Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeFeb 25th 2013 zmieniony
     permalink
    a moja Ninka jeszcze niedawno żarła nieprawdopodobne ilości [np na obiad cała miska zupy plus 7 pierogów, albo zupa plus 2 duże naleśniki, albo całego mielonego plus ziemniaki plus ogórki kiszone] i było widać, że rośnie bo przestała się mieścić pod parapet, pod który mieściła się chwile wcześniej

a ostatnio je jak wróbelek
    i najchętniej samo mleko
    ale u niej to bankowo od zębów bo dwie czwórki się wyrżnęły a kolejne dwie idą, widać że ją to boli bidulkę więc pewnie stąd niechęć do posiłków gryzienia wymagających....

Magdalena: Potwór Bezdenny Otwór

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 25th 2013
     permalink
    Biedronka11:
    Juz sam, tak bez trzymanki?!

Noooo :))) Od dwóch tygodni łazi. Po kilka, max 10 kroczków, ale chodzi :) Już mu się nie chce na czworaka małych odległości pokonywać. ALe jak mu się śpieszy to leci na czworaka, że aż się kurzy!

Biedronka11: hahahahaha Krasnal cpunek cyckowy!

Dokładnie, cycuś straszny. Ale od dzisiaj go odstawiamy, bo dostałam takie zalecenie od gin. Przykro trochę, ale wyjścia nie ma ;)
    --
  1.  permalink
    The_Fragile: Ale od dzisiaj go odstawiamy, bo dostałam takie zalecenie od gin. Przykro trochę, ale wyjścia nie ma ;)

No troche przykro na pewno... A czemu zalecenie? Przez zeby?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biedronka11: A czemu zalecenie? Przez zeby?

Nieee, przez ciążę :bigsmile: Najwyraźniej mamy prezent na Krasnalowe urodziny ;)

Zębulce najgorsze (oprócz trójek) już mu powyłazily. W nocy wyszła mu górna jedynka i nie było jakoś koszmarnie tragicznie, do przeżycia. Za to dwójki to był koszmarek...
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    elfika: jezeli to nie sa zmiany atopowe to jestem swieta uczona :devil:
    a emolienty stosuje sie wlasnie przy skore atopowej a nie zdrowej....

No to jesteś święta uczona kształcona przez wszechwiedzącego wuja GOOGLE. Świętsza od lekarki, która zrobiła pełen wywiad, obejrzała młodą i na tej podstawie postawiła diagnozę, dawno, dawno temu. Jakimś cudem po tej diagnozie i dwutygodniowej kuracji zmiany nie pojawiły się więcej. Niesamowity szamanizm nie?

:devil::devil::devil::devil:
    --
  2.  permalink
    The_Fragile: Nieee, przez ciążę :bigsmile:

Oooooooooooooooooooooooooo! To ja nic nie wiem!!!!!! Gratuluje!!!! Ktory to tydzien??????
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Na razie "niedziękuję" Biedronko, bo jeszcze wcześnie, 5 dopiero. Ciężko będzie, bo młody cycozwis okrutny... Wzięliśmy nosidełko i będziemy go najwyżej całą noc nosić, aż zaśnie.
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    elfika: jezeli dr Hanna Rywik, z dzieciatka jezus, pod ktorej opieka pozostajemy od maja 2011 stanowi dziedze z google to okej.
    jezeli jazda 8miesieczna z szamanami z mojego miasta i naprawienie skory przez wyzej wymieniona dr w 6 tygodni, to wiedza z google to okej.
    ale moje dziecko mialo doslownie takie zmiany na skorze. zlane przez pediatre przez co zaniedbane (bo wuj google nic mi marego nie powiedzial) i nadkazone przez grzybka i gronkowca zlocistego, w stanie jakiego zadnej matce nie zycze, to jednak wiem co mowie...

