Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zauważyłam że normalne pytania i gadka jest pomijana ale kłótnia na błahe tematy lub cytowanie różnych wypowiedzi na dany temat wręcz "nadużywane"
zaczyna się histeria, płacz, i schodzenie na dół, bo musi zacząć od początku.
i pozwolić jej się uspokoić.
Czyli powinna stać twardo przy niej i próbować przeczekać tą histerię, a dopiero później tłumaczyć?
A co z tą jej samodzielnością. Z jednej strony cieszę się, że chce sama się uczyć, ale z drugiej nie zawsze jest to dla niej bezpieczne. Mąż mówi, że na wszystko jej pozwalam i się zgadzam i dlatego ona tak się zachowuje. Ja wiem, że bardzo często jej ulegam, bo chcę uniknąć płaczu i histerii. Może to też jest złe.
to stałam dosłownie 10 cm za nią,
U nas na obie dziewczyny działało to tak, że im więcej im odpuszczałam rzeczy, tym mniej one się domagały tego - nasycenie samodzielnością przychodziło szybko i już im aż tak nie zależało, jak nie musiały za każdym razem o to walczyć.
to stałam dosłownie 10 cm za nią, żeby w razie co ją złapać,
zauważyłam że normalne pytania i gadka jest pomijana ale kłótnia na błahe tematy
Ja jestem może wyrodną matką, ale wolę żeby K. chwilę popłakał jak się wywróci (i może wyciągnął z tego nauczkę) niż miałby się drzeć cała drogę targany za rękę.
Ja też, tylko wiesz, czasem są sytuacje, kiedy jednak nie zamierzam pozwolić dziecku, żeby samo się przekonało jak to jest np. wpaść pod samochód, bo chce akurat sama biegać po parkingu.
Kasiek1234 widze ze chyba mamy podobne sytuacje...
Kurka, Ewa,ale dlaczego? Faktycznie tam się strasznie brud zbiera i łatwo o infekcje :( Może go coś boli?
moja też :)- uważam , że widocznie jej czegoś brakuje w organizmie i sobie nadrabia masłem albo o zgrozo tłustymi mięchami od czasu do czasu. Moja Zuzania zjada normalnie masło
Nie raz nie dwa musiałam przed nią chować masło bo jak się dorwie to końca nie widać.
Matka powinna miec cierpliwosc dla swojego dziecka a mi zaczyna jej brakowac.
Od zawsze nie chcial zeby mu ssciagac napletek. Twierdzi, ze go boli jak sciagam, ale podejrzewam, ze nie ze boli tylko, ze skora na zoledziu jest tak delikatna ze czula. Bo schodzi wszystko idealnie.
potwory się myją. Najpierw sam mył plecy, potem Młody powtarzał mycie pleców i aż doszli do siurka: "duży potwór ćwiczy siurka" i tu mąż pokazał, jak ściągać napletek i mały potwór potem powtórzył i od tamtej pory nie ma problemu.
Przemywac nagietkiem, czy jeszcze cos?
Dziewczyny, to i ja teraz zapytaniem. To normalne, że dziecko na etapie Michaliny zaczyna się bać (ciemności, stuknięć, puknięć, dziwnych odgłosów)? Coś mi się wydaje, że TEO wklejała gdzieś niedawno materiały ze stronki internetowej przedszkola, do którego uczęszcza Ninka, i tam właśnie było napisane, że to normalne, bo dziecko zaczyna rozumieć, że coś może być bezpieczne i niebezpieczne, czy coś w tym stylu... W każdym bądź razie moje dziecko od jakichś 2 tygodni boi się wielu rzeczy.
Nie wiem jak to zniose dłużej :(
za jakiś czas będziesz w szoku ile krzyku jesteś w stanie przyjąć na spokojnie :)