Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W awaku tez zerknij- tam mieli kiedys sporo takich rzeczy.
thx!I jeszcze coś - czy Wasze maluchy miały coś takiego, że wracały do większej ilości drzemek?
generalnie 2-3 godziny to srednia. I teraz tak:
no raj na ziemi. I tak od poczatku wrzesnia. Wszystko by bylo super bo od tej 20 do 8 spi cala noc (je raz kolo 5-6) tyle ze tak sie wierci przez sen, tak lazi po lozeczku ze ja musze jeszcze co najmniej raz w nocy wstawac zeby go normalnie polozyc bo zalazl w rog i wylesc nie moze, przy czym on sie absolutnie juz nie budzi tylko skuczy a ja sie budze. Wasze dzieci tez tak robia/robily?

a na koniec sie jeszcze pochwale ze po ponad miesiacu (!) od pierwszych kroczkow Dawidek porzucil czworakowanie i stal sie prawdziwym "chodziaczkiem".

Mój mały ostatnio wcześniej pada, co prawda drzemkę ma jedną ale za to dłuższą i wcześniej jest śpiący - wydaje mi się, że po prostu powala go wysiłek fizyczny
), to założyłam już te.

Działa, bo mama pamięta, jak my byliśmy wiecznie chorzy (ja miałam co roku ze dwa,trzy zapalenia oskrzeli), a ubierani byliśmy jak na Sybir - od października do maja rajty pod spodnie, podkoszulki, czapy i szaliki
a wczraj nie ubrałam, tylko takie kubraczek wełniany z zakopca to miała cieplejsze ode mnie

Dopiero przyszla położna i mi sie kazała walnąć w łeb. Najlepiej o kaloryfer, żeby się wyłaczył przy okazji
ale wtedy mam koronny argument - moje dzieci nie chorują, więc jak niby miałyby być za lekko ubrane?

Mysle, ze spokojnie mozesz zostac przy dziurce 0+ jezeli Diego tylko z takiej chce pic :)

] bo zaś mojej pannie leciało za wolno i był ryk

moja szwagierka tak przegrzewa dziecko, że mimo iż ma 14 miesięcy to już nie zliczę ile razy był chory

] to ja pytam [bo wiem co się święci] "Ninka co robisz ?"Diamond mowa o smoczku do ssania nie do butelki
toz moglam sie domyslic 
może po to, żeby rodzice mieli w czym wybierać a producenci smoczków zbijali kasę ?
sie powieksza, a smoczki 0+ sa dosyc malutkie