Słuchaj, nie mam ochoty z Tobą dyskutować na ten temat, gdyż nie ma to żadnego sensu. Nie jesteś dermatologiem, nie posiadasz medycznej wiedzy, ja również także nie będę się wypowiadać w medycznych aspektach. Napiszę Ci tylko tyle, że to co miało Twoje dziecko to Twoje, a to co miało moje dziecko to moje.
    Opinię na temat zdjęcia ze zmianami wydałaś sama, a nie Twoja lekarka, więc nie ubieraj jej teraz w temat i nie zasłaniaj się jej wiedzą, a tym bardziej nie podważaj diagnozy innego lekarza, szczególnie gdy się okazała słuszna, gdyż nie masz w tym aspekcie kompetencji i wiedzy aby to czynić. Jeden przypadek ze zmianami skórnymi u Twojego dziecka nie czyni już z Ciebie eksperta w dziedzinie.
    Na tym kończę ten nic nie wnoszący OT
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa FRAGILE gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hugging::hugging::hugging::hugging:
    szybko poszło, super :smile:

The_Fragile: Zębulce najgorsze (oprócz trójek) już mu powyłazily

czwórki też już ma ? :shocked::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    The_Fragile: Nieee, przez ciążę :bigsmile: Najwyraźniej mamy prezent na Krasnalowe urodziny ;)

Frag! moje gratulacje :crazy:
    --
  3.  permalink
    The_Fragile: Wzięliśmy nosidełko i będziemy go najwyżej całą noc nosić, aż zaśnie.

No to zycze wytrwalosci i sukcesow! Na poczatku moze nie byc latwo choc to nie jest powiedziane! Moze w koncy Krasnal dorosl do tej chwili! Oczywisice nie podda sie ot tak ale moze nie bedzie tak zle! MOZE! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Fraaaag, gratulacje:clap::clap::clap:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Frag gratulacje!!!!!!!!!!!!
    Również uważam ze szybko sie udalo:)Dbaj o Was.

Wytrwałości życzę do Krasnala. Pierwsze noce to może byc dla niego szok- sama to przechodziłam, Młody płakał w łóżeczku a ja siedziałam w łazience i prawie też płakałam , ale daliśmy rade i wy dacie. Może nie będzie tak zle jak wszyscy straszą.

U nas rewelacja było skakanie na dużej gimnastycznej piłce- tzn lulanie na piłce.

Powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Fragile - moje wielkie gratulacje!!!!:flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers:

A teraz pytanie techniczne - jak zamierzasz odstawiać Krasnala od piersi? Pytam, bo ja planuję Kubę też niedługo odstawić a zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Kuba i tak je cycka tylko 1-2 dziennie (głównie przy usypianiu albo w nocy czasami). A jak chce się uspokoić w ciągu dnia to potrafi podejść do mnie i mi bluzkę ściągać, żeby się do piersi przyssać na chwilę:shocked: I wiem, że nie jest głodny tylko traktuje pierś jak smoczek.
    Poradźcie doświadczone mamuśki! Kurcze, jeszcze jest za mały, żeby zrozumieć czemu nagle cycka nie będzie na każde zawołanie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, bardzo dziękuję, jesteśmy trochę w szoku, że udało się naturalnie :)

TEORKA: czwórki też już ma ? :shocked::wink:

Haha, niee, no chciałabym ;))

ewer: Młody płakał w łóżeczku a ja siedziałam w łazience i prawie też płakałam , ale daliśmy rade i wy dacie. Może nie będzie tak zle jak wszyscy straszą.

Ewer, przybij piątkę, siedzimy teraz, niestety niepedagogicznie włączyłam mu youtube'a z piosenkami z Barneya i już nie płacze tylko słucha. Liczę na to, że po prostu padnie - mąż go lula.

carottka: jak zamierzasz odstawiać Krasnala od piersi?

Carottka, =teraz rezygnujemy z nocek tzn. z nocnego karmienia, a jak już w nocy nie będzie histerii to odstawię wieczorne...

