Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Chodzi o to, że dziecko nie potrafi sobie w tym wieku przemyśleć i przewidzieć konsekwencji swoich czynów (takich jak wywołanie konkretnych emocji) i wybrać z całego spektrum swoich zachowań właśnie tego konkretnego. To jest wiedza o rozwoju psychicznym dziecka, a nie jakieś widzimisię :)
Vitani, ale to znaczy, że Ty nigdy nie jesteś złośliwa w stosunku do innych dlatego, że nie jest to akceptowalne społecznie? (Pytam bez złośliwości )
Otoz mam w domu regularne bitwy pomiędzy corkami(6 i 2.5 roku),
Takie akty agresji są chyba normalne w tym wieku
Rumba, a jaki ona ma wtedy nastrój? Bo własnie tak jak Cest pisze, to ma znaczenie ;)
Radość, czy gniew? ;)
a my dziś po bilansie Milka ma 94cm i 12,5kg wagi:)
Milka ma 94cm i 12,5kg wagi:)
Piszecie, że to normalny etap u dziecka, a moje jak zwykle omija, podobnie jak bunty.
Moje 19 miesieczne dziecko wazy 17 kg :P
bo ma prawie 2,5 roku a 10 cm mniej od Milenki
Haha, musimy ich zeswatać, tyle samo mierzą/ważą :DDDD Normalnie jak bliźniaki :D
i wszyscy myślą, że to taki niemowa z przedszkola ;)
no to akurat trochę za dużo.... moja chrześnica 3l 5m waży 15 kg a nie jest drobinką i nigdy nie była bo chyba do 2,5rż jadła w nocy i teraz jej się zdarza....
i nie żebym negowała bo wiem że dziecku ciężko jest odmówić.... ja z Milką mam tyle fajnie że a) pije wodę b) nie przepada za słodyczami, więc ta waga jakoś się trzyma:D
Poza tym Mati startował z trochę innego pułapu, on prawie 5kg ważył przy porodzie, o ile dobrze pamiętam, co? Mati jest wysoki jak na swoj wiek, wage ma, jaka ma.
ale jak widze czasem 4 latka otylego, zotylymi rodzicami, wsuwajacego loda to zal mi go
sobie będzie szczupła i piękna
Mama oczywiscie w samej bluzie, a dziecko W ZIMOWYM KOMBINEZONIE I CZAPIE!
Teo ale każde dziecko to indywidualność a do tego geny;) mój tata ma 182 mamy siostra tez ma coś około 180cm też wybryk bo jest ich trzy moja mama i najmłodsza nei przekraczają 165;)