Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo moja hrabinia to ani ryżowego ani kukurydzianego ani mieszanego pół na pół
musi być wodniste mleko i nie ma bata !
gdyby sie nie udalo, to jeszcze zostaje np sojowe.
U nas tak samo - kaszka/kleik z butli nie wchodzi i koniec.

więc dla własnego spokojnego snu podaję normalne mleko
 ]
]

Ja bym z kolei sojowego nie ryzykowała. Spora dawka fitoestrogenów, w sumie nie wiadomo czy nie mają negatywnego wpływu na dziecko.
 Najwyraźniej był głodny.
 Najwyraźniej był głodny.
      u nas nie wchodzi ani z butli ani z łyżeczki [w bardziej gęstej formie]
poza tym jak mam nie dać jak ona siada i woła "Mama am!"

Jesli dziecko nie ma skazy, to podawalabym krowie mleko w jak najbardziej naturalnej formie.
A ja jednak jakoś miałabym opory, przed ukończeniem 1 roku, choć nie potrafię powiedzieć dlaczego... jogurty, sery różnego rodzaju daję Adasiowi, mleka nie próbowałam.
 Małe dzieci są cudowne :D
 Małe dzieci są cudowne :D  Nie mogę nawet do sklepu wyjść,wszędzie muszę ją brać.. Tylko wyciąga ręce i buczy..
 Nie mogę nawet do sklepu wyjść,wszędzie muszę ją brać.. Tylko wyciąga ręce i buczy..
      a jak sobie radzić z lękiem separacyjnym?

modlitwą. Przytulaj i módl się, żeby dzieciowi przeszło zanim Cię trafi

ale lęk przed nieznanymi osobami. Nie chciała obecności nowych osób, wtulała się we mnie/w tatę i obserwowała. Nie można było jej ruszyć- jak się wczepiła, tak musiała wisieć. No i "obcy" nie mógł jej dotknąć. Na tym samym etapie zaczęła płaczem reagować na obecność dziadka.
 ale to zamiast mijać, wcale się nie zmiena, a nie alienuję ja od obcych ludzi z dziadkami spotyka się conajmneij 2 razy w tygodniu....
 ale to zamiast mijać, wcale się nie zmiena, a nie alienuję ja od obcych ludzi z dziadkami spotyka się conajmneij 2 razy w tygodniu.... pewnie niektore z Was powiedzal ze marudze ale ja juz nie moge ze spaniem tego mojego dziecka. Wczoraj wstal o 9. Do 14 nie moglam go wogole uspic, wogole nie byl zmieczony. Jak juz wreszcie zasnal to do 18! a co za tym idziec nici ze spania o 20. Poszedl spac dopiero o 23! masakra. I on tak codziennie spi po 3 godziny w dzien (lub wiecej). Tylko ze rano wstaje coraz pozniej i drzemka sie przesowa a wiec i spanie nocne. Ja chce miec wieczor dla siebie i meza. Nie daje rady bujac sie z malym do 23. Szkoda mi go budzic ale chyba bede go budzic wczesniej z rana, a moze wybudzac go z drzemki? Jam myslicie co moge zrobic?? ja chce do lata moze jak sie szybciej zacznie robic dzien to bedzie sam wczesniej wstawal? u nas w IRL o 8:30 jest o tej poze roku nadal dosyc ciemno.
 pewnie niektore z Was powiedzal ze marudze ale ja juz nie moge ze spaniem tego mojego dziecka. Wczoraj wstal o 9. Do 14 nie moglam go wogole uspic, wogole nie byl zmieczony. Jak juz wreszcie zasnal to do 18! a co za tym idziec nici ze spania o 20. Poszedl spac dopiero o 23! masakra. I on tak codziennie spi po 3 godziny w dzien (lub wiecej). Tylko ze rano wstaje coraz pozniej i drzemka sie przesowa a wiec i spanie nocne. Ja chce miec wieczor dla siebie i meza. Nie daje rady bujac sie z malym do 23. Szkoda mi go budzic ale chyba bede go budzic wczesniej z rana, a moze wybudzac go z drzemki? Jam myslicie co moge zrobic?? ja chce do lata moze jak sie szybciej zacznie robic dzien to bedzie sam wczesniej wstawal? u nas w IRL o 8:30 jest o tej poze roku nadal dosyc ciemno.