No to opowiem jak było. Obudził się około północy, była mega histeria. Pomogło włączenie ukochanych piosenek Barneya (dinozaura jakby ktoś pytał) i Baby Beetles (dziękuję Anetce01). Trochę płakał, trochę słuchał, w momentach histerii przytulał się do mnie i od razu odpychał i tak przez bite 3 godziny... Próbowaliśmy nosić, ale wtedy było najgorzej. Najlepiej się czuł albo na huśtawce albo na naszym łóżku jak go nie dotykaliśmy. Potem zaczął oglądać książeczki i przysypiać na siedząco. No to mąż przyniósł misia-cyca (ma mordkę jak cycuś ;)) i mówił, żeby Krasnal się do niego przytulił. A ten zaczął się tulić zamiast do misia - do mnie. Podzieliłam się z nim moją poduszką i kładł się co chwilę na niej, za chwilę się podnosił, troszkę skuczał, ale już nie tak strasznie i znowu kładł. Aż w końcu zasnął o tej 3. O 5 obudził się znowu, ale poskuczał z 10 minut, przytulił do mnie i zasnął :)

Nie było lekko, ja jestem padnięta psychicznie chyba bardziej, jego płacz na mnie strasznie działa :( Mam nadzieję, że dzisiaj będzie ciut lepiej...
    --
  4.  permalink
    Wiec nie bylo najgorzej! Zobaczysz, dzis bedzie lepiej! Pierwszy krok za Wami!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeFeb 26th 2013
     permalink
    Fragile - brawo! ;-)
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    The_Fragile, gratulacje!
    A co do odstawiania - najgorsza jest pierwsza noc - kolejne już będą lżejsze.
    --
  5.  permalink
    The_Fragile: - moze dzieki temu bedzie przesypial noce?

U nas wlasnie tak bylo. Odkad przestal jesc w nocy zaczal przesypiac noce! Teraz jest cuudownie! Wszyscy bedziecie szczesliwsi! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    kurcze Fragile wspolczuje tego co przechodzicie. Bo z dzieciakami wlasnie tak jest ze albo sie je odstawi zanim zrobia sie kumate albo juz trzeba karmic az same zdecyduja o odstawieniu. Wiem wiem zaraz ktos mi napisze ze karmil 2 lata i bylo super ale wlasnie co wtedy jak ktos jednak dwa lata karmic nie chce tylko zalozmy poltora roku a dziecko ma odmienne zdanie, pozniej jest masakra dla dziecka i matki. Fragile zycze wytrwalosci bo im Krasnal starszy tym gorzej teraz sie zacznie robic strasznie przekorny i wszedzie bedzie bunt im blizej dwuch lat.
    No i przede wszystkim ogromne gratulacje ze bedzie drugie!
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    The_Fragile: Oby dziewczyny, siedze w pracy i ledwo na oczy patrze, ale tak jak mowie, teraz mam ogromna motywacje i za bardzo nie mam wyjscia... Zal mi Krasnalka, ale to tez dla jego dobra w koncu - moze dzieki temu bedzie przesypial noce?

Jeden dzień i będzie po wszystkim. Moja też była strasznym cycozwisem i nie wyobrażałam sobie jak ją odstawię. Rozchorowałam się mocno i brałam leki, tego dnia nie przystawiłam jej ani razu, a że pół dnia przespałam to obyło się bez awantur. Po tym pierwszym dniu jakoś samo już poszło. Będzie dobrze. Czasem mamy ciężej przechodzą rozstanie z cycem niż maluch :wink:

Gratuluję maluszka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Oby dziewczyny, siedze w pracy i ledwo na oczy patrze, ale tak jak mowie, teraz mam ogromna motywacje i za bardzo nie mam wyjscia... Zal mi Krasnalka, ale to tez dla jego dobra w koncu - moze dzieki temu bedzie przesypial noce?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Oby dziewczyny, siedze w pracy i ledwo na oczy patrze, ale tak jak mowie, teraz mam ogromna motywacje i za bardzo nie mam wyjscia... Zal mi Krasnalka, ale to tez dla jego dobra w koncu - moze dzieki temu bedzie przesypial noce?

