Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Frag , ale przecież trzecie dzieciątko wcale nie musi mieć kolek
--
Frag,a czemu MUSICIE odpieluchowac krasnala do kwietnia? do przedszkola idzie? i warunek, ze musi byc odpieluchowany?
Nina też z tych mało pijących, no nie?
jej się tak często na dworze chce sikać?
ale za pare miechow bedziesz patrzyla na to jak na cos zwyczajnego
natomiast musisz sie liczyc z tym, ze moze nastapic regres,
gratuluje polprzedszkolaka
mnie w ogole nie przekonuje wysadzanie w nocy. przerywac dziecku sen, zeby szlo na nocnik?
Rok temu nie wyobrażam sobie siebie z Niną i noworodkiem i nie przekonają mnie żadne teorie o tym, że z małą przerwą dzieci się lepiej wychowują, dogadują czy tam coś.
Chyba się boje wiecie czego ?
Że mi się posika. A boję się bo od miesiąca nie miała ani jednej malutkiej wpadki i sobie tak ubzdurałam, że jak jej się zdarzy popuścić [bo nie dotrzyma] to się zaczną wpadki częstsze.
jeszcze napisz , że nocki całe przesypia
Hanny, niestety bedzie coraz gorzej. moze z malymi przerwami....
obecnie przerabiam bunt 4latka... 2latkowy to pikus przy tym....
dokladnie. jest coraz gorzej z buntami. bunt dwulatka przy buncie 3 latka to pikus. juz sie ciesze na bunt 4 latka
ale jak dziecko nie chce umyc zebow bo NI, bo chce miec gugu, chce miec zepsute zeby i nie wiadomo czym go przekonac. zakazem bajek? to on nie chce ogladac bajek i mozesz sie zginac i wygonac - on rezygniuje z nagrody. on nie chce jajka niespodzienaki, on nie chce isc na basen. nie cce. moze siedziec w domu i patrzec w sufit, ale zebow nie umyje;-P tak przykladowo. to rece czlowiekowi opadaja czasem....
czyli jak robicie? doradz cos w przypadku np.mycia zebow. umyj zeby. a jak nie chce to co?
tak czy siak to tylko przyklad. mamy bunty z obcinaniem paznokci, z myciem wlosow, z ubieraniem, z porannym wstawaniem. z wylaczeniem bajki - bo najchetniej by ogladal do upadlego, z wszystkim wlasciwie. teraz mamy etap (3 lata i 4 miechy), ze teraz natychmiast. ze wszystkim tak jest.
mam zdezynfekowac cala chalupe???? jezu. nie wiem co robic normalnie;-((((
Hydro, jak Mloda miala 3 lata tez byla fajna, teraz mam trzaskanie drzwiami, wieczne fochy, wyklocanie sie gdzie przy krzykach a tak! i braku checi rozmowy nie mam argumentow. juz teraz mam pyskowki, specyficzne spojrzenia i wieczne nie. na wsxystko z wyjatkiem slodkiego wiec ma na nie bana... moglabym tak jeszcze dlugo
--