Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zapalenia pluc bez goraczki i bezobjawowe na bank daja sie rozpoznac.
Sardynka, a jednak cos bylo nie tak. nie ma czegos takiego, ze dziecko zachowuje sie jak zwykle, a nagle ma zapalenie pluc bezobjawowe.
Miki mocno mi ulał dwa razy po jedzeniu (a wcześniej nie ulewał wcale, albo b. mało) oprócz tego żadnych innych objawów - pojechaliśmy na IP
Pojechałaś na IP bo dziecko dwa razy ulało po jedzeniu?
Pojechałaś na IP bo dziecko dwa razy ulało po jedzeniu?
na pewno bym zauazyla gdyby mial zapalenie pluc. nie wierze w to, ze dziecko zachowuje sie jak zwykle i rodzic nagle wpada na pomysl zeby pojsc do lekarza, a nuz byc moz ma zapalenie pluc. bezobjawowe.
Gdzie Wy te wezly ogladacie? I jak wyglada powiekszony?
No a jak napisałam, że mnie zaniepokoiły dwa mocne ulania to się dziwiłyście ;)
W diagnostyce trzeba byc elastycznym
to na pewno na własnej skórze nie chciałabym tego przeżyć, czyli czekać aż dziecku na tyle się pogorszy...
; byłam najpierw u dwóch lekarzy (w przeciągu 3 dni) - o czym już tu pisałam, a w 5 dobie pojechałam na IP i się dowiedziałam, że to jest wirusowe i rtg robić nie będą, bo osłuchowo czysto, to jeśli moje dziecko przeszło zapalenie płuc, a nie zostało to zdiagnozowane, to mogą być jakieś tego konsekwencje zdrowotne dla mojej córki?
nie napisałam nigdzie, że podejrzewam, iż to zapalenie płuc. Zapytałam tylko, czy jeśli to było zapalenie płuc, a nie zostało wykryte,
Chyba że powikłania po bezobjawowym zapaleniu płuc też są bezobjawowe...
a na rtg wyszło zapalenie płuc
Peppermill ale nie bardzo Cię rozumiem, uważasz, że skoro dziecko ma wykrywalne zmiany w płucach a osłuchowo jest "czysto" to znaczy, że nie ma zapalenia płuc?
u noworodka/ małego niemowlaka lepiej panikować, bo nieleczona infekcja może bardzo szybko przerodzić się w sepsę i jak już jej objawy się ukażą to może być na ratunek za późno...
u noworodka/ małego niemowlaka lepiej panikować