GRATULACJE :D, No to teraz na prawdę masz motywację żeby go odstawić, a może pójdzie gładko?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Przyjmij gratulacje Frag ode mnie! Super :bigsmile:.
    -- Mama M & N & W
  6.  permalink
    Frag :) Ciesze się :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziękuję Wam wszystkim, bardzo :) Boję się jeszcze tak cieszyć, ale... no cholera cieszę się no ;)

lecia_28: ale wlasnie co wtedy jak ktos jednak dwa lata karmic nie chce tylko zalozmy poltora roku a dziecko ma odmienne zdanie, pozniej jest masakra dla dziecka i matki

No to albo tak jak u mnie... Ja to bardzo źle przeżywam. Ponieważ na razie na dwójce chcemy zakończyć, więc z drugim mogę się tak "pobujać" ;))))) Tylko faktycznie jakbym go wczesniej odstawiła to byłby dla niego mniejszy dramat niż teraz... No nic, mądra Fragile po szkodzie ;))) Ale nie żałuję ani chwili z drugiej strony ;)
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    The_Fragile: z drugim mogę się tak "pobujać"

jesli nie zamierzasz wracac do pracy czemu nie :) bo jakbys wracala to jednak ciezko cale noce karmic a w dzien byc 100%dyspozycyjną. Jak ktos lubi to czemu nie, mnie nadal wzruszenie lapie jak sobie przypomne to przytulanko przy cysiu, ale prawda jest taka ze dla mnie to bylo wazniejsze niz dla Dawidka, on jadl i wypuszczal cyca gdybym to inaczej rozegrala zrobilabym mu krzywde bo uzalezniala od siebie. On po prostu tego nie potrzebowal. Natomiast mam kolezanke co synka karmila do 3,5 roku. Chlopiec sie w koncu odstawil ale na sam koniec to juz widzialam ze on sie normalnie wstydzi, czuje zażenowanie a jednoczesnie potrzebuje tej piersi co jakis czas. Taki prawie 4ro latek to juz duzo dziecko co nie, a jego mama tak go lubila karmic...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Frag,gratulacje :-) Ja kiedyś też marzyłam o drugim dziecku,ale niestety po tych wszystkich ostatnich wydarzeniach i jeszcze ząbkowanie małej to po prostu jestem na nie. Jestem umęczona, żadnej pomocy.Od rana do wieczora z małą,dziś znów cały dzień nie spała,dopiero o 21 usnęła z wielkim rykiem :( Jakoś dajemy radę,bo co innego mi zostaje nie? :wink: No,ale łatwo nie jest.

Ostatnio byłam u znajomej,bo urodził im się synek. Malutki jak laleczka,aż w szoku byłam,że kiedyś Oliwka mogłaby być taka maleńka. No ,ale strasznie płaczliwy i marudny. Spać nie chce wcale,w nocy też pobudki.. To mnie aż niechęć złapała.. Po cichu podziękowałam,że Oliwka była i jest taka cudowna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Frag, gratuluję. I współczuję Wam przymusowego odstawiania.
    --
  7.  permalink
    No i jak dzisiejsza nocka Fragile???

Hussy: .Od rana do wieczora z małą,dziś znów cały dzień nie spała,

Wiem jak to jest.... dlatego ciesze sie, z emaly jest w zlobku, zreszta ja to i tak do pracy od piatku ide to zlobek byl postawa. A Ty pewnie mozesz sobie w domku posiedziec co! Tak zle i tak nie dobrze!
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 27th 2013
     permalink
    Dziękuję!!

Mały zasnął o 20, o 1 się obudził i zaczął skuczeć. No to nie zapalaliśmy światła, zabraliśmy do siebie do łóżka no i mówiliśmy "przytul się do mamy/taty". Popłakał, bo ja wiem, ze trzy minutki? I zasnął :DDD TYlko nie dał się już odłożyć do łóżeczka. Budził się co pół godzinki, skuczał z minutkę i zasypiał. Ale dzisiaj to na 100% były ząbki, bo jak Dentinoxem mu o 5 posmarowałam to spał do 7! Także dzisiejsza noc to była bajka i w ogóle się tego nie spodziewałam! Może dzisiaj nam da popalić? :DDD

lecia_28: jakbys wracala to jednak ciezko cale noce karmic a w dzien byc 100%dyspozycyjną.

No wróciłam karmiąc i nie powiem, to było wyzwanie, bo ciężko mi było zarywać nocki, a potem jechać samochodem, miałam mocno spowolnione reakcje. Ale może drugie nie będzie aż takim cyckozwisem jak Krasnal?

