Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ale za to kilka razy dzienie Dawidek szoruje sobie dziaselka szcoteczka do zebow a na nia nakladam zel na zabkowanie. Dawid to wprost uwielbia troche trze, troche gryzie ale widze ze mu pomaga.

Witek dalej 4+?

Miki też ma chudą, ale niestety nie po mamusi

ale tak serio,bo to chodzi o to żeby mu się pieluszka odpowiednio wysoko zapinala a jednocześnie w pachwinach nie odciskala.Aż ciężko mi sobie wyobrazić,Wasze chłopaki mają prawie po 2 latka,ja ostatnio zalozylam Dawidkowi 4 jak miał 7miesięcy

Fota, fota!!!

Szok, co? Nie dość tego - zasnął przytulony, bo zjadł dwie piersi i trzeci raz nie chciałam mu już dawać. Chwilę się powściekał, ale przytulił się i zasnął. I tak spał do rana prawie. Ale potem mu zęby dokuczały i trochę poskuczał. I najlepsze - rano zapomniał o cycku, a ja prawdę mówiąc też, dopiero w pracy się zorientowałam :DDDu mnie też Paulina parę razy dziennie domaga się cyca :-) z tym, że mi to nie przeszkadza :-)
Bo jak jestem z nim sama w domu to mi tam lata, że mi bluzkę podnosi. Gorzej się robi jak jesteśmy poza domem i świecę cyckami przed ludźmi
) podobno po pierwszych urodzinach butelka powinna isc w odstawke, ale ja jakos sobie nie wyobrazam dawac Dawidkowi mleko na noc przez slomke
cos mi sie wydaje ze u nas butelka jeszcze dlugo bedzie w uzytku, a moze powinnam zaczac go odzwyczajac?

koleżanka mnie ostatnio straszyła, że próchnica butelkowa, że coś tam ale jak mam inaczej ją karmić
podobno po pierwszych urodzinach butelka powinna isc w odstawke, ale ja jakos sobie nie wyobrazam dawac Dawidkowi mleko na noc przez slomkecos mi sie wydaje ze u nas butelka jeszcze dlugo bedzie w uzytku, a moze powinnam zaczac go odzwyczajac?
niż np woda czy sok, więc ciężej się pije z kubka, bo łatwiej wylać. koleżanka mnie ostatnio straszyła, że próchnica butelkowa
To w ramach "jak można karmić inaczej" ;-)

Na pewno takie picie mleka sprzyja rozwojowi próchnicy. Choć pewno są też dzieci, które piją mleko i nic się nie dzieje. Sporo pewno zależy od skłonności do próchnicy- przecież nawet u dorosłych nie wszystko zależy tylko i wyłącznie od mycia zębów, niektórym mimo dbania o zęby i tak robią się ubytki, inni będą mniej dbać, a zęby będą mieli idealne.

] ma zdrowe zęby bez ani jednego ubytku a ja co szybko jeść przestałam już kilka plomb w swej kolekcji posiadam mój najstarszy brat, który kaszę na mleku jadł z butli do 6-go roku życia [] ma zdrowe zęby bez ani jednego ubytku a ja co szybko jeść przestałam już kilka plomb w swej kolekcji posiadam

a nie wytrzyma tych dwóch minut żebyś mu jedną kanapkę szybciorem zrobiła a potem dokończyła w spokoju ?