Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo moja hrabinia to ani ryżowego ani kukurydzianego ani mieszanego pół na pół
musi być wodniste mleko i nie ma bata !
gdyby sie nie udalo, to jeszcze zostaje np sojowe.
U nas tak samo - kaszka/kleik z butli nie wchodzi i koniec.
więc dla własnego spokojnego snu podaję normalne mleko
Ja bym z kolei sojowego nie ryzykowała. Spora dawka fitoestrogenów, w sumie nie wiadomo czy nie mają negatywnego wpływu na dziecko.
u nas nie wchodzi ani z butli ani z łyżeczki [w bardziej gęstej formie]
poza tym jak mam nie dać jak ona siada i woła "Mama am!"
Jesli dziecko nie ma skazy, to podawalabym krowie mleko w jak najbardziej naturalnej formie.
A ja jednak jakoś miałabym opory, przed ukończeniem 1 roku, choć nie potrafię powiedzieć dlaczego... jogurty, sery różnego rodzaju daję Adasiowi, mleka nie próbowałam.
a jak sobie radzić z lękiem separacyjnym?
modlitwą. Przytulaj i módl się, żeby dzieciowi przeszło zanim Cię trafi
ale lęk przed nieznanymi osobami. Nie chciała obecności nowych osób, wtulała się we mnie/w tatę i obserwowała. Nie można było jej ruszyć- jak się wczepiła, tak musiała wisieć. No i "obcy" nie mógł jej dotknąć. Na tym samym etapie zaczęła płaczem reagować na obecność dziadka.
pytanie tylko, czy Dawidek da się obudzić [na Ninę czasami nie działa ani odsłonięcie rolet, ani chodzenie po jej pokoju i rozmawianie ani nic ] a jak się da to czy potem nie będzie skuczał cały dzień - moja Ninka obudzona przez nas tak właśnie się zachowuje
tzn jest mega nie w sosie
ja bym coś na Twoim miejscu też na pewno próbowała robić bo tak jak mówisz - ileż można wieczorem z dzieciakiem się "użerać" co nie ?
Dlatego teraz kładę ją sama między 11.00 a 12.00
Dajcie znać proszę, czy któraś z Was zetknęła się z czymś podobnym...
czyli jednak dzieci mogą mieć przy trzydniówce wymioty, nigdzie tego cholera nie piszą
le przy trzydniówce nie ma chyba ani wymiotów ani biegunki no i z tego co czytałam to dzieci się w miarę normalnie zachowują, a Krasnalek od dwóch dni non-stop śpi
Dziewczyny, a mam takie pytanie - Dicoflor i inne probiotyki można "przedawkować"? Dawałam małemu większą ilość niż zalecana, coś mi się popitoliło, chyba ze stresu... Cieszę się, że to probiotyk, a nie antybiotyk, bo byłoby źle. Sprawdzałam ulotkę, ale nie ma nic o przedawkowaniu...
U nas to chyba jednak nie trzydniówka, a zęby...
Nasza pediatra twierdzi, że cycuś w takich przypadkach to najlepsze lekarstwo.
było podejrzenie rota (tylko u niej dużo gorsze wymioty/biegunka). Wypisali małą jak rota się nie potwierdziło, a za to wyszły na raz cztery zęby i dziecku przeszło...