Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlecia_28
    • CommentTimeFeb 28th 2013
     permalink
    hehe, jak Dawidzio byl malutki ja nie czulam zadnego zapachu z ust, teraz natomiast czuje, jakis zapach, ale jaki nie umiem sprecyzowac, nie smierdzi mi to ale i nie pachnie. To chyba taki zapach sliny, tak mysle. A zabki to my myjemy dosc zadko:shamed: ale za to kilka razy dzienie Dawidek szoruje sobie dziaselka szcoteczka do zebow a na nia nakladam zel na zabkowanie. Dawid to wprost uwielbia troche trze, troche gryzie ale widze ze mu pomaga.
    Teo jak najbardziej glowa moze Ninke bolec
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no to chyba bankowo było od zębów (mam nadzieje) bo po czopku i dwugodzinnym śnie wstała radosna i usmiechnieta

co do zapachu z buzi - jak Ninka była malutka też jej pachnialo fajnie ale teraz już nie pachnie (w sumie to po nocy tylko)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeFeb 28th 2013 zmieniony
     permalink
    TEORKA: ale teraz już nie pachnie

To trochę tak jak z kupą...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    wczoraj bylam u kolezanki ktora ma dwutygidniowa coreczke i wziela mnie z zaskoczenia i kazala "wprawiac sie na nowo"... a ja patrzalam na to malenstwo i nie wiedzislam jak zabrac sie do
    zmiany tak mikroskopijnych rozmiarow pampersa. No i zawartosc miala taki "dzidziusiowy" zapach :-))
    Teraz przy przebieraniu Adama czasami musze wstrzymywac oddech inczej napewno puscilabym pawia :-D

.

Co do zapachu z ust to Adaskowi tez czasami tak brzydko
    pachnie ale nie wiazalam tego z zabkowaniem, raczej pomyslalam
    ze zbyt mocno folgujemy z niemyciem zebow regularnie...
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    spoko loko YOL przypomni Ci się:) ja też już słabo pamiętam jak to jest obsługiwać noworodka,jakby to było wieki temu.A przeciesz nasze chłopaki mają trochę ponad rok,przecież to jeszcze maluszki a już się wydają tacy "duzi".
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja też nie wiem, czy pamiętam "obsługę noworodka":cool:
    A ostatnio przyrównałam dwie pieluszki- "1", które czekają na dzidzię i Witkowe "4+"... niesamowite wrażenie:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Witek dalej 4+? zgrabny chłopak,ja mojego paczka w 5+ pakuje. sushi kiedy ta Twoja ciążą minęła?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    lecia_28: Witek dalej 4+?

Mój Wojtek nadal na 4:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Czasami nawet 4 wystarcza. Chudą dupkę ma, po mamusi:tooth:
    Nie wiem, kiedy minęła:devil: na pewno zdecydowanie za szybko:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    _sushi_: Chudą dupkę ma, po mamusi

Miki też ma chudą, ale niestety nie po mamusi :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Livia:
    Miki też ma chudą, ale niestety nie po mamusi :cry:

Nie widziałaś Wojtkowej mamusi:updown:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Fota, fota!!! :wink:
    To moja pupka i kończę OT :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    to ja już wiem czemu u nas 5+,po mamusi:bigsmile: ale tak serio,bo to chodzi o to żeby mu się pieluszka odpowiednio wysoko zapinala a jednocześnie w pachwinach nie odciskala.Aż ciężko mi sobie wyobrazić,Wasze chłopaki mają prawie po 2 latka,ja ostatnio zalozylam Dawidkowi 4 jak miał 7miesięcy
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Livia: Fota, fota!!! :wink:

Nie muszę... Mam sushiowego świadka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeMar 1st 2013
     permalink
    Lecia, ja kupiłam ostatnio w Rossmannie "Fun&fit" 4+ i Witkowi normalnie wisi na tyłku:devil:
    A dupkę to mogłabym mieć większą,aby była proporcjonalna do cycków:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Haha, ale jestem ogarnięta. Dopiero teraz zauważyłam, że jest ten wątek. Witajcie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Hej Mysza :smile:
    -
    Moja też już 5 nosi :shamed: Nie muszę pisać po kim ma te seksi kształty z tyłu :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas 4 dady, a 4+ pampersowe :)
    --
  1.  permalink
    Fragile jak tam u Was????
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMar 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Aaa, pod wykresem napisałam, a tu zapomniałam :DDD Krasnal przespał wczoraj noc od 19 do 4:30! :crazy: Szok, co? Nie dość tego - zasnął przytulony, bo zjadł dwie piersi i trzeci raz nie chciałam mu już dawać. Chwilę się powściekał, ale przytulił się i zasnął. I tak spał do rana prawie. Ale potem mu zęby dokuczały i trochę poskuczał. I najlepsze - rano zapomniał o cycku, a ja prawdę mówiąc też, dopiero w pracy się zorientowałam :DDD

