Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki pija jeszcze mleko z butelki?
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki pija jeszcze mleko z butelki?
chyba Ty! 

)

nie przejmowałabym się tym, że jakieś poradniki mówią, że po roku trzeba butlę odstawić.

.prawda jest taka ze szkoda mi wieczoru, jak moze unac w 5minut albo w 30 to wybieram 5
) kiedy sobie powtarzam w myślach "żeby nie chciał beze mnie zasnąć, żeby nie chciał beze mnie zasnąć"
albo jak się kładziemy spać/jak się przebudzę w nocy, to czatuję na moment, aż Krzyś się przebudzi- bo on czasem się obudzi, pogada sobie jakieś 30sek i śpi dalej. Ale czasem mam nadzieję, że jednak nie zaśnie i wstaję, żeby iść do niego
No ale rozsądny mężu stopuje "Uspokój się. Rozbudzisz gada i tylko go wkurzysz" 

Nic na mm mu nie wcisne
Hanny, but sznurowany przede wszystkim
). Rzepy lepiej się sprawdzają ale co dziecko to obyczaj

Mój Kubczak zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy ale buty sztywne (na dwór) zaakceptował dopiero kilka dni przed swoimi 1 urodzinami. Próbowałam wszystkiego ale jak tylko zakładałam mu buty to nagle zapomniał jak się chodzi i wrzask był niemiłosierny
a co w przypadku, jak dzuecko ma alergie na mleko krowie?Alergia może minąć :) A jeśli nie, to są inne źródła wapnia - tak jak Cerise i Judyta pisały:
Mała ściąga jeśli chodzi o wapń: sardynki (w oleju lub oliwie z oliwek, na tostach z pomidorkami koktajlowymi), jogurty (najlepiej naturalne), kefiry i ogólnie przetwory mleczne, kapusta pekińska, brokuły, tofu, biała fasola, jarmuż, rzeżucha, kalarepa, brukselka, natka pietruszki, szczypiorek itd.

Moje dziecko od wczoraj pierwszy raz w życiu gorączkuje. Do 38 st. temperatury nie zbijałam, ale późnym wieczorem temperatura mierzona w pupce osiągnęła 38,9st. więc po odjęciu 0,5st. mimo wszystko stwierdziłam, że to już gorączka i podałam po 24:00 paracetamol w czopku. Stawiam, że to od zębów albo trzydniówka. Mały po czopku w końcu spokojnie zasnął, dziś rano termometr w odbycie pokazał 38,3st i teraz moje pytanie, czy mimo, że temperatura trochę spadła i utrzymuje sie stan podgorączkowy podać kolejną dawkę środka przeciwgorączkowego, czy czekać na wzrost temperatury? Poza tym nie ma innych objawów, dziecko jest radosne, piszczy, bawi się, żadnych katarów i kaszlu. Pomóżcie, bo gdzieś czytałam, żeby nie doprowadzać do ponownego wzrostu temperatury.
a co w przypadku, jak dzuecko ma alergie na mleko krowie

Od dwóch miesięcy mały wcina prawie wszystko i jeszcze go nie wysypało. Nie ukrywam, że jest mi teraz dużo łatwiej sporządzić jadłospis
Jak u mojej młodej przekracza 38 stopni to podaję coś na zbicie temperatury.
Trzeba dać organizmowi możliwość zwalczenia infekcji własnymi siłami.
U nas to w ogole alergia na mleko kriwie, jak i kozie na dodatek jaja tez uczulaja Mala... niekiedy brak mi pomyslu z czym Jej dac chociazby chlebek (bo ile mozna szynki drobiowej i parowek dawac :p)... oby Jej szybko minelo :p
A dlaczego tak szybko?