Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
: rozsądna kochająca mama widząc reakcje swego dziecka reaguje rozmową, przytulaniem itd.
Ale jaki jest związek tego z przystawaniem na wychodzenie z domu w pidżamie?
zna i robi więcej dzwiekow naśladowczych
WYbieramy się do neurologopedy wkrótce i mam nadzieję, że coś ruszy ale jestem dobrej myśli
Moja Lusia postawiła dziś swoje pierwsze, samodzielne kroki
że jak się nie ubierze to nie pójdzie
rozsądna kochająca mama widząc reakcje swego dziecka reaguje rozmową, przytulaniem i
skarzylo sie wieczorem na siusiaczka. Czekam az się obudzi, ale mam stracha jak nie wiem co... :(
gdybym urodziła teraz Szoguna (np geny mojego brata by tu zagrały ) to przy takim samym sposobie wychowawczym musiałabym zabezpieczać, latać, ratować, asekurować itp
mysl, ze drugie dziecko bedzie takie szalone mnie odsuwa z terminiem poczecia he he, bo sobie nie wyobrazam zeby z potomkiem drugim przy cycku latac za potomkiem pierwszym, ktory wlazi na parapet widzac ze matka zajeta
usluchana, spokojna i juz mega wygadany
kupa czy siku to kize być najważniejsza sprawa dnia
- i jakie to slodkie.. ostatnio jej wierszyk powiedziala "jedzie pociag z daleka...", albo siedzac w baseniku na podworku wola do mamy "mama, rob golasa i chodz do wikusi", na spacerze mama jej mowi ze ptaszek, a ona gołąbek?? zabijemy go??? (a dwie h wczesniej golabki na obiad) Bo jednak dziecko mówiące wcześnie to jest ulga, co by nie mówić
No właśnie - jeszcze to - wygadana... Bo jednak dziecko mówiące wcześnie to jest ulga, co by nie mówić. Teraz jak Krasnal zaczął gadać to jest dla mnie jak cud, jak wybawienie, nareszcie wiem o co mu chodzi...
- no chyba nie, a wczesniej tez tak wymiotowal?? I dochodze do wniosku, że on nie potrafi wymiotować. To co mu się cofneło - zamiast wypluc to on to łykał. Owszem cos tam wyleciało, ale więcej "wciagnął". Musze z terapeutką o tym pogadać, bo to chyba tak byc nie powinno.
- juz sobie to wyobrazam:D ale moj mlody cos co mega ciezkie a bardzo to chce to tez da rade on bardzo lubi smieci wynosic, jak sa ciezkie to je za soba ciagnie i nie pozwala nikomu zabrac :D
- a ja przeczytalam "zjadl" hahah A dziś dawidek po nocy zdjał pieluche i włożył do szuflady z majtkami. ;)
o godzinie 3 się zbudziła i oznajmiła, że chce siusiu :) Zrobiła na nocniczek elegancko i do rana spokój :)
Te nasze panny to kumate bestie :)
w sensie normalnie to luz co nie, ale obecnie mam takie mdłości, że jak dzisiaj w nocy się na siku obudziłam to 2 godziny zasnąć nie mogłam tak mnie targało
No dla Misi o niebo większy szacun, bo rok młodsza przecież
--
Łapanie moczu na posiew u nieodpieluchowanego chlopca juz przerabialismy - coś strasznego
wycwanilam i na przescieradlo klade podklad a na niego kolejne przescieradlo.
Łapanie moczu na posiew u nieodpieluchowanego chlopca juz przerabialismy - coś strasznego. Nawet 3-4 godziny siedzenia z dzieckiem na kolanach z kubeczkiem przy siusiaku, a