Za to w dzień wypił dwa niekapki wody :DDDD Tak więc od dzisiaj jest tylko wieczorne karmienie, ale za 2-3 dni muszę z niego zrezygnować już...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    The_Fragile: zjadł dwie piersi

Ale w sensie-filety? Panierowane? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sushi, bez panierki - na surowo :D Taka raw-diet ;)))
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Tak czytam i czytam i coraz bardziej się cieszę, że Tadzio odstawił się od cyca w ciągu jednej nocy. Powiedziałam, że to ostatnie karmienie dałam butlę na poprawkę i był koniec:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Mysza, i Tadzio już nie domagał się ssania piersi? Mój Kuba kilka razy dziennie podnosi mi bluzkę:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMar 2nd 2013
     permalink
    Myszerej, to tak jak Krasnal - tylko jedna noc zarwana, a teraz luuuuuuzik :DDD Aż mi się wierzyć nie chce, bo nastawiałam się na męki piekielne przez kilka nocy... Carottka, u nas tylko tej pierwszej nocy szarpał za bluzkę. A teraz nawet rano zapomina, że był cycuś! Dzisiaj się też obudził i jakby nigdy nic zaczął bawić! Och i ach, dlaczego nie odstawiłam go te dwa miesiące temu? :DDD Nie, no żartuję, ale myślałam, że będzie gorzej.

Treść doklejona: 02.03.13 07:04
    Mysza, a Ciebie to długo nie było! Czy mi się wydaje?
    --
  2.  permalink
    Ciesze sie Fragile!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMar 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Biedro, a wiesz jak ja? :DDDDD Nareszcie noce przesypiamy...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    u mnie też Paulina parę razy dziennie domaga się cyca :-) z tym, że mi to nie przeszkadza :-)
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Moj Adi mimo ze od dwoch tygodni odstawiony, to jak widzi mnie w staniku lapie sutka ale nie ssie- robi taka mine jakby sie wstydzil - jakby wyrosł. pobawi sie poprzytula i tyle. :)
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Dziewczyny MŁody nie chce pic butli. teraz po kapile i zrobiłam kasze, potem mleko hipp , potem nleko nan 2 które cały czas pije-cały czas go pociąga.
    Zasnął o 21,30 gdzie ostatni mały posiłek miał o 17!!!!!!!!!!!!
    Możliwe że boli go gardło - to może byćprzyczyna???
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    u mnie też Paulina parę razy dziennie domaga się cyca :-) z tym, że mi to nie przeszkadza :-)

A nie dajesz jej mm, prawda? U nas od kilku miesięcy mm a niestety pierś ostatnio służy bardziej do pociumkania i przytulenia się a nie jako źródło pokarmu:wink: Bo jak jestem z nim sama w domu to mi tam lata, że mi bluzkę podnosi. Gorzej się robi jak jesteśmy poza domem i świecę cyckami przed ludźmi:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 3rd 2013
     permalink
    carottka: A nie dajesz jej mm, prawda?

prawda. :-)
    carottka: Gorzej się robi jak jesteśmy poza domem i świecę cyckami przed ludźmi

mnie rozbiera i w domu i przy ludziach. i to dla mnie sygnał, że chce mleczka :-) he he
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeMar 4th 2013
     permalink
    no z Frag i Krasnalka jestem dumna:):):) jednak determinacja czyni cuda:)
    -
    ja się dziś witam już tak legalnie na tym wątku:):):) i jak przystało na solenizantkę padła wczoraj o 21-30 i do 7-30 spała jak anioł ale się wyspałam ani raz się nie budziłyśmy:):):)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kasia, ładna data :tooth: akurat moje urodziny dziś ;) Wszystkiego najlepszego dla Milenki. Czas nie wiadomo kiedy zleciał :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
    • CommentTimeMar 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Sto lat dla Milenki :clap:

I dla Hussy :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hussy wszystkiego naj! :)
    Milence już składałam :) Urodzinowe Buziaczki!
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    TEO, Mersonowi też daje z kopary jak jej zeby idą. W sumie u nas to po tym poznajemy, ze coś się zaraz pokaże :wink:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasiu, juz skladalam, ale jeszcze raz, dzisiaj oficjalnie - najlepszego dla Milki, niech rosnie zdrowa, szczesliwa, usmiechnieta i niech ma pocieche z rodzicow ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Magdalena: Mersonowi też daje z kopary jak jej zeby idą

uwielbiam Twoją delikatność i subtelność w wypowiedziach :crazy::crazy::tooth::tooth::tooth::tooth::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki pija jeszcze mleko z butelki? (znaczy te na mm oczywiscie nie o piersiowe mi chodzi:wink: ) podobno po pierwszych urodzinach butelka powinna isc w odstawke, ale ja jakos sobie nie wyobrazam dawac Dawidkowi mleko na noc przez slomke:confused: cos mi sie wydaje ze u nas butelka jeszcze dlugo bedzie w uzytku, a moze powinnam zaczac go odzwyczajac?