Hussy: Jestem umęczona, żadnej pomocy.Od rana do wieczora z małą,dziś znów cały dzień nie spała,dopiero o 21 usnęła z wielkim rykiem :(

Hussy, u Ciebie to jeszcze inaczej, bo nie masz wsparcia :( Bardzo współczuję, bo to jest hardcore... W takiej sytuacji chyba też bym o drugim nie myślała...
    --
  8.  permalink
    No widzisz Fragile! Jest coraz lepiej!!!!! Super! Zobaczysz, juz niedlugo bedzieciesz tylko wspominac jak to bylo jak Krasnal byl nocnym markiem!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No mam nadzieję ;) Albo jest cisza przed burzą ;) No nic, myślę jednak, że najgorsze - czyli ta nieprzespana noc, za nami. Krasnal to mądry chłopiec i szybko "łapie", więc możliwe, że nie będzie aż tak źle jak się spodziewaliśmy.
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Gratulacje w takim razie! oby Krasnal zrozumial ze oprocz cysia sa jeszcze inne formy bliskosci:) a potem bedziecie go odzwyczajac od spania razem? czy to tylko tymczasowo? bo jak sie drugie pojawi to we czworke?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aha, zapomniałam o najważniejszym - nasz Krasnal nigdy, ale to nigdy się do nas nie przytulał. Głaskał nas, popacał łapkami, ale dla niego bliskość to było "przytulenie" buzi do cycka. A od dwóch nocy/dni Krasnal chodzi i się do mnie i do taty przytula!!!!! Nieźle, co? Czyli brak cycka = więcej czułości :DDDDDD

A Krasnal z nami nie śpi - zasypia i go odkładamy. Nad ranem go bierzemy tylko jak strasznie płacze, bo coś go boli (dzisiaj zębolce)
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    The_Fragile: dzisiaj zębolce

przybijam piatke, u nas dzisiaj akcja czworki ciag dalszy. Nie spalam od 1 do 4. Nurofen to o dupe wytloc. Dawid sie rozchorowal, gluty po pas a do tego skok, ale tu sa pierwsze efekty czyli te nieszczesne wieze i dopasowywanie puzli. Efekt taki ze Dawidek nadal slodko spi, ja wstalam o 8 a najgorszy moj biedny maz co od 7rano w pracy:sad:

Treść doklejona: 27.02.13 09:48
    a i dodam ze to juz trzecia taka noc:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O kurczę, to u Was hardcore... A Nurofen niby najsilniejszy, ale u nas też słabo działa :(
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    The_Fragile: Aha, zapomniałam o najważniejszym - nasz Krasnal nigdy, ale to nigdy się do nas nie przytulał. Głaskał nas, popacał łapkami, ale dla niego bliskość to było "przytulenie" buzi do cycka. A od dwóch nocy/dni Krasnal chodzi i się do mnie i do taty przytula!!!!! Nieźle, co? Czyli brak cycka = więcej czułości :DDDDDD

A Krasnal z nami nie śpi - zasypia i go odkładamy. Nad ranem go bierzemy tylko jak strasznie płacze, bo coś go boli (dzisiaj zębolce)

HA! U nas było dokładnie to samo! :bigsmile: Gabrycha dopiero od kilku nocy śpi w swoim łóżeczku całą noc, bo wcześniej budziła się o 3:00 z lamentem, że chce do nas. I identycznie jak u Ciebie odkąd odstawiłam cyca pojawiły się nowe formy czułości i w nocy Gabrysia się przytulała a to do mnie a to do męża, układała głowę na mojej klatce piersiowej, wtulała się we mnę policzkiem. Słodkie to takie, a jeszcze jak łapkami nas trzyma żebyśmy jej przypadkiem nie uciekli... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jutro w ddtvn będzie poruszany temat nieszczepienia dzieci.
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Witam dziewczyny

my po imprezie z okazji 1-szych urodzin Adiego. Mialam wstawic zdjecia , ale nie jestem w stanie. Mielismy gosci z rota( nieodpowiedzialni przyszli na impreze- ledwo zywi) i efekt taki ze teraz my chorujemy.

Mlody marudny , czesciej robi kupe , w nocy mial goraczke, nic nie chce jesc. Ja ledwo co zyje- slaba i okrpony bol brzucha.

