Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a moze trzeba swiatlo zapalic? moje dziecko prosi zeby mu lampke zostawic wlzaczona (chociaz jasno za oknem). ma ulubionego pluszaka.
Madzia a nie możecie tej sofy czyś przystawić- np krzesłem.
Madziauk, a może po prostu odpuście drzemki w dzień? Spróbujcie w dzień go przetrzymać, a wieczorem położyć koło 20. Może jak będzie naprawdę zmęczony, to uśnie.
Tak własciwie, skoro przeprowadzacie się za 2 tyg. to może po prostu wytrwajcie- w nowym miejscu wszystko się może zmienić.
madziauk, mi sie jeszcze wydaje (na podstawie doswiadczen z moim dzieckiem) - ze swiat jest dla niego teraz tak ciekawy ze on po porstu boi sie ze jak pojdzie spac to cos przegapi. moje dziecko mialo taki etap, teraz zreszta tez tak ma, sama tez tak mialam - jak pojde spac to rodzice na pewno beda robic fantastyczne rzeczy. szkoda czasu na spanie.
druga sprawa jest taka, ze jak przetrzymasz dziecko za bardzo (w sensie ze JUZ ziewa i trez oczy) to moze mu byc ciezko zasnac. gdzies to czytalam, ale chyba tak jest, ze jak sie jest za bardzo zmeczonym to tez ciezko zasnac.
madziauk, nie doczytalam jakos, a o ktorej maly wstaje?
jak kupicie mu normalne lozko to podejrzewam ze problem sie skonczy. moj lozeczka nie cierpial. ja sie pozbylam lozeczka jak jeszcze chodzic nie umial.
jak kupicie mu normalne lozko to podejrzewam ze problem sie skonczy. moj lozeczka nie cierpial. ja sie pozbylam lozeczka jak jeszcze chodzic nie umial.
a jakbys w pokoju wyjela materac i na podlodze mu rozlozyla? moze go po porstu to jego lozeczko parzy?? jak mojego kiedys.
chcialabys spac za kratami? ja nie;-P
przyznaj sie z reka na sercu, nigdy ale to nigdy nie wlozylas dziecka do lozeczka jak chcialas moc cos zrobic? ja wlozylam i pewnie stad maly uznal ze lozeczko to kojec i jest be.
Madzia kupcie nowe łozko moze mu sie spodoba ze bedzie mial takie ,,lozko dla doroslych" ja kupialam mojej jak wyskoczyla z takiego dzieciego z kratami taki normalny tapczanik dla dzieci z deska zabezpieczająca by nie spadła... (pare stron temu bylo zdjecie takiego podobnego) jak je wybieralismy w IKEA to mala juz w sklepie na nim udawala ze spi. A i ona tez miala etap wychodzenia z lozeczka i po ciemku przychodzila do nas i sie bawila albo wlaziła do nas do łozka...
--
mysle ze nowe lozko powinno zalatwic sprawe... :) trzymam kciuki bo sama przechodzilam etap parzacego lozeczka... tez zasypiala mi gdzies w salonie potem przenosilismy ja do lozeczka i wrzask.. . w sumie samo jej to przeszlo
Oliwia jak się porządnie wyśpi w dzień to normalnie idzie spać,ale już jak jej się wstanie wcześniej to wieczorem się kręci i kręci.
- omg.... toz ja sie klade o tej porze he he Wczoraj zasnal ladnie o tej 23:10 z Tatusiem
u nas jest dokladnie tak samo. dlugosc drzemki dziennej nie ma wplywu na godzine zasypiania
- tylko ze ja do ikea mam jakies 30 km.... madziik1983 kup zabezpieczenie do rozsuwanych drzwi- w Ikea są :-)
Ale wiecie, żę mała w całym swoim życiu jeszcze nigdy nocy nie przespała bez pobudki. Ciekawa jestem, czy to kiedykolwiek nastąpi ;). Nie, żebym narzkeała, bo teraz ma 1-2 pobudki na picie, a jak była karmiona piersią, to budziła się tak około 7-5 razy :)
- znam... ,lody chyba ze 3 razy przespal cala noc a tak zawsze musimy do niego wstac.. Ale wiecie, żę mała w całym swoim życiu jeszcze nigdy nocy nie przespała bez pobudki. Ciekawa jestem, czy to kiedykolwiek nastąpi ;). Nie, żebym narzkeała, bo teraz ma 1-2 pobudki na picie, a jak była karmiona piersią, to budziła się tak około 7-5 razy :).