Treść doklejona: 04.03.13 15:03
    Wszystkiego NAJ dla dzisiejszych solenizantek:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ninka pije tylko z butelki
    i też sobie nie wyobrażam dawać jej inaczej [np z kubeczka] zwłaszcza wieczorem, po kąpieli bo ona jak pije z kubeczka to 3/4 ląduje na niej zamiast w brzuchu :wink:

koleżanka mnie ostatnio straszyła, że próchnica butelkowa, że coś tam ale jak mam inaczej ją karmić skoro ona bez flachy nie uśnie ?
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Ja mojej daję mleko z butelki, myjemy ząbki, a spać idziemy na koalę czyli ja oglądam TV, a młoda na mnie śpi :tooth:
    --
  3.  permalink
    TEORKA: koleżanka mnie ostatnio straszyła, że próchnica butelkowa, że coś tam ale jak mam inaczej ją karmić

Krzyś (niecycowy) mniej więcej pół godziny przed kąpielą je kolację (zwykle coś na ciepło), potem kąpiel, mycie zębów, czytanie i idzie spać. Między grudniem a lutym zdarzało mu się obudzić ok 22-23 i wtedy jadł albo mały jogurt, albo jabłko czy coś w tym stylu, potem mył ząbki i wracał spać (zasypiał w ciągu kilku minut). Teraz przestał się budzić, za to rano jak tylko mnie zawoła chce pić (normalnie pije z kubka wodę) i "coś na ząb"- daję mu połówkę jabłka, żeby dotrwał do śniadania.
    To w ramach "jak można karmić inaczej" ;-)

lecia_28: podobno po pierwszych urodzinach butelka powinna isc w odstawke, ale ja jakos sobie nie wyobrazam dawac Dawidkowi mleko na noc przez slomke:confused: cos mi sie wydaje ze u nas butelka jeszcze dlugo bedzie w uzytku, a moze powinnam zaczac go odzwyczajac?

Ja myślę, że o ile butla nie jest "usypiaczem", tzn ciumka, żeby zasnąć, to luz. Skoro woli w ten sposób wypić mleko? Nie wiem jak to określić, ale mm jest... no jakby bardziej "chlupoczące" :wink: niż np woda czy sok, więc ciężej się pije z kubka, bo łatwiej wylać.
    A jeśli butla to usypiacz, to ja bym starała się pokazać maluchowi, że mogą być inne usypiacze- jakiś pluszak, kocyk do przytulania, czytanie książeczek.Tzn stworzyć jakiś inny wieczorny rytuał niż wiszenie na butli.

TEORKA: koleżanka mnie ostatnio straszyła, że próchnica butelkowa

coś w tym musi być- mój brat prawie do trzech lat wisiał na butli, żeby zasnąć (na mleku, na herbatce- obojętne co, byle coś siorbać przez smoka zasypiając) i niektórych mleczaków już nawet nie dało się uratować, musiał mieć wyrywane.
    Na pewno takie picie mleka sprzyja rozwojowi próchnicy. Choć pewno są też dzieci, które piją mleko i nic się nie dzieje. Sporo pewno zależy od skłonności do próchnicy- przecież nawet u dorosłych nie wszystko zależy tylko i wyłącznie od mycia zębów, niektórym mimo dbania o zęby i tak robią się ubytki, inni będą mniej dbać, a zęby będą mieli idealne.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: To w ramach "jak można karmić inaczej" ;-)

a to, że można to ja wiem tylko Ninka ma tak, że choćby się przed kąpielą nawpierniczała kanapek, jajecznicy czy obojętnie czego to i tak flacha być musi
    bo u nas ta flacha jest właśnie jakby usypiaczem
    tzn takim nie do końca bo Ninka je, w jednej rączce obowiązkowo musi być pielucha tetrowa, w drugiej owieczka przytulanka no i po wypiciu mleka robi się [Nina] taka "rozlazła" i jakby półprzytomna :devil:
    no i wtedy ją odkładamy do łóżeczka gdzie sobie leży i sama już zasypia do końca

