Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Aneta_
    • CommentTimeNov 11th 2012
     permalink
    u nas też straszny kaszel, jutro idziemy do lekarza
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Sabakuma: My właśnie wychodzimy z zapalenia płuc

Saba, a skąd Wam się wzięło? Z jakiejś niedolecoznej infekcji czy wirusowe ze żłobka?
    Pytam, bo nie wiem skąd taka choroba się u maluchów bierze, a ze żłobkiem to wiesz, jestem żywo zainteresowana.
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Ale miałam dzień, w mordę. Miki miał dziś zdecydowanie Dzień NIEpodległości, bo porozumiewał się głównie za pomocą głośnego "NIE!". Mam nadzieję, że jutro dostanę swoje rozchichotane, miłe dziecko z powrotem.
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    oj u moich tez bylo zapalenie pluc i oskrzeli tak wczesnie, ponoc jak dzieci bardzo male i zachoruja bardzo wczesnie na oskrzela badz pluca to kazda infekcja moze schodzic wlasnie tam i u nas niestety sie to sprawdza, moje zachorowaly jak mialy 3 miesiace na oskrzela i teraz juz przewaznie wszystko sie konczy albo oskrzelami albo plucami, moja kumpela ma blizniaki z ktorych juz jeden na oddziale noworodkowym (urodzone w 34 tc) dostal zapalenia pluc to co miesiac potrafil byc chory na pluca, potem dolaczyl sie drugi i bylo swietnie :/
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a nasza córka się od paru dni na maksa swoją "pipą" zafascynowała :shocked::devil:
    jak tylko zdejmujemy pieluchę, kiedy Nina leży na przewijaku to od razu ręce w stronę wiadomą podążają i paluchami grzebie między wargami robiąc zwaną przez nas "mandolinę" :crazy::crazy::crazy::crazy:
    tzn nie wiem czy się śmiać czy martwić raczej :confused::cool::devil:
    --
  1.  permalink
    Nie chcę się powtarzac, ale jakie matki takie dziatki :cool:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 11th 2012 zmieniony
     permalink
    a idze głupia pipo bo ja tu się na prawdę zamartwiam, że mi się córa tak wcześnie onanizować zaczyna :tongue::tongue::tongue::devil:

poza tym czy widziałaś mnie kiedykolwiek jakem se w pipie grzebała ? :cool::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Teo, a poważnie - może ona ma jakąś infekcję i ją po prostu swędzi?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Livia: może ona ma jakąś infekcję i ją po prostu swędzi?

wiesz, wydaje mi się ze raczej nie bo jak ma pieluchę to ani raz jej ręce w tamtą stronę nie idą, jest grzeczna, nie marudzi itp
    a jak ja kładę na przewijak to zaczyna zacieszać , woła "pupa ! pupa !" [dwa dni temu wołała pipa, na szczęście zapomniała] i ręcami sama pieluchę zrywać próbuje, żeby szybciej się dostać do celu ahahahah :confused::devil:
    --
  2.  permalink
    TEORKA: poza tym czy widziałaś mnie kiedykolwiek jakem se w pipie grzebała ?

Nie widziałam, ale oczy mej wyobraźni mi podpowiadają,że w graniu na mandolinie jestes niezła :tooth:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: ale oczy mej wyobraźni mi podpowiadają,że w graniu na mandolinie jestes niezła :tooth:

ahahahahahhahahahaahaha
    może i tak ale zdecydowanie z Tobą odpadam w przedbiegach bom słyszała, żeś Ty wirtuozem jest :devil:
    --
  3.  permalink
    a powaznie- to wg mnie jak Nina przestanie nosic pieluchę i bedzie miała swobodny dostęp i obieg świezego powierza :cool: to zainteresowanie jej przejdzie ;)

Treść doklejona: 11.11.12 21:23
    TEORKA: może i tak ale zdecydowanie z Tobą odpadam w przedbiegach bom słyszała, żeś Ty wirtuozem jest

z powodu mej wrodzonej skromnosci nie zaprzeczę ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Asia, Nina odkrywa swoje cialo.
    Wojtek tez kazdorazowo przy zmianie pieluchy musi podotykac siusiaka.