Co moge Mlodemu dawac jesc by mu pomoc???
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Jeżeli nie chce za bardzo jeść, to przede wszystkim pilnować, żeby się nie odwodnił(możesz np. podawać Ors 200 hippa). Jeżeli chce być na samym mleku też ok. Jak już będzie domagać się jedzenia to generalnie lekko strawne jedzenie:może być kleik ryżowy lub ryż, marchewkę gotowaną, gotowane jabłuszko, potem banana i stopniowo inne rzeczy...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewer - tak jak Agi_s radzi ORS200 (marchwianka taka) jest rewelacyjny. Nasz Krasnal nie chciał tego pić, w ogóle nic oprócz piersi, ale podawałam mu strzykawką i zjadał taką butelkę na dzień - pomogło bardzo! Zdrowia Wam życzę!

vitani_82: odkąd odstawiłam cyca pojawiły się nowe formy czułości i w nocy Gabrysia się przytulała a to do mnie a to do męża, układała głowę na mojej klatce piersiowej, wtulała się we mnę policzkiem.

Dokładnie tak!!!
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    lecia_28: Nie spalam od 1 do 4.

witam w klubie !

Tylko ze u nas nasze dziecko obudzilo sie o 2 nad ranego wyspane i chcial rozpocxynac dzien. Skonczylo sie na tym ze siedzial miedzy nami w lozku i wciskal nam swoje paluszki w oczy zebysmy nie spali. A ja o 6 musialam wstac do pracy....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 27th 2013 zmieniony
     permalink
    :DDD Yol :D A nie powiedział "już rano, bawmy się"? :D Ja wiem, że to śmiesznie brzmi, ale na pewno śmieszne nie było tym bardziej, że Ty do pracy. Ale już nie przysnął nawet?
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
    • CommentTimeFeb 27th 2013 zmieniony
     permalink
    yol: wciskal nam swoje paluszki w oczy

ja tak mialam w poniedzialek nad ranem, Dawidek sie obudzil (o 6!) a ja dalej spie otwierm oczy a jego buzia 5cm ode mnie i oczy patrzal centralnie w moje oczy, jak ten kot od Szreka a po chwili umiech. Podobno ja tak robilam jak bylam mala i jeszcze mowilam : mamo wstawaj, juz dzien!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dziewczyny a powiedzcie mi taką rzecz.....
    czy przy ząbkowaniu Wasze dzieci też mają nieprzyjemny zapach z ust rano po przebudzeniu albo po popołudniowej drzemce ?
    bo ja ostatnio zauważyłam właśnie, że jak Ninka się budzi to jej tak nieładnie z buzi zalatuje
    nie jestem w stanie określić czym bo to taki dziwny zapach jest
    możliwe, że to od zębów ? że ślina teraz jakaś inna przy wyżynaniu ? :shocked:

Treść doklejona: 28.02.13 12:01
    dodaje pytanie
    jak dziecko ząbkuje to może je boleć głowa ? :sad:
    bo Ninka od rana mi wyraźnie pokazuje, że to właśnie ona ją boli, trzyma się rączkami [i to nie za uszy tylko za głowę powyżej, na samym czubku] mówi ała i popłakuje co jakiś czas po niej się uderzając :neutral:
    dałam jej syrop p. bólowy bo widać, że jej to na prawdę przeszkadza ale póki co nic nie pomaga
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeFeb 28th 2013
     permalink
    agito.pl ma promocje na pampersy
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teo, jeśli chodzi o ból głowy to bym powiedziała, że raczej tak... Jak mi rosły ósemki, to tak mnie łupało jak nigdy :(((

A co do zapachu to kompletnie zmiany nie zauważyłam. Krasnal nadal z buzi pachnie...dzidziusiem :D
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    A u nas Adasiowi zdarza się ostatnio taki mało fajny zapach z buzi, ale tylko po spaniu ( mamy jednego zęba, drugi "idzie" ), ale jakoś nie wiązałam tego z ząbkowaniem...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Podejrzałam wątek (jako, że jeszcze legalnie się w niego nie mogę wpisać);) i tak zebrało mi się czy wy też kochacie ten dzidziusiowy, słodki zapach z ust czy to tylko ja jestem taka matka- wariatka ;)))
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.