]
] ] a jak się da to czy potem nie będzie skuczał cały dzień - moja Ninka obudzona przez nas tak właśnie się zachowuje
] a jak się da to czy potem nie będzie skuczał cały dzień - moja Ninka obudzona przez nas tak właśnie się zachowuje

] a potem znowu się boi i wisi mi na nodze i tak w koło Macieju
] a potem znowu się boi i wisi mi na nodze i tak w koło Macieju 

pytanie tylko, czy Dawidek da się obudzić [na Ninę czasami nie działa ani odsłonięcie rolet, ani chodzenie po jej pokoju i rozmawianie ani nic ] a jak się da to czy potem nie będzie skuczał cały dzień - moja Ninka obudzona przez nas tak właśnie się zachowuje
tzn jest mega nie w sosie

ja bym coś na Twoim miejscu też na pewno próbowała robić bo tak jak mówisz - ileż można wieczorem z dzieciakiem się "użerać" co nie ?

Dlatego teraz kładę ją sama między 11.00 a 12.00

to go nie obudzi. On naprawde jest ruchliwy i niewyzyty pewnie dlatego tak duzo i twardo spi. Ale juz mi sie pomysly konczal...
 to go nie obudzi. On naprawde jest ruchliwy i niewyzyty pewnie dlatego tak duzo i twardo spi. Ale juz mi sie pomysly konczal...

Dajcie znać proszę, czy któraś z Was zetknęła się z czymś podobnym...
czyli jednak dzieci mogą mieć przy trzydniówce wymioty, nigdzie tego cholera nie piszą

Od powrotu z Polski miał katar i podwyższoną temp. A wczoraj wieczorem zaczął kaszleć. Rozmawiałam rano z mamą na Skypie i jak usłyszała jak Kuba kaszle to od razu powiedziała, że mamy jechać do lekarza bo ten jego kaszel brzmi jak szczekanie psa i może mieć zapalenie krtani
 Od powrotu z Polski miał katar i podwyższoną temp. A wczoraj wieczorem zaczął kaszleć. Rozmawiałam rano z mamą na Skypie i jak usłyszała jak Kuba kaszle to od razu powiedziała, że mamy jechać do lekarza bo ten jego kaszel brzmi jak szczekanie psa i może mieć zapalenie krtani 

le przy trzydniówce nie ma chyba ani wymiotów ani biegunki no i z tego co czytałam to dzieci się w miarę normalnie zachowują, a Krasnalek od dwóch dni non-stop śpi
Dziewczyny, a mam takie pytanie - Dicoflor i inne probiotyki można "przedawkować"? Dawałam małemu większą ilość niż zalecana, coś mi się popitoliło, chyba ze stresu... Cieszę się, że to probiotyk, a nie antybiotyk, bo byłoby źle. Sprawdzałam ulotkę, ale nie ma nic o przedawkowaniu...
U nas to chyba jednak nie trzydniówka, a zęby...

- natura nie przestanie mnie zadziwiać), je marchwiankę, niedużo, ale je, więc odwodnić się nie da na szczęście. Też się tego bałam, ale Krasnal-cycuś 24h/dobę wrócił ;)
 - natura nie przestanie mnie zadziwiać), je marchwiankę, niedużo, ale je, więc odwodnić się nie da na szczęście. Też się tego bałam, ale Krasnal-cycuś 24h/dobę wrócił ;)
      Nasza pediatra twierdzi, że cycuś w takich przypadkach to najlepsze lekarstwo.
było podejrzenie rota (tylko u niej dużo gorsze wymioty/biegunka). Wypisali małą jak rota się nie potwierdziło, a za to wyszły na raz cztery zęby i dziecku przeszło...