Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A jaki Wy macie fotelik?
powiem szczerze ze pojecia nie mam... musialabym sprawdzic jak pojde do auta... ale wiem ze kupilismy go w kauflandzie i jest czerwono czarny :)
Takie foteliki nie dają żadnej ochrony, oprócz tego, że policja nie ma prawa się przyczepić. Dla mnie to jest szokujące, że ktoś to w ogóle kupuje, a tym bardziej, że wkłada do tego swoje dziecko.
a u Was w Kingach tak się dzieje?
Co do fotelików z marketu- są też wśród nich np. foteliki Nania, które mają 3*** ADAC, także to chyba zależy od tego na jaki fotelik się trafi w tym markecie.
Dla mnie to jest szokujące, że ktoś to w ogóle kupuje, a tym bardziej, że wkłada do tego swoje dziecko.
Fotelik nie gwarantuje, że w przypadku wypadku dziecko przeżyje, tak samo jak zapięcie pasów. Znam przypadki dość liczne, że niezapięcie pasów uratowało ludziom życie...
po 600 metrach moze w Was ktos wjechac
Tylko sie nie przeraź bo ja zawsze po kleszczu miałam rumień, a nigdy boleriozy czy innej choroby niet. Także sam rumien to nie wyrok żaden.
argument, ze do przedszkola sa cale 2 km nic nie znaczy
Winni: Nigdy w życiu nie przewiozłabym dziecka bez fotelika, chyba że byłoby to konieczne dla ratowania życia.
nic dodac, nic ujac...
Co do rumienia, to nie chodzi o zaczerwienienie po wyjęciu kleszcza, bo ono będzie raczej często, rumień najczęściej wygląda jak czerwona obwódka z pustym środkiem. Co ciekawe nazywa się to rumień wędrujący i może wystąpić wcale nie w miejscu wbicia (rozszerza się i przemieszcza po skórze) Co do antybiotyku, to na boreliozę podawany jest jeden z najsilniejszych antybiotyków, więc podawanie go profilaktycznie nie jest dobrym pomysłem. Mąż miał boreliozę i na szczęście antybiotyk nam wystarczył, ale rumień był tak charakterystyczny, że nie mieliśmy wątpliwości. Lekarz kazał obserwować miejsce czy pojawia sie rumień lub objawy grypy, gorączka w ciagu 3 tyg, wtedy udać sie do lekarza. Ja troche spanikowalam, naczytałam sie na rożnych forach o zagrożeniach i chorobach i nie wiem co robic. Czy czekać na objawy czy zrobic prywatnie jakieś badania potwierdzające chorobę ? Lekarz mówił, ze nie przepisuja profilaktycznie antybiotyku, a z drugiej strony czytam, ze podanie jak najszybciej chroni przed rozwinięciem choroby.
glosny byl przypadek kobiety w 9 mcu cuazy. Jechala z mezem po miescie. Ona bez pasow