Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale, że u nas się to powtarza to mamy poprosić o konsultację u specjalistyBo podobno to może być związane z astmą, tak mi mówili, ale powiem szczerze, że nie wiem czy jest związek.

No ja musze koniecznie umowic się do alergologa z dziewczynami,bo ciagle maja te infekcje pluc i oskrzeli. wiec może to mieć związek z astma.
Moja Gośka ma zapalenie krtani co miesiąc. Nie wiem czy iśc z nią do alergologa, bo zawsze któres z nas ma też infekcję i uważam, że to za każdym razem wirusowe.
Waży 9930 g i ma 79 cm

Jak myślicie? Można go kąpać?
Lekarz tez zalecił, żeby na razie nie kąpać.
o szok :) Nam jedynie pediatra na dwór nie każe wychodzić z gorączką :) Mało tego, nawet z katarkiem zaleca, by przewietrzyć drogi oddechowe :)
No ja się bałam jak Kacper miał katar, bo kichał raz za razem i puszczał ogromne bańki z nosa. Lekarz tez zalecił, żeby na razie nie kąpać.
Dziewczyny zastanawiam się czy mogę wykąpać Kacpra... Od soboty jest chory (bez znacznej temperatury tylko jeden dzień), ale został jeszcze mu kaszel i chrypka. Ostatni raz kiedy pluskał się w wodzie to był piątek i to na basenie...
Jak myślicie? Można go kąpać?
Ale Kacperek wykąpany i śpi smacznie
Dii: Lekarz tez zalecił, żeby na razie nie kąpać.
o szok :)
Byliśmy w szpitalu zapytałam lekarza czy go kapać, a on odpowiedział, że koniecznie
[/quote][quote=Monia502][quote=Monia502][/quote
Jestem bardzo za hartowaniem dzieci i nie przegrzewaniem ich. U nas to rodzinne i sprawdziło się. Mój tata do tej pory wspomina, że woził mnie 2 - tygodniową w marcu bez czapeczki (taka pięka wiosna była w 82
) no i co i od szkoły średniej nie byłam chora, nawet katar mi nie straszny. Nawet jak mąż był zimą przeziębiony to naszą trójkę ominęło. Co prawda młodszemu zakładam czapę...no ale on ma ten meszek na łysej pałce, ale Starszakowi to mi się wydawało, ze już nie trzeba. Widzę jak dzieci innych narodowości bez czapek śmigają, a polskie jeszcze w zimowych czapach i szalikach
No i własnie się zastanawiam czy to faktycznie takie niebezpieczne...eh muszę pediatry zapytać, tylko będę tam najszybciej na koniec maja, a wtedy to już pewnie dwójka bez czap będzie "chodzić". Chodzą Wasze dzieci jeszcze w czaponach?

trzeba znaleźć słoty środek...no i wiadomo też dzieci są inne

]
poprawka..
,zresztą ja mam problem z zatokami ,wiec dla mnie czapka to mus).
a maz ma problemy z zatokami jak czapy nie zalozy

] a właśnie mija drugi tydzień, jak żre codziennie po dwa razy antybiotyk plus Encorton, bo ma tak zaprane zatoki, zmiany w uszach [wskutek chorych zatok] etc
Oraz powaliło mnie na ziemię dziecko ubrane w kombinezon zimowy
;
przyznam ze on jeszcze nawet katarku czy kaszelku w swoim niespelna dwuletnim zyciu nie przechodzil;)
a właśnie mija drugi tydzień, jak żre codziennie po dwa razy antybiotyk plus Encorton, bo ma tak zaprane zatoki, zmiany w uszach [wskutek chorych zatok] etc