Poza tym, mysle ze do onanizmu to jeszcze troche daleko....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: to zainteresowanie jej przejdzie ;)

mam nadzieję :wink:
    a wszystko przez mojego durnego męża bo nie dość, że jej ostatnio "narząd" [:tooth:] pokazał to jeszcze nauczył jak się nazywa
    mongolski pastuch niereformowalny :cool:

Jaheira: Poza tym, mysle ze do onanizmu to jeszcze troche daleko....

no przeca się śmieję :cool:
    co nie zmienia faktu, że paluchami dziwne ruchy wykonuje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    No fakt, Miki od kiedy nie nosi pieluchy, to też jakoś się przestał swoim ptakiem interesować :-) Czasem tylko staje bez gaci przed lustrem i stwierdza: "- Niunio ma jajeczka! Takie malutkie jajeczka!" :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Moja Hania była srednio zainteresowana waginą, ale Michał penisem bardzo. czasem miałam wrazenie,ze go urwie:devil:
    Livia- hahahaha :) To agent :crazy:
  5.  permalink
    Mi ostatnio Ewunia kazała doszyć siusiaka swojemu ukochanemu pluszowemu tygryskowi :cool:
    Dwa tygodnie temu uświadomiłam ją jaka jest różnica między nią a Krzysiem i fascynacja trwa do dziś :cool:

Treść doklejona: 11.11.12 21:34
    PS- Tak Szczypta, wiem, że fascynację narządami ma po mamusi :cool:
    --
  6.  permalink
    no własnie- chciałam napisac,ze z tego się nie wyrasta ;)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Moja niespełna czteroletnia siostrzenica jest przekonana, że siusiak jeszcze jej urośnie. Na razie twierdzi, że jest malutki i jeszcze nie wystaje :cool:
    --
  7.  permalink
    szczypta_chilli: no własnie- chciałam napisac,ze z tego się nie wyrasta ;)

wiem :tooth: I dobrze mi z tym :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    hejka!kurcze widzę że nie tylko moja młoda jak ma okazję to grzebie miedzy nogami...zaczynałam sie tym martwić bo gdzieś czytałam że to dopiero u 2-3 latków takie akcje onanistyczne..ale kamień z serca, znaczy że to normalny etap..
    a co do pieluch bo cos pisałyście to my najpierw na baby dream z rossmanna byliśmy, potem od 4 na lidlowskich a teraz ostatnio próbuję Dady biedronkowe...
    często ostatnio zmieniamy, bo albo moje dziecko zaczęło obficiej siusiać, albo te pieluchy jakoś mniej chłonne...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mońka: kurcze widzę że nie tylko moja młoda jak ma okazję to grzebie miedzy nogami...

:tongue::tongue::wink:

a jeszcze apropo pieluch
    skończyły nam się wczoraj Tescowskie i zapomnieliśmy o tym, więc dzisiaj wieczorem wyskoczyłam szybko do nocnego, gdzie Pampersy na sztuki sprzedają i kupiłam dwie w rozmiarze 5 i bez kitu, ale na moją Ninę są idealne wielkościowo a ona ma "zaledwie" 9,5 kg :shocked::shocked::shocked::shocked:
    kurcze to aż niemożliwe, że 1,5 roczniaki i 2-latki jeszcze na "4" jadą :wink::wink::wink:
    --
  8.  permalink
    Teo- Krzyś w wieku Twojej Ninki "wchodził" w pampersy "2" i nie przesikiwał ich :wink: a ważył ok 9kg
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Teo, bo to pewnie od firmy zależy, tak jak z rozmiarówką ubrań. Miki waży niewiele ponad 13 kg i pasują mu 4+ (no ale on chudy i długi).
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    to dziwne CERI i ciekawe z czego wynika skoro jakby nie od wagi zależy :wink:

LIVKA ale właśnie dzisiaj kupiłam pampersy najprawdziwsze firmy Pampers :smile:
    bo myślałam, że może te z Tesco jakąś zaniżoną rozmiarówkę mają....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Od budowy dziecka. Inaczej zapniesz pieluchę na szczupaku a inaczej na baryłeczce:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hmm to może moja baryłeczka [co mi się raczej nie wydaje :cool:] i dlatego 5-tka dobrze leży :wink:
    aczkolwiek ona leży wszędzie idealnie
    i na brzuchu i w pachwinach [a zaś przeca Ninka krótka to powinna mieć tam za dużo luzu....] i wszędzie

no nic , zagadkowy temat jednakże :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Asia, uwierz mi ,że w porównaniu do WOjtka to Nina jest baryłeczka.

