!!! masakra

Czy ząbki czwórki na początku wyglądają tak jak trójki i są w miejscu trójek. Bo na dole mamy na razie dwie jedynki, na górze dwie jedynki i dwie dwójki i dziś na górze obok dwójek pojawiły się kolejne dwa na raz. Po jednej i po drugiej stronie stykają się z tymi dwójkami więc nie wiem czy to czwórki a gdzie miejsce na trójki.- no u mnie od poczatku bylo widac ze czworki bo byl dosc wyrazny odstep.

Moj moze w ciagu dnia to istny shogun, ale przynajmniej w 99% ma drzemke w dzien czasem nawet 2 h
Wczoraj byliśmy u dziadków Tosi i stwierdzili jak to jest, że dziecko już widelcem umie się posługiwać a jeszcze samo nie chodzi.
Co tym "wszystkim" dziadkom się tak spieszy z tym chodzeniem dziecka, nic nie dają tłumaczenia że ma jeszcze na to czas.
A według nich nie chodzi dlatego że nie zakładamy jej butów nie prowadzamy jej całymi dniami za rączki.
najczęściej kierowanym do mnie słowem jakie słyszę od teściowej jest "powinien" (a ostatnio doszło "nie powinnaś") już po mnie to spływa
Wiem, że piszesz, że starszak to torpeda, ale może sam fakt, że i on ma "kogoś" do nakarmienia trochę złagodzi te jego wybryki

. moje dziewcvzynki tez bawia się samochodami i maja ich sporo i nie mam nic przeciwko
Ale nie wiem,czy Hanny synek ma lalke

Bucików na zimę nie mamy, tylko takie puchate kozaczki z miękką podeszwą. I teraz nie wiem czy kupować jeszcze jakieś buciki zimowe, czy raczej już coś na wiosnę. Jeszcze teraz chodziła po dworze nie będzie, bo to dopiero początki chodzenia, ale myślę, że w marcu można byłoby ją przeprowadzić po chodniku. I nie wiem co zrobić zupełnie. Napiszcie jak możecie jak wy byście zrobiły i jeżeli kupować raczej buciki wiosenne to jakie? adidaski?

] od kilku miesięcy najbardziej lubi bawić się takim parkingiem , do którego ma już ze 20 resoraków i ciągle kolekcjonuje następne 
). Ja tam nie widzę w tym nic zdrożnego, szczególnie, że i tak jego pierwszym słowem było "auto" 
My mielismy ten sam problem. Karolek chce juz chodzic za raczki po dworze, w centrum handlowym itd. I kupilismy ostatnio mu buciki wiosenne Clarksa - Tiny Soft. Polecam!
;

[/urlAle nie bardzo mam czas i na zakupy i na wyjscie na plac zabaw tego samego dnia.
Tylko, że ja mam jeszcze Skrzacika u boku, więc każde Krasnalowe odbiegnięcie przyprawia mnie o zawał.
Hania akurat taką fazę miała, jak Natalia była malutka i przez to uciekanie bałam się wychodzić sama z nimi na spacer. I nic, kompletnie nic nie działało, żadne tłumaczenia. W tamtym czasie to albo jeździłyśmy do moich rodziców do ogrodu albo starałam się w pierwszej kolejności dotrzeć z nimi na najbliższy plac zabaw. Tam H. mogła się wyszaleć i w dalszą drogę już szła dużo spokojniej. Albo wybierałam taką trasę, żeby jakoś w miarę bezpiecznie można było się poruszać nawet przy tych ucieczkach. W ogóle w naszym przypadku zasada, że "dziecko musi się wybiegać" sprawdzała się świetnie. Jak była zmęczona, to już po prostu nie miała siły na głupoty
Tyle, że mieliśmy o tyle łatwiej, że było lato.
Obawiam się, że z tym uciekaniem to taki etap, który po prostu trzeba przeczekać
), teraz Witek idzie równo koło wózka (często trzymając się go), zatrzymuje się na chwilę tylko wtedy, gdy zobaczy koparkę, wywrotkę lub inny sprzęt budowlany :)