Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

), nie otwiera szuflad, szafek, nie wstaje (w dalszym ciągu
), nie otwiera szuflad, szafek, nie wstaje (w dalszym ciągu  ) w lozeczku jak zasypia i jak się budzi itp itd
) w lozeczku jak zasypia i jak się budzi itp itd 

Ale czemu sie nie wspina i nie otwiera szuflad to nie wiem

.
.albo mówię ,że tam jest "ała"
albo mówię ,że tam jest "ała"to zawsze działa

i nie wiem, czy pamięta ból poparzonych paluszkow ale "ała" działa zawsze

)
) .
.

Pamiętajcie,że komunikacja jest nie tylko werbalna

] i Nince też zrobiliśmy przy okazji i fotograf o mało aparatu z ręki nie wypuścił, kiedy ona siedziala na tym stołku i wołała "zdięcie ! zdięcie ! cik cik cik !" a potem jak skończył to z rozbrarającym uśmiechem powiedziała "dzięci"
] i Nince też zrobiliśmy przy okazji i fotograf o mało aparatu z ręki nie wypuścił, kiedy ona siedziala na tym stołku i wołała "zdięcie ! zdięcie ! cik cik cik !" a potem jak skończył to z rozbrarającym uśmiechem powiedziała "dzięci" 

niemniej jednak wydaje mi się, że 13-sto miesięczna Marysia nie jest w stanie pokazać tylu rzeczy co Twój, 20-sto miesięczny Wojtuś i stąd może też wynikać to jej złoszczenie się itp

Dziewczyny a czy wszystkie Wasze dzieciaczki buduja juz wieze z klockow?
 Jak miałą rok i 4mce, to zaczęła budować klockami duplo, ale tymi starymi- takimi dużymi. A Krzyś w okolicach roku budował już tymi mniejszymi duplo, co to niby od 18mcy. Teraz zbuduje wieże z 10klocków, a one dość małe są.
 Jak miałą rok i 4mce, to zaczęła budować klockami duplo, ale tymi starymi- takimi dużymi. A Krzyś w okolicach roku budował już tymi mniejszymi duplo, co to niby od 18mcy. Teraz zbuduje wieże z 10klocków, a one dość małe są.  Więc pewno są dzieci, które to lubią i dzieci, których to nie kręci
 Więc pewno są dzieci, które to lubią i dzieci, których to nie kręci  
      U nas z klocków buduję ja a Kuba to rozwala

ja, jeśli nie chce żeby Ninka coś robiła (bo czasami ją korci wiadomo) mówię po prostu Nina nie!
podniesionym tonem of kors
albo mówię ,że tam jest "ała"

Lecia kup Dawidkowi tzw stacking cups - znajdziesz je s Smyths

Lecia, albo daj młodemu kilka kartonów po butach - zobaczysz, jaką fortecę zrobi

kartony to ulubione zabawki naszego dziecka.
kupiłam jej matę grającą, a ona co? wzięła się za karton

Kreatywność maluchów czasem mnie zadziwia.
 Kreatywność maluchów czasem mnie zadziwia.

Aguncia a te klocki jakoś się nazywają? Baaaardzo fajne są!

) ale pewnie tez ladnie kosztuja
) ale pewnie tez ladnie kosztuja

na pierwszym wieża mamy, na drugim radosna tworczosc mojego 15sto miesieczniaka.
 na pierwszym wieża mamy, na drugim radosna tworczosc mojego 15sto miesieczniaka.

Co do tej wieży z miseczek, którą zalinkowała Natalaa, mój młody ją uwielbia. Robi sobie z tych misek piłki i do środka wpycha klocek w kształcie walca
wrzucać klocki do pudełka z odpowiednimi otworkami

No to może teraz będzie jeszcze bardziej lajtowo, bo już się Dziańdzieńdzia przyzwyczaiła
Ozłocę Cię Livka jeśli się Twoje słowa proroczymi okażą

moja bratanica ma 16miesięcy i bardzo niespokojnie śpi nie tyle że płacze ale nią rzuca tak jak nieraz przy zasypianiu nam że ręce i nogi itp... tyle że ona tak całą noc:( i nie wiem czy to z powodu bodźców bo ona jest meeeeeeeeeeeeeeeega ruchliwa.... ogólnie mam jej dużo za zarzucenia.... jak się ją karmi łyżeczka to tak jak by słabo zamykała usta i jedzenie zbiera ząbkami a nie tak normalnie.... w ogóle rzadko ma zamknięte usta nie umiała ciągnąć żadnej butelki cycka jakoś tam jadła....ale te usta ca ciągle otwarte....