Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a nie będzie protestował że ma pampersa zakładanego...
a może daj mu taki dzień że nie pytaj niech polata w mokrych gaciach weź go na dwór na pół dnia żeby dom oszczędzić może wtedy zrozumie że mama go wyręczać nie będzie
Zaczelismy 28 kwietnia i w ciagu 2 tyg mala sie nauczyla nawet wstrzymac umie jak jestesmy w sklepie czy w aucie.
Yolka, nie przygnębiaj mnie, ja myślałam, że jak będzie miał te 2,5 roku to samo pójdzie ;)
by pomyślał, że to wielki fun tak lecieć by zdążyć przed...
ak to ma sens? sikac co 15 minut? sika sie wtedy kiedy chce sie siku a nie z zegarkiem w rece
co za roznica czy sie odpieluchuje teraz w wieku 2 lat i 3 miesiecy czy jak bedzie mial 2 lata i 7 miesiecy
A ja bym odpuściła. Bo wydaje mi się, że jeśli wygląda to tak, jak Frag opisuje, to równie dobrze, zamiast odpieluchowania możemy dziecku zafundować wręcz zniechęcenie do sikania na kibelek.
Ale Monia, przecież to jakaś męka jest, co 15 minut na dzwonek siku?
Bylam u lekarza - wstepna diagnoza to autyzm ale niewielki i do dokladnej diagnozy do psychologa.
powiedz mi proszę, dlaczego za nim lataliście ?
Tzn.chodzi mi o to, czy próbowaliście nie nasadzać Go co 15 min i pozwolić mu siusiać w majtki,czy całe 6 tyg.skupiliście się na wysadzaniu co 15min?
Bylam u lekarza - wstepna diagnoza to autyzm ale niewielki i do dokladnej diagnozy do psychologa. Pediatra byla pelna optymizmu, ze przy szybkiej mojej reakcji i wczesnej rehabilitacji powinien mlody "w miare wyjsc z tego".
- to pediatra, dlatego wstepna diagnoza i do psychologa mam isc. Madziu a przypomnisz jaki to lekarz stwierdził?
to pediatra, dlatego wstepna diagnoza i do psychologa mam isc.
- no ja do dawna to widzialam, ale wlasnie kazdy mowil ze nadgoni, ze chlopcy tak maja a tym czasem przechwalali sie tym co ich dzieci robia nowego i zaskakujace a moj stal w miejscu... Zaobserwowalam to juz kolo 13-14 miesiaca.. Madzik, dobrze, że się sprawą zajęłaś. Mnie od dawna niepokoiły Twoje opisy jeśli chodzi o rozwój małego, ale zawsze dziewczyny pisały, że każde dziecko inne, że to normalne itd. więc nie chciałam się wcinać.
- dala mi taki test do wypelnienia i powiedziala, ze jej to tak wyglada, ale mam isc wlasnie do psychologa, bo ona nie jest specjalistka, nie powiedziala nic takiego, ze na 100% itp. Ostroznie dobierala slowa. Narazie pojde do psychologa i zobacze co powie, poszukam neurologa dobrego. Czy pediatra może stwierdzić autyzm?
- test?? taki specjalny byl z odpowiedziami na tak/nie i wg udzielonych odpowiedzi sprawdzala jak powinno byc. Zreszta i bez testu widac ze moj maly jakis wolniejszy w lapaniu niz inne dzieci, pisalam wyzej czym sie dokladnie martwie. ale mnie to właśnie wydało się takie mało profesjonalne.
pytałam, bo uważam, jak Monia. Czy pediatra może stwierdzić autyzm? Moze co jedynie podejrzewać i myślę,
sory Monia, ale neurologom tez nie.
nie wiem czemu ale mnie to właśnie wydało się takie mało profesjonalne.
- no wlasnie moja pediatra olala sprawe.... poszlam do innej (bo moja na urlopie) i jej takze wylozylam kawe na lawe a ona dala test i cos juz podpowiedziala. Moja standardowy tekst ze przesadzam i taki z niego typ... A roznica to 1 miesiec miedzy wizytami.. Naprawdę, ja bym chciała, żeby moja pediatra była tak "czujna".