Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a czemu mm nie jest zdrowe? uwazasz ze lepsze jest krowie ze sklepu?
Moja sama zrezygnowala z drzemek dziennych juz dosc dawno...
kozie nie wiem czy by mu smakowalo
Moje dziecko zrezygnowała ze spania w dzień jakoś w grudniu na prawie dwa miesiące - i zaczęła spać w dzień z powrotem, po 2-3 godziny, na całe szczeście... ale w obu przypadkach noce przesypiała z tym że to już od dawna.
i nie dlatego zeby leczyc autyzm tylko czesto dzieci z autyzmem maja jakies tam choroby jelitowe, czesto to idzie w parze.
Dziewczyny czy dziecko którejś z was pije mleko Hipp Compotik 5 ?????
--
Ja w temacie jestem o tyle, że moja siostra pracuje z takimi dziećmi i owszem dieta jest stosowana po to aby leczyć autyzm, oraz to nie jest tak, ze dzieci z autyzmem mają problemy jelitowe, tylko problemy jelitowe przyczyniają się/pogłębiają autyzm.
Ale przecież tutaj Monia nie tak dawno pisała, że po wprowadzeniu diety bezglutenowej/bezmlecznej/bezcukrowej u Dawidka nastąpiła poprawa, jeśli chodzi o objawy autyzmu. I z tego co pamiętam, poprawa była dość szybka i wyraźna. Dla mnie lepszych dowodów nie trzeba.
o ile ja wiem autyzmu nie da sie wyleczyc.
o diecie bezmlecznej i bezglutenowej. O ile dobrze pamietam w "Diecie bez pszenicy" chyba tez o tym jest (na bank jest o wplywie na Hasimoto).
drzemka musi zakończyć się do 15
Monia - a to lekarz nakazal odstawic gluten na podstawie jakis badan czy tak na sprobowanie czy nie bedzie poprawy??
Madzik nie wiem czy cie to pocieszy ale moja mi kiedys robilo dokladnie to samo tyle ze ona na dodatek brudzila czyste naczynia, wchodzila na stol i wyjmowala chleb z chlebaka po czym wyciagala srodek a skorke chowala... ogolnie rzecz biorac jak na dziewczynke to byla nie zly szogun....
Dziewczyny poradźcie co mam zrobić bo sama nie wiem. Co zrobiłybyście na moim miejscu??
Po pierwsze na 53 metrach mieszka tam 6 osób (moja szwagierka z mężem i dwójką dzieci oraz schorowani teściowie) i jak dla mnie nie ma warunków by Ludwik tam spał, po drugie mają psa, który jak jest u nich Ludwiś musi chodzić w kagańcu bo już raz małego ugryzł bez powodu i w ogóle nie toleruje
Święta racja. Nie tylko w kwestiach bezpieczeństwa, ale gdyby moi rodzice nie postępowali z dziewczynami tak jak my, nie trzymali pór jedzenia i spania, czy cokolwiek innego co w domu mamy podważali, też bym im dziewczyn nie zostawiła. Na szczęście oni postępują z dziewczynami jak my, więc widzę, że spokojnie mogę je zostawić i nie będzie tak, że będą przez cały weekend jadły tylko lody "bo lubią" :)) Ja na pewno nie oddałabym dziecka do ludzi/ w miejsce, którym nie ufam.