Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kiedy pierwszy raz zdażyło się wam zostawić dziecko na parę dni u babci? Kiedy jest na to już odpowiedni moment? Bo coś czuję, że u mnie on nigdy nie nastąpi...
Choć ona by chciała i sama mnie namawiała. Ale tajga jak jesteśmy to Kacper cały czas coś je.
Przecież można poświętować 2-3 tygodnie później, jak już wszyscy będą w domu i sytuacja się unormuje
urodzi się Gaja
Ja też wolałam, żeby to odbębnił od razu (kumple by mu nie darowali) niż żeby mi potem gdzieś w nocy znikał i zostawiał mnie samą w domu z noworodkiem
Mąż do tej pory nie był z kumplami na pępkowym Kacpra. Po porodzie od razu poszedł do naszych świadków ślubnych i wypił z nimi buteleczkę ale na drugi dzień był już u mnie w szpitalu przed południem. Teraz też wolę, żeby to zorganizował zanim wrócę do domu, bo wtedy wieczorami będzie mi bardziej potrzebny. A że moja mama zaproponowała, że wpadnie na nockę do nas, to dlaczego nie? Jej partner już się szykuje na pępkowanie (tzn. non stop o tym mówi) i nie daruje mężowi. Skromnie w domu butelkę wypiją we dwóch a moja mama z tym partnerem zostaną na noc więc żaden problem. Na drugi dzień ok. południa pewnie do nas przyjedzie do szpitala i na tym koniec. Dalej zajmie się już Kacprem i nami :)
Mimo wszystko uważam, że jeśli ma się normalnych rodziców/ teściów (a oni wyrażają chęć pomocy) to fajnie jeśli ma się możliwość oddać im dziecko pod opiekę na weekend czy kilka dni...