Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
;
;
Tylko przypadkiem tego olejku nie dodawaj do inhalatora...
;
] nigdy się nie odwoniła i nawet blisko tego nie była.

Jakaś lekarka mi kiedyś powiedziała, że dzieci mało pijące właśnie się rzadziej odwadniają, bo ich organizm jest przyzwyczajony do niewielkiej ilości wody w organiźmie.
I że organizm jakoś inaczej te zapasy rozkłada czy coś w ten deseń.

Jeśli macie kłopot z piciem, to może zupy częściej podawać? Jakby nie było to też płyn ;)
W naszym domu zupy jemy ja i Natalia, a mój mąż i Hania zwykle ich odmawiają.Reasumując, ma ponad 4 lata, i dopiero od niedawna nie musze non stop myśleć, jak ją zachęcić do picia...
Ha! I tu pojawia się kolejny problem - H. jest kompletnie antyzupowa. Po tacie W naszym domu zupy jemy ja i Natalia, a mój mąż i Hania zwykle ich odmawiają.
;
;
( No może z 4 - 5 razy mu kupiłam na te ostatnie 9 miesięcy ).
;
Nie robi tego mocno więc krzywdy sobie dużej nie wyrządza, ale wygląda to okropnie a ja za bardzo nie wiem co robić w takich sytuacjach...
;
Sardynka,kamice? A badaliście jakiego typu sa kamienie? Podawaj mu dużo witaminy c,bo ona rozbija kamienie nerkowe.

). Jak maly będzie trochę starszy możesz zacząć podawac acerole,ona zawiera o wiele więcej wit.c niż zurawina i tez jest naturalna.
Więc kombinujemy, co się da. Pije rozcieńczone soki, gotujemy kompoty, kisiel, wyciskamy soki w domu, nie poprzestajemy na samej wodzie, bo to by po prostu skończyło się katastrofą. Jedynie co, to zwracam uwagę, co jej kupuję, żeby nie było słodzone syropem glukozowo-fruktozowym czy innym świństwem ani nie było barwione, gazowane itp. Herbatę słodzoną miodem też daje radę. Od ostatniej akcji jest spokój, chyba się trochę przejęła, bo jej przetłumaczyliśmy, że to właśnie z powodu za małej ilości picia musieliśmy chodzić na badania, których przecież tak bardzo nie lubi.
Zreszta nawet mojemu psu z kamica nerkowa i pęcherza lekarz przepisywal duże ilości wit.c/ I to pomagalo