z tego też powodu robimy mega błąd bo zęby myjemy podczas kąpieli a przed flachą :confused:
    kilka razy spróbowaliśmy myć po jedzeniu i efekt był taki, że się Nina rozbudzała i nie mogła zasnąć do 22-giej albo i dłużej
    i dopiero jak jej mleka dorobiliśmy to zasypiała przy nim

także bez sensu robimy bo kolejność powinna być odwrotna
    z tego sobie sprawę zdajemy

cerisecerise: Na pewno takie picie mleka sprzyja rozwojowi próchnicy. Choć pewno są też dzieci, które piją mleko i nic się nie dzieje. Sporo pewno zależy od skłonności do próchnicy- przecież nawet u dorosłych nie wszystko zależy tylko i wyłącznie od mycia zębów, niektórym mimo dbania o zęby i tak robią się ubytki, inni będą mniej dbać, a zęby będą mieli idealne.

no to na pewno bo mój najstarszy brat, który kaszę na mleku jadł z butli do 6-go roku życia [:shocked::shocked::shocked:] ma zdrowe zęby bez ani jednego ubytku a ja co szybko jeść przestałam już kilka plomb w swej kolekcji posiadam
    także to chyba reguły nie ma aczkolwiek na pewno większe ryzyko jak dziecko mleko jednak żłopie
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Z butlą to nie pomogę :( Ale odkąd się odcyckowaliśmy mamy inny problem i może któraś z Was wie co z tym fantem zrobic albo ma podobnie. Otóż - Krasnal w nocy nie tknie nic, kolację je ok. 19tej,a budzi się wściekle, ale to wściekle głodny. I muszę mu dać cos teraz, tu, już, natychmiast. Co się najszybciej daje? Banana... Kocha banany, więc wcina całego, czasem dwa na raz... No i śniadanie typu kanapka czy coś kaszka manna czy cuś innego je ok. 9 dopiero. Moje pytanie - co oprócz cycka (no way) i banana (nudne) można dać na już, tu i teraz? Myślałam o tym, żeby na noc przygotowac kanapki i dac mu rano, ale takie z lodówki będą zimne...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a nie wytrzyma tych dwóch minut żebyś mu jedną kanapkę szybciorem zrobiła a potem dokończyła w spokoju ? :wink::wink:
    --
  4.  permalink
    Frag- ja daję Krzysiowi albo właśnie banana, albo jabłko. Czasem daję... kabanosa :cool: Jest taki jeden rodzaj, Młody je uwielbia, czasem na jabłko kręci nosem, co oznacza, że jest żądny mięcha :wink:
    Bo u nas to samo- jak się obudzi, to najpierw "piiiiiiiiiiić", a sekundę później "jeść, jeść, jeść"
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    The_Fragile, ponieważ Młody lubi owoce słoiczkowe, to daję słoiczki w takiej sytuacji, ew. racuchy z jabłkami, bananami, czy innymi owocami - robię wieczorem, zostawiam przykryte pod talerzykiem na wierzchu i rano są akurat do jedzenia, dobrze sprawdza się też bułka sama lub z oliwą.
    Co do butli, nie pomogę, bo u nas wielki powrót do mleka z butelki przerabiamy. Ciężko namówić Młodego do zjedzenia normalnego posiłku - tylko mleczko i mleczko. Pediatra stwierdziła, żeby się nie przejmować i dawać to mleczko i poczekać, aż mu przejdzie....
    --
  5.  permalink
    TEORKA: mój najstarszy brat, który kaszę na mleku jadł z butli do 6-go roku życia [:shocked::shocked::shocked:] ma zdrowe zęby bez ani jednego ubytku a ja co szybko jeść przestałam już kilka plomb w swej kolekcji posiadam

no ale to już raczej nie ma związku z butlą :wink:
    Tzn żłopanie mleka przez sen sprzyja rozwojowi próchnicy, ale próchnica zaatakuje mleczaki. Tzn wiadomo- nieleczona ma wpływ również na zęby stałe.
    Ale chodziło mi o to, że ma to głównie wpływ na stan mleczaków, a nie zębów w dorosłym życiu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: a nie wytrzyma tych dwóch minut żebyś mu jedną kanapkę szybciorem zrobiła a potem dokończyła w spokoju ?

No way... Wrzeszczy wtedy jak syrena... A ja troche powoli robię żarcie, szczególnie jak krzyczeć zaczyna. Widzi jedzenie to się paca po brzuszku i mówi "mjam mjam" :DDDD Głodomór jeden...

Ceri - kabanos!!! To jest to!

Agi_s, racuchy! I omleta mogę przecież zrobic! Oj, dziewczyny, dzięki, jakoś sama na to nie wpadłam...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.