Mojemu dziecku można żebra liczyć, jak jest na wdechu. I nie szkodzi,że ubrany w body...
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Jaheira: Mojemu dziecku można żebra liczyć, jak jest na wdechu. I nie szkodzi,że ubrany w body

Matka, to może załóż mu mniej obcisłe body?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Jaheira: Asia, uwierz mi ,że w porównaniu do WOjtka to Nina jest baryłeczka.

W porównaniu z moim Witkiem też:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Chodzące i biegające dzieciaki mają ogólnie trochę inną budowę, niż pełzacze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Livia: Matka, to może załóż mu mniej obcisłe body?:wink:

Livka, to body na nim wisi...
    Że nie wspomnę,że jedyne spodnie jakie możemy nosić to ogrodniczki lub, takie co mają regulację gumką w pasie...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    U nas też wszystkie spodnie za szerokie w pasie. Nawet myślałam o jakichś szelkach, bo dziś przyuważyłam(jak szedł), że spodnie mu wiszą poza tyłkiem :-)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Jaheira: jedyne spodnie jakie możemy nosić to ogrodniczki lub, takie co mają regulację gumką w pasie

To witaj w klubie :-/ Mikiemu tez wszystko z tyłka leci - coraz bardziej zresztą...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: w porównaniu do WOjtka to Nina jest baryłeczka.
    _sushi_: W porównaniu z moim Witkiem też:cool:

same jesteście baryłeczki :sleepout:
    moja córka jest smukła jak brzoza podhalańska o ! :cool::bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Ja też muszę moim regulować w pasie, bo z tyłka zlatują- a żadne chude nie jest :wink: na szczęście większość spodni ma taką gumkę na guziczek i można manewrować do woli.
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Ja mam szelki i po problemie :-) Jak Miki sika na spacerze, to na chwilę odpinam z przodu i już :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: same jesteście baryłeczki

jesli chodzi o mnie, nie zaprzeczam:updown:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    _sushi_: jesli chodzi o mnie, nie zaprzeczam:updown:

nie mogłabyś, sama widziałam w Galerii :tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: moja córka jest smukła jak brzoza podhalańska o ! :cool::bigsmile:

No przecież nie od dziś wiadomo,że Nina jest finalistką Top Madl 2040:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    cerisecerise: na szczęście większość spodni ma taką gumkę na guziczek

Na moje nieszczęście kilka par mam bez tych gumeczek:cry: chyba mu powszywam, bo dziecina zgubi kiedyś portki na spacerze:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Magda
    Ogromny katar i mokry kaszel i do tego głupia lekarka które podała dziecku syrop przeciw wykrztuśny na noc .
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja tylko dodam,że szelki nie zawsze pomagają;)
    mamy jedne takie spodnie, które pomimo szelek wisiały na WOjtku jak na clownie.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Jaheira: finalistką Top Madl 2040

W tym wieku to chyba Top Geriatrld :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    _sushi_: Chyba Top Geriatrld :devil::devil::devil:

no wlasnie tez mialam pytać czy tam aby na pewno miało być 40 :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    _sushi_: bo dziecina zgubi kiedyś portki na spacerze:tongue:

Ewunia raz prawie zgubiła :shamed: wracała do domu trzymając portki w garści :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    no jak ma figurę brzozy i w ogóle ach i och, to wiek nie będzie miał znaczenia:devil:
    --
  11.  permalink
    No jasne- jak będzie miała 30 lat to juz bedzie tak stara,ze tylko miss geriatryka moze zostac :devil: Oj baby baby

Treść doklejona: 11.11.12 22:43
    cerisecerise: Ewunia raz prawie zgubiła :shamed: wracała do domu trzymając portki w garści :shamed:

Ja mimo tego ze napewno chuda nie jestem tez tak wróćiłam do domu. Był duzy mróz i miałam ponczochy samonosne. Gdy wyszłam z auta klej zesztywniał i po prostu spadły. Nie polecam podczas mrozów:devil:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    cerisecerise: Ewunia raz prawie zgubiła wracała do domu trzymając portki w garści

Jakieś 4 lata temu ja zgubiłam spódnicę:devil: No spadła mi , po prostu:cool:
    --
  12.  permalink
    Aha- i wg moich obserwacji chłopcy często w wieku ok 2 lat wyglądają jak patyczaki. Nabierają ciała dopiero ok